Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Aslan Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(23 Temmuz-23 Ağustos)

 

Latince Adı: Leo

Grubu: Ateş

Gezegeni: Güneş

Olumlu Özellikleri: Mert, cesur, cömert, yaratıcı, fedakar, neşeli, sıcakkanlı.

Olumsuz Özellikleri: Diktatör, kibirli, kendini beğenmiş, sabit fikirli, küstah

Uygun meslekler: İş idareciliği, artistlik ve yönetmenlik, profesyonel sporculuk ve spor yöneticiliği, kuyumculuk..

Vücutta yönettiği kısımlar: Kalp, sırt, belkemiği, atardamarlar

Uğurlu Taşı: Elmas, sarı safir, sarı pırlanta

Uğurlu Günü: Pazar

Uğurlu Sayıları: 1, 4, 34, 653, 6743

Uğurlu Renkleri: Koyu sarı, altın sarısı

Uğurlu Çiçekleri: Kırmızı gül, sarı krizantem ve orkide

Ünlüleri: Bernard Shaw, Yves St. Laurent, Coco Chanel, Alfred Hitchcock, Prenses Anne, Napoleon, Fidel Castro, Jacqualine Onassis, Dustin Hoffman, Robert Redford, Mussolini, Henry Ford, Susan George, Mick Jagger, Cat Stevens, Orhan Gencebay..

 

Bu burçta ateş unsuruyla "sabit" nitelik grubunun birbirleriyle çatışacağı sanılır. Çünkü ateş, enerjik, hevesli ve pozitiftir. Buna karşın sabit grup, burcun ihtiyatlı olmasına yol açmaktadır. Fakat sanıldığı gibi bu zıt nitelikler birbirlerine zarar vermez. Aksine Aslan insanı, belli kurallara bağlanarak ateş özelliklerini daha iyi kullanabilir. Bu burcun yöneticisi olan Güneş, burca hayat verir. Gerçek kişiliğin ortaya çıkmasını sağlar. Aslan burcu, Zodyak'ın kralıdır.

 

Gerçek bir aslansanız mert, dürüst, açıksözlü, içi dışı bir, cömert, hayır işlerine yatkın birisiniz. Tiyatro yeteneğiniz, özellikle karakter oyunculuğunuz dikkati çekecek seviyede. Yapınızda sabit bir burcun durgun nitelikleriyle, ateş unsurunun faalliğinin yarattığı bir çelişki var. Ayrıntılarla meşgul olmaktan nefret eder, işleri bloklar halinde yapmayı tercih edersiniz. Aslan burcu kalbi ve sevgileri yönetir. İçten sevgi duyar, bundan çok hoşlanırsınız. Sevdiğinizin hayatına mutluluk getirme isteğinizde samimisiniz. Doğuştan lidersiniz. Hayatta yerinizin yetkili bir mevki, bir kuruluşun başı olduğunu sezgilerinizle bilirsiniz. Yönetme ve liderlik etme isteğiniz o kadar güçlü ki onları bastırmakta güçlük çekiyorsunuz. İçten, ateşli birisiniz, istenerek verilen sevginin değerini biliyorsunuz ve ona cömertçe karşılık veriyorsunuz. Bağımsız, kararlı, hırslı yaratılışınız insanların size hayran kalmasını sağlıyor; insanlar kendiliğinden etrafınızda toplanıyor. Güçlü bir kişiliğe sahipsiniz, çabuk kızıyorsunuz ve de çabucak bağlanıyorsunuz. İfadeniz de güçlü ve dolambaçsız. O fiziksel mıknatısınızın, yani çekiciliğinizin farkedilmesi hoşunuza gidiyor. Tiyatrodan, hayatta yüksek mevkilerden ve çocuklardan hoşlanıyorsunuz. Aslan burcu icatlara eğilimli, sezgileri güçlü bir burç. Çalışkan, dürüst, sporu da çok seven insanların burcu.. Aktif zihniniz, açık tabiatınız, cömertliğiniz ve samimiyetiniz başarı merdiveninde size çok yardımcı oluyor. Yetki elde etmek için duyduğunuz istek büyük.

 

Aslan burcu insanı, başa geçmek için yaratıldığına inanır ve ona göre davranır. İyi bir plancı, fevkalade bir örgütçü olduğu için kolayca tepeye tırmanabilir. Güçlü kişiliği karşısında başkaları çoğu zaman geriler. Aslan insanı, yine ateş grubundan olan Koç insanı gibi doğuştan liderdir. Ama sabit gruptan olduğu için daha iyi örgütçüdür. Güleryüzlü, neşeli, merhametli, cömert, fedakar olan Aslan burcu insanının çok dostu bulunur. Kendisinin çok önemli bir insan olduğuna inanır. Küçük yaşta eğitilmezse, küstah ve başkalarını ezmek isteyen bir tip olabilir. Herşeyin en iyisini isteyen bu insan, cömertlikle kalmaz, müşrifliğe de kalkar. Aslan insanı, güçlü ve merttir. Aldatılırsa affetmez. Gururu yüzünden de durumu kötü bile olsa, sanki herşey çok iyiymiş gibi davranır. Gerekirse Aslan kadar cesur olduğunu da gösterir, ama Koç insanı gibi saldırıya geçmez; sabit gruptan olduğu için yerinden kımıldamadan bekler. Ancak gururu yaralanırsa saldırabilir.

 

Aslan, sabit gruptan olduğu için tutucudur ve bir kere karar verdi mi bundan hiç vazgeçmez. Bununla birlikte yapıcı fikirlere sahiptir ve tuttuğunu koparır. Daima büyük işlere kalkışır ve ayrıntılarla fazla ilgilenmez. Ufukları çok geniştir ve bu da cesaretinin bir belirtisi sayılır. Kafasına koyduğu iş çok zor da olsa başarır. Aslan burcu insanı, liderlik isteyen işlerle örgütlemeye gereksinme duyulan bütün konularda başarılı olabilir.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.