Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Başak Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(24 Ağustos-22 Eylül)

 

Latince Adı: Virgo

Grubu: Toprak

Gezegeni: Merkür

Olumlu Özellikleri: Dürüst, dakik, kibar, çalışkan, düzenli, titiz, analizci, canayakın, esprili konuşma, iyilik isteği, hassas, dikkatli, rafine, kültürlü.

Olumsuz Özellikleri: Kuruntulu, eleştirici, zorluk çıkaran, gereksiz detaylara fazla takılan, ince eleyip sık dokuyan.

Uygun meslekler: Eğitim, edebiyat, eleştirme, araştırma, kimya, sekreterlik, istatistikçilik, sağlık, el ustalığı isteyen işler..

Vücutta yönettiği kısımlar: Bağırsaklar, karın ve bel kısmı

Uğurlu Taşı: Koyu mavi safir

Uğurlu Günü: Çarşamba

Uğurlu Sayıları: 0, 5, 16, 888, 6848

Uğurlu Renkleri: Açık sarı, açık mavi ve kobalt mavisi

Uğurlu Çiçekleri: Açelya, sarı menekşe, lavanta çiçeği

Ünlüleri: Goethe, Nietzsche, Büyük İskender, D.H. Lawrence, William Saroyan, Leonard Bernstein, Greta Garbo, Raquel Welch, Twiggy, Peter Falk, Peter Sellers, Ingrid Bergman, Maurice Chevalier, Sean Connery, Mel Ferrer, Jacqueline Bisset, James Coburn, Sophia Loren, Cüneyt Arkın..

 

Başak burcu hareketli, pratik, sakin ve negatiftir. Bu niteliklere burcun yöneticisi Merkür, akıl, mantık ve olayları değerlendirme özelliklerini de katmıştır. Merkür'ün etkisinde olmak sizi çabuk öfkelenen bir tip yapar. Ancak çabuk öfkeye kapıldığınız halde, görüş ayrılıklarınızı tartışarak gidermeyi, yıkıcı kaygılara girmemeyi tercih edersiniz. Yazılı ve sözlü kelimelere yeteneklisiniz, mantık yürütme beceriniz var. Bu size çabuk öğrenme kabiliyeti getiriyor. Geniş bir bilgi hazineniz var ama bunu pek göstermiyorsunuz. Çünkü fazla sosyal, dışa açılan biri değilsiniz. Ciddi, düşünceli, alçakgönüllü, çalışkansınız. Vaktinizin çoğu başkalarına her nasılsa hizmet etmekle, onlara yardım etmekle geçiyor. En büyük isteğiniz bilgi edinmek ve bir fikrin kalite seviyesine ulaşmak. Birçok kişinin gözünden kaçan ufacık ayrıntılar sizin dikkatinizi çeker. Cesaretinizi pek kolay kaybetmiyorsunuz. Sihin yapısı olarak ayrıntıcısınız, pratiksiniz, tedbirlisiniz ve ileri görüşlüsünüz. İlgilendiğiniz konuların en başında perhiz ve sağlıklı temiz koşullar yer alıyor. Eleştirici, ayrım uygulayıcı ve pratiksiniz. Aktif ve hareketlisiniz. Pek çok konuya ilgi gösteriyorsunuz, ama bu ilgiler kolayca değişiyor. Kapanık, çalışkan, dikkatli, sanatsever, edebiyattan hoşlanan bir yapıdasınız. Her konuda düzenlilik ararsınız. Hayatın maddesel yararlarını istiyorsunuz, ama onları kolay kolay elde edemiyorsunuz.

 

Başak burcu, toprak sayesinde Merkür'ün üstün özelliklerinden maddi alanda yararlanabilen bir burçtur. Başak tesiri güçlü ise, programlanmış günlük işlerden zevk alırsınız. Kafanızı kullanarak sonuçlar çıkarır, işin başarılı olmasını sağlarsınız.

 

Başak burcu insanının kafası ayrıntılı işlere uygundur. Merkür sayesinde en kritik konuları bile kolayca çözümlersiniz. Herşeyi, neden ve nasıl olduğunu bilmek için, büyük zorlara da katlanırsınız. Başak burcu insanı, başkalarına hizmete değer verir. Fakat çekingen olduğundan arka planda durmayı yeğler. Başak insanının her yaptığı mükemmeldir ve en küçük ayrıntı bile kusursuzdur. Böyle ayrıntıya dikkat, itinalı iş ve çalışkanlık, enerjiyle birleşince Başak insanı gerçekten fevkalade sonuç alır. 12 burç içerisinde Başak insanı kadar çalışkan kimse yoktur. Zeki, mantıklı olduğu için kolayca onları inceleyerek derinliklerine iner ve en nazik işleri bile başarabilir. Yalnız bu burç insanı, başkalarında kusur bulmaya, onları kınamaya alışıktır. Bunu da iyi niyetle yapar, çünkü hatalar düzeltilmelidir. Ama bu arada kınadığı kimselerin alınabileceğini aklına getirmez. Bazen de ayrıntılara fazla girmek, bu tipin olayları bütünüyle göstermesini engelleyebilir. Başak insanı dostluğu sever, ama ilk adımı kendisi atmalıdır. Rastgele birinin dostluğa kalkması onu sinirlendirebilir. Başak insanı, yuvasına bağlanacak, evin herşeyiyle ilgilenecek ve aynı zamanda dost olacak bir eş ister. Bunları bulamazsa kolay kolay evlenmez. Başak insanı, giyimine çok önem verir, fakat modayı izlemekten çok kaliteli ve klasik giyimi beğenir ve hayli zevklidir.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.