Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BALIK BURCUNUN ÖZELLİKLERİ


suheda

Önerilen İletiler

Elementi : Su

 

Özelligi : Hassasiyet

Yönetici Gezegeni : Neptün ve Jüpiter

Metali : Alüminyum

Ugurlu Günü : Persembe

Ugurlu Sayisi : 7

Ugurlu Taslari : Yesil safir, opaz, mercan, ametis

Ugurlu Renkleri : Deniz mavisi, yesil, mavi

Ugurlu Çiçekleri : Inci çiçegi, beyaz gül, zambak

Ugurlu Kokulari : Kiraz çiçegi, zambak, limon

Ugurlu Müzik : Hafif müzik

En Belirli Özelligi : Merhamet

En Büyük Ideali : Rahat etmek

En Büyük Hatasi : Kendini kötülemek

En Büyük Arzusu : Dünyayi dolasmak

En Büyük Yetenegi : Güzel sanatlar

 

 

 

 

Dünyasal ihtiraslari hemen hemen hiç yoktur. Zenginlik onlari pek az çekecektir. Evlilik veya miras disinda zengin olan çok az Balik vardir. Gelecege ait yogun istekleri yoktur. Geçmis hakkinda sezgileriyle edindikleri bilgileri ve bugün için tatli bir hosgörüleri vardir. Bu burçta doganlar için kolay yolu seçmek tuzaga düsmek demektir.

 

Balik'in davranisindaki çekicilik ve onun gevsek ve iyi yaratilisi sizi etkiler. O, hayal kurma ve yasamdaki yolunu sezgileriyle bulma özgürlügünü elinden almadiklari sürece, sinirlayici yasaklarin çoguna aldirmaz. Hakaretlere, karsilikli yakinmalara ve baska insanlarin öfke yaratan fikirlerine karsi daha da ilgisizdir. Onun da öfkelendigi zamanlar olur. Sonunda bir kez de öfkelenince, zeki ve igneleyici bir dille insani çok kirici sekilde alaya alabilir.

 

Balik burcundan biriyle karsilastiginizda önce ayaklarina bakin. Dikkat çekecek kadar küçük ve narindirler, ya da aksine kocaman ve yorgun bir çamasirci kadininkiler kadar hantal olurlar. Balik'larin elleri de küçük, narin ve çok zarif biçimlidir. Ya da aksine saban sürenlerin elleri gibi kocaman ve kemiklidir. Cilt ipek gibi yumusak, saçlar ince, çogunlukla dalgali ve açik renktir.

 

Balik'larin gözleri islak, gözkapaklari dolgun ve bakislari garip isiklarla doludur. Bu gözler sik sik, ama her zaman degil, hafifçe firlak, yuvarlak ve son derece insana hitabedicidir. Bazi Balik'larin gözleri gerçekten güzeldir. Yüzleri elastiki ve hareketlidir, bu yüzlerde genellikle kirisikliklar yerine gamzeler görürsünüz.

 

Balik'larin pek azi uzun boyludur. Neptün vücutlari bazen acaip sekilde iri yari olursa da, olaganüstü zerafetleri yüzünden, bu pek göze çarpmaz. Yürümek yerine bir çesit akip giden görünüsleri vardir.

 

Balik'lar dünyayi pembe gözlüklerle görme istegiyle dogmustur. Insanlarin çirkin tarafini gayet iyi bilir, bununla birlikte herkesin güzel, bütün davranislarin sevimli oldugu kendi sulak, tatli dünyasinda yasamayi yeg tutar.

 

Balik 12. burçtur. Daha önceki bütün burçlarin bir karisimidir. Zevkine ve keyfine düskünlügü de Terazi burcundan gelir. Balik, bütün hava burçlarinin doga sevgisini ve bütün ates burçlarinin alev alev yanan arzularini kendi benliginde toplamistir. Ancak bu kati ve sabit degildir, sürekli degisir. Garip bir gücle kendini asarak dün, bugün, yarini birarada görebilme yetenegidir.

