Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yay Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(23 Kasım-21 Aralık)

 

Latince Adı: Sagittarius

Grubu: Ateş

Gezegeni: Jüpiter

Olumlu Özellikleri: İyimser, güler yüzlü, sıcakkanlı, dürüst, açık fikirli, iyi niyetli, güvenilir.

Olumsuz Özellikleri: Huzursuz, sabırsız, dikkatsiz, abartan, sorumsuz, patavatsız.

Uygun Meslekler: Felsefe, din, metafizik, öğretmen, Yüksek öğretim, hukuk, din, felsefe, edebiyat, spor, uzak ülkelerle ticaret ya da ilişkiler..

Vücutta Yönettiği Kısımlar: Karaciğer, kalça, bacağın üst kısmı.

Uğurlu Taşı: Turkuaz

Uğurlu Günü: Perşembe

Uğurlu Sayıları: 3, 12, 582, 934, 2334

Uğurlu Renkleri: Mor, menekşe moru, koyu mavi

Uğurlu Çiçekleri: Leylak, mor menekşe

Ünlüleri: De Gaulle, Churchill, Mark Twain, Willy Brand, Alexander Soljenitsin, Walt Disney, Woody Allen, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. , Maria Callas, Jane Fonda, Tina Turner, Liv Ullman, Zeki Müren..

 

Yay ateş elementidir ve değişken nitelik taşır. Burcunun yöneticisi ise şans ve bolluk gezegeni Jüpiter'dir. Yay insanı enerji, canlılık, koşullara uyabilme özellikleri ile başarılı olur. Jüpiter'in verdiği şans da buna eklenirse kişi bir çok istediğini elde edebilir.

 

Yay insanı, içtenliği ve iyimser bakış açısı ile tanınır. Cömert, neşeli ve zekidir. Bu özellikleri ile toplumda aranılan ve beğenilen bir tiptir. Nezaketi ve başkalarının özgürlüğüne saygınlığı ve iyi niyeti ile toplumda kendisine iyi bir yer yapar. İyi bir konuşmacıdır. Tartışmayı ve birlikteliği sever. Sıcak kanlı, ateşli, çabuk öfkelenen bir yapısı olmasına rağmen içinde kötülük yoktur. Kin tutmaz ve bağışlayıcıdır.

 

Yay insanı özgürlüğüne çok düşkündür. Ateş gurubundan olduğu için ihtiraslıdır ama özgürlüğünü kaybetmekten korktuğu için sevse bile kolay kolay bağlanmaz. Ancak hem beğeneceği hem de kendisini kısıtlamayacağını inandığı birine bağlanabilir. Kendisi gibi kültürlü ve akıllı bir eş arar.

 

Bilmediği şeyleri araştırıp keşfetmeye meraklıdır. Neresi olursa olsun seyahat etmeyi sever. Yeni kültürler, yeni insanlar, yeni ülkeler gezip görmek ister. Onun için önemli olan yolculuğun kendisidir. Yolculuklar onun göçebe ruhuna iyi gelir, onlara ihtiyacı vardır.

 

Fiziksel olarak seyahat edemezse zihnini geliştirmesi gerekir. Seminerlere, kurslara gider, üniversiteye geri dönmek ister. Ufukları geniştir ve büyük işler ve olaylarla ilgilendiğinden ayrıntılar üzerinde durmaz. Çift karakterli bir burç olan Yay, biraz da sabırsızdır. Onun için önemli olayların ayrıntılarından sıkılır. Değişikliğe ihtiyacı olduğundan aynı anda birkaç konu ile birden ilgilenir ve sürüp giden işlere bağlanmayı sevmez. Bazen bu yüzden bilgisini derinleştiremeyen, yüzeyde kalan biri olabilir.

 

Açık sözlü, dürüst Yay, istemeden patavatsız konuşmaları ile insanları kırabilir. Parlak bir zekaya sahiptir. Her şeyden çabuk bıkma huyundan vazgeçip kendini disiplin altına sokarsa çok başarılı olabilir yoksa yeteneklerini boşa harcayabilir. Sporcu dış görünüşü vardır. Bütün açık hava sporlarından, özellikle binicilikten hoşlanır. Hayvanlarla araları iyidir ve merhametlidir. Doğada, açık geniş alanlarda bulunmak ister.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.