Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Şimdi burada dünyanın en ürkütücü, en korkunç ve hatta korku filmlerine dahi konu olabilecek kadar korkunççç yerlerini paylaşalım. Bugün Radikal'de gördüğüm birkaç yerle başlayayım, devamı geldikçe ekleriz. Siz de bir şeyler ekleyin.

 

Burası 2000 yıllık Fengdu Hayalet Şehri, bu şehir... Fengdu, Çin'dedir. Çinliler, buranın, ölmüş insanların ruhlarının geçiş yaptığı bölge olduğuna inanırlar, şehir mezarlıklarla ve işkence aletleriyle doludur. 

 

Burası Fengdu'nun Kapısı

 

Fengdu.jpg

 

138 metre uzunluğunda ve 217 metre genişliğindeki bu heykele Hayalet Kral denilir. Guinness Rekorlar Kitabına göre bir kayaya oyulmuş en büyük heykeldir. Bu konumdan şehrin her yeri görülmektedir. Hayalet Kral'ın şehri izlediğine inanılır. 

 

6RWlNN.jpg

 

Çin inanışına göre ölmüş biri (ya da hayalet) ölüler diyarına gidebilmek için üç büyük testi geçmek zorunda. Bu testlerin üç ayrı lokasyondan oluşuyor. "Yapılacak Hiçbir Şey Yok Köprüsü", Hayalet İşkence Geçişi ve Cennetin Oğlu yani Tianzi Sarayı. BU üç lokasyon Hayalet Şehir'de turistlerin en çok ilgisini çeken yerlerdir.

 

Fengdu çok ilginç bir yer, hakkında yazılmış Türkçe kaynak pek bulamadım ama bulursanız ve paylaşırsanız sevinirim. Ben de fırsat buldukça bu konuyla ilgili yazılmış çevirileri yapmaya çalışırım smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sedelik KilisesiÇek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'ın 70 km doğusunda Sedlec isminde bir kasaba bulunur. Kilisenin içi gerçek insan kemikleri ile dekore edilmiştir.  Burayla ilgili çok ilginç iddialar var, doğru mudur yanlış mıdır bilmem ama paylaşabilirim, merak eden de araştırır gerçeği öğrenir ve bizimle de paylaşır smile.png

 

Birinci iddia buranın, Haçlı Seferleri'nde öldürülen ya da esir olarak oraya götürülüp orada ayinle öldürülerek katledilen 40.000 Müslüman inançlı insan kemikleriyle süslendiği iddiası...

 

İkinci iddia şu şekilde, 1218 yılında, güvenilen bir kisi olan Abbot Henry'nin kutsal topraklara hacca gitmesi ve oradaki mezarlıktan bir kavanoz toprak getirerek kilisenin üzerine serpmesiyle başlar. Böylece kilise daha kutsal bir yer olarak görülmeye başlanır ve popüler bir gömülme noktası haline gelir. 1318'e kadar 30,000 den fazla beden buraya gömülür ve 1511'de yeni bedenlere yer açabilmek için eski kemiklerin bir kısmının yerlerinin değiştirilmesi gerekir. Bunlar bir yerde depolanır ve 1870 yılında Shwartzenberg Dükü tarafından yerel bir ahşap oymacısı kilisenin içini insan kalıntıları (yaklaşık 40,000 set insan kemiği) ile dekore edilmesi için tutulur.

 

Başka bir iddia, Çek Cumhuriyeti'ndeki söz konusu kilisenin büyük bir mezarlığın üzerine inşa edildiğini ve bu nedenle inşaatın kazısı esnasında açığa çıkan iskeletlerin zamanla kilisenin içinde toplanmaya başlandığını söylüyor. Kemikleri kilisede toplama işi sonraları bir nevi geleneğe ve dekorasyon aracına dönüşmüş.

 

Bu iddiaların hangisi doğru olursa olsun sonuç olarak şu söylenebilir ki günümüzde bu kilise tüm dünyanın en olağan dışı kiliselerinden biridir.

 

madeby21bc5-1.jpg

 

img_004.jpg

 

1284703130_5700_FT10786_0_80142600128456

 

Bu arada İtalya'da da böyle bir katedral varmış, 800 din şehidinin kemiklerinin duvarlarını süslediği bu yer, Kurukafa/Kafatası Katedrali olarak biliniyor.  Burasının resmi de şöyle

 

2070488944_6d7c26f066.jpg

 

CappellaMartiri_0.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Overtoun Köprüsü çok ilginç bir köprü, niyeyse her sene yaklaşık olarak 15 kadar köpek bu köprüden aşağı atlayarak canına kıyıyor. Bunun nedeni bir türlü bulunamıyor ama kurulduğu zamandan bu yana köprüde 600'den fazla köpek intiharı gerçekleşmiş. 

