Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TÜRKİYE'Yİ PARÇALAMA OYUNLARI... (ABD Silahlı Kuvvetler dergisinde Ortadoğu'nun yeniden çizilmesi gerektiği savunuldu... Bakın ORTADOĞU nasıl şekil.)


DİPNOT

Önerilen İletiler

C. 07.07.2006 / ERGİN YILDIZOĞLU / LONDRA

c0103002yy.jpg

ABD Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde,

"istikrar için sınırların değiştirilmesi öngörülüyor"

Ve 'Ortadoğu yeniden çizilsin' deniliyor...

 

Ortadoğu'da istikrarsızlığın en önemli nedeninin Avrupalıların kendi çıkarları doğrultusunda çizdikleri sınırlar olduğunu savunan Peters'a göre, yeni sınırlar azınlıkların durumu gözetilerek çizilmeli. 20'den fazla yayımlanmış kitabı ve yüzlerce yayımlanmış makalesi olan, emekli albay Ralph Peters AFJ dergisindeki yazısında, bu sınırların bölgedeki azınlıkların durumu göz önüne alınmadan yeniden çizilmedikleri taktirde bu istikrarsızlıkların sonu gelmez diyor.

Yazıda Türkiye, Suriye, İran ve Irak'ta yaşayan, nüfusları 27-36 milyon arasında olduğu hesaplanan Kürtlerin bağımsız bir devlet sahibi olması gerektiğine özellikle vurgu yapıldıktan sonra, bu ''Bulgaristan'dan Japonya'ya kadar uzanan bölgede en Batı yanlısı ülke olacaktır'' deniyor.

 

'İşgal edilmiş bölge'

 

Peters'e göre, Türkiye'deki Kürtlerin yaşam koşullarında son yıllarda az da olsa iyileşme gerçekleşmiş olsa da, son gelişmelerden sonra, ''Türkiye'nin beşte birini oluşturan doğusunun işgal edilmiş bir bölge olarak görülmesi gerekiyor'' . Yazar, İsrail'in de 1967 sınırları öncesine çekilmesinin istikrarın sağlanması için mutlaka gerekli olduğunu vurguladıktan sonra, Suudi Arabistan'ın Mekke üzerindeki yönetim tekelinin bir başka çok önemli sorun olduğuna dikkat çekiyor. Peters'a göre Mekke'nin Vahabilerin denetiminden alınıp, dünyadaki diğer Müslüman grupların ortak ve rotasyonlu yönetimine verilmesi bir ''Süper Vatikan'' yaratacak, çok yararlı bir tartışma ortamı oluşmasına olanak sağlayacak.

 

Irak üç parçaya bölünüyor...

 

Amerikan Ordusu Harp Akademisi tarafından çıkarılan Parameters dergisinde strateji konularında yazılar yazan, New York Post gazetesi köşe yazarlarından, bu yıl bir analizi şubat ayında muhafazakâr The Weekly Standart'a kapak olan Peters, yazısına ek olarak Büyük Ortadoğu bölgesine ait, biri bugünkü diğeri de gelecekteki, olası ve olması gereken sınırları gösteren iki harita sunuyor.

Bu haritalarda, Irak'ın üçe bölündüğü, Türkiye, Suriye, Iran, Pakistan, Suudi Arabistan'ın büyük ölçüde toprak yitirdiği, buna karşılık, İran, Irak, Suriye, Türkiye'den kopan parçalar üzerinde büyük bir Kürt devletinin, Suudi Arabistan'da Mekke ve Medine'yi içine alan bir kutsal İslam devletinin, İran'da bağımsız bir Belucistan'ın oluştuğu, Afganistan'ın, Azarbeycan'ın Ürdün'ün, Yemen'in, diğer bir değişle Amerika'nın kimi yakın müttefiklerinin topraklarını genişlettiği görülüyor.

 

Ralph Peters'in bu yazısının 1863'ten bu yana kesintisiz yayımlanan Army Forces Journal'da yer almış olması, Pentagon koridorlarında, nelerin tartışıldığına ve geleceğe ilişkin hangi öngörülerin ciddiye alındığına, hangi planların yapılmakta olduğuna ilişkin önemli ipuçları veriyor...

