Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cankaya'mi Yeni Osmanli'mi...?


politika

Önerilen İletiler

Tam 91 yil,Cankaya Atatürk'le baslayan bir sürecte Yüce Türk Milleti'nin kalbinin attigi yer ve Genc Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin cagdas yüzü oldu.

 

Cumhuriyet ve Atatürk karsiti Osmanlicilar,1923'le baslayan ve Recep Tayyib Erdogan'in cumhurbaskani secilmesi süresine kadar gecen tarihi yok sayarak yeniden bir Osmanli insa etme hayallerine kapildilar.AOC'deki yasa ve hukuk disi olarak yapilmis olan yeni saray oni yaptiranlarin Osmanli özlemi icinde nasil yanip tutustuklarinin bir ibret belgesidir.

 

Cankaya'yi basbakanlik yaparak,kendini korumak icin yaptirdigi yeni sarayi cumhurbaskani sarayina tasinmak demek "benden önceki tarihi kapatiyor yeni bir tarihe baslangic yapiyorum "demektir.Yeni Türkiye demek gercekte ise YENI OSMANLI'dir.Yillardir bu ülkede egitim siteminden tutunda diger baska alanlarda sistematik bir sekilde yürütülen Islamci yöntemlerin nedeni artik gün yüzüne cikmaktadir.Okullari Imam Hatiplestirip,bu okullara gitmek istemeyenleri kilometrelerce uzaktaki okullara gitmeye mecbur etmenin anlami "eger orasi uzaksa cocugunu Imam Hatipe yazdi dayatmasidir.Yani AKP ve onun cumhurbaskani millete cocugunu hangi okula göndereceginin dayatmasini yapmaktadir.

 

Türkiye cok karanlik ve tehlikeli bir yola girmistir.Cumhuriyetin civileri sökülerek,devrimler yok sayiliyor ve Atatürk'ün eserleri tek tek ortadan kaldiriliyor.Recep Tayyib Erdogan kendini ATatürk sanmaya baslamis ve hatta kendini ondan daha üstün görmektedir.Ancak yeni yaptirdigi saray tamamen korkunun eseridir.O sarayi kendini korumak amaciyla yaptirmistir.Millet zersefil acliga mahkum edilmisken,emekliye zam yapmamamk icin 50 takla atilirken,ekonomi bas asagi giderken,milleti kömüre bulgura mahkum ederken ,Obamanin ucaginin aynisini almak,saray yaptirmak, korkudandir.Cumhurbaskani Recep Tayyib Erdogan korkmaktadir.Iyi insanlar korkmaz.Kefenimiz cebimizde diyen insanlar korkmaz.Bunlar korkuyorlar.Korktuklari icin etraflarinda koruma duvari ile yasiyorlar.Korkusu olmayanlar özelliklede müslümanligi kimseye birakmayanlar ölümden korkmaz.

 

Türkiye yeni bir maceraya sürükleniyor.Bu macera YENI OSMANLICILIKTIR.Yani milleti ümmetlestirmek biat ettirmektir.ISID denilen kafa kesicilere bu nedenle ters düsmüyorlar,yarin bu ISID denilen terör örgütünü miletin üzerine salacaklar,Ya öleceksiniz ya biat edeceksiniz diyecekler.Bugünler yakindir.Iste o nedenle diktatör korkuyor.Yolun sonuna yaklasmisken bir kaza olmasin diye her türlü tedbiri almaktadir.Bu tedbirlerden birisi yeni  yaptirdigi ve milletin alin teri vergilerinden kesilen paralarla saray haline getirilen ucube bir binadir.Bu bina Hitler'in siginagi anlamina da gelebilir.Oraya tüm ailesi,korumalari,özel askerleri,palali fedaileri ve magandalari yerlesecektir.Yarin bir tehlike aninda oradan savas verilecektir.Cünkü orasi bir siginaktir distan saray icten siginaktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cankaya'mi Osmanli'mi baslikli yazima bugün elime ulasan cok önemli bir konu ile devam edecegim.bu konu AKP iktidarinin cikarmis oldugu yeni banknotlardan 50 TL'nin bir yüzündeki kadinin hikayesidir.Bu kadin Fatma Aliye adini tasimaktadir.Adindan ziyade bu kadinin kim oldugu cok önemli,Türk Banknotunun üzerinde resminin olmasi ise cok cok önemli.Okuyalim hep birlikte:

