Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Avrupa Seyahatine Çıkmadan Önce Okuyun, sonra pişman olursunuz benden söylemesi


gloria

Önerilen İletiler

Böyle fırsatları her zaman elde edemeyiz yani her zaman yurt dışına çıkıp bir ya da birden fazla yeri görme şansımız olmaz, hadi gittik diyelim ikinci defa gideceğimizde aynı yere gitmek istemezsiniz, farklı yerler görmek daha caziptir. İşte o nedenle buraya Avrupa'ya gidecekler için yapılması gerekenleri not edelim. Gittiğimiz gördüğümüz mutlaka görülmesini tavsiye ettiğimiz yerleri buraya ekleyelim. 

 

İnsan bir ülke ya da şehre gitmeden önce mutlaka orayla ilgili gitmeden bir şeyler okur, araştırır da öyle gider (gerçi bazen bunlar bile yetmez). Her zaman iyi tur rehberlerine denk gelmeyiz yanlış mı? O nedenle şimdi burada paylaşacağım ilk bilgi  benim gidip de yapmadığım, döndükten sonra öğrendiğim ve çok üzüldüğüm bir tecrübe, keşke bilseymişim, her neyse işte siz giderseniz mutlaka yapın. 

 

Gittiğimiz yerlerden arkadaşlarımız ve sevdiklerimiz için hediye alırız ya bu öyle bir şey.

 

Napoli pek öyle herkesin gitmenizi tavsiye edeceği bir  yer değildir ama giderseniz buradan sevdiklerinize mutlaka Pulcinella heykellerinden alın. Napoli'nin Ünlü Pulcinellaları... Napoliler bu pulcinella heykelciklerini nazarlık olarak da kullanıyor. Sahibinin başına gelecek herhangi bir kötü olayın, bu heykelciğin başına gelerek sahibini koruduğuna ve de uğur getirdiğine inanılıyor. Ama pulcinellaları kendiniz için almanız pek fayda etmiyor, inanışa göre pulcinellaların tıpkı nazar boncukları gibi size bir başkası tarafından hediye edilmesi gerekiyor.

 

9vXmpN.jpg

 

Bu arada Napoli şarap ve makarnanın asıl yeridir, Tüm İtalya'da en iyisini Napolililer yapar. Deneyin :) Napoliten sos da Napoli'den dolayı bu adı almıştır. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Nice sahillerinde yürü

 

Fransa için eğer Nice'e gidiyorsanız sahilinde yürümenizi öneriyorlar :) ve hatta bir yerde burası için şöyle yazıyor:

"Palmiyelerle süslenmiş dünyanın en güzel sahil şeritlerinden birine sahip olan bu cennet köşesi, sporun ve kültürün buluştuğu sayılı şehirlerden biri Nice."

 

Nice-2013-1.jpeg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Innsbruck'da Kayak Yap

 

Avusturya'nın Innsbruck kentindeki dağlara çıkıp kayak yapın. Innsbruck, 1964 ve 1976 kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapmış. Şehrin içinden bir nehir geçmektedir. Bu nehrin adı "Inn" ve üzerine kurulan ve çok bilinen köprüleri vardır, köprülere de "Bruck" ismi veriliyor, şehir de zaten adını buradan almıştır. 

 

Ayrıca fotoğraflarını görünce de anlayacaksınız burası muhteşem güzellikte bir şehir. 

 

2v7Jav.jpg

 

Lively-streets-of-the-city,-Innsbruck,-A

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Berlin'de Gece Hayatı 

 

Almanya'ya mı gittiniz o halde Berlin'e de düşecekse yolunuz gece kulüplerinde de takılın diyorlar. Berlin'de özellikle hafta sonları metrolar 7/24 saat çalışıyorlar. Berlin'de gece hayatı bol alkol ve hiç uyumamak demek, insanlar özellikle de turistler burada o nedenle gündüz uyuyor ve gece barlarda kulüplerde eğleniyor. 

 

nightlife-berlin.jpg

 

Almanya otobanlarında hız limitlerini zorlamak

 

Hız seviyorsunuz ama ceza yiyeceksiniz diye mi korkuyorsunuz. Korkmayın Almanya'daki otobanlarda hız sınırı yok :) Sınırlarınızı zorlayın... Dikkatli olmayı da ihmal etmeyin. (Bu bilgiyi de paylaşıp paylaşmamaktan emin olamadım lütfen böyle birşey yaptığınızda son derece dikkatli de olun, ya d en iyisi basmayın siz gaza, normal normal gidin işte...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu bilgiyi Akuaturk sayfasından anen kopyalıyorum

 

Prag'da 612 yıllık Charles Köprüsünde Yürüyün

 

Charles köprüsünün yapımına Kral IV. Charles’in hüküm sürdüğü 1357 yılında başlanmış ve 15. yy’in başlarında yapımı tamamlanmıştır. 1870 yılına kadar Taş Köprü ya da Prag Köprüsü olarak bilinen köprü daha sonra Charles Köprüsü olarak isimlendirilmiştir. 1841 yılına kadar Vitava (Moldau) nehrini geçmenin tek yolu olan köprü Prag kalesi ile Şehir arasındaki bağlantının sağlanması açısından oldukça önemlidir. Prag ile Doğu ve Batı Avrupa arasında kurulmuş olan bu köprü, önemli bir ticaret yolu haline dönüştürülmüştür.