 

Overtoun Köprüsü, İskoçya'da Dumbarton yakınlarındaki Milton köyünde 1859 yılında inşa edilmiş. Yüksekliği ortalama 15 metre kadar. Mimarisi gotik tarzındadır. Köpeklerin bu köprüden geçerken birden korkuluklara tırmandığı ve aşağı atladıkları söyleniyor. Eğer köpek atladığında ölmezse  tekrar köprüye gidiyor ve yeniden atlıyormuş. Gözlemlere göre, köpekler hep ayı yönden ve aynı atlama açısıyla atlıyorlarmış (sanki bir yerde durup onlara kollarını açmış görünmez bir şeyin kollarına atlıyor gibilermiş)

 

Rupert Sheldrake adında bir kişi gönüllü olarak bu konuda araştırmalar yapıyor, aynı zamanda İskoçya Hayvan Derneği de yapmış vakti zamanında ama kesin bir şeyler bulunamamış, yine de Sheldrake durumu şöyle açıklıyor: "Köpekler ile sahipleri arasında psişik bir bağ var ve sahiplerin yaşadığı stres, bunalım ya da mutluluk köpekleri de aynı yönde etkiliyor. Köprünün bulunduğu Dumbarton'da insan intiharları sayısı da çok fazla çünkü burası ekonominin en fazla gerilediği yermiş ve üst üste yapılan anketlerde Dumbarton en sıkıcı yer olarak seçilmiş. 

 

Sonuçları kayıtlara geçmemiş olmasına rağmen David Sands isimli bir araştırmacının da bu konuda yaptığı bir araştırma var ve ona göre köprünün atlamanın gerçekleştiği kısmında daha önce vizon, sincap ve fare topluluklarının yaşadığı sonucuna varılıyor.  vizon kokusu köpekleri çeken çok güçlü bir kokuymuş. 

 

Overtound_bridge.jpg

 

gizemi-cozulemeyen-yerler-gizemli-korkun

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

İntihar demişken burası da kuş intiharlarının yaşandığı bir bölgeymiş, Hindistan’ın kuzeyinde bulunan Jatinga köyü, her ne kadar sıradan bir köye benzese de her yıl Eylül-Ekim ayları arasında esrarengiz olaylara tanıklık ediyormuş.  Eylül-Ekim aylarında ve özellikle saat 19:00-22:00 arasında  yüzlerce kuş bu köye iner ve binalar ile evlere doğru hızla uçarak çakılmak suretiyle intihar ediyorlarmış ve intihar uçuşunu gerçekleştirdikleri bu bölge ortalama 1,5 kilometrelik bir şeritle sınırlıymış 

 

cs1S1Et.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben Jatinga köyüne kuşların harakiri bölgesi diyorum, aynı şekilde Japonya'nın da buna benzer bir harakiri ormanı var, burası gerçekten korkunç bir yer. Fuji Dağı'nın eteklerinde bulunan Aokigahara Ormanı, 1950'li yıllardan bu yana 500 kadar Japon’un intihar etmek için gittiği bir yer olarak biliniyor. Wataru Tsurumui, The Complete Manual of Suicide (İntihar El Kitabı) adlı kitabında burayı intihar etmek için en iyi yer olarak seçmiştir. Hatta cesetlerin bazılarının yanlarında bu kitabı taşıdıkları söylenir. .

 

Ormanın çeşitli yerlerinde, "Lütfen intihar etmeyiniz, intihar etmeden önce bir kez daha düşünün",  "Tekrar düşünün", "Lütfen intihar etmeden önce bir polise danışınız" tabelaları yer alıyormuş. Ormancılar burada intihar edenlerin cesetlerini bulunca, cesetleri istasyonlarına taşıyor ve geceleri onlarla birlikte uyuyorlarmış. Çünkü Japonlara göre yurei (ruh, hayalet) yalnız kalırsa sabaha kadar çığlık atarmış. Ayrıca Japonlar Araf'ta kalmış ruhların, bu ormanda arındığına da inanmaktalarmış.

 

Japonlar Fuji Dağı'nı kutsal saydıklarından bu dağın eteklerinde bulunan Aokigahara Ormanı'nı intihar etmek için seçiyorlarmış. 

 

Ayrıca Ormanın altında bulunan zengin demir yataklarının pusulalarda sapma yarattığı söylentilerden biri. Pusulaların şaşması yüzünden masum insanların da ormanda kaybolduğu da söyleniyor. Yani intihar etmek isteyenler de masum insanlar da ormanda kapana kısılabiliyor.

 

warning_bodies_1.jpg

 

4tDgoc9.jpg

 

2002 yılında işte bu ormanda tam 78 ceset bulundu; 1998 yılında ise bu sayı 73'tü. 2006 yılında ise 16 ceset bulundu.

 

İnternette çok acayip fotoğraflar var, hepsini yayınlamak istemiyorum, siz bakarsınız artık. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...
  • 8 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.