Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Oğlak Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(22 Aralık-20 Ocak)

 

Latince Adı: Capricorn

Grubu: Toprak

Gezegeni: Satürn

Olumlu Özellikleri: Güvenilir, çalışkan, sabırlı, disiplinli, sorumluluk sahibi, kararlı.

Olumsuz Özellikleri: Katı, kötümser, hesaplı, tutucu, cimri, kuşkucu, sert.

Uygun Meslekler: Matematikçi, araştırmacı, bilim adamı, mühendis, inşaatçı, mimar, dişçi, asker, yönetici..

Vücutta Yönettiği Kısımlar: Deri, kemikler, dizler ve dişler.

Uğurlu Taşı: Lal

Uğurlu Günü: Cumartesi

Uğurlu Sayıları: 8, 9, 62, 122, 7544

Uğurlu Renkleri: Kurşuni, koyu kahverengi, nefti

Uğurlu Çiçekleri: Siyah gül, kadife çiçeği, kamelya

Ünlüleri: Newton, Pasteur, Albert Schweitzer, Utrillo, Gary Grant, John Voight, Nat King Cole, Rudyard Kipling, Elvis Presley, Faye Dunaway, Ava Gardner, Mariene Dietrich, Shirley Bassey, Sarah Miles, Joan Baez, Filiz Akın..

 

Oğlak toprak elementi ve öncü nitelik taşıyan bir burçtur. Yöneticisi ise Satürn'dür. Disiplin gezegeni Satürn kısıtlayıcıdır ve sorumluluklar verir. Azimli, inatçı, sabırlı Oğlak, simgesi olan dağ keçisi gibi dağların en tepesine tırmanır. Hiçbir burç, hedefine ulaşmakta bu kadar kararlı değildir. Öncülük niteliği sabır, inat ve öteki özellikleri ile birleşince bu tip, eninde sonunda en tepeye çıkar. Oğlak burcu insanı hırslıdır. Hangi işi, mesleği, konuyu seçerse seçsin, daha başlangıçta yönetimi eline almayı düşünmektedir.

 

Oğlak burcu, en çalışkan burçlardan biridir. Yöneticisi Satürn ona nefes aldırmadan yapması gereken işleri hatırlatır. İyi plan yapmasını, ayrıntılara dikkat etmesini, genç yaşta bile olgun olmasını sağlar. Çoğunlukla hayatı ciddiye alır ve bu ciddiyet onu olduğundan daha yaşlı gösterir, hatta çocukken bile. Kendinden büyük kimselerin dostluğunu tercih eder ve genç kuşaklarla pek geçinemez.

 

Geçmişe, geleneklere bağlı ve tutucudur. Ailesine karşı sorumluluk duyduğu için aile bağları kuvvetlidir. İlk bakışta soğuk görünen Oğlak, üstün bir eş ister. Böyle birini bulunca da ona maddi, manevi her istediğini vermeye çalışır ve hayat boyu bağlı kalır. Nefesinizi kesecek maceracı bir sevgili değildir ama sadık ve güvenilirdir.

 

Oğlak insanı yaşlandıkça kendini bulur ve daha çekici olur. Genellikle yanlızdır, enerjisinin büyük bölümünü işine harcadığından manevi bazı şeyleri yaşayamaz. Yengeç gibi endişeli ve karamsardır. Herkese güvenmez, sadece kendisine güvenir. Zıt burcu Yengeç'in yuvasında aradığı güveni, Oğlak işinde sağlamak ister. Çok zor dost olur ama dost olduğu kimseye ömür boyu güvenir.

 

Statüye çok önem verir. İyi bir semtte iyi bir evi, iyi bir arabası olmasını ve prestijli klüplere üye olmak ister. Fazla maddeci görünebilir. Para konularında dikkatlidir. Servet sahibi olmasına engel olacak herşeyi bir kenara atar, harekete geçtikten sonra bir adım bile gerilemez. Oğlak insanı genellikle arzu ettiği serveti elde eder.

 

Kaynak: Harabe.net

 

sdddd

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.