Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Soma'da Maden'de Kitlesel İşçi Katliamı


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Dun saat 15.30 sularinda, Manisa/Soma Komur Madeni Ocaginda, yerin 2 km altinda tam da vardiya degisimi olurken, meydana gelen patlamada ve cikan yanginda verilen resmi rakamlara gore an itibari ile 201 isci hayatini kaybetti.

Ilk baslarda, yeryuzune yakin olan bolgeden kendini kurtaran ve kurtulan isciler ve hastahanelere nakledilen 5'i agir; 75 yarali oldugu bildiriliyor.

An itibari ile yangin devam ediyor.

Iscilerin olme nedeninin gazdan bogulma oldugu aciklaniyor.

Iscilerde kendilerine sadece 45 dakika yetecek oksijen tubu bulundugundan bahsediliyor.

Sayi olarak acilaklanan rakamlarda celiskili. Yarali bir isci iceride 1000 kisi oldugunu soyledi.

580 ve 750 rakamlari da telaffuz ediliyor.

Maden firmasinin ozel bir firma oldugu, AKP ile yakin iliskisi oldugu ve en son ocak ayinda denetimden gectigi soyleniyor.

CHP'nin adi gecen firma ile ilgili Nisan sonun da verdigi onergenin, AKP tarafindan red edildigi aciklandi.

Diktatorun sirf kitlesel gosteris olsun diye, onergenin verildigi tarihlerde; 3000 iscinin hazir dur vaziyetinde diktatoru selamladigi, iscilerin buna ellerinden yemek ve kimlik fisleri alinarak yapildigi ve bu hazir ola maruz birakildigi aciklaniyor.

Haber alindiginda, Diktator bir toplantida elinde kamera resim cekerken goruntulendi.

Bugun kendileri olay bolgesine lutfedeceklermis.

Bir isci "normal zamanda madene inmek 45 dakika suruyor, kurtarma calismalari nasil yapilacak" dedi.

Maden ocaginda ne bir yangin unitesi var, ne de bir kurtulma odasi.

Ortalik tam bir kaos. Verilen rakamlar celiskili ve tatmin edici degil.

Kisaca b u resmen bir katliam ve cinayettir. Isciler o madene girerken olumu goze almaktadir.

Yasamini insanoglu kani ve cani ile surdurenler, elbet oyle ya da boyle bunun hesabini verecekler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

13 Mayıs 2014 tarihinde yani dün Manisa Soma'da kömür madeni ocağında bir facia yaşandı ve dünden bu yana maden ocağında ölen işçi sayısı hızla artmaya devam ediyor. Son verilere göre sayı 201 canı kaybettik 80 tanesi yaralı ve sayının artmasından endişeliler. 

 

Kaza şu şekilde gelişti

 

Soma ilçesinin Eynez bölgesindeki Soma Holding’e ait Soma Kömür İşletmeleri A.Ş madeninde yaklaşık 6 bin işçinin çalıştığı ve vardiya değişimi sırasında 598 işçinin bulunduğu madende saatler 15.10’u gösterdiğinde facia yaşandı. Elektrik panosunda meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.  Elektrikler kesildiği için maden ocağındaki asansörler çalışmamaya başladı.  2 kilometrelik galerileri bulunan madende ilk anda çıkışa yakın olan işçiler dışarı çıkmayı başarırken yaklaşık 400 işçi alev duvarının arkasında mahsur kaldı. Maden ocağı dumanla dolmaya başladı. İşçiler karbonmonoksitten etkilenecekleri için zamanla yarış başladı, her geçen dakika onlar için hayati önem taşımaktaydı. Her ne kadar gaz maskeleri dağıtılmış olsa da onlar da bir zaman sonra etkisini yitirecekti. Yerin metrelerce altında kalan maden işçilerinin bulunduğu galerilere temiz hava pompalandı ama  karbonmonoksit işçileri zehirlemeye başlamıştı çoktan. 

 

Madende kurtarma çalışmaları devam ederken sabaha karşı saat 04.00'te yeni bir yangın başladığı bilgisi geldi. Bu nedenle aksayan çalışmalara saat 07.30'dan itibaren tekrar başlandığı bildiriliyor. Ancak arama kurtarma çalışmalarına katılan bir maden işçisi, CNN Türk yayınında kurtarma çalışmalarına katılan işçilerden bazılarının da yaşamını yitirdiğini söyledi. 