.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

dünya coğrafyasında sınırlar yeniden çiziliyor

 

emperyalizm bölüyor parçalıyor sonrada birbirine düşman bırakıp sahneden çekiliyor

 

balkanları kafkasları parçaladılar yıllarca kardeşçe yaşamış halkları birbirine kırdırdılar

 

şimdi aynı oyunlar ortadoğuda ve kürtler üzerinde sahneleniyor

 

filistin halkını vatansızlaştıran ve kürtleri bir dönem otonomi vaadiyle heyecanlandıran emperyalizm

 

onlar Irak'ta kimyasal silahlarla katledilip mülteci durumuna düşürüldüklerinde bu sizin iç

 

sorununuzdur,deyip kenara çekilmişdi

 

ve gene gün geldi içsel sorunlara sözüm ona saygılı ABD bu toprakları işgal edip taş üstünde taş bırakmadı

 

din, mezhep ve milliyetçilik körüklendirilip dünyanın her bir karesini savaş alanına çevirdiler

 

kendi pazarları ve egemenlikleri için ulusların bütünlüğüne ve kardeşliğine karşı savaş açan emperyalizme

 

geçit vermeyelim

 

kendi topraklarımızın bütünlüğü ve kardeşçe yaratmaya çalıştığımız yaşam alanlarıda biliyoruz ki onların

 

tehdidi altındadır

 

ortadoğu halkı emperyalizme ve onun işbirlikçilerine karşı direniyor

 

bu direnişde onları yanlız bırakmayalım

 

topraklarımızın ortadoğu halklarına karşı üs olarak kullanılmasına karşı durup

 

savaş karşıtlarına destek olalım

 

 

KATİL ABD ORTADOĞU'DAN DEFOL (!)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Global Strateji Enstitüsü Koordinatörü emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu, ''Türkiye'ye müteveccih tehditler kapsamında Büyük Kürdistan'ın oluşturulması da bilinen hususlar. Buradaki hassasiyet, bunun bir Amerikan ve silahlı kuvvetler yanlısı bir dergi tarafından beyan edilmiş olması hoş bir konu değil'' değerlendirmesini yaptı. Söz konusu haritada, Türkiye'nin uzun zamandan beri kendisine tehdit olarak gördüğü Büyük Kürdistan projesinin gerçekleştiğinin ve bunun bir Amerikan stratejisti tarafından ifade edildiğinin görüldüğüne işaret ederek ''Bir taraftan Türkiye ile ABD arasındaki güven bunalımını aşmak için vizyon belgesi açıklanıyor, diğer taraftan ABD stratejistleri kendi düşünceleri doğrultusunda Ortadoğu'yu yeniden şekillendirme kapsamında Türkiye'den büyük bir toprak parçası alınmasını da içeren yeniden bir harita çizilmesine doğru gidiliyor'' tespitini yapan Kuloğlu, ''Burada açık olan konu şu; dış ilişkilerde dostlukların olmayacağı, daima çıkarların olacağı hususunun altını bir kez daha çizmek gerekiyor ve en son stratejik vizyon belgesinin kapsamına baktığımızda daha çok ABD çıkarlarının ağırlık kazandığı, ABD çıkarları içinde eğer Türk çıkarları varsa onların yer aldığı, Türk çıkarlarının ağırlıkta olduğu ve ABD çıkarlarının onun içinde bulunduğu veya hiç olmadığı hususlara hiç rastlanmadığını görüyoruz'' diye konuştu.

 

Kuloğlu, ABD'nin ''Enerjiyi kontrol eden dünyayı kontrol eder'' anlayışıyla hareket ettiğine dikkati çekerek, ''Enerjiyi kontrol edebilmek için Azerbaycan'ı kontrol etmesi lazım, kendine müzahir bir Kürdistan ortaya çıkartmak lazım. Böyle baktığızda BOP'a hizmet eden, BOP'u destekleyen bir harita olduğunu söylemek mümkün'' dedi.

