Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Apple iPhone 6 - iPhone 6 Plus - Yeni iPhonlar - Cep Telefonları


Önerilen İletiler

  • Admin

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ın satışı rekora koşuyor...

Aşağıda bütün Apple ürünlerinin satış karşılaştırmaları var...

Days Measured - Bakılan gün sayısı

Performans ürün/gün

 

iphone-6-chart.png

 

Bugün alınan bilgiye göre satışa çıktığı hafta sonu itibarıyla iPhone 6 ve iPhone 6 Plus 10 milyonun üzerinde sattı.... Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin
FBI ve NSA iPhone 6'dan şikayetçi
 
FBI ve NSA, geçen günlerde satışa çıkarılan Apple'ın yeni telefonu iPhone 6'yı kıramadıkları ve verilere ulaşamadıkları için firmayı "suçluların yasadan saklanmasına yol açmakla" suçladı. Bu açıklamanın Apple için iyi bir reklam olduğu değerlendirmesi yapılıyor.
 
ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ulusal Güvenlik Dairesi’nin (NSA) iPhone 6’dan şikayetçi oldukları bildirildi. FBI ve NSA’in, Apple’ın yeni telefonunu kıramadıkları açıklandı.

Time’ın haberine göre, geçen günlerde meydana gelen ve ünlülerin telefonlarından çıplak fotoğraflarının sızdırıldığı iCloud skandalının ardından telefonun güvenliğini artıran Apple, yeni ve güçlü bir şifreleme ayarı oluşturdu. Bu durum, FBI ve NSA gibi kurumların kullanıcıların email, fotoğraf ve rehberlerine ulaşmalarını engelledi.

Basın toplantısında konuşan FBI Direktörü James Comey, Apple’ın yeni şifreleme sistemini eleştirdi ve firmayı “suçluların yasaları atlatması için bir araç üretmekle” suçladı. Comey, “Beni burada endişelendiren, firmaların, insanların açıkça yasayı atlatmasına yol açabilecek bir şeyi pazarlaması” dedi.
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Apple Şirket İçinde Yapılan iPhone 6 Bükme Testi Sonuçlar...

Apple'ın kolayca bükülen iPhoneları düzeltmek için bir alet geliştirildi....

Gtool'dan Panel Press for iPhone

 

8e38886531b742ce466959e3d222185e2cd3e3b7

 

yukarda gördüğünüz makina veya mengenenin içine yerleştirilen iphone kolaylıkla büküldüğü kısımlardan tekrar eski haline getirilebiliniyor.

 

http://vimeo.com/108337330

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • Admin

iPhone 6S'in çıkış tarihi ve detayları belli oldu

Apple'ın önümüzdeki Eylül ayı içersinde tanıtması beklenen yeni akıllı telefonlarının detayları piyasaya sızdı.
 
iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 8 Eylül'de tanıtılacak. Tanıtımın ardından 18 Eylül'de ön siparişe açılacak olan cihazların 25 Eylül itibariyle fiilen satışta çıkacak.

iPhone 6S Plus ve iPhone 6S'te LPDDR4 2 GB RAM kullanmaya başlayacağı belirtiliyor.

 

Akıllı telefonların dahili depolama seçenekleri de 16 GB'dan değil 32 GB 'den başlayacak.

 

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta yeni nesil işlemci A9'un yer alacağı ve kameranın da 12 MP'a çıkacak.

 

iPhone 6S'te 1080p Full HD ekran olacak. iPhone 6S Plus'ta ise 2K çözünürlüğe sahip 500ppi değerinde bir ekran olacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

iPhone 6S'in kamerası kaç megapiksel olacak?

 

Apple'ın 9 Eylül'de tanıtması beklenen yeni iPhone modellerinde 12 megapiksellik kameraya yer vereceği iddia ediliyor.

 

Apple'ın 9 Eylül'de tanıtması beklenen yeni iPhone modellerinde kamera konusunda Samsung ve Sony'nin benzer modelleri ile rekabette geri kalmamak için bazı geliştirmeler yapacağı iddia ediliyor.

Şirkete yakın kaynaklara dayandırılan iddialara göre, iPhone 6'da 8 megapiksellik bir kameraya yer veren Apple'ın yeni modelleri 12 megapiksellik kamera ile raflardaki yerini alacak.

 

Sektördeki en ciddi rakipleri Sony Xperia'nın 20.7,  Samsung'un Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge'in 16 megapiksellik kamerası olduğu göz önünde bulundurulduğunda hala rakiplerinin gerisinde olan Apple'ın bu hamle ile aradaki farkı kapatmayı planladığı belirtiliyor.

 

Sıklıkla dile getirilen başka bir iddiaya göre, yeni model Force Touch özelliği ile raflardaki yerini alacak. Farklı dokunuşları algılayabilen ve bu sayede kullanıcının komutlarını yerine getiren Force Touch'ın iPhone 6s'in haricinde yeni nesil iPad modellerinde de bulunabileceği düşünülüyor. 

 

Apple'ın yeni akıllı telefon modelleri iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı 9 Eylül'de tanıtması ve lansman tarihinden yaklaşık bir ay sonra piyasaya sürmesi bekleniyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Apple'ın 9 Eylül'de tanıtacağı yeni telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'un yurtdışı satış fiyatları belli oldu.

Apple firması yeni tanıtacağı iPhone 6S ve iPhone 6s Plus ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı. Yeni iPhone telefonların 9 Eylül'de tanıtımı yapılması ve 18 Eylül'de de piyasaya çıkması bekleniyor. Uzay Grisi, Gümüş ve Altın reklerindeki yeni iPhone'lar 16, 64 ve 128 GB olarak raflarda yerini alacak.

İşte iPhone 6S ve iPhone 6s Plus fiyatları:

 

iphone-box1.jpg

 

 

iPhone 6S:

16 GB 699 Euro

64 GB 799 Euro

128 GB 899 Euro

 

 

iPhone 6S Plus:

16 GB 799 Euro

64 GB 999 Euro

128 GB 999 Euro

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Apple fena geliyor: iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve iPad Pro!

 

 

iphone1.jpg
iPhone 6S, iPhone 6S Plus, iPad Pro ve yenilenen Apple TV tanıtıldı. İşte Apple'ın yeni oyuncaklarının özellikleri, fiyatları ve çıkış tarihleri...

 

 

İŞTE KARŞINIZDA iPhone 6S VE iPHONE 6S PLUS

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus beklendiği gibi lansmanın sonunda ortaya çıktı. 4 farklı renkle kullanıcılara sunulacak olan yeni iPhone'lara 3D Touch (3 boyutlu dokunuş) isminde de yeni bir özellik geldi.

DSC00143.jpg

Bu özellik, sıkça yaptığınız eylemler için kısayol oluşturuyor ve ilk dokunuşla birlikte önizleme ve dokunmaya devam ettiğinizde sizi içeriğe yönlendiriyor. Aslında 3D Touch çoklu dokunmatik özelliğinin ileri bir boyutu.

force-touch.jpg

Force Touch olarak da adlandırılan bu teknoloji ile siz ekrana uyguladığınız baskı düzeyinde ekranı kontrol edebiliyorsunuz.

iphone-new12-780x487.jpg

Örneğin arkadaşınız size mesaj içerisinde bir link gönderdi. Bu linki açmak yerine önizlemesini görmek istiyorsanız ekrana daha fazla baskı uyguluyor, yani sert dokunuyorsunuz. Apple bu teknolojiye 'Peek' adını vermiş.

iphone6_2988853b.jpg

A9X işlemci kullanan iPad Pro'dan farklı olarak A9 işlemciden güç alan iPhone 6S, iPhone 6'ya göre işlemci testlerinde yüzde 70 oranında daha hızlı olduğu görülmüş. TouchID sensörü iki kat daha hızlı çalışan iPhone 6S'te 12 megapiksel iSight dahili kamera bulunuyor.

Siri-in-iOS-9-630x353.jpg

4K video çekimi de yapabilen iPhone 6S daha iyi odaklama yapabildiği gibi ışığı da daha iyi yansıtıyor. Ön yüzünde 5 MP FaceTime HD kamera bulunan iPhone 6S'in flaşı da iPhone 6'lara göre daha iyi...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

iphone_6s_2-640x480.jpg

Live Photos (Canlı Fotoğraflar) ismi verilen yeni özellik ile de 3D Touch özelliğini kullanarak fotoğrafı hareket ettirebiliyorsunuz. Siz yine normal fotoğraf çekiyorsunuz; iPhone'un kamerası ise fotoğrafı çektiğiniz anın öncesi ve sonrasının görüntüsünü alıyor. Facebook gibi üçüncü parti uygulamalar da Live Photos özelliğini destekliyor.