 

2013 yılının Ekim ayında CHP ’li milletvekilleri, Soma’daki madenlerde meydana gelen kazalarla ilgili olarak bir araştırma önergesi hazırlayarak konuyu TBMM’nin gündemine taşımak istediler. 

 

Ancak Soma’da meydana gelen kazaların ve yaşanan ölümlerin sorumluları ile nedenlerinin araştırılması amacıyla Meclis’te bir Araştırma Komisyonu Kurulması istemiyle verilen önerge ancak 29 Nisan 2014’te Meclis gündemine gelebildi. 

 

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel konuyu şöyle anlatıyor: 

“Bizim 23 Ekim tarihinde, 60 vekilin imzasıyla 20 gün önce reddedilen meclis araştırma önergemiz vardı. Her ay üç ayda bir ölümlü ve yaralamalı kazalar oluyor. 10 kez üst üste kaza yaşandıktan sonra en son kapatılmıştı. Onlarca cezaya rağmen bunlar önlenemiyor. Benim hazırladığım meclis komisyonu kurulması önerisinde, Soma’daki kazaların mercek altına alınmasını önerdik. MHP ve BDP ’nin desteği aldık. 20 gün önce maalesef reddedildi. Bu noktaya geleceği dünden belliydi. Her gün işçi hayatının tehdit altında olduğuyla ilgili ihbarlar alıyoruz. Bu kadar ağır bedel ödedikten sonra olmamalıydı. Meclis’in hatta DDK’nın el koyması gerekiyor. Biz Manisa milletvekilleri olarak bıktık madenci cenazesine gitmeye. Bu acıya ne bizim ne ailelerin yürekleri dayanmıyor.”

 

***

 

Öyle üzgünüm ki hiçbir söz edemeyecek kadar aciz dilim şu an ama olmaz yazılmalı, susacak an değil. Son zamanlarda nerede büyük acılar olsa orada bir parmakları var bunların. Soma'da söz konusu olan bir kaza değil, orada bir cinayet işlenmiş, göz göre göre kaybetmişiz o güzel canları. Sizin var ya her yeriniz kan revan içinde, üzerinize kan kokusu sinmiş her birinizin. Seri katil hatta toplu katliamcısınız siz. Umarım cezanızı bulursunuz! Ve son olarak siyaset yapmak da değil derdim vicdani bir mesele bu. İşlenmiş bir cinayetken mevzu bahis olan, çoğu insan gibi şehitlerimizin başı sağ olsun deyip geçemem ben, sızlar vicdanım benim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Takım elbiseler ve ayakkabılar gıcır gıcır... O karmaşanın tozun toprağın içinde böyle pırıl pırıl durabilmek sanırım samimiyetsizlikten ileri gelmekte, her şeyin sadece bir protokol gereği olmasından. O elbiselerinize işçi teri değmesin aman, ayakkabılarınıza kömür tozu bulaşmasın. 

 

nPJDba.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hatırlayacaksınız 17 Mayıs 2010 tarihinde de Zonguldak'ta grizu patlaması olmuş, yerin 540 metre altında 30 işçi göçük altında kalmıştı. İşte o zaman Zonguldak'ı ziyaret eden başbakanın sözleri

 

“Üzüntümüz büyük. Ama bu bölgenin insanı bu tür olaylara alışık. Şöyle 20 yıl gerisine gidiyorum. 90’lı yıllardan bugüne Zonguldak’ta bu tür faciaları hep yaşadık. 2 bin metre derinlikte madencilerin nasıl çalıştığını orada gördüm. Onlarla iftar yaptım. Bu mesleğin kaderinde bu var. Mesleğe girerlerken de bu tür şeyler olabileceğini bilerek giriyorlar. Babası, amcası göçükte kalmış bir bakıyorsunuz o da madenci olmuş. Bu tür olayları gördük. Devlet olarak iç ve dış desteği de alarak kurtarma çalışmalarını yürütüyoruz. Size kim derse ki bir gün sonra bu iş bitecek inanmayın. Günle alakalı değil. Ama en kısa zamanda arkadaşlarımıza ulaşmaya çalışacağız. Ondan sonra da kazanın nedenini araştırıp nedenini bulmaktır amacımız.” 