 

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. Hasan Köni de bu tür siyasi haritaların Teksas Üniversitesi'nde tutulduğunu, beş yıldır aynı haritaların bulunduğuna işaret ederek, 2002 yılında New Yorker'da çıkan bir yazıya atıfla ''Ehud Barak, Amerikalılara, 'İşgal ederek terörü önlemek, çatışmaları önlemek mümkün değildir' demiş. Yine bir MOSSAD görevlisi, 'Türkleri seviyoruz ama Kürt kartını oynamak zorundaydık. Buradaki dengeyi bir Kürt devleti sağlayabilir' görüşünü dile getirmiş. Ruslar 1946'da Mahabat Kürt Cumhuriyeti'ni kurdular. Bunu yıkan, Şah ile birlikte Amerikan kuvvetleri. Bir yapıp bir yıkıyorlar havaya göre. 'Kendimizi korumak için NATO'dan çıkmamız lazım' diyoruz. Kafalarında bu harita eskiden beri var. Stratejik düşünce tarzları bu'' değerlendirmesini yaptı.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu projeler ve planlar yeni değil maalesef... Bakalım halk olarak ne zaman içinde bulunduğumuz derin uykulardan uyanacağız....

uykudan uyananlar seyretmekten başka ne yapıyor ki....

Maalesef aklısınız sevgili arkadaşlar...

Ve bence uykudakiler kadar uyanık fakat üç maymunu oynayan (görmeyen, duymayan, bilmeyen) yüzlerce insanıda unutmamak gerek...

Artık bugün yeni bir imparatorluk ortaya çıkmışa benziyor...

Sınır tanımayan ve sınırları yeniden şekillendirmeye kararlı bir imparatorluk...

İnsanı ve özgürce yaşamaya dönük yaşayan her varlığı denetlemeyi ve sömürmeyi amaçlayan bir imparatorluk.

Peki bunu bilen bizler bu durum karşısında ne yapıyoruz / yapmalıyız / yapacağız...

Dost sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Parçalanma planı Meclis gündeminde...

 

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı , Amerikan Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde yer alan emekli albay Ralph Peters 'in Türkiye ve Ortadoğu'ya yönelik ''parçalama planı'' nı TBMM gündemine taşıdı.

 

Gazalcı, Cumhuriyet 'in kamuoyuna duyurduğu Peters'in yazısında Türkiye'nin doğusundaki toprakların beşte birinin ''işgal edilmiş'' sayıldığı ve bu toprakların ''Özgür Kürdistan'a ve Ermenistan'a verilmesi gerektiği'' yönündeki ifadelere dikkat çekti. Gazalcı, TBMM Başkanlığı'na verdiği önergesinde Başbakan Tayyip Erdoğan 'a Türkiye'nin stratejik ortağı olduğu ileri sürülen ABD'nin ''1863 yılından bu yana kesintisiz olarak yayımlanan Amerikan Silahlı Kuvvetler Dergisi'nde Türkiye'nin parçalanmasını öngören yazının yayımlanmasıyla'' ilgili değerlendirmesini sordu. Gazalcı ayrıca şu sorulara da yanıt istedi: ''Ülkemizin parçalanma senaryoları sergilenen bu yazının Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice' ın ğ'ortak vizyon belgesi'nin yayımlandığı bir zamana denk gelmesi bir rastlantı mıdır? ''

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kendimi bildim bileli hiç bu derece gerildiğim tehlike sinyallerini durmadan beynimde hissettiğim bir hükümet olmamıştı.

 

türk halkının , türk gençliğinin siyasetten uzaklaştırılması,kendisini yöneten insanların ismi sorulduğunda dahi cevap verememesi herhangi bir magazin olayının yada skandalın gündemi daha fazla meşgul etmesi tartışma programlarımızda tartışılan konuların ele alınış biçimi ve haberlerin (en çok izlenen kanalların) traji komik bir hale gelmesi........vs........... tesadüf olamaz.

 

endişe içindeki insanların söylemlerini komplo teorilerine inanan zavallılar olarak gösterip dikkatlerin dağılmasını sağlamaya çalışanlar..............

 

yok efendim daha temiz şeyler yiyeceksiniz ....vs...gibi komik söylemlerle avrupa birliğini savunan sözde aydın kesimimiz.......

 

ve halkımızın şu anki vahim tepkisiz ve uyuşmuş hali...........................

