Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Oturma gurubu ve mobilya hakkında bilmeniz gereken her şey!


Ela Çetin

Önerilen İletiler

Eviniz için yeni mobilyalar yaptırmak istiyorsunuz ama üretici firmanın size sunduğu seçenekler arsında kayıp mı oldunuz? O halde bizim önerilerimize kulak verin.
Tamamen ağaç mobilya olur mu?
İstisna olarak kalitesiz ladin ağacından üretilmektedir, fakat hangi ağaçtan üretilirse üretilsin tamamen ağaç mobilya satın almak sizi sürekli sorunlarla boğuşmak zorunda bırakacaktır. Çatlayacak, dönecek bazı parçalar kopacaktır. Kesinlikle ağaç mobilya peşinde koşmayınız.

Masif mobilya, sunta, mdf, suntalam nedir?
Masif, gövdesi sunta üst ve alt yüzeyler ortalama 0,8 mm muhtelif ağaç kaplama, dik yüzeyler ortalama yarım santim ağaç çıta çevrilerek yapılan hemen hemen tüm evlerde olan alışılagelmiş mobilya çeşididir.

MDF masif kullanılmadan mobilya üretilebilmesine olanak veren üretici için avantajlı üretim biçimidir.kıyas yapılmak istenir ise masiflenmiş sunta ile üretileni tercih ediniz. Suntalam modern mobilya üretim biçimidir. Masifli mobilyadan temel farkı suntanın her iki yüzeyinde 0,8 mm lamine kaplama olması masif çıta yerine fabrikasyon ortamında özel makineler ile lamine cumbalar ile kaplanmasıdır.

Dikkat edilmesi gereken en önemli husus lamine üretiminin mutlaka otomatik makinelerde yapılmasıdır. Küçük atölyelerde ütüler ile cumba yapıştırılması nedeni ile halkımız bu üretim biçimi ile ilgili olumsuz kanaate sahiptir. Fabrikasyon üretim kısa sürede bu kanaati tersine çevirir.

Nelere dikkat edelim?
Masif mobilyalardaki en büyük sorun kalitesiz ağaç kullanımı nedeniyle masif çekmesi dediğimiz kenar kısımlarda görülen çöküntü veya ayrılmalardır. Ayrıca kapak veya çekmecelerde ağaç kullanılmış ise uzun vadede sizin için bazı sorunlar oluşabilir.

Mdf denilen malzemeyi sadece lake denilen boyalı ürünler için tercih ediniz, bilinenin aksine mobilya için çok uygun bir malzeme değildir. Üretici için işçilik kolaylığı yaratması nedeniyle tercih edilmektedir.

Suntalam diye tanımlanan lamine kaplamalı ürünler hijyen ve temizlik için ideal, satın alanlara yedek parça imkanı sağlayan çizilmeye dayanıklı ürünlerdir. Dikkat edilmesi gereken en önemli unsur fabrikasyon ortamda üretilmiş bir ürün olmasıdır. zira bu ürünler yüksek teknoloji isterler.

Koltuk iskeleti nasıl olmalı?
Koltuk iskeleti ağaç yada profil veya suntadan üretilebilir. İdeal olan gürgen (kayın) ağacından üretilmesidir. Kavak gibi kalitesiz ağaçlardan yada suntadan yapılan ürünleri rahatlıkla ayırt edebilirsiniz.

Profil den koltuk üretmek son yıllarda fabrikasyon üretim yapan firmalarca yapılan en az kavak ağacı kullanmak kadar mahsurlu ama maliyette yarattığı düşüş nedeniyle fabrikalarca tercih edilen üretim biçimidir.

Sünger üzerindeki gerçekler nelerdir?
Bir koltuktaki en önemli maliyet unsurlarından biridir bu nedenle en çok hile yapılan kısımdır zira karlı bir hiledir. Öncelikle gri, mavi, sarı, beyaz diye sünger yoktur diyerek başlamalıyım kalitelisinin ayırt edilmesi için karışıma boya katılması fikri gri rengin benimsenmesi sonrasında tüm süngerlerin gri boya katılarak üretilmesi ile özelliğini kaybetmiştir.

Süngerin ağır olanı iyidir bir marka isteniyorsa ürosan 32 dansete süper gri sünger bilinen seri üretilen en iyi süngerdir. Fabrikasyon üretimde koltuk üretiminin yatak yayları ile yapıldığı görülür işin sırrı yay kullanılarak yapılan üretimin en ucuz süngerle yapılandan daha da ucuza mal olmasıdır.

Kumaş...
En önemli maliyet unsurlarından olup en çok hile yapılan kısımdır. Zira 18–25 hatta ki 40 YTL ye kadar olabilir, bu kumaşın benzeri 5–6–10 YTL ye benzer görünümde ama kullanım ömrü ve kalitesi düşük olarak kullanılabilir, zira koltuğa 25 – 35 metre kumaş gittiği düşünülürse. Epeyce bir fark demektir.

mahmure

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.