Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Emperyalist Zihniyetin Kendi Çıkarına İslamı Yönlendirişi


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bilindigi gibi, emperyalist zihniyet; ilk terorist ve terorizmini Afganistan'da Usame Bin Ladin, eliyle yaratmis; o tarihlerde Afganistan'i isgal etme amaci ile Afganistan'a saldiran SSCB'ne karsi da savastirmistir.

Tarihler 1960 sonlaridir.

1970'lerle baslayan temelde, ayni terorist ve terorizm yetistirilmeleri de cografi ve toplumsal bolgeler olarak; Turkiye'de Irak'ta, Suriye'de ve Iran'da yaratilmistir.

Dunya 1990'lar ile birlikte birlesik milletlerin parcalanisi donemine giormistir. (SSCB ve Yugoslavya)

Ayni donemlerde Emperyalist zihniyet; Irak'i Iran ile savastirmis ve Saddam'in bolgede belirli bir guc olmasini saglamistir.

Millenyum yani 21. yuzyilin baslangici ile emperyalizm zihniyet; ekonomik ve politik ustunluk olarak ele gecirmek istedigi bolgeleri ele gecirebilmek adina; bir iki soyleme yer vermistir.

Bunlardan ilki "Islam dinin in terorizme yatkinligini one surerek; Islami "ilimlastirma" ve de evengalizm temelinde "dinler arasi dialog" ile bu ilimlastirmayi saglama.

Iste bu amac ile hedef secilen ekonomi petrol zengini ulkeler ve bolgeler hedef alinmis, saldiri hedefi olarak ta; ikiz kulelerin cokertilmesi katliami plani hazirlanmistir.

Burada kendi yetistirdigi U.B.Laden terorist ilan edilerek, "teroru kendi cografyasinda cokertme" adi altinda Afganistan'a girilmis buna ek olarak ta "demokrasi ozgurluk getirme" bahanesi adi altinda Irak'a girilmistir.

Boylece yapilan bu girisimler ister istemez, emperyalizmin goz diktigi bolge ulke ve toplumlari SII birligi altinda (Suriye, Iran ve hizbullah) birlestirirken, Irak'ya da bir sii Irak hukumeti ortaya cikmistir.

Emperyalist zihniyetin O.Dogu olarak iki amaci vardir;

Israil Ermenistan arasi bir cografi boleyi kendine bagli olarak kurmak ve bolgenin tum ekonomik kaynaklarini ele gecirmek

Bunu basarabilmek icin de bolgedeki ulke ve toplum sinirlarini dini mezhepsel ve milli kokensel temelde ayristirmak.

Iste emperyalist zihniyetin evengalizm den baska ikinci ideolojisi de soros ideolojisidir.

Yani bolge ulke ve toplumlari bunyesinde kendine bagladiklari ile ulke ve toplum ici mezhepsel ve de kokensel mikroayrimcilik politikasi ve bunun ulke ve toplumu darbe zeminine hazirlamasi.

Iste burada yeni bir soylem gelmektedir.

Bu da "islam dininin mezhep medeniyetleri farki" yasadigidir.

Cografi olarak bole de darbe zemini hazirlamak ise; yine emperyalizmin yarattigi ustelik bolgeye ait olmayan toplama teroristleri her turlu silah ve arac/gerec ile beslemesi ve yonetimini yonlendirdigi iktidarlara da besletmesidir.

Irak'tan sonra Libya devreye girmistir, Misir, Tunus karistirilmistir.

Yeni hedef Suriye'dir.

Suriye hem dini mezhepsel hem de milli kokensel farkliliklar tasiyan bir ulke ve toplumdur.

Burada hazirlanan darbe ortami ile, iki turlu adda teror orgutleri yaratilmistir.

El Kaide'ye bagli dini teror orgutleri.

Daha once yaratilmis kurd kokeni temelindeki teror orgutleri.

Suriye'deki savaslar once Esad'a karsi olarak baslatilmis, daha sonra teror orgutleri bir birleri ile savastirilmistir.

Suriye'de istenilen Esad'i devirme basaralamamistir.

Yeni hedef Irak'tir.