 

Balik'lar sonsuza kadar yasayabileceklerini düsünebilirler, sik sik da sanki buna hararetle inaniyormus gibi davranirlar. Onlar genelde kendisine hiç iyi bakmaz. Fazla enerjisinin çogunu basi dertte olan akrabalarina yardim ederek, dostlarinin sikintilarini paylasarak harcar.

 

Onlarin dertleri ruhsal ve parasal olabilir. Hangisi olursa olsun, bunlar Balik'in zaten pek güçlü olmayan sagligina ciddi sekilde zarar verebilir. Balik'larin enerjilerini kendilerine saklamasi gerekir.

 

Mizah onlarin gizli silahlarindan biridir. Dökemedikleri gözyaslarini gizlemek için tebessüm ederler. Balik'larin yüreginde hastalara ve zayiflara karsi sonsuz bir acima duygusu ve yardim etme arzusu vardir.

 

Yardim etmek Balik'larin önde gelen içgüdüsüdür. Huysuz ve ters Balik insanlari da vardir, ama bu görünüs sadece korumak için giyilmis ince kabuktan baska birsey degildir. Balik çok geçmeden ne kadar kolay incinebildigini ögrenir. Gözyaslari dökebilir; sonra bir baska görünmez dügmeye basarak günes açabilir.

 

Bunlarin ikisi de gerçek degildir. Hepsi Balik'ça bir hiledir ve kendileri bile aradaki farki anlamakta güçlük çekerler. Kendine aciyarak ve kendini severek içe dönmedigi zamanlar gerçek bir azizden farki yoktur.

 

Bütün komsularinin üzüntü ve dertlerini alacak kadar büyük yürekleri olan bir sürü tipik Balik ev kadini ve her hafta yüzlerce acikli öyküyü sempatiyle dinleyen bir sürü sabirli Balik burcu barmen vardir.

 

Balik, sözcüklerle anlatilamayacak kadar derin olan gerçegi bir basina anlamaya çalisarak yasar hayatini. Onun dostlugunu kazanmak isteyenler, onu sevenler aklinin ve duygularinin baskalarina benzemeyen yanlarini kavramak için hayal güçlerini kullanmak zorundadir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 ay sonra...

efet kesinlikle su'yu çok seven bir yapıya sahibim :online2long:

 

hassas mıyım bilmiyorum

keşke satürn olsaydı ama bu gezegenleri seviyorum B)

en sevdiğim gün gerçekten perşembe,ve 7 mart doğumluyum -_-

mavi zaten benim rengim :lol:

 

ya burcumun özelliklerini %99 taşıyorum işte ;)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

bende burcumun hemen hemen bütün özelliklerini taşıyorum. Ama benim burcumda sevmediğim iki özelliğim var ve bunlar benim karekterimide etkiliyor. 1. si aşırı duygusalım, ki dışardan bakıldığında hayatta benzetemezler ama öyle 2. si ise fazla merhametliyim. aslında iyi birşey ama çok sinirlensem bile gurur yapamam küs kalamam.. yani hal böyle oluncada kalbimle beynim o zamanlarda farklı şekillerde çalışıp beni bunalıma sokarlar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 5 ay sonra...

bende balık burcuyum...burcumu hem çok seviom insancıl olmamız sebebiyle hemde bazen kendime uyuz oluom.çok ince fikirliyim çünkü.ufacık bişeye bile kırılıp günlerce üzülüom yha.kafam hep dolu oluo daha da önemlisi unutamıom geçmişi mesela.iyisinide kötüsünü de...sizde ölemisiniz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • 3 ay sonra...

aynen bende burcumun özelliğini taşıyorum bi sevmediğim şey var duygusal bişeyler izleyince istemeden gözümden yaş akıyor kendimi tutamıyom ailem

yanımda olunca yüzümü saklıyom böle :D bu huyu fazla sevmiyıom ya :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

burçlara bende inanmam yazılan günlük burçları okuyorumda diye yok sevgilinle gezicen yok para bulucan bişey buldugumuz yok kaç milyon kişi illa birinki tutuyor işte ondan sonra diyolar a bak yazılan doğru inandırıcı deil hiç :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Balık burcu demek; insanlık demek, merhamet demek, duygu demek ve zeka (Einstein da balık burcu)demektir.

Daha ne olsun! :P

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...
  • 4 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.