 

Hani bir hatırlayalım dedim, başbakanın gözünde kara kömürün insan ömründen daha değerli olduğunu... 

 

jJQDRJ.jpg

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bunlar da hala yalakalık derdinde olanlar...

Yüzlerce insanın ölümünün kendi çıkarlarının tersine kullanılmaması için uğraşanların sesine tanıklık edelim, iğrençlik, vicdansızlık neymiş bir görelim.

 

Devletin ajansı,

P3OVNQ.jpg

 

 

Kendisi anayasa hukuku profesörü ayrıca kendisi TBMM Anaysa Komisyonu başkanı, işte kendisinden beklenen çooook seviyeli açıklamalar. 

 

P3OVAQ.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş. tarafından yapılan açıklama gün içinde basına dağıtıldı. Açıklama şu şekilde: 

 

"Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz"

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Radikal.com.tr -  Başbakanlık internet sitesinde şu duyuru yer aldı: "Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir.

Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

19 MAYIS KUTLAMALARI DA İPTAL

Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan facia dolayısıyla, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında gerçekleştirilecek resmi tören dışındaki tüm kutlama programları da iptal edildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

An be an İstanbul ve Türkiye'in birçok yerinde Soma'da yaşanan katliam protesto edilmeye başlandı. İşte o protestolardan görüntüler

 

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde Soma'daki iş cinayeti protesto ediliyor. (Foto: 140journos - Twitter)

dsasdaasdsdf.jpg

 

ODTÜ'lüler Eskişehir yolundan Enerji Bakanlığı'na yürüyor. (Foto: Öğrenci Kolektifleri - Twitter)

bnlprajigaaqicd234342.jpg

 

Özyeğin Üniversitesi'nde ders boykotu gerçekleşiyor. (Foto: Öğrenci kolektifleri - Twitter)

bnlpnquiaaa_wrcsdsa.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ankara Kızılay'da madenci heykeli önünde Soma'daki iş cinayeti protesto ediliyor.

bnln9awigaag3d8.jpg

 

İzmir Nene Hatun Kız Teknik Meslek Lisesi öğrencileri Soma'daki iş cinayetini protesto ediyor. (Foto: Sıla Ay - Twitter)

bnlaiq2iaaacqjjsad.jpg

 

Çanakkale'de Soma'daki iş cinayetini protesto etmek isteyen vatandaşlar, iskelede toplanmaya başladı. (Foto: Sendika.org - Twitter)

bnlja59imaat3tu.jpg

 

Koç Üniversitesi öğrencileri de Soma'da yaşanan iş cinayetini protesto ediyor. (Foto: Vakıf Kolektif - Twitter)

bnljhr9iqaegmm1.jpg

 

Levent'teki Soma Holding'in önünde de protestolar yapılıyor. (Foto: Lambadaistanbul - Twitter)

bnljwgqcyaa-qh3.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soma'da hayatını kaybedenler için vatandaşlar Taksim Metrosu'nda, ölüm mizanseni ile Soma'daki faciayı protesto ettiler.

dsasddsa.jpg

 

Taksim Metrosu'ndaki protestoların ardından, Şişli'de de bir vatandaş kafasına madenci bareti takarak, Soma'daki iş cinayetini protesto etti. (Foto: Yarın - Twitter)

bnldkilimaa6ya4.jpg

 

İstiklal Caddesi'nde de vatandaşlar duran adam eylemine başladılar.

bnla7g8iuaaxw4p.jpg

 

Dün Soma'daki iş cinayetinin ardından CNN Türk ekranlarında"Karbonmonoksit gazıyla ölüm tatlı bir ölümdür" diyen Orhan Kural'ın İstanbul Teknik Üniversitesi'ndeki odasına baret bırakıldı. Orhan Kural'ın masasındaki camın altında yer alan para koleksiyonu da dikkat çekti. (Foto: İÜ Muhalefet - Twitter)

bnlcuvliiaa5zwb.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Galatasaray Lisesi önünde Soma protestosu
Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında dün meydana gelen faciada hayatını kaybeden işçiler için Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi başlatıldı. 
© Tolga Sezgin / NarPhotos

 

10346635_258816167637120_778749110848093

 

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri ‪#‎Soma‬ için boykotta

10171775_642762162468591_322270206779810

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız  205 madencinin hayatını kaybettiğini söyledi.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise hayatını kaybeden madenci sayısının 350'ye yaklaştığını ifade etti.