İŞTE iPHONE 6S'İN FİYATLARI

16 GB iPhone 6S: 199 dolar
64 GB iPhone 6S: 299 dolar
128 GB iPhone 6S: 399 dolar

İŞTE iPHONE 6S PLUS'IN FİYATLARI

Aslında her bir iPhone 6S modelinin 100 dolar daha fazlası...

16 GB iPhone 6S Plus: 299 dolar
64 GB iPhone 6S Plus: 399 dolar
128 GB iPhone 6S Plus: 499 dolar



iPHONE 6S VE iPHONE 6S PLUS NE ZAMAN SATIŞA ÇIKIYOR?

Her iki iPhone'da 12 Eylül tarihinde ön siparişe açılıyor ve 16 Eylül itibariyle de sahiplerine teslim ediliyor. 25 Eylül'den itibaren iPhone 6S ve iPhone 6S Plus, 130’dan fazla ülkede 400’den fazla operatör ile satışa sunulacak.

iOS 9 NE ZAMAN YAYINLANACAK?

iOS 9, iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın satışa sunulduğu tarih olan 16 Eylül'de tüm iPhone ve iPad'ler için yayınlanmış olacak.

Son olarak iPhone yükseltme programıyla 32 dolara yeni bir iPhone’a geçmek de mümkün olacak.

YENİ APPLE TV SAHNEDE

Apple TV, dokunmatik kumandası ve Siri entegrasyonu ile dikkat çekiyor. iTunes, Netflix, Hulu, HBO, Showtime içinde Siri ile arama yapılabiliyor. Filmler, televizyon filmleri, fotoğraflar ve müzikleri bir arada sunan arayüzü dışında Apple TV'nin kumandasında da artık Siri butonu yer alıyor. Böylece artık sesinizle komut vererek uygulamaları Apple TV üzerinden çalıştırabilmek mümkün.

Siri ile örneğin filmde 15 saniye kadar önce kaçırdığınız bir konuşma için "Az önce ne söyledi" dediğinizde kumanda bunu algılayarak filmi 15 saniye sizin için geri sarıyor ve o konuşmayı tekrar dinleyebiliyorsunuz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

APPLE'DAN YENİ İŞLETİM SİSTEMİ: tvOS

Apple TV'ye özel olarak geliştirilen tvOS, iOS tabanlı; ancak Apple TV'ler altında çalışacak bir işletim sistemi... Bunun dışında HBO, Netflix Apple TV için yeni uygulamalarıyla geliyor.

Apple TV ile oyun dönemi de başlıyor. Kumanda ile Activision gibi yapımcıların geliştirdiği oyunlar oynayabilmek artık mümkün. Popüler mobil oyunların tvOS sürümü de çok yakında yayında olacak.

Apple TV, spor karşılaşmalarını izlerken ekranı ikiye bölme ve aynı anda iki müsabakayı seyredebilme şansı sunuyor.

Ayrıca uygulamayı bir kez satın alıyorsunuz ve o uygulama hem iPhone, hem iPad hem de Apple TV'de kullanılabiliyor.

APPLE TV FİYATLARI

Apple TV'nin fiyatları ise şöyle:

32 GB: 149 dolar
64 GB: 199 dolar

iPAD PRO GELİYOR!

Ve uzun zamandır konuşulan dev ekranlı iPad Pro ilk kez ortaya çıktı. 12.9 inç'lik dev bir ekrana sahip olan iPad Pro'nun ekranında 5.6 milyon piksel var.


1423133971012320836.jpg
Apple'ın bugüne dek çıkardığı en büyük tableti olan iPad Pro, Apple'ın A9X işlemcisinden güç alıyor. A9X, daha önce Apple cihazlarında kullanılan A8X işlemciye göre iki kat daha hızlı bir işlemci... Böylece cihazla en yeni oyunları ve uygulamaları hızlı ve performanstan ödün vermeden oynayabiliyorsunuz. 6.9 mm inceliğinde olan iPad Pro, 6.1 mm olan iPad Air 2'ye göre biraz daha kalın bir yapıda... 


