Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Balık Burcu Genel Özellikleri


Misafir Admin_TM

Önerilen İletiler

(19 Şubat-20 Mart)

 

Latince Adı: Pisces

Grubu: Su

Gezegeni: Neptün

Olumlu Özellikleri: İyi niyetli, duygusal, merhametli, yardım sever, uyumlu, anlayışlı, duyarlı.

Olumsuz Özellikleri: Kararsız, dikkatsiz, zayıf iradeli, karamsar, çabuk etkilenen, çekingen.

Uygun Meslekler: Güzel sanatlar, dans, müzik, edebiyat, sahne, sinema, doktorluk, hemşirelik, denizle ilgili meslekler..

Vücutta Yönettiği Kısımlar: Ayaklar, bellek, lenf dolaşımı, duygular.

Uğurlu Taşı: Akuamarin

Uğurlu Günü: Perşembe

Uğurlu Sayıları: 7, 11, 73, 354, 7299

Uğurlu Renkleri: Deniz mavisi, Türk yeşili, yeşil, gümüş rengi

Uğurlu Çiçekleri: Zambak, inci çiçeği

Ünlüleri: Frederic Chopin, Victor Hugo, John Steinbeck, Mikelanj, Renoir, Albert Einstein, Alexander Graham Bell, Elizabeth Taylor, Ursula Andress, Enrico Caruso, Harry Belafonte, Liza Minelli, Sidney Poiter, Michael Caine, Rex Harrison, Andrzej Wajda, Rudhof Nureyev..

 

Balık burcunda su elementi ile değişken nitelik bir araya gelmiştir. Yöneticisi Neptün ise sezgi, derin duygular verir.Bütün bunların karışımı ile çok hassas bir burç ortaya çıkmıştır. Balık duygu ve hayalleri ile yaşamaktadır. Balık burcunun simgesindeki iki balık çift karakteri simgelemektedir. Bu iki balığın ayrı yönlere doğru gidiyor olması da Balık insanın kararsızlığını simgeler. Aklı ile duyguları devamlı savaş halindedir. Bu yüzden bazen onu anlamak pek kolay değildir.

 

Balık burcu diğer burçlar içinde dış etkenlerden en çok etkilenen burçtur. O kadar hassastır ki çevresindeki insanların ruh halinden hemen etkilenir. İnsanların olumlu ya da olumsuz duyguları ona geçer. Duygusal ve fiziksel dengesini korumak için arada bir yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Enerjisini ancak bu şekilde yenileyebilir. Merhamet duygusu kusur sayılacak kadar fazladır. Hayvanlara, çocuklara ve çaresizlik içinde insanlara karşı acıma hissi ile doludur. Başkasının acı çekmesine dayanamaz. Tüm yakınlarına büyük fedakarlıklarda bulunabilir. Kullanıldığını anlasa bile bunu fazla önemsemez, onun için yardım etmek daha önemlidir.

 

Hassas Balık insanına hayatın gerçeklerine dayanmak zor gelir. Yönetici gezegeni Neptün Balık insanına kendini kandırma ve gerçeklerden kaçma özelliği verir. Duygusal Balık kendi hayal dünyasına saklanarak kendini kandırabilir. Üzülmemek için ona acı veren olayları görmemezlikten gelir. Bazı Balık'lar gerçeklerden kaçmak için içki ve uyuşturucu maddelere sığınabilirler. Akıllı Balık'lar ise duyarlılıklarını sanatla dışa vurabilirler.

 

Balık insanının sezme gücü inanılmayacak kadar gelişmiştir. Dış dünyayı duyguları sayesinde hemen algılar. Mistik, doğa üstü, esrarengiz bir burçtur. Hayal gücü çok gelişmiştir. Herkesle iyi geçinen, uyumlu kişilerdir. Balık insanı endişeli bir tip olduğu için hemen karamsarlaşabilir. Kendine daha olumlu ve iyimser bakış açısı geliştirmek zorundadır. İyi niyetli, kararsız ve değişkendir. Kendine güveni eksiktir.

 

Balık burcu, derin duyguları ile çok sevebilir. Aşk, yaşamındaki önemli şeylerin başında gelir ve oldukça romantikdir. Sevdiği için her şeyi yapabilen, fedakar bir aşıktır. Aşık olmadığı zaman yaşam çok sıkıcı gelir. Sevdiği kişiyi gözünde büyütür ve içyüzünü göremez. Hayal kırıklığına uğrarsa aşkı biter ama kısa bir süre sonra büyük bir aşkla başka birini sevebilir.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 13 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.