Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En sevdiğiniz sanatçı


goldenarmy

Önerilen İletiler

1-Zeki Müren

2-Müzeyyen Senar

3-Safiye Ayla

4-Bülent Ersoy

5-Emel Sayın

6-SeçilHeper

7-Mustafa Sağyaşar

8-Ahmet Özhan

 

Aslında sıralama yaparken alaylı ve okullu ayırımı yapmak lazım ama aklıma gelen ilk isimler bunlar. Bunların dışında oldukça başarılı genç yorumcularda var. TRT sanatçılarıda başarılı ama bana göre biraz mekanikler.. Eserleri üzerlerine giyemiyor bazıları... Çoğu zaman bir Sibel Can yorumu dahi daha güzel...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

TSM de yorumunu ve sesini begendiniz sanatçı veya sanatçılar kimlerdir. ?

Ben kendi begendiklerimi şöyle sıralayım;

Zeki Müren

Müzeyyen Senar

Zekai Tunca

Mustafa Sağyaşar

 

Şayet sualiniz icra ile alakalı ise bu mecrada Zeki Müren derim. Zeki Müren ciddi bir icracıydı, hakikaten bir kıymetti, sesi bi başkası olmayan bir lütuftu bizler için...

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben zeki müren ve bülent ersoy u sadece türk müziği albümleriyle seviyorum onun dışında umut akyürek ve sibel can dinlerim trt sanatçılarını daha çok dinlerim repertuarım da çok geniş yalnız konservatuarlarda sanat müziği eğitimi alıp piyasada arabesk kasetler yapan arkadaşlara da çok üzülüyorum bunu da belirtmeden geçemeyeceğim

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi assolist rumuzlu arkadaşım. Konservatuar eğitimi alıp arabesk müzik yapan kişilere üzüldüğünü söylüyorsun. Özellikle Bülent Ersoy ve Sibel Can'ın tarzları arabesktir. Onların Türk Müziği eserlerini de gerektiği gibi yorumladığı tartışılır. Dolayısıyla onlar için de üzülmen ve onları dinlememen gerekir. Ancak dinliyorum diyorsun tezat teşkil etmiyor mu bu? Ve ayrıca Bülent Ersoy'un fikrimce birçok Konservatuar mezunundan daha fazla Klasik Türk Müziği bilgisi vardır. Bir tezatta şudur ki kendisi ne icracı olarak ne beste yaparak bu müziğe, bilgisi ile orantılı hiçbir katkı sağlamamıştır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben fikrimi söyledim sadece buna saygı duyun lütfen ve ben tezat yapmıyorum ayrıca bülent ersoy un ve sibel can ın türk müziği albümleri de var gerçi sibel can işte türk müziği albümünden önce arabesk albümler yapsa da albümlerindeki potporilerinde hep sanat müziği eserleri okumuştur bülent ersoy da zaten sanat müziği konusunda bundan sonra gerekenleri yapacağını belirtti

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

hemen aklima gelenleri siralayivereyim, yoksa listede onlarca isim olur:) ilk aklima gelen icracilarimiz:

Alaeddin Yavasca

Münir Nurettin Selcuk

Münip Utandi

Adnan Mungan

Aysegül Durukan

Tahir Engin İcöz

Melihat Gülses

Serap Mutlu Akbulut

Akif Özüsen

Esma Basbug

Mustafa Sagyasar

Cetin Körükcü

....

Hepsine sonsuz saygilar...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

her tür müziğin,hatta her makamın bile bir yorumcusu var.

nasıl bazı şarkıları,yorumcusuyla bağlı hatırlıyoruz;hamiyyet deyince ;bakmıyor çeşmi-i siyah,münir nürettin ddeyince önce kalamış,dönülmez akşam,.hatta bir şarkı var okyanus mu iki şehrin arası kim en iyi söylüyor?