Geniş ekranlı olması dolayısıyla daha geniş bir batarya kullanan iPadPro'nun belirtilen batarya ömrü ise 10 saat... Üzerinde 4'lü hoparlör yer alan cihaz bu anlamda da bir ilk.

iPad Pro için özel olarak geliştirilen akıllı klavye ise Bluetooth bağlantısını kullanmadan iPad ile bağlantı kurabiliyor. Klavye iPad’e güç ve data aktarımı yapan akıllı bağlantı noktasından birleşiyor.

 

Apple Pencil ise şirketin bir diğer sürprizi... iPad Pro'yu kullanırken artık kalemden de faydalanacağız. Kalem doğrudan iPad Pro’nun Lightning çıkışına bağlanarak şarj oluyor.



iPad Pro ile birlikte Microsoft-Apple işbirliği de ortaya çıkıyor. Microsoft'un Office uygulamaları da iPad Pro da çalışacak. Bunun dışında Adobe Photoshot Fix gibi Adobe'un iPad Pro'lara gelecek yeni bir dizi uygulama paketi de olacak. iPad Pro üzerinde bir sayfa taslağı hazırlamak oldukça kolay. Aynı ekranda çoklu uygulama çalıştırma desteği oldukça faydalı gözüküyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

iPad Pro ile sağlık sektörüne göz kırpan Apple'ın bu yeni tableti üzerinde 3 boyutlu medikal görüntülerle çalışmak mümkün. 3D4Medical uygulaması doktorlar için tasarlanmış. Apple Pencil ile yapılan dokunuşlarla 3D kesitler ortaya çıkarmak mümkün.

iPAD PRO'NUN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

12.9 inç ekran, A9X işlemci, dörtlü hoparlör, 10 saat batarya ömrü, 8 MP iSight kamera, 4G/LTE internet hızı, Touch ID parmak izi koruma teknolojisi...


iPAD PRO'NUN FİYATLARI

32 GB iPad Pro (WiFi): 799 dolar
128 GB iPad Pro (WiFi): 949 dolar
128 GB iPad Pro (WiFi+LTE): 1079 dolar


PENCIL VE AKILLI KLAVYE FİYATLARI

Apple'ın iPad Pro'lar için geliştirdiği Pencil ve akıllı klavyesinin fiyatları ise sırasıyla 99 dolar ve 169 dolar...



MESSENGER Apple Watch'A GELİYOR

Apple'ın üst düzey yöneticilerinden Jeff Williams, Cook'un ardından sahneye çıktı. WatchOS işletim sisteminin özelliklerinden bahseden Williams, Facebook Messenger'ın çok yakında Apple Watch'lara geleceğini kaydetti. AirStrip isimli sağlık uygulaması da yine Apple Watch'a çok yakında gelecek uygulamalardan biri...



AirStrip, WatchOS 2 ile anlık olarak sağlık durumunuzu saatinize yansıtabiliyor. Örneğin hamile bir kadına doktor saati üzerinden mesaj atarak bebeğin kalp atış hızını öğrenebilecek. Daha da önemlisi saat, annenin kalp atışıyla bebeğin kalp atışını ayrıştırabiliyor.

Apple'ın akıllı saati Apple Watch için geliştirdiği işletim sistemi WatchOS 2.0 sürümü 16 Eylül'de yayınlanacak.

ETKİNLİK COOK İLE BAŞLADI

Apple'ın dev etkinliği saatlerin 20:00'ı göstermesiyle planlandığı gibi başladı. Apple'ın CEO'su Tim Cook etkinlikte sahne alan ilk isim oldu. Cook, konuşmasına "kalabalığın içinde yüzlerce Apple çalışanı var" diyerek başladı. Apple Watch ile sözlerine devam eden Cook'a göre Apple Watch ile yüzde 97 oranında müşteri memnuniyeti sağlanmış durumda.



Apple'ın iki yeni iPhone'la yetinmeyip bu gece için 12.1 inç ekranlı en geniş ekranlı tableti iPad Pro'yu da dünyaya tanıtması bekleniyor. Bunun yanı sıra yenilenen sürümüyle Apple TV de karşımızda olacak.


iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın tanıtılacağı etkinlik San Francisco'daki bu binada yapılıyor

APPLE LANSMANI ÖNCESİ NELER OLDU

APPLE ONLINE MAĞAZASINI KAPATTI


Lansman öncesi Apple'ın her yıl olduğu gibi Apple Store'u kapatması ise dikkatlerden kaçmadı. Lansman sonrası yeni iPhone'lar fiyatlarıyla bu sayfada listelenecek; ancak şu an sayfaya erişmeye çalışanlar 'Geri Döneceğiz' mesajıyla karşılaşıyor.