 

bilmiyorum ama ben bu bulanık ve sisli havanın içinde önümü göremiyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ülke içten ve dıştan haraboluyo. içte hükümetinden tutun medyasına kadar, millet ayakta uyutuluyo. asalak programlarla, magazinle, tv dizileriyle insanların akıllarını başka şeylere yorması sağlanıyo. bir gün öyle bir şey olucak ki herkes ne olduğunun farkında olmayacak. dıştan da bakıyorsunuz ki, ülkemiz çok harika, memleketi kurtarıcak stratejik ilişkilerini geliştirmiştir. ve birileri de hala bıkmadan hükümete toz kondurmaktan vazgeçmiyorlar, sırf kendi ideolojileri uğruna. aferin herkese.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence abartıyorsunuz,bir kere bizim için en büyük tehdit türban.Bir kere biz koskoca bir devletiz,ordumuz da güçlü,ekonomimiz de.Kahramanlık destanları yazmış bir ulusun torunlarıyız.Yani bize bişey olmaz!!!

maalaesef delikanlılar Çanakkale'de kaldı...

Size katılmadığımı belirtmek isterim halilim...

 

Bugün “Köleci toplum yıkılalı yüzlerce yıl oldu, ancak ne yazıkki hepimiz kölelere dönüştük”. ABD öncülüğündeki saldırgan küresel emperyalizm, dünyada imparatorluklar çağını yeniden kurmaktaki kararlılığı ile hepimizi gerçek birer köleye (ya da robotlara) dönüştürerek hayatın öznesi olmaktan çok nesnesi durumuna getirmeye ve emperyalizme altın çağını yaşatmaya dönük çalışmalara bütün gücüyle sarılmıştır...

 

Sizleri bu düşünceye iten nedeni merak etmedim değil...

 

Dost sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Kürt kardeşlerimizin Yıllar boyunca gördükleri zulmün filistinli kardeşlerimizin gördüklerinden farklı olmadığını göremeyecek kadar kör değilim. Kürtler İslam ümmetinin yetimleri durumundadırlar. kendi devletlerini kurma düşünceleri de nedense Dinsel öğeler öne sürülmek suretiyle törpülendi. Oysa ki Türkler gibi onlarca ulus kendi devletlerini kurdu. Ve dini sadece lazım olduğunda kullanan tek ulus da türklerdir. Bu ülke de Dini kontrol altında tutmak için açılan okullardan tutun da Okutulan Din kültürü dertserine kadar Hep devletin kabul edebileceği bir din anlayışı dikta ettirildi çocuklarımıza. Bunun doğal sonucu olarak kürt kardeşlerimizin Self determinasyon haklarını kulanmaları ırkçılığın en alasını yapan bazı türk çevrelerce ırkçılık olarak islam dışı olarak lanse edildi. Ben kürt kardeşlerimin Türkiye sınırlarını kapsamamak şartıyla Ayrı bir devlet kurmaları fikrine saygı dıyuyorum. Ve kurulacak bir kürt devletinin Bizim ülkemizden daha özgürlükçü olacağına da inanıyorum... Ayrıca Kurulacak bir Kürt devleti bizim ülkemize ne gibi olumsuz etki yapacak bunu da anlamış değilim. Bu gün onlarca Türki devlet var ama her biri de bağımsız hiç bir devletin öbürüyle birleşme düşüncesi yok. Bu nedenle Kuzey ırakta bir kürt devletinin kurulmasında Türkiye açısından hiç bir mahsur göremiyorum. Irakın kuzeyinde kürtlerin olması binlerce insanın canına kıyan Amerikan ve ingilizlerin bulunmasından daha iyidir.

Son olarak Türkiye cumhuriyeti kuruldu kurulalı Malesef sadece kürtlerle uğraşabildi. Hemen hemen hiç bir dış meselesini halledilemedi. Cumhuriyet dönemi sorunları hala duruyor. Ama mesele kürtler olunca nasıl da şahlanıyorsunuz......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Kürt kardeşlerimizin Yıllar boyunca gördükleri zulmün filistinli kardeşlerimizin gördüklerinden farklı olmadığını göremeyecek kadar kör değilim. Kürtler İslam ümmetinin yetimleri durumundadırlar. kendi devletlerini kurma düşünceleri de nedense Dinsel öğeler öne sürülmek suretiyle törpülendi. Oysa ki Türkler gibi onlarca ulus kendi devletlerini kurdu. Ve dini sadece lazım olduğunda kullanan tek ulus da türklerdir. Bu ülke de Dini kontrol altında tutmak için açılan okullardan tutun da Okutulan Din kültürü dertserine kadar Hep devletin kabul edebileceği bir din anlayışı dikta ettirildi çocuklarımıza. Bunun doğal sonucu olarak kürt kardeşlerimizin Self determinasyon haklarını kulanmaları ırkçılığın en alasını yapan bazı türk çevrelerce ırkçılık olarak islam dışı olarak lanse edildi. Ben kürt kardeşlerimin Türkiye sınırlarını kapsamamak şartıyla Ayrı bir devlet kurmaları fikrine saygı dıyuyorum. Ve kurulacak bir kürt devletinin Bizim ülkemizden daha özgürlükçü olacağına da inanıyorum... Ayrıca Kurulacak bir Kürt devleti bizim ülkemize ne gibi olumsuz etki yapacak bunu da anlamış değilim. Bu gün onlarca Türki devlet var ama her biri de bağımsız hiç bir devletin öbürüyle birleşme düşüncesi yok. Bu nedenle Kuzey ırakta bir kürt devletinin kurulmasında Türkiye açısından hiç bir mahsur göremiyorum. Irakın kuzeyinde kürtlerin olması binlerce insanın canına kıyan Amerikan ve ingilizlerin bulunmasından daha iyidir.

Son olarak Türkiye cumhuriyeti kuruldu kurulalı Malesef sadece kürtlerle uğraşabildi. Hemen hemen hiç bir dış meselesini halledilemedi. Cumhuriyet dönemi sorunları hala duruyor. Ama mesele kürtler olunca nasıl da şahlanıyorsunuz......

 

 

kürtler ne yazık ki teröre devam ederse, yabancı uluslar da teröre destek vermeye devam ederse... kürtler sadece devletlerini kuzey ırak ile sınırlı tutmuyor, güneydoğu anadolu'yu da kendi sınırları içine katıyorlar. ve işte karşımıza çıkıyor kürdistan. kürtler teröre, öldürmeye devam ettikçe kendi başlarını da ağrıtmaya devam ederler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ıragın toprak butunlugu surıyenın toprak butunlugu ıranın toprak butunlugu turkıyenın toprak butunlugu demektır.dusman acık ve net olarak ortada.ıraga atılan bombalar fılıstıne atılan bombalar yarın turkıyeyede atılabılır.turkıye dostunu dusmanını ayırt edıp gormelıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Kürt kardeşlerimizin Yıllar boyunca gördükleri zulmün filistinli kardeşlerimizin gördüklerinden farklı olmadığını göremeyecek kadar kör değilim. Kürtler İslam ümmetinin yetimleri durumundadırlar. kendi devletlerini kurma düşünceleri de nedense Dinsel öğeler öne sürülmek suretiyle törpülendi. Oysa ki Türkler gibi onlarca ulus kendi devletlerini kurdu. Ve dini sadece lazım olduğunda kullanan tek ulus da türklerdir. Bu ülke de Dini kontrol altında tutmak için açılan okullardan tutun da Okutulan Din kültürü dertserine kadar Hep devletin kabul edebileceği bir din anlayışı dikta ettirildi çocuklarımıza. Bunun doğal sonucu olarak kürt kardeşlerimizin Self determinasyon haklarını kulanmaları ırkçılığın en alasını yapan bazı türk çevrelerce ırkçılık olarak islam dışı olarak lanse edildi. Ben kürt kardeşlerimin Türkiye sınırlarını kapsamamak şartıyla Ayrı bir devlet kurmaları fikrine saygı dıyuyorum. Ve kurulacak bir kürt devletinin Bizim ülkemizden daha özgürlükçü olacağına da inanıyorum... Ayrıca Kurulacak bir Kürt devleti bizim ülkemize ne gibi olumsuz etki yapacak bunu da anlamış değilim. Bu gün onlarca Türki devlet var ama her biri de bağımsız hiç bir devletin öbürüyle birleşme düşüncesi yok. Bu nedenle Kuzey ırakta bir kürt devletinin kurulmasında Türkiye açısından hiç bir mahsur göremiyorum. Irakın kuzeyinde kürtlerin olması binlerce insanın canına kıyan Amerikan ve ingilizlerin bulunmasından daha iyidir.

