Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Soma'da Maden'de Kitlesel İşçi Katliamı


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Ben bu rakamlara inanmıyorum ama haber yeni, son durumun rakamları açıklanmış paylaşayım

 

Radikal.com.tr- Manisa Soma'daki maden faciasının dördüncü gününde Bakan Taner Yıldız ve Soma Holding hemen aynı zamanlarda kamera karşına geçerek bilgi verdiler. 

Bakan Yıldız, hâlâ 18 işçinin maden bulunduğunu tahmin ettiklerini ve bu rakamın maksimum olduğunu söyledi. Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan ve ekibi kamera karşına geçip soruları yanıtladı. Ekip kurtulan madenci sayısı olarak 363 rakamına işaret etti. 
Bu bilgiler ışığında yaklaşık dört gündür bir muammaya dönüşen tablo da biraz olsun netleşmiş oldu. 

Maden faciasının meydana geldiği anda madende 787 kişi vardı. 284 işçi hayatını kaybederken 18 işçinin hâlâ içeride olduğu tahmin ediliyor. 122 madenci hastanede tedavi görürken 363 madenciyse kurtuldu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bakın bir de bu habere bakın!

 

''HEPSİ ÖLÜYDÜ, ÇIKARIRKEN YÜZLERİNE MASKE TAKTILAR''
Dün akşam Halk TV'de 'Halkın Arena'sı programına katılan ve Soma faciasından sağ kurtulmayı başaran işçilerden birinin anlattıkları ise tam anlamıyla şoke etti:
''Hepsi ölüydü, çıkarırken yüzlerine maske takıp battaniye örttüler ve sağ dediler...''

 

ve şimdi de dünden beri sosyal ağlarda paylaşılan bu fotoğrafa bir bakın

 

fft81_mf2175876.Jpeg

 

Bir şey fark ettiniz mi?

OKsijen maskesinin ucu boşta, dünden beri bu tartışılıyor, bir yanlışlık yok mu? 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben hayatım boyunca kimse için beddua etmedim, yanlışlıkla ağzımdan kötü bir söz çıksa içimden hemen o sözü ettiğim için pişmanlık geçer. Kimsenin vebali olmak istemem. Ama bunlar o kadar çok insanın vebali oldular ki ve nasıl içleri rahat bilemiyorum anlayamıyorum. Sizin için de beddua etmeyeceğim, hepinizi Allah'ınıza havale ediyorum eğer adaleti varsa göstersin artık. Çünkü şu an olan biten her şey çok ama çok adaletsiz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ölenlerin yakınları çok ağlamasın bağırmasın abartmasın, cennete gitme şansları olmaz..."
İstanbul Müftüsü

 

Yazılanı çizileni okumayayım artık diyorum, elim gözüm durmuyor!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz bunlara din bezirgani din simsari derken yanlis birsey söylemiyoruz."Cennete gitme sanslari olmaz"diyen bir müftü Allaha ortaklik kosuyor demektir.Allah adina konusma yetkisi hic kimsede yoktur müftüde olsa diyanet isleri de olsa Allah adina hic kimse ahkam kesemez.Ölü degil SEHIT yakinlarinin o aci ile aglayip feryad etmeleri olagan bir durumdur.Bu isin fitratinda aglamak figan etmek vardir.Bir müftü hangi hakla bu insanlarin aglamasina Allah adina karar verip cennete gitme sanslari kalmaz diyebiliyor.

 

Islamda Allahla kul arasinda arabulucu yoktur,Allahla kul arasinda olan birseye müftü karar veremez fikirde yürütemez.Buna din simsarligi denir.Yani sehit yakinlari aglamasin sizlanmasin feryad-i figan etmesin ki bir an önce bu katliam unutulsun ve diktatör yeniden kürsülere firlayip "kalkinan Türkiye,cag atlayan Türkiye,bizi hazmedemiyorlar,basarilarimizi kiskaniyorlar "diye nutuk atabilsin.

 

O nedenle protesto yürüyüslerini polis ordusu ile durdurdular,halka zulmettiler ve bunu aynen SOMA'da ki katliami seyrettikleri gibi seyrettiler ve belki de o polis zulmüne ugrayan halkin bicare halini gördükce kahkahalar attilar bunlarin fitratinda vardir bu.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ülkeyi bir grup akıl hastası yönetiyor.

ne birikimleri ne formasyonları yetiyor ama hurafelerle ülkeyi yönetiyorlar.

bazı cemaatlerden hocalar Somaya Kur'an okumaları, vaaz vermeleri için gönderilmiş.

yüzlerce madencinin katili işletme sahipleri cezaevinde olması gerekirken

kameraların karşısına çıkıp basın açıklaması yapabiliyor.

 

Bnx__jrIUAMCVwM.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bu olay yani su sakalli heriflerin SOMA'ya gönderilmis olmasi bile ülkenin hangi yöne kaydirildigini anlatmaya yeter de artar blle,Bunlar diktatörün ulemasi yani cemaat önderleridir.Akillari sira milleti Islamlastiracaklar.Yani millet müslüman degildi simdi müslümanlastirilmaktadir.

 

Laiklik hic bu kadar rezilce ayaklar altina alinmamisti.Düne kadar Laiklik icin darbeler yapan,muhtiralar verenler bugün laikligi ayaklar altina alanlarin emrinde ülkenin batisini seyretmektedirler.Dünyanin hangi ülkesinde olursa olsun Türkiye'de yasanan zulmün onda biri yasanmis olsaydi en demokratik ülkelerde bile ordu bu duruma el koyardi.Bunun adi darbecilik degildir.Bunun adi nefs-i müdafaadir.Namusu cignenen bir halkin yardimina kosmak demektir.Milletin vergileri ile koltuklarinda oturarak bu millete ihanet edenleri, durduruacak olan güc yine bu milletin vergileri ile cepleri dolan mideleri sisen genelkurmaydir.Anlasildigi kadari ile genelkurmay nefes dahi almaya cesaret edemeyecek bir konumdadir.Yani teslim alinmistir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Erbakan'in basbakanlikta agirladigi cemaat seyhleridir bunlar ve öyle görülüyor ki artik diktatör acikca bir rejim degisikligi uygulamasina baslamistir.Laiklik ayaklar altindadir,SOMA'da linc edilen gencin linc edilmesini seyredenler gibi laikligin ayaklar altina alinarak adeta linc edilmesini seyreden bir genelkurmay var ülkede.Ne sesi cikiyor ne solugu,bu topraklar onlarin degil,bu bayrak onlarin degil,ülkenin icinde bulundugu vahim durum onlari asla ilgilendirmiyor.Onlara verilen görev Suriye ucaklarini helikopterlerini takip etmek savas cikartmak icin cözümler üretmektir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.