Apple'ın dünden bugüne ürettiği tüm iPhone modelleri: iPhone 2G, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus



Basın lansmanının yapılacağı binaya basın mensupları girmeye başladı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Apple, San Francisco'da düzenlediği özel etkinlikte tam bir teknoloji şovu yaptı. Yeni iPhone, iPad serisinin yanında ses ve hareket komutlarını algılayan Apple Tv ve yeni Apple Watch modellerini tanıttı.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus adını alan Apple'ın yeni akıllı telefon serisi görünüm olarak bir önceki versiyonla tıpatıp aynı. Gövdesinde daha ağır aluminyum kullanıldığından boyutlarında ufak farklılıklar var. Ama asıl değişiklikler iPhone'un içerisinde.

 

iphone-6s4.jpg?w=624

 

Dokunma şiddetini algılayan ekran

Yeni iPhone serisinin en çok öne çıkan özelliği “3D Touch”. Bu teknoloji ekrana uygulanan baskının şiddetine göre kullanıcıya farklı sonuçlar veriyor. Örneğin kamera uygulaması ikonunun üzerine dokunduğunuzda uygulama her zamanki gibi çalışıyor ama biraz sert biçimde bastığınızda bu sefer bir menü açılıyor ve buradan hızlıca görüntü kayıt seçeneklerine ulaşıyorsunuz.

Fotoğraflar artık hareketli

“Live Photos” özelliği sayesinde fotoğrafın hemen öncesi ve sonrasındaki görüntü ve sesler kaydedilebiliyor. Böylece fotoğraflarda hareketli GIF dosyalarına benzer bir etki oluşturuyorsunuz. Facebook'un Live Photos'u desteklemesi, bu özelliğin yaygınlaşmasına büyük katkı sağlayacaktır.

4K video desteği geldi

Yeni iPhone serisinde arka kamera 12 MP'e, ön kamera ise 5 MP'e yükseldi. Bir önceki seride bu 8 MP ve 1,2 MP şeklindeydi. Ön kamerada flaş yok, ama fotoğraf çekimi sırasında iPhone'un ekranı parlayarak flaş etkisi oluşturuyor. Bununla birlikte iPhone'a 4K video kayıt özelliği geldi. 4K görüntü teknolojisi 1080p Full HD görüntünün dört katı netlik sunuyor.

Daha hızlı işlemci

Her yeni telefonla birlikte daha hızlı işlemci görmeye alıştık. iPhone 6s serisinde de bu kural değişmedi. Apple'ın verdiği bilgiye göre A9 işlemci kullanan yeni iPhone serisi, öncekine göre yüzde 70 daha hızlı. Güncellenen TouchID düğmesi ise iki kat daha iyi performans sunuyor. Mobil veri ve Wi-Fi hızları da iyileştirildi. Batarya süresinde ise bir değişiklik yok.

Yeni renk, Roze Altın

iPhone 6s ve 6s Plus'ın bir ilginç özelliği de roze altın (pembe) renk seçeneğinin sunulacak olması. Diğer iPhone renk seçenekleri arasında gümüş, uzay grisi ve altın rengi bulunuyor. iPhone 6s serisinin eğilmelere karşı dayanıklı olan 7000 serisi alüminyumdan üretildiğini de not edelim. Bu nedenle tasarım değişmemesine rağmen boyutlarında önceki seriye göre farklılıklar var. iPhone 6'nın kalınlığı 6,9 mm ve ağırlığı 129 gramken, iPhone 6s'in kalınlığı 7,1 mm ağırlığı ise 143 gram.

iPad Pro göz dolduruyor

 

ipad-pro_pricing.jpg

 

Apple'ın uzun zamandır büyük ekranlı bir iPad modelini piyasaya çıkaracağı söylentisi vardı. Dedikodular gerçek oldu, 12,9 inç ekran genişliğine sahip iPad Pro adlı yeni tablet tanıtıldı. iPad Pro'nun ekran çözünürlüğü 2732 x 2048 piksel. Retina ekranlı bir Mac Book'tan daha yüksek çözünürlük sunuyor. Kalınlığı 6,9 mm. Ağırlığı ise yaklaşık 710 gram. iPad ailesinin en büyüğü olan bu cihaz Apple Pencil adlı stylus kalem ve çıkarılabilir klavye aksesuarlarına sahip. Katlanabilir özellikteki bu klavye aynı zamanda kılıf özelliği de görüyor. Apple Pencil ise özellikle tasarımcı ve karikatüristlerin çok işine yarayabilir.

