Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

General Motors'un Bağımsızlık Savaşı


Önerilen İletiler

General Motors (GM) Dünyanın en büyük otomobil şirketi. 9.17 milyon satış, 190 milyar dolar yıllık gelir, 12 global marka Buick, Cadillac, Chevrolet, GMC, GM Daewoo, Holden, HUMMER, Opel, Pontiac, Saab, Saturn ve Vauxhall. 327 bin çalışan ve 75 yıllık liderlik.

 

10 gün önce GM'in %9.9 una sahip olan Kirk Kerkorian hisselerinden beklediği parayı kazanamadığı için Renault-Nissan CEO'su Carlos Ghosn ile görüştü. Renault-Nissan'ın GM'den %10'ar hisse almasını ve 3 şirketin birleşmesini önerdi.

 

Sorun şu: GM Amerika'nın ikonlarından biri. Amerikada şöyle bir söz vardır; GM için iyi olan Amerika için de iyidir. Bu 3 şirketin birleşmesinden doğacak olan yığın yeniden yapılanma uygulayan bu çerçevede daha esnek daha hızlı daha hareketli bir şirket olma yolunda ilerleyen GM'nin yavaşlamasına ve yenilenmesine zarar verir. Gm pek iyi durumda olmayabilir. Fakat yeniden yapılanma yüzünü çok değiştirdi. Çinde %40 büyüdü. Amerika pazarında çıkardığı yeni ürünler satış rekorları kırıyor. Hybridde o kadar iyi olmasada FlexFuel araçlarda açık ara lider. Zaten en iyi yakıt ekonomisi sağlayan Hybrid araçta GM'in. GM'nin bu ortaklığa ihtiyacı yok. Bu Gm'yi daha karmaşık bir şirket yapar. Teknoloji olarak diğer ikisinden de açık ara önde.

 

Nissan henüz gerçek bir marka değil. Avrupa da yok gibi. Amerika da ise sadece %6 pazara sahip. Ve bunu hızla kaybediyor. Bu sene yeni bir model çıkaramadı.

 

Renault ise sadece Avrupa ve yeni gelişmekte olan bir kaç ülkede var. Amerika ve Asya da adı bile yok. 20 yıl önce Amerikaya girdiğinde kötü bir ünle geri döndü.

 

Bu iki hurdanın GM'i satın alması Toyota başta olmak üzere Ford ve diğer otomobil üreticilerini çok memnun eder. Bu üçünü de kötü sona götürür. Zaten pek olacak gibi de gözükmüyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.