Iste Irak ve oraya saldiran ISID teror orgutu, sunni olarak tanitilmis ve radikal islam olarak kendinden olmayana yasam hakki tanimamistir.

Ilginc olan ISID'in Irak cografyasindaki rahat ilerleyisi ve daha once kurulan kurd bolgesinin de kendi toprak ve silah gucunu kuvvetlendirmesidir.

Irak hukumeti olan sii yonetim ise kurdler tarafindan gale alinmamakta ve Isid'in hedefinde bulunmaktadir.

Su an gorulen durum, Irak'ta Kurdlere emperyalistlere ve Israil'e dokunmayacak bir sunni devletin kurulmasi cabalaridir.

Bu da zaten planin bir parcasidir.

Tabiki burada bir iki seyi unutmamak gerekir.

Beslenip palazlanan iktidarlar ya da teroristler, yeri gelir kendi cikarlari dogrultusunda ve kendi yontemleri ile hareket ederler.

Burada emperyalizmin bu hareketlere goz yumup yummamasi ise tamamen onun ana cikarinin ve ekonomisinin zarar gorup gormemesi ile paraleldir.

Iste bu temelde bazan emperyalizm, kendi yetistirdikleri ve yonlendirdiklerine karsi imis gibi gorunur ve hatta onlara pratik uygulamayi da gundeme getirebilir.

Bu bir politik manevra olmak ile birlikte, emperyalizmin "ipin ucunu kacirmama" cabasidir.

Emperyalizm butun bu cikar temelli uygulamalarinda; yerine gore kendisine de dusman yetistirdigini yeri geldiginde algilamakta ve gereken mudaheleyi ardindan yapmaktadir.

Misir'daki Mursi hareketinin askeri darbe ile devrilmesi gibi.

Su anda O.Dogu evengalizmin sahte birlestiriciligi ve soros ideolojisinin taraflari beslemeli mikroayrimciligi altinda insanligin vicdanin adaletin yasamin katledildigi bir donem yasamaktadir.

Bolge de; turkler, turkmenler, araplar kurdler milli kokensel temelde ayrismakta; en cok zarari da turkmenler gormektedir.

Yine bolge de Islam dininin iki ana mezhebi sunni ve sii ayristirmasi savasmaktadir.

Sunni temelli ayristirmalar ise bolgeyi katliama boganlar eliyle uygulanmaktadir.

Turkiye ulke ve toplumu da basinda bulunan otokratik diktatoru eliyle, emperyalizmin emrinde calisarak; bolgeye en cok zarar verici katilimi saglayan ve saglatan durumundadir.

Silah besleme yardim ve yataklik sadece bolge de degil; Turkiye cografyasi bunyesinde gerceklestirilmektedir.

Su an Turkiye her an bir O.Dogu ortamina sokulacak sekilde; dini milli gorunumlu teroristlere ev sahipligi yapmakta ve bolge ile giris/cikislarini serbest birakmaktadir.

Diktator ise su anki soylemleri ile, Esad'i birakmis; sii kokenli Maliki'yi hedef almistir.

Bolge de yeri geldiginde kendi basina hareket eden teror gruplari kendi cikarlarina da politik manevralar yapmaktadir.

Mesela, Suriye'de iken El-Kaide'nin kolu olan El-Nusra ile ipleri koparan ve savasan ISID; tekrar El-Nusra ile ve El-Kaide ile birlestigini duyurmustur.

Gorunen odur ki; bolgedeki su anki karmasa Suriye ve Irak'in emperyalist cikarin yonunde cografi sekillenmesine dogru gitmektedir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokratik Acilim,Cözüm Süreci basliklari altinda sözde demokrasi sloganlari ile SEVR'in Kürtlerle ilgili maddesi yumusak bir gecisle uygulamaya konulacak,SEVR'de Kürtlerle ilgili ön görülen degisim gerceklestikten sonra sira Ermenilerle ilgili maddeye gelecektir.Bati yani dünkü isgal gücleri dün Osmanliyi bulmustular bugünde AKP'yi buldular.Amac ortadadir,amac Türkiye'nin birlik ve bütünlügünün ortadan kaldirilip SEVR'i yeniden uygulamaktir.