Apple TV ses ve hareketi algılıyor

Siri desteği gelen Apple Tv kullanıcıların ses komutlarını algılayabiliyor. Dokunmatik özellikli yeni kumanda ise televizyon ekranında oyun oynamaya imkan sağlıyor. Apple Tv'yle birlikte televizyon uygulamaları için geliştirilmiş yeni yazılım platformu tvOS da tanıtıldı. Böylece yazılım geliştiriciler sadece Apple Tv'ye uygun uygulamalar geliştirebilecek. Apple Tv'nin 32 GB ve 64 GB depolama seçeneği olan iki farklı modeli bulunuyor.

Apple Watch artık daha renkli

Apple, ünlü moda markası Hermes'le işbirliğine gideceğini açıklayarak Apple Watch Hermes koleksiyonunu tanıttı. Koleksiyonda şimdilik üç farklı kordon seçeneği olacak. Bunnunla birlikte Apple Watch Sport'a sarı ve pembe altın renk seçeneği geldi. Ayrıca Sport kayışların renk seçenekleri arttırıldı.

iPad Mini 4

iPad ailesinin minik üyesi etkinlikte biraz sessiz sedasız tanıtıldı. A8 işlemciyle güçlendirilen bu model 2048x1536 piksel ekran çözünürlüğüne ve 8 MP iSight dahili kameraya sahip. Ağırlığı ise 290 gram.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

iPhone 6s ve 6s Plus’ın fiyatı belli oldu

 

iphone-6s-ve-6s-plusin-fiyati-belli-oldu

 

Apple’ın yeni iPhone modelleri 6s ve 6s Plus’ın Türkiye çıkış tarihleri ve satış fiyatları belli oldu.

 

Apple, geçtiğimiz günlerde tanıtımını gerçekleştirdiği iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus, Türkiye’de 16 Ekim Cuma tarihinde satışa çıkacak.

Yeni iPhone modellerinde '3D Touch' yani 3 boyutlu dokunuş adı verilen bir özellik de yer alıyor.

Yeni iPhone 6S ve iPhone 6S Plus modellerinde işlemci olarak ise 3'üncü nesil A9 işlemci bulunuyor.  

Yeni iPhone 6S'te 12 MP'lik iSight kamera yer alıyor. Bu kamera ile 4K çekim yapmak artık mümkün. Ön tarafta ise 5 megapiksel çözünürlüklü FaceTime HD kamera bulunuyor. 
 

iPhone 6S ve iPhone 6 SPlus'ın Türkiye perakende satış fiyatları ise şöyle:

 

iPhone 6s 16 GB: 3,099 TL

iPhone 6s 64 GB: 3,499 TL

iPhone 6s 128 GB: 3,899 TL
 

iPhone 6s Plus 16 GB: 3,499 TL

iPhone 6s Plus 64 GB: 3,899 TL

iPhone 6s Plus 128 GB: 4,299 TL

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • Admin
iPhone 6S Türkiye'de! (iPhone 6S fiyatı ne kadar?)
 
Dünyanın en pahalı iPhone’nunu kullanan Türkiye’de 6S modelleri de satışa sunuldu. 128 GB’lık iPhone 6S ‘in fiyatı 1503 dolar. Milli gelire bakarsak ortalama bir vatandaş yemez içmezse yılda 7 adet 128 GB’lik iPhone 6S alabiliyor. ABD’de ise bu rakam 59!

 

iPhone 6S ve 6S Plus bugün Türkiye’de satışa çıktı. Binlerce insanın merakla beklediği bu telefonlar ise cep yakıyor… Türkiye’deki en pahalı iPhone olan 128 GB iPhone 6S Plus 4299 TL’den satılıyor. Kur 2.86 olarak alındığında 128 GB iPhone 6S’in Türkiye’de 1500 dolara satıldığı gözleniyor.

'YEMEZ İÇMEZSE...'

TÜİK rakamlarına göre ise 2014 yılı sonunda milli gelir 10.404 dolar. Yani sıradan vatandaşın bir yıl boyunca yemez içmezse yılda 128 GB’lık 7 tane iPhone 6S alabilir.

