Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

CÜPPENİ ÇIKAR DA GEL!


politika

Önerilen İletiler

Son 12 yila damga vuran söylemlerden belki de en önemlisi,"Cüppeni cikarda gel"söylemidir.

Eger beni elestireceksen,hükümete karsi konusacaksan siyasete gireceksin anlamini tasiyan bu söylem,ülkemizi yöneten zihniyetin nasil tehlikeli bir zihniyet oldugunu göstