Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TEMBELLİĞİ YENMENİN 6 YOLU


dezo09

Önerilen İletiler

TEMBELLİĞİ YENMENİN YOLLARI

 
54677_3-300x189.jpg
 
  Hayat bir faaliyet ve harekettir. İstek ve arzu ise bir binektir. İşte gayretimiz arzu bineğine binip hayat mücadelesi meydanına çıktığı zaman, insanın karşısına çıkan ilk düşman ümitsizlik olur. Ümitsizlik öyle bir hastalıktırki; ona yakalandığınız zaman kolunuzu bile oynatamazsınız. "Nasılsa bu iş olmayacak.", "Bu dersi asla geçemem." gibi cümleleri kabul ettiğiniz zaman tembellik bütün vücudunuzu sarmaya başlar. Onun için ilk düşman olan ümitsizliği yeninki yolumuza devam edebilelim.

%C4%B0%C3%A7erik.jpg

 Ümitsizlik düşmanını yenip istek ve arzu bineğimize binip yolumuza devam ediyoruz. Bu sefer karşımıza sabırsızlık düşmanı çıkıyor. Ümitsizliğimizi yendiğimiz zaman aceleciliğimiz başgösterir. Çalışmalarınızın hemen netice vermesini istersiniz. İşte sabrınıza yenildiğiniz anda tekrar ümitsizliğe düşer ve oradanda tembelliğe... Yani çalışmalarınızda sabırlı olun. Göreceksiniz ki çalışmalarınızın ve sabrınızın karşılığını muhakkak alacaksınız.

bencillik_488759.jpg
 
  Sabırsızlık düşmanınıda yendikten sonra karşımıza bencillik çıkar. Bencillik öyle bir düşmandır ki çalışmalarınızın karşılığını yavaştan görmeye başladığınızda hemen sizi esir almaya çalışır. Sadece kendini düşünen bir insan, o hırsla neticelerin yetersiz olduğunu düşünür ve ilk önce sabırsızlanır sonra yeniden ümitsizliğe düşer ve yine tembellik başlar. Onun için bu aşamada sadece kendiniz düşünmekten vazgeçin.


i%C5%9Fyerinde-k%C4%B1skan%C3%A7l%C4%B1k
 
Artık düşmanlar şiddetini arttırmakta. Şimdi karşımızda imrenme düşmanı çıkar. Yani başkalarının tembelliğine imrenmeye başlarsınız. "Adama bak hiç çalışmadan benden daha yüksek not aldı." cümlesi imrenmeyi belirtir ve bu cümleden sonra tembellik çukuruna düşüş başlar. İnsanların hiç çalışmayarak başarıya ulaştığı sonucuna varırsınız ki bu çok yanlış bir değerlendirmedir. Başkalarının tembelliğine imrenme düşmanını yenin ki yola koyulalım.

Kusatma_Zonaro.jpg
 
Çetin yolculuğumuzdaki şiddetli düşmanlardan biride işi birbirine bırakmadır. "Nasılsa bu işi ben yapmasam başkası yapacak." cümlesi sizi yine tembbeliğe sevkeder. Biliyorsunuz ki Fatih Sultan Mehmet'in İstanbulu fethetmesinin sebebi Efendimiz(s.a.v.)'in hadis-i şerifindeki müjdesidir. “Kostantiniye, bir gün fetholunacaktır. Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır.”
  Evet Efendimiz(s.a.v.) müjdeyi vermiş ve bu olacaktır. Fatih Sultan Mehmet "Nasılsa biri İstanbul'u fethedecekmiş." deseydi bugünlerde onu böyle anmazdık. Evet bu düşmanıda yenmemiz gerektiğinizi anlamışsınızdır. O zaman gerekeni yapında yola koyulalım.

8f4e68ff62c84bbc4b400a38a709a020_1325426
 
Son olarak karşınıza en büyük düşman kibir çıkar. Bu düşman gerçekten çetindir. Başarılarınızı sadece kendi çalışmanızda görmek sizi kibirle karşı karşıya bırakır. Unutmayın ki siz ne kadar çalışsanızda neticeyi verecek olan Allah(c.c.)'dır. Siz sadece elinizden geleni yapın ve sonucu O'na bırakın. Sonuç olumsuz olduğu taktirde sakın ümitsizliğe kapılmayın. Bu herşeyin yeniden başlaması demektir.

Evet bu düşmanlarla başettiğiniz taktirde Rabbim size ilk önce çalışma aşk ve şevkini sonrada başarıyı verir. İNŞALLAH!
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.