 

EN PAHALISI ORADA 949 DOLAR

Ürünün anavatanı ABD’de ise en pahalı iPhone olan 128 GB’lık 6S Plus 949 dolara satılıyor. Ürünü Türkiye yerine ABD’den alan bir kişi kayıt parası sayılmazsa 1585 TL kârda. Dünya Bankası verilerine göre Birleşik Devletler’de 2014 yılında kişi başı milli gelir 55 bin 860 dolar. Yani ortalama milli gelir ile ABD’de 59 tane 128 GB iPhone 6S Plus alınabilir.

 

EN PAHALISI TÜRKİYE'DE 

Türkiye’de ise 16GB’lık iPhone 6S’in fiyatı 3099 TL. Dolar cinsinden fiyatı ise 1083 dolara tekabül ediyor. Bu kura göre Apple'ın bulunduğu ülkelerde dünyanın en pahalı iPhone 6S’i Türkiye’de bulunuyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 10 ay sonra...
  • Admin

iPhone 6s modellerinde indirim yapıldı, işte yeni fiyatlar!

 

Apple iPhone 7 modellerinin duyurulmasıyla birlikte iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde dikkat çeken bir indirim karşımıza çıktı. İşte detaylar.

 

hqdefault.jpg

 

Apple iPhone 7 önümüzdeki hafta satışa çıkacak. Yeni cihazlara yer açmak için Apple’ın indirim yaptığını görüyoruz. Aslında bu alışık olunmadık bir süreç değil ancak Türkiye’de fiyatların bu kadar hızlı bir şekilde düşmesi şaşırtıcı oldu.
 Cihazların başlangıç fiyatında pek bir değişiklik olmasa da, yüksek depolama alanı sunan versiyonlarında ciddi bir indirim söz konusu. İndirim şimdilik sadece iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerini ilgilendiriyor. Apple’ın resmi internet sitesindeki fiyatları aşağıda bulabilirsiniz.

 

Apple yeni modellere yer açıyor!

 

Yeni iPhone modellerinin Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi henüz belli değil. Ancak buna rağmen Apple indirim yapmakta gecikmemiş. Öncelikle şunu söyleyelim, iPhone 6s ve iPhone 6s Plus modellerinde artık 16 GB ve 64 GB depolama alanı seçeneği sunulmuyor. Artık her iki telefonda da sadece 32 GB ve 128 GB seçenekleri bulunuyor.

 ·         iPhone 6s 32 GB: 2749 TL
 ·         iPhone 6s 128 GB: 3149 TL
 ·         iPhone 6s Plus 32 GB: 3149 TL
 ·         iPhone 6s Plus 128 GB: 3549 TL

 Rakamları gördünüz. iPhone 7 tanıtılmadan hemen önce bu fiyatlar yaklaşık olarak 500 TL daha yüksek seviyedeydi. Özellikle iPhone 6s Plus 128 GB modelinde yapılan indirim neredeyse 1000 TL’ye ulaşacak kadar yüksek. Eğer iPhone 7 ilginizi çekmiyorsa, bu indirimler ile iPhone 6s dikkatinizi çekebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...
  • Admin

iPhone kullanıcılarına iyi haber: Batarya sorunu çözüldü

Bazı iPhone 6 kullanıcılarının yaşadığı batarya sorun Apple tarafından giderildi.

 

iPhone'lardaki batarya problemi bir süre boyunca bazı kullanıcıların başını hayli ağrıtmıştı.

 

Ocak ayında özellikle iPhone 6'larda görünen telefonunu yüzde 30 şarjı varken kendi kendisine kapanması sorunu Apple tarafından çözüldü.

 

Ancak sorunun çözüldüğü yeni ortaya çıktı. Zira tepkilere de neden olan sorunun çözümü iOS 10.2.1 ile sağlansa da açıklama yeni geldi.

 

Business Insider şirkete yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde sorunun resmen çözüldüğü bilgisini kullanıcıları ile paylaştı.

 

Eğer hala bu sorunu yaşıyorsanız telefonunuzun ayarlar kısmından gerekli güncellemeyi yapmanız yeterli.

 

Akıllı telefon kullanıcılarının en büyük sorunlarının başında gelen şarj sorununu minimuma indirmek atacağınız birkaç adımla mümkün.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.