 

Köprü 621 metre uzunluğunda ve 10 metre genişliğindedir. 3 adet kule ile köprü üzerindeki geçişlerin kontrolü sağlanmaktadır. Bunlardan iki tanesi kale tarafında olurken, diğeri eski şehir kısmında bulunan ve Dünya’nın en önemli gotik tarzı yapıları arasında gösterilen kuledir. Köprü üzerinde yaklaşık 30 adet irili ufaklı heykeller bulunmaktadır, bir çoğu barok tarzında ve 1700′lü yılları yansıtmaktadır. Ancak artık bir çoğu taklitleri ile değiştirilmiş durumdadır.

 

Fotoğraf: Edgar Barany

72mDXN.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Belçika'da Waffle Yiyin

 

Waffle'in tarihçesini biliyor muydunuz? 2. Dünya Savaşı’nın patlak vermesinin birkaç yıl öncesinde Brüksel’de yaşayan bir çift, Maurice Vermersch ve eşi, her zaman yaptıkları waffle tarifinde bir değişiklik yapmak isterler ve hamuru kabartmak için maya eklerler. Sonuç oldukça tatmin edici ve farklıdır. Hamurun mayalanması sonucunda waffle artık daha kabarık, daha gevrek ve lezzetlidir. Bu ‘yeni’ keşfettikleri lezzeti önce aile ve arkadaşlarıyla paylaşan çift, daha sonra 1960’da Dünya Brüksel Fuarı’nda açtıkları stantta bu lezzeti Brüksellilere tanıtır. Bu tanıtım sonrasında Vermersch’in waffle’ının ünü yayılmaya başlar, yeni yeni waffle restoranları açılır. Bu başarıyı takiben Vermersch ve ailesi, bu yeni waffle’ı tanıtmak üzere 1964’te Dünya New York Fuarı’na giderler. Avrupa’dan gelen bu yeni tatlı büyük beğeni toplar. O yıllarda Brüksel’i çok da tanımayan Amerikalılar’a bu waffle Belçika waffle’ı olarak tanıtılır. İşte günümüzde Amerika’da da sevilerek tüketilen Belçika waffle’ı, Amerikalılarla ve tüm dünya ile bu şekilde tanışmıştır.

 

İşte o yüzden Belçika'ya gitmişsen sakın waffle yemeden dönmeyin. Orası waffle'in ana yurdu :) 

 

waffle1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sacre Couer Kilisesi'nden Paris'i İzleyin

 

Paris'e gidince illa saatlerce sırada bekleyip, Eyfel Kulesi'ne çıkacağım sonra da tepeden manzarayı izleyeceğim diye uğraşmayın, Paris manzarasının bir başka adresi de Montmarte tepesi'ndeki Sacre Couer Kilisesi ve daha da güzel olanı buradan hem Eyfel'i hem Paris'i tepeden görebiliyorsunuz. 

 

Sacre-Coeur-Kilisesi.jpg

 

AZ2DLv.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

20 Dakikada Kıtalar Arası Deniz Seyahati

 

Böyle bir başlık atınca nereden bahsettiğimi anladınız mı bilmiyorum ama bahsettiğim yer Tabii ki İstanbul :)

 

Vapur'a binin ve Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçin. Karaköy'den olur, Eminönü'nden olur, Üsküdar'a olur, Kadıköy'e olur :) 

 

bogazdavapur_bahadirserin1.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1882'den beri inşa halinde olan Barcelona'daki Sagrada Família kilisesini görün.
 

La Sagrada Familia (Kutsal Aile) Katalonya'nın Barselona şehrinde bulunan modern mimarinin öncülerinden sayılan Antoni Gaudi tarafından1882 yılında yapılmaya başlanılan fakat Antoni Gaudi'nin 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi sonucu yarım kalan birbazilikadır.Yapımı halen devam etmektedir. Halk arasında bitmeyen kilise olarak da bilinir. 1882 yılında halkın yardımlarıyla yapımına başlanan mimarinin bitmemesinin nedeni hala sembolik olarak halkın yardımlarıyla yapımına devam edilmesi ve Gaudi'nin karmaşık mimari tarzının çözülmesinin güçlüğüdür. Ayrıca binanın çizimlerinin ve ilk yapım yöntemlerinin de 19.yüzyıldan kalması nedeniyle günümüz teknolojisine uyarlanması da bir başka zorluktur.2022 yılında bitmesi tahmin edilen kilise yardım sevenlerin yardımıyla yapılmaktadır.

 

La-Sagrada-Familia-2179.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Budapeşte'nin Termal Sularına Girin

 

Budapeşte Kaplıcalar Kenti olarak adlandırılır. Kent, başta termal sular olmak üzere önemli doğal kaynaklara sahiptir. Bu sulardan yararlanarak çok sayıda kaplıca inşa edilmiştir. 16. yüzyıl Türk hamamları ve kente özgü termal kaplıcalar kentin en değerli hazinesini oluşturur.

 

Szechenyi-Spa-Baths-Press-Photo-Outdoor-

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bilgiler için teşekkürler flowers.gif

 

Hadi ben de Avrupa da unutamadığım yeri yazayım..izin var mı?..

 

Almanya İsviçre Avusturya sınırında bulunan bir göl Konstanz Gölü.. Gezi gemileri ile tadını çıkarın.. Lindau Ravensburg masal ülkesi gibi.. Zürih i kesin görmelisiniz. 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 8 ay sonra...
  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.