 

  1. "FATMA ALİYE''
    İçimizdeki hainler, geçmişte yaşayan hain ata'larını yeniden hortlatma çabasındalar.
    Buna son örneklerden biri "FATMA ALİYE"
    Kimdir bu Fatma Aliye?!
    İsterseniz biraz tanıyalım..
    Fatma Aliye; tarihçi Ahmet Cevdet Paşanın iki kızından biri imiş..
    13 yaşında tesettüre girmiş.
    Uyduruk bir iki romanı varmış..
    Peki, paralarımıza nasıl girdi bu hanım?..
    Fatma Aliye'yi paralara yerleştiren neden'in onun romancılığı olduğunu sanıyorsanız aldanıyorsunuz.
    Asıl neden İslamcılığı ve Atatürk Devrimlerine karşı olması.
    Fatma Aliye'nin tesettüre olan tutkusu yazılarına da yansımış…
    Fatma Aliye Hanım, Mustafa Kemal'in yaptığı devrimleri bir türlü benimseyememiş.
    Kısaca Atatürk düşmanı imiş…
    Kendisinin, bir Osmanlı paşasının (Ahmet Cevdet Paşa) kızı olmasının bunda rolü var elbette.
    Evinde çocuklarının ona yaşattığı sıkıntılar onu daha da İslam'a bağlamış olabilir. Evden kaçıp Katolik rahibe olan bir kızın annesinin yaşadığı travma da onu bu yola itmiş olabilir.
    Uzak ülke” adlı romanında Mustafa Kemal'in yaptığı yenilikler nedeniyle Fatma Aliye'nin ülkesine yabancılaştığı ve uzaklaştığı anlatılıyormuş bu kitapta…
    Saltanatın kaldırılmasını, alfabenin değiştirilmesini ve padişahın düşürülmesini, Fatma Aliye Hanım asla kabul edememiş, Mustafa Kemal'e hep karşı olmuş.
    Şimdi anladınız mı, bunca Cumhuriyet kadını dururken Fatma Aliye Hanım'ın neden Paranın arka yüzüne oturtulduğunu? ..
    Okuyun ve çevrenize anlatın..
    Elde edemedikleri türban özgürlüğü nedeniyle kendilerini Türkiye'ye "uzak" bulanlar elbette Fatma Aliye Hanım'ın fotoğrafının oraya konmasından mutlu olacaklardır.
    Hem Atatürk'ü paraların -hiç olmazsa- bir yüzünden çıkardılar.
    Hem de onun yerine İslamcı bir kadını koydular.
    13 yaşında tesettüre giren ve hayatı boyunca kapalı kalmış ama Merkez bankası yetkilileri laik kesim tepki göstermesin diye resim de kadının başını açmışlar.
    Resimde hanım açık…
    AKP’ye yalakalık yapan Merkez Bankası yöneticileri, bu inceliği de göstererek, ayranımızı kabartmamışlar.
    Aslında bence buna cesaret edemediler…
    Ne kurnazlık değil mi?
    (Kaynakça: (Mustafa Kartaloğlu)
    Yine'lemek gerekirse, İSTİKLÂL SAVAŞI bitmedi, mola verilmişti.
    Nefeslenme süresi olarak bize bahşedilen 100 yıllık süre dolmadan,
    kaldığı yerden başladı.
    Bize bir ATATÜRK lazım...
    Kirlenmemiş kültür gen'leriyle tarihte yaşayan ATATÜRK'lerden bir TÜRK LAZIM..
     — Ertürk Altıntaş i
     
     
     
  2. Bu arada hatirlatmakta fayda vardir.Recep Tayyib Erdogan,Ismet Inönü
  3. yü paralardan Atatürk'ün resmini kaldirtti diye hep karalamaya calisir.O günkü sartlarda bu gerekliydi.Ayni Recep Tayyib Erdogan Türk Lirasi amplemini kendi ismiyle düzenletti.Sözüm ona bir yarisma baslatildi ve bu yarismada kendi ismi ile Türk Lirasinin sembolize edilmesini gerceklestirdi.AOC'de yaptirilan saray Cumhuriyetin reddi,Osmanli'nin canlandirilmasidir.Sira Anit Kabirdedir.
  4.  
  5. saygilarla
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.