Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Dedemin odası mezarlığı görürdü, Dedem kimi zaman heyecanla odasından gelir ve "Mezarlığa nur indi, gördüm," derdi. Derler ki nur görenler cennetlikmiş, yani her yerde böyle diyorlar mı bilmiyorum ama bizim köyde böyle derlerdi. Mezarlık köyün ortasında olduğundan da bu nur görme işi çok yaygındı doğal olarak bizim köyün yarısı neredeyse cennetlikti aslında. Her neyse işte çocukluğuma ait bu anının ardından paylaşacağım bilgi sizi biraz hayal kırıklığına uğratabilir, yani mesela siz de mezarlıklara nur indiğine inananlardansanız ve hatta bunu görmüşseniz ki görmeniz olası, maalesef cennetlik değilsiniz. İşte mezarlığa inen nurların sırrı:

 

Geceleri mezarlıktan gelen ışıklar nedir?
Mezarlıklarda ve hayvani maddelerin ayrıştığı her yerde, ani olarak parlayan fosforlu bileşikler oluşur. Bu fosforlu bileşikler, havaya yayıldıklarında yanarak hızlıca parlar ve sönerler, sanki doğaüstü  bir olay meydana geliyormuş hissi verebilir. İnsanlar uzun yıllar boyunca, bilim bu konuyu açıklığa kavuşturana kadar bu alevlere farklı anlamlar yüklemişlerdir. Zamanla bilim galip gelerek bütün mitleri yok etmiştir. Peki bu fosforlu bileşikler neden çıkar? Ölen insanların gömülmesiyle tabiatın döngülerinden biri olan ayrıştırılma olayı meydana gelir. Bu olayı besin zincirinin en alt tabakasında bulunan ayrıştırıcılar gerçekleştirmektedir. Ölen insan bedenlerini yapı taşlarına ayrılırlarken ortaya yanan fosforlu bileşikler çıkar bu bileşiklerin yanması da bahsettiğimiz gibi geceleri mezarlıkların parlamasına sebep olur.

 

mezarl%C4%B1k-%C5%9Fiiri.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ben de kafayı rüyalarla bozdum diyebilirim.

bu konuda bi görüşünüz var mıdır örtmenim smile.png

 Bak iyi rüya yorumu yaparım ama seni daha iyi tanısam daha da iyi yorumlarım, rüyalarım benim bilinçaltım ve eğer bir sorun varsa rüyalarla benimle iletişim kurduklarını düşünürüm şahsen. Ya bak aklıma geldi bu konuyla ilgili bir yazı vardı blogumda :D Hazır yeri gelmişken dur bir oraya gönderme yapayım. Bu aralar rüyalarım da bir enteresan!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Bu ilginç bir ayrıntı olmuş. Organik maddelerin bozunması tabii ki çok yanıcı gazlar ortaya çıkarır. Fakat bunların ancak sıcak günlerde ve basınçlı olduklarında parlayabileceklerini düşünüyorum. Artı, toprağın killi olması ve gazın yavaş yavaş boşalmasını önlemesi gerekiyor.

 

Ama sonuçta ikide bir de mezarlıklarda "nur" görünmüyor. Sonuç olarak verdiğin bilgi doğru @gloria.

 

Demek ki neymiş, sıcak yaz zamanları mezarların yanında durmak riskli olabilir. "Nur" parlayabilir!

 

Bir hurdacının değerlendirilemeyen tek hurdanın insan hurdası olduğunu söylediğini duymuştum. Bu durum gelecekte değişebilir. Ölülerin yakılması ile hatırı sayılır ölçekte enerji üretilebileceği hesaplandı. Yani matrix gibi insanla çalışan elektrik santralleri olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 Bak iyi rüya yorumu yaparım ama seni daha iyi tanısam daha da iyi yorumlarım, rüyalarım benim bilinçaltım ve eğer bir sorun varsa rüyalarla benimle iletişim kurduklarını düşünürüm şahsen. Ya bak aklıma geldi bu konuyla ilgili bir yazı vardı blogumda biggrin.png Hazır yeri gelmişken dur bir oraya gönderme yapayım. Bu aralar rüyalarım da bir enteresan!

 

yanlış ifade etmişim original.gif 

aslında benim sorunum bilim dünyasının rüyaların metafizik anlamları karşısına koyduğu düşünceler.

bu anlamdaki araştırmaların rüyaların gizemli dünyasını çözebilmiş düzeyde olmadığını okumuştum en son.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Modern psikanalitikte rüyalara önem verilmiyor. Kişinin anlatacağı rüyalardan elde edilecek ipuçlarından çok daha fazla veri sağlayan psikanalitik teknikler var. Bugün hiç bir psikiyatr hastalarına rüyalarını istisnai durumlar haricinde sormaz. Böyle bir şeye hiç gerek kalmamıştır.

 

Rüyalarda hiç bir gizem yoktur. Bellekteki bilgilerin beyin canlı çevresel başka verilerle uğraşmıyorken tekrarından ibarettir. Bu, hayvanlar ve özellikle kediler üzerinde yapılan deneylerle kanıtlanmıştır.

 

Psikanalitiğin kurucusu Freud'dur ve rüyaları önemserdi. Fakat teknikler ondan sonra çok gelişti. Rüyaların bir önemi neredeyse yok...

 

Rüya görmenin mekanizması merak ediliyorsa, bunun beynin uyanıkken çalışmasından kesinlikle hiç bir farkı yok. Sorun rüyaları çözmekte değil, beynin çalışmasını çözmekte. Bunu tamamen çözmeyi, yapay zekayı yaratabildiğimizde ve rüya görmesini sağlayabildiğimizde ancak başarırız. Bu görece uzak bir hedef.

 

Metafizik diye ise bir şey zaten yoktur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.