Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İkizler Burcu Genel Özellikleri


Misafir hArDaL

Önerilen İletiler

(22 Mayıs-21 Haziran)

 

Latince Adı: Gemini

Grubu: Hava

Gezegeni: Merkür

Olumlu Özellikleri: Uyumlu, entelektüel, çabuk kavrayan, mantıklı, konuşkan, canlı, sempatik, yeniliklere açık. Aynı anda bir kaç işi birden yapabilen.

Olumsuz Özellikleri: Değişken, güvenilmez, iki yüzlü, kararsız, yüzeysel, dedikoducu, huzursuz, havai.

Uygun meslekler: Gazeteci, yazar, öğretmen, sekreter, yabancı dil uzmanı, turizm danışmanı, satış mümessili, şoför..

Vücutta yönettiği kısımlar: Akciğerler, omuzlar, kollar, sinir sistemi

Uğurlu Taşı: Akik, İnci

Uğurlu Günü: Çarşamba

Uğurlu Sayıları: 3, 5, 24, 233, 3545

Uğurlu Renkleri: Sarı, gri, mavi, açık mavi

Uğurlu Çiçekleri: Yasemin, sümbül

Ünlüleri: Strauss, Wagner, Gauguin, John F. Kennedy, Henry Kissinger, Tito, Dean Martin, Laurence Olivier, Jean Paul Sartre, Paul McCartney, Bob Dylan, Francoise Sagan, Marilyn Monroe, Joan Collins, Bülent Ersoy..

 

İkizlerde hava unsuruyla değişkenlik niteliğinin biraraya geldiğini görüyoruz. Havanın özelliği konuşkan, bilgili ve pozitiftir; değişkenlik niteliğini ise uyumluluk ifade eder. İkizleri haberleşme ve aklı temsil eden Merkür yönetir. Kafalarıyla hareket eder, zeki olur, durumlara uyarlar. Zekaları çok kıvrak olduğu gibi hareketleri de hızlıdır.

 

İkizler insanı için düşünceler ve sözler önemlidir ve daima bunları öne sürer. Bu tip, tartışmalarda zeka yeteneğini gösterir ama sık sık fikir değiştirdiği için bazen de olmayacak şeyleri savunur. İkizlerin ikili karakteri pek çok durumda kendisini belli eder. İki planı, iki aşk macerasını bir arada yürütebilir. Hatta iki mesleği birarada götürmeyi de başarır. İkizler insanının huzursuzluğu sık yolculuk yapmaya, iş saatlerini bildiği gibi ayarlamaya imkan veren konularda yararlıdır. Fakat genellikle, sırf hareketsiz kalmamak için böyle davranmaya kalkabilir. Sonunda da ortaya hiçbir iş çıkmaz. Öğrendikleri de düzeyde kalır. Bu yüzden İkizler insanı pek çok konuda bilgi sahibi olabilir, ama hiçbir konunun derinine inmez. İkizler insanı bağımsızlığına düşkündür, ama yine de ailesini sever. Özellikle ömür boyu kardeşlerinden ayrılmayı istemez.

 

İkizler insanı genellikle soğuk hallidir ve ölçülü davranıyormuş gibi bir etki bırakabilir. Ama aslında dostluğu, ahbaplığı çok sever. Bu burçta doğan pek çok kişi, Tanrı'nın habercisi diye adlandırılan Merkür'ün etkisiyle, şu veya bu şekilde hayatta muhaberatla, yazı yazmayla ilgili ya da fikirlerin aktarılması veya değiş tokuş edilmesinin önemli olduğu alanlarda çalışırlar.

 

Dolayısıyla siz İkizler burcundansanız, son derece iletişimcisiniz. Hızlı çalışan kafanızdan, işlek zekanızdan ve sohbet yeteneğinizden ötürü sizi tanımak çok kolaydır. Alt edilmesi zor bir tipsiniz. Herşeyi kendi istediğiniz biçimde yapmakta direniyorsunuz. Karşınızdakiler eğer sizdeki iki huylu niteliği kabullenememişlerse, sizinle anlaşabilmeleri oldukça güç olur. Hem sağ hem sol elinizi kullanabilen, değişken, uyanık birisiniz; ama tedirginleşebilir, aşırı meraklı olabilir, kendi enerjilerinizi ziyan eder duruma gelebilirsiniz. İkizlerin en büyük kusurlarından biri çok fazla değişken olmaları, istikrarlı olamamalarıdır. Gösterilen iyilik sizi çok etkiler. Akıl yürütme yeteneğiniz fazladır, mantıktan pek hoşlanırsınız.

Güneş İkizler burcundayken doğanlar genellikle uçarı görünür ama deneyden, kanıttan ya da hiç değilse güçlü ipuçlarından hoşlanırlar. Bu nedenle iyi bir araştırmacı olabilirsiniz. Buna sözlü ve yazılı kelimelere karşı olan yeteneğiniz de katkıda bulunur. Ne öğrenseniz hemen onu başkalarına aktarmak istersiniz. Sır tutmak size çok zor gelir. Bilimden hoşlanan, okumayı seven birisiniz. Aynı zaman içinde iki ayrı işi kolaylıkla yapabilirsiniz. Gerçek anlamda İkizler tesiri alan bir insan iseniz genelde ciddi olmayan gönül maceralarından zevk alıyor olabilirsiniz. Başkalarıyla anlaşmaya ihtiyacınız olduğu için (değer verdiğinizden değil) kolayca ilişkiler kurabilirsiniz. Özellikle ortada iki tarafı da ilgilendiren konular varsa dostluk pek çabuk kurulabilir.

 

Kaynak: Harabe.net

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.