 

http://youtu.be/dNPPaJsRn9Q

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaralılar ve kaldırıldıkları hastaneler şöyle:
Kırkağaç Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Vedat Kılınç (39), Yüksel Tanrıöven (24)

Akhisar Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Murat Bilgin (30), Serdar Fenercioğlu (28), Veli Anaç (24), Ferhat Genç, Faruk Onur, Salih Erkan (34), Sadettin Güngör, Muzaffer Kemiksiz (32), Barış Değirenci (33), Ali Aslan Yılmaz, Murat Karabulut (32)

Soma Devlet Hastanesine kaldırılanlar: Sezai Karakobak (41), Erdal Bıçak (24), Murat Yokuş (29), Ümit Çetin (37), Mustafa Elibol (43), Mehmet Uçkun (26), Refik Bostancı (26), Ali Karadağ (36), Kudret Özelden

Akhisar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Hasan Kuzu İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine, Servet Keskin (20) Celal Bayar Üniversitesi Hastanesine, Engin Altınöz (30) Ege Üniversitesi Hastanesine sevk edildi.

 

Taburcu edilen işçilerin isimleri:


Soma Devlet Hastanesine kaldırılan Selahattin Şen (57), Murat Aktaş (27), Murat Yalçın (36), Ercan Metin (32), Hasan Hüseyin Keskin (20), Bayram Çoban (31), Yusuf Kocaman (33), Fatih Işılak (49), Hasan Soylu (34), İsmail Kahrıman (32), Mehmet Akça (36), Nail Kılıç (37), Serdar Tavukçu (37), Bihan Erkan (32), Tevfik Sert (42), Mehmet Çelik (32), Ramazan Atik (31), Yüksel Ünlü (29), Hasan Serhat Öztürk (31), Muzaffer Eren (40), Orhan Turan (30), Cafer Ataş (22), Cumhur Ataş (27), Ferhat Ay (29), Mehmet Ali Dinçer (38), Ramazan Kılıç (32), Ramazan Kıymaz, Murat Kılıçarslan, Abdurrahman Yılancı (28), Cemil Yılmaz (45), Emre Alaca (29), Mehmet Çoban (42), İbrahim Genç (31), Ayhan Canbal (39), Fazlı Baraş (34), Halil İbrahim Durak (41), Şaban Gezen (31), Ahmet Bilici (39), Osman Yıldırım (37), Mehmet Kaya (27), Hüseyin Sarı (42), Recep Gök (39), Selçuk Köken (35), Ahmet İren (30), Taner Kılınç (22), Kamil Çeliker (30), Süleyman Abaydın (23), Ayhan Yalçın, Sadettin Özkoç, Fatih Öcay, Ahmet Mutluer, Eray Atik (34), İlyas Dolğun (38), Akif Ilgaz (19), Yahya Ilgaz (39), Şemsettin Çeliker (26), Galip Çoban (41), Orhan Avcı (26), Muharrem Uçar (41), Ramazan Erol (33), Süleyman Anar (36), Ramazan Akkoç (34), Ramazan Demir (35) taburcu edildi.

(Hürriyet)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soma'daki maden faciasından sonra Manisa seferber oldu. Merkez ve köylerdeki cenaze araçları, tabutlar ve tüm personel Soma'ya gönderildi

 

 

10352295_672850759446960_539231728775445

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Belli ki SOMA'da Trafoya kedi girmis ve Türkiye'nin kimbilir belkide dünyanin (AKP yalakalari böyle aciklama yaparlarsa kimse sasirmasin)en modern maden ocaginda patlama yaratmis ve toplu katliama kalkismistir.

 

Insanin soracagi geliyor;Acaba bu kedi de paralel yapinin kedisimidir AKP'nin basarilarini gölgelemeye calisiyor!

 

Saka bir yana,cok vahim ve elim bir olaydir bu,kedi falan yok,Ihmalin sonucudur.Daha cok para kazanmak ugruna masraftan kacinip gerekli önlemleri almayan patronlar ve onlarin velinimeti olan siyasiler ekmek parasi icin hayatlarini tehlikeye atan insanlarla alaya etmekteler.