 

Ergenekon ve Balyoz SEVR'in yeniden uygulamaya konulabilmesi icin atilmis olan adimlardi.Köse baslari tutulup,artik kimsenin kipirdayacak hali kalmadigi ve amaca cok rahat ulasildigi icin Özel Yetkili Mahkemeleri gündeme sokup,tüm Ergenekon ve Balyoz tutuklularini tahliye ettiler.Onlar zaten sucsuzdu,tahliye edilmeleri tamamen bir formalitedir.Gercekte ise artik bu senaryolara ihtiyac kalmamis planlar aksamadan yürümüstür.

 

Terörle mücadeleyi "analar aglamasin"etiketi ile biraktilar.Gercekte ise "analar aglamasin "diye degil,dünkü SEVR'cilerin artik isteklerinin dikte ile AKP iktidarina kabul ettirilip Türkiye Kürdistani icin adimlar attirilmistir.Yoksa Sirri Sakik,"daglarda ölen kahramanlarimizin birini bile binlerce T.C. Askerine degismem diyemezdi.T.C.artik mecliste bile yabanci bir devlet olarak kabul edilmektedir Kürtler tarafindan.Adi Türkiye Büyük Millet Meclisi olan meclis artik icinde ayri bir devletin unsurlarini tasimaktadir.O kadar aci ki TBMM'de Türkiye sinirlari icersinde kurulmus olan ayri bir devletin vekilleri görev yapmakta ve Türk askerine hakaretler savurmaktadir.

 

Sadece Irak ve Suriye'nin sinirlari yeniden cizilmiyor Türkiye'de sinirlari yeniden cizilen devletler arasindadir.Bunu inkar etmenin bir geregi yoktur.Türkiye Kürdistani kurulmustur,kurucusu RECEP TAYYIB ERDOGAN olarak tarihe yazilacaktir.O da zaten adi Kürdistanin kurucusu olarak tarihe gecmeye calismakta ve etrafindakilerde ayni yolda gururla gitmektedirler.Yani Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurulusundan 91 yil sonra bölen iktidar ve onun basbakani olmak bile AKP'li olan herkese gurur vermektedir.

 

Canakkale Savasini kabullenen AKP ve onun yandaslari Kurtulus Savasi icin farkli düsünmektedirler.Daha dogrusu Kurtulus Savasini reddederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni gayri mesru bir devlet olarak görmektedirler.Bu konuda yazilmis olan cok kitap ve makaleler vardir.Canakkale Savasinda Osmanli henüz yikilmamisti.Canakkale Savasindaki basariyi Mustafa Kemal'e yüklemeye tenezzül etmeyenler Alman Liman Von Sanders'in adini öne cikarirlar.Yani o savasta bile savasin talihini degistirip zaferle sonlandiranin Mustafa Kemal oldugunu kabul edememektedirler.Böyle bir zafere layik göremedikleri Mustafa Kemal'in kurdugu devleti nasil kabullenecekler ki.Kabullenmemek icin bu devleti yikmaya calistilar ve basardilar.

 

Condolezza Rice,Ortadoguda 52 yeni devlet kurulacak demisti,Türkiye'de bu na dahildi bunu hic saklamadilar.Ama 12 yildir bu ülkeyi yönetenler bunu sakladilar,insanlari demokrasi geliyora alistirdilar,afyonladilar,gercek Hashasiler yarattilar.Ne demokrasi geldi ne de cagdaslik Türkiye Cumhuriyeti Devleti kendi icinden yikildi.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 yıl sonra...
Misafir Liboş_Murat

Suudi Arabistan'da çalışanların nerede ise tamamı “misafir işçi”dir; buna rağmen Kıta Avrupası'nda yaşanan olumsuzlukların binde biri bile yoktur bu ülkede. Suudilerin buldukları formülü Avrupa geçen sene referanduma götürdü, kabul ettiremedi. Kabile devleti Suudi Arabistan'ın arkaik Şeriat hukukuyla çözdüğü problemi medeni milletler bilimle çözememektedirler! “Ha bunları nereden öğreniyorsun” diye soracak olursanız, cevaplayayım: Yandaştan-da-öte CUMHURiYET gazetesinin derin yazarlarından öğreniyorum. Olcay hanım 1 Numara.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.