Son olarak Türkiye cumhuriyeti kuruldu kurulalı Malesef sadece kürtlerle uğraşabildi. Hemen hemen hiç bir dış meselesini halledilemedi. Cumhuriyet dönemi sorunları hala duruyor. Ama mesele kürtler olunca nasıl da şahlanıyorsunuz......

Haklısının Türkiye Cumhuriyeti problemlerinizi çozemedi, sizi anlayamadı, dertlerinize ortak olamadı, ekonomik değerlerinizi bölge halkı ile paylaşarak değerlendiremedi...

Evet doğru..

Hiç durmayın...

O zaman emperyalist devletlerle çözün tüm promlemlerinizi görelim...

Ama sakın sonra bizi yanınızda görme gibi bir hevesa kapılmayın...

Çünkü sizin yokluğunuz artık bizim yokluğumuz olmuştur...

Biz bu bilinçteyiz...

Ya siz...

Hangi yelkenlinin seyri sefası içindesiniz...

Ve hangi rıhtıma yanaşan...

Kolay gelsin size...

Dost sevgilerimle...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

BOP meselesinin yeniden gündemde dolaştığını görüyoruz. Biliyorsunuz BOP uygulamasında eş başkan Recep Tayyip Erdoğan'dır.

 

Amerikan Devletine ait bir projede görev almış bir Türkiye Başbakanı! Meclis kararı ve Bakanlar Kurulu Kararı olmaksızın başka bir devletin projesi içinde görev almak! Damat Ferit bile bu kadarını yapmadı.

 

Bunlar Amerikan Silahlı Kuvvetlerinin dergilerinde çıkan Orta Doğu haritalarını mizah dergilerinin haritaları mı sanıyorlar?"

 

Bu olaydan sonra önce Afganistan'ı, sonra da Irak'ı işgal ettiler. Sırada Suriye, İran ve nihayet Türkiye var!

Olmert, Ariel Şaron'un politikasına aynen devam ediyor.

 

Türk Genelkurmayı'nın İsrail ile askeri ilişkilerin seviyesini azaltması da dikkat çekicidir.

Tabii savaş başlarsa kimin sınırları değişir, kim haritadan silinir, İsrail onu da hesap etmelidir!

 

saygılarımla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dip Not kardeşim Sence Neden Kürt kardeşlerimiz Müslüman Türklerle değil de Yahudi ve Hristiyan Devletlerle işbirliği yapıyor hiç düşündün mü? çünkü Müslüman Türkler Yıllarca Kendi öz kardeşlerini yüzlerce haktan mahrum bıraktılar. Ezanı dahi Türkçe okutma Cüretinde bulundular. Kürtçe konuşan kişilerden para cezası aldılar. Irak Kimyasal gazlar atarak binlerce insanı halepçede katletti. Suriye Yüzlerce kürdü İstihbarat örgütleri aracılığıyla öldürttü. İran ise Bu konuda daha ılımlı bir politika izledi. Şimdi sorarım sana Kürtler Kendilerine hiç bir hak tanımayan Müslüman kardeşleriyle neden birlik olsunlar ki? ikinci sorum Arkadaşım sence Federalizm nedir? Bir bölünmüşlük ifadesi mi? neden bugün Amerika Almanya İngiltere Federal Devlet sistemini benimsedi. Acaba bu ülkeler bölünmüş devletler mi? Dünyadaki tek bölünmeyen devlet tipi üniter devlet sistemi mi? Neden Bir federal örgütlenme düşünülmüyor ülkemizde? Neden Bunu tartışmak bir anayasal suç? Ve neden dünyanın süper güçleri Federal devletler? Son olarak Kürtlerin yokluğu Türklerin yokluğunu sonuçlamaz, Türklerin yokluğu da Kürtlerin. Ayrıca Arkadaşım Kürtler şuan olabilecekleri en kötü haldeler zaten. Bir kısım Türklerin lütfuyla ayakta durmuyorlar. Kendinizi sürekli Kürtlere bir şeyler bahşetmiş gibi görmeyin onlardan çaldıklarınızı da düşünmeniz gerekir.

 

Tan vakti nickli arkadaşım Bizim Ordumuz Güçlü olabilir ama hala İsrail çöplüğündeki silahları satın almak için ihaleler yapıyor. İsrail Ve Amerikadan aldığı silahlarla mı Onlarla savaşacak? Sınırları değişen ülke israil olmaz kanaatindeyim. Arkasında Amerika Ve ingiltere ve siyonist işadamları oldukça israilin yenemeyeceği devlet yok. Yahudiler Bu gün Dinyanın gizli yöneticileri Zaten osmanlı döneminde de Ticaretle uğraşan sınıf yahudilerdi. Dolayısıyla biraz gerçekçi düşünmek gerekir. Vatan Millet sakarya diyerek ikinci sarıkamışı yaşatmamanız dileğiyle...........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iraklı Kürtlere yardım eden kimlerdi???

 

Ezan şu an nasıl okunuyor???

 

Bir çok kürt vatandaş göç ettiği batı illerinde katliamla mı karşılaştı sanki???

 

Biraz samimi olun bence;birilerinin dayatma özgürlükçü söylemlerinden vazgeçin artık...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Iraklı Kürtlere Türklerin de yardım ettiği doğrudur ama Halepçedeki binlerce insanın ölümüne seyirci kalan yine Türkiyedir. Bunu da unutmamak lazım. Sonra Batıya göç eden Kürtlerin Dış ülkelere göçen Kürtlerden daha iyi karşılandığı söylenemez. Ben sadece Aklımın ve vicdanımın sesini dinleyerek konuşuyorum. Ve hayatımın hiç bir bölümünde de sol bir örgütlenme içerisinde bulunmadım. Bilgilerinize sunulur. Ben şahit olduğumu söylüyorum.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kabul ediyorsun işte kimin yardım ettiğini;Halepçe de ne yapılabilecekti o da ayrı...

 

Ülkemizin her yöresinde nerdeyse Kürt vatandaş bulunuyor;bunların mı sorunu var;güldürmeyin beni;kendi aralarında birliği sağşamış insanlar bu insanlar;ülkede tehdit altında olunmasının sebebi Türkiye hükümetinden çok doğunun sorunlarını kullanan ve dışardan desteklenen PKK ve diğerleridir;ve bunlarla mücadele de sürmektedir...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sence ortada bir sorun olmadan Bu kadar insanı bir araya toplayabilir miydi PKK. PKK'nın şiddete dayalı eylemlerini tasvip etmek elbetteki mümkün değildir. Fakat sadece Ortada bir devlet var diye Devletin her yaptığını meşru görmek de Bağnazlıktır. Eğer PKK hala var ise ve hala halktan destek alabiliyorsa nedeni kürtlere yapılan zulümdür. Sana Eğer hala işleyen bir mantığın var ise şöyle bir örnek vermek isterim. Bu gün Hiç bir Fikri temeli olmadan bir örgüt kurulsa örneğin Zevk amacıyla insan öldürme Örgütü isminde Sence Ne kadar taraftar toplayabilir. Uzun süreli ayakta kalabilir mi? PKK şiddet kullanmakla bir terör örgütüne dönüşmüştür. Ama Kürt sorunu olmasa idi PKK bu kadar güçlenemezdi. Yani Sadece PKK'nın varlığı bile ortada hala devam eden bir sorun odluğunu gösteriyor........

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne tarafı;ne desteği!!!

 

PKK dan kaçışlar arttı;sen hala onları büyütedur...

 

Çaresiz insanlara yaptığınız vaatler ne kadar haklı olduğunuzu gösterebilir... :devil:

 

Bunlar insanların çaresizliğinden yararlanıyor...

 

Ayrıca kötü muameleleri ile de dava dediklerine ne kadar saygı duydukları belli... ;)

 

Gözünüzü karartmayın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ali seninle tartışma amacında değilim. Pkk bu gün halktan destek almıyor mu yani? Sen Hiç halktan destek almadığı halde bu kadar uzun süre ayakta durabilen bir örgüt gördün mü? Bak Ali kardeş Benim burada bahsetmeye çalıştığım şey PKK denen terör örgütünün haklılığı değil, PKK'nın kürt sorunu parolasıyla kurulması ve bu nedenle taraftar toplayabilmesidir. Senin anlayamadığın şey de bu. Benim şiddet yoluna başvuran bir örgütü savunmam öncelikle Dinimin gereklerine aykırıdır. Şunu da kafana yaz Allah'ın en sevmediği Fırka Zalimlerdir. Ve Arkadaşım sen de Zalimler zümresindensin...

Bu gün PKK tarafından insanların mağdur edildikleri ne kadar muhakkak ise Kürtrlerin de Yıllarca bu ülkede mağdru edildikleri Türkler tarafından Asimilasyona tabi tutuldukları da o kadar muhakkaktır.

 

Ayrıca Zulüm kimden gelirse gelsin zulmü alkışlamamak lazım. Bu gün israilin filistine yaptığı Amerikanın Irak ve Afganistana yaptığı Zulüm olarak nitelendiriliyorsa yine Bulgaristanda Jivkov'un Türklere yaptığı zulüm olarak nitelendiriliyorsa Türkiyede Turancıların Kürtlere yaptığının adı da zulümdür. Zulüm senin ırkından kişilerce yapıldığında niteliğini kaybetmez. İşte milliyetçilik denen şey bu nedenle yasak kardeşim. Çünkü gözlerini bürüyen milliyetçilik perdesi senin ırkının zalim olabiledeğini kabul ettirmiyor sana. Ama ben bir müslüman olarak Kürt kardeşlerimin Gördüğü zulmü ,yasaklanan dillerini ,Köylerine takılan türk isimlerini, Kürtçe konuştukları için aldıkları cezaları ,öldürüldüklerini, Aşağılandıklarını ve asimilasyona uğratıldıklarını bizzat gördüm.......

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

PKK nın adamlarını kimler eğitiyor sen önce onu öğren de sonra gel bana İslami nasihatler ver,benim kimin yanında olduğumu düşün...

 

Bırak arkadaşım sen de...

 

Sokaktaki çocuk bilecek nerdeyse neyin ne olduğunu;gözünü karartıp yürüme yol zaten karanlık...

 

Işık demetinin bizlere şöyle bir gösterdiği de senle çelişiyor...

 

Bana PKK vb. den kaynaklı olmayan katliam göster şu ülkede...

 

:zorro:

 

Ayrıca Zulüm kimden gelirse gelsin zulmü alkışlamamak lazım. Bu gün israilin filistine yaptığı Amerikanın Irak ve Afganistana yaptığı Zulüm olarak nitelendiriliyorsa yine Bulgaristanda Jivkov'un Türklere yaptığı zulüm olarak nitelendiriliyorsa Türkiyede Turancıların Kürtlere yaptığının adı da zulümdür. Zulüm senin ırkından kişilerce yapıldığında niteliğini kaybetmez. İşte milliyetçilik denen şey bu nedenle yasak kardeşim. Çünkü gözlerini bürüyen milliyetçilik perdesi senin ırkının zalim olabiledeğini kabul ettirmiyor sana. Ama ben bir müslüman olarak Kürt kardeşlerimin Gördüğü zulmü ,yasaklanan dillerini ,Köylerine takılan türk isimlerini, Kürtçe konuştukları için aldıkları cezaları ,öldürüldüklerini, Aşağılandıklarını ve asimilasyona uğratıldıklarını bizzat gördüm.......

 

Biz de oraya giden bir çok insandan tersini haber alıyoruz nedense...

 

Yalanlarla bir yere gelinmez...

 

Bazı yörelerde dilini bilmediğinizden konuşamayacaklarınız var;her türlü kentte bir çok kürt yaşıyor,hallerine bakarsak hiç de aşağılanmıyorlar...

 

İnsalara gördüm diyerek onları gaza mı getireceksiniz;işte bunu yapamazsınız;bu ülkede zorunlu görev ve askerlik yapma kavramları var;herkes olayları kendi görüyor zaten;hatta yaşıyor...

 

:zorro:

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.