Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Radya

Önerilen İletiler

Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı

 

 

fft22_mf2185595.Jpeg

 

 

Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Giresun Adası, kuşların üreme döneminde rahatsız edilmemeleri amacıyla bir süreliğine ziyarete kapatıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Adası'nda yaklaşık 30 kuş türünün barındığını söyledi. Adaya kuluçka döneminde kuşların yoğun olarak uğradığını belirten Karahan, "Yumurtaları ve yumurtadan çıkacak yavruları korumak amacıyla her yıl adaya çıkış yasağı uyguluyoruz, gireni çıkanı kontrol ediyoruz. Hayvanları korumak amacıyla böyle bir tedbir var, bu yıl da bu tedbiri uyguluyoruz" dedi.

fft22_mf2185597.Jpeg

 

Adaya gitmek isteyenlerin Giresin Valiliğine bilgi vermesi gerektiğini dile getiren Karahan, "Orada bekçimiz var, bekçi kontrolünde, kuşları çok rahatsız etmeyecek şekilde ziyaretlere müsaade ediyoruz" diye konuştu. Giresun Adası'nda gönüllü olarak 13 yıldır bekçilik yapan Hasan Başer ise martıların adaya şubat ayında geldiklerini belirterek, "Buraya gelenlere yumurtlama dönemi olduğu için adaya çıkmanın yasak olduğunu söylüyoruz. İzin alanları, kısıtlı şekilde gezdiriyoruz, martılarla, yumurtalarla kesinlikle temas ettirmiyoruz. El sürülen yumurtayı martı kesinlikle kabul etmiyor. Yavrusuna dokunsanız onu da kabul etmiyor, dışlıyor" ifadesini kullandı. Başer, karabatakların üç cinsi olduğunu dile getirerek, "Tepeli karabatak, siyah karabatak ve çil karabataklar. Bir cinsi kayaların üzerine yuva yapar, diğerleri ağaçlara yuva yapar. Karabatakların yavruları yumurtadan, martıdan önce çıkar. Yumurtaları yeşil olur, bir cinsi tavuk yumurtası gibi beyaz olur" dedi. Çok sayıda kuşun barındığı, 39 dönüm alana sahip Giresun Adası'nın 6 Mayıs-30 Haziran arasında ziyarete kapalı kalacağı belirtildi.

Radikal

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.