 

yani her bestenin güzelliği yorumcusunu bulunca katmerlenir.

benim son dönem yorumcum ;elif güleşçi(hanım tv de,senin ki çıktı der)

melihat gürses.ayşe taş(gönül akkor un devamı)...

ama tüm müzikleri yorumlayabilen zeki müren ve ve bir bayan ;?(ben yazmıyorum hatırlayın,kim?)

bülent ersoy da bazı şarkıları iyi yorumlar,ama klasikleri değil(nedense klasikleri birbirine benzetiyor bir de çok bağırıyor)

kulakları çınlasın avni anıl car car baıran birşey oldu demişti abacı için.

ama benim zevklerim bana özgü kalabilir.sakıncası yok.müziğe katılan zevklerin çeşnisi çoğalırsa seçme şansı da artar......

ama bir refik fersanı gücü yetip kim yorumlarsa teşekkürler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...
  • 4 hafta sonra...
  • 3 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
  • 1 ay sonra...
Rint arkadaşıma yürkten katılıyorum ve summerain rumuzlu arkadaşıma da tavsiyemi yineliyorum. Madem nota bilginiz var. Dinleyiniz Bülent Ersoy'un herhangi bir Türk Müziği parçası yorumunu ve de aynı şarkının notalarını takip ediniz, aynı anda. Seslere, notaların seyrine, duraklara ve makamın işlenişine dikkat ediniz. Sonra Bület Ersoy Hanımefendi(!)yi savunuyor ve hala onun yorumunu kusursuz buluyorum diyor iseniz benim söyleyecek bir sözüm yok... Bu sizin müzik kulağınızdır...

 

Ayrıca kendisine Ümmü Gülsüm lakabı takılması beni bir Türk olarak sevindirmez yalnız üzer Ümmü Gülsüm bir Arap Müziği sanatçısıdır. Bundan şunu anlayabiliriz Türk Müziğini bu Hanımefendi(!) Arap Müziğine benzetmiş özgünlüğünden uzaklaştırmış.

Ayrıca Paris ve Amerikadaki müzik otoriteleri de beni ilgilendirmiyor hangisi Türk Müziği'nin inceliklerini biliyor. Klasik Türk Müziğinden ne anlıyorlar. Eğer bir otorite arıyorsanız gidiniz Alaeddin Yavaşca Hoca'nın görüşlerini alınız. Şu an yaşayan en büyük otorite kendisidir.

 

Saygılarımla...

 

 

ben de aranıza yeni katılan bir üye olarak naçizane fikrimi belirtmek isterim. summerain arkadaşım beni kınamasın. ama bence de bülent ersoy okuyuş şekliyle notayı bozuyor. hatta bana göre bozmasa dasesi haz vermiyor. üstün müzik bigisini tartışmıyorum bile. yalnız sesi bana hiçbirşey vermiyor. şu anda zeki müren'den selahattin pınar'ın "bakışı çağırır beni uzaktan" adlı şarkısını dinliyorum. bu şarkıyı kaç kişiden dinledimse de hiçbiri bu kadar etkilemiyor beni. zeki müren'in Türkiye'deki en iyi ses olduğunu düşünüyorum. ayrıca bayanlardan "İnci Çayırlı" da çok güzel bir sese sahip. tabii Ahmet Özhan, Münir Nurettin Selçuk da unutulmamalı tabii. benim fikrim de bu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim şu ahmet kaya ismini duyunca nedense tüylerim diken diken oluyor. Hani burası siyaset alanı değil ama bu adam Bölücü örgüt ********* önünde "apoyu özledik" narası attı ya allame-i cihan olsa artık benim sanatçım değildir. Kaldı ki bence sanatçı da değildir. Ayrıca burası Türk Klasik Müziği tartışma ortamı yani en beğendiğiniz Türk Müziği Sanatçısını yazacaksınız. Özgün müzik -bence öyle bir müzike yok- ya da arabesk veyahut her ne olarak adlandırıyorsanız o tartışma ortamında fikrinizi beyan ediniz. Burası ahmet kayanın yeri değildir.

 

"ahmet kaya isminin baş harflerini küçük yazmamın nedeni dilbilgisi kurallarını bilmediğimden değildir. Yalnız özel isimlerin baş harfi büyük yazılır bu adam bence özel değildir..."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • 3 hafta sonra...
  • 9 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.