 

Eger üc günlük yas gercekse;bu bile halkla oynamaktir,halki manipüle etmektir.Milli Bayramin kutlanmamasi icin bir gerekcedir cünkü artik hastaliklarini kimse yemiyor.Simdi baska gerekceler uydurmak gerekir.Basbakan icin gerekce kitligi hic yoktur,o illaki bir gerekce bulur Türk'ün  milli bayramini kutlamamak icin.Peki Reyhanli'da 52 vatandasimiz katledildi basbakanin teröristleri tarafindan neden yas ilan edilmedi de  19 Mayis'a 5 gün kala yas ilan ediliyor.Bunun anlami cok aciktir.Bu sözümona ölenlerin ruhlarina saygi duyduklari icin  basbakan Erdogan'a cumhurbaskanligi icin oy verin demektir.

 

Ölenlere rahmet acili ailelerinde sabir ve bassagligi diliyorum.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Soma faciasının ilk defini bugün yapıldı. Ailelerine teslim edilen cenazeler toprağa verilmeye başlandı. 

İşçiler için Soma'da Kırkağaç yolu üzerindeki belediyeye ait şehir mezarlığında yan yana mezarlar açıldı.

5 bin metrekarelik alan ölen madencilerin mezarları için ayrıldı. 

 

10371442_672892262776143_873054712041359

 

10371698_755670681129911_927188083235107

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakan bu katliam icin "bunlar olagan seyler,bu meslegin fitratinda ölmek var"diyerek ölümü kendi kafasina göre ucuz bir olay haline getirdi,Aslinda ondan daha farkli bir söylem beklemek abes olurdu.

 

Dünyanin bir cok ülkesinden maden emekcilerimize bassagligi ve dayanisma mesajlari gelirken,basbakanin polis ordusu yine halka zulmetmeye basladi.Polisin bu denli halk düsmani olmasinin nedeni bence diktatör icin herseyi göze alabileceklerinin de göstergesidir.Dünyanin dikta ile yönetilen ülkelerinde polis hep halka düsmandir polisin halk düsmanligi diktatörlerin devrilmesi ile son bulur.Bu demek oluyorki,Diktatörün polis ordusunun halk dostu olmasi icin diktatörün devrilmesini beklemek gerekiyor.O güne kadar polis ordusu halk düsmanligini devam ettirecektir.

 

SOMA'da yasanan katliami protesto etmenin bile yasaklandigi ülkemizde demokrasi gelecek,vesayet bitecek diyerek diktatöre el verenlerin yüzleri acaba bu olanlardan kizariyor mu hic sanmiyorum.

 

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Başbakan Erdoğan Soma ziyareti sırasında yuhalanınca soluğu markette aldı. Markete kaçan başbakanın görüntüleri burada.. 

Bu da o ana yapılan bir gönderme

 

10313052_10152437742523330_4880684643569

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Utanmasalar simdi ölmenin sirasimi,paralel emekciler,Ergenekoncular,darbeciler diye nutuklar atmaya baslayacak ve bizi böyle 274 kisinin ölümü ile koltugumuzdan edemezsiniz biz saglam civilendik o koltuklara 274 degil 274 bin kiside ölse biz bu koltuklari birakmayiz diyecekler cünkü insanlarin ar damarlari catlamis onur ve vicdanlarini kaybetmislerse zaten insanliklarinida kaybetmisler demektir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

başbakan -bu işin literatüründe ölmek var- diyor.

başbakan müsteşarı protesto gösterisinde bulunan aileleri askerlerle birlikte tekmeliyor.

kurtarma sürecinin başladığı saatlerde itfayenin müdahalesi ile asansör sular altında kalıyor.

karbonmonoksit gazının artması sonucu tatlı öldüler diyen üniversite hocaları,

tabiatta olur böyle şeyler diyen sendikacılar.

ve tarihin en büyük iş cinayeti

kimsenin istifa etmeye niyeti yok, işveren firma başta başbakan ve iktidar tarafından sıkı sıkıya korunmakta.

araştırılsa kimbilir altından ne pislikler çıkacak.

dünya ülkelerindeki kimi sendikalar iş bırakma eylemi yaparken Türk-İş 3 dakikalık saygı duruşundan bahsedebiliyor.

yüzlerce madenci ölmüş, yüzlercesinin ölüm haberi daha gelebilirken sendikalar genel grev-genel direniş ilan edemiyor.

protesto gösterilerine askeriyle, polisiyle vahşice saldırıyorlar.

bide utanmadan işçilerin şehit olduklarından, hakkın rahmetine kavuştuklarından bahsediyorlar sonra da soğukkanlı olun diyorlar.

 

bu ülkede; tersaneler, inşaatlar ve diğer işkollarında neredeyse hergün bir iş cinayeti yaşanıyor.

hiçbir iş güvenliği alınmadan azami kar hırsıyla tek dertleri kasalarını doldurmak daha fazla zenginleşmek.

madencilerin katili bu köleci-sömürü düzenini yaratan kapitalizm ve onun işbirlikçileridir.

Soma'da yaşanan kaza değil cinayettir!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Basbakan Kasimpasalidir,cok görmeyin onun yapisinda saldirganlik vardir cünkü yetisitigi cevre kökeni incelenirse kültür derecesi ortaya cikar.AKP'li bir kac ismi söyle kisaca inceleyelim.

 

Örnegin Melih Gökcek:Baskent Belediye Baskani olan bu kisi devamli Twitterde gezmektedir yani odasinda otururken twitt atar bu adam.Kime twitt atar,AKP karsitlarina,hem de tehdit ederek alay ederek kücük görerek.

 

Örnegin Samil Tayyar:Ergenekon senaryosu  ile kafayi yemis olan bir AKP senaryocusu,sözde gazeteci simdi AKP milletvekili:Bu adamda hep twitterde gezer AKP karsitlarina twitter üzerinden ********** sözler söyler,hakaretler eder insanlari kücük görür,

 

Adini simdi hatirliyamadigim hani su ucan milletvekili diye nam saldi ya o:Kamer Genc'e agiza alinmayacak hakaretler küfürlerle saldiran,kadin gazetecilere ahlaksizca sözler söyleyen,Hakimler ve Savcilar kurulusu baskani Eminagaogluna saldirarak yaralayan kisi.

 

Türk bayragi kiskirtici oldugu icin gönderden indirttik diyen AKP milletvekili Ensarioglu.

 

AKP sayesinde hepimiz Türk olmaktan kurtulduk diyen AKP Milletvekili.

 

Yani bu örnekler cogaltilabilir.Bu örnekleri AKP'lilerin karakter yapisini anlatmak amaci ile verdim.

 

Basbakan SOMA'da tepki ile karsilandi.Halk hakli olarak bu tepkiyi verdi.Daha da vahimi olabilirdi olmadi.Özel korumalar,jandarma,polis ve Özel Tim cemberleri arasinda kendini rahat hisseden basbakanin yüzündeki alayci ifadeye dikkatle bakin.O ifadede "hadi canim siz kimsiniz"diyen bir anlam vardi."Öldülerse öldüler dertmi bana "diye düsündügüne bile yemin edebilirim.O nedenle kendisine tepki gösteren vatandasa o polis cemberleri arasinda horozlanmasi onu dögmeye kalkismasi da kendisine yakisan bir davranistir ve korunma rahatliginin verdigi bir reflekstir.

 

Türkiye Barolar Birligi Baskani'na da saldirmasi ayni anlami icerir.Karakter yapisi ve kültür seviyesi insanlarin etiketidir.Yani üniversite diplomasi müdürlük prof.luk degil karakter yapisi ve kültür seviyesidir insani insan yapan.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hükümet yetkilileri ve medya tarafından verilenrakamlara göre ölen sayısı 284 deniliyor. Oysa yabancı ya da tarafsız yayınlar daha dün çıkarılan ölü sayısının neredeyse 600'lere yaklaştığından bahsediyordu. Soma'da yaşayan insanlardan gelen haberler de zaten hemen hemen böyle rakamlardan bahsediyor. Bu alttaki haberle de ben rakamın özellikle en baştan itibaren kurmaca olduğundan iyice emin oldum, insanlar orada yerin altında gömülü kalacaklar ve biz herkese kurtardık ya da çıkardık diyecekler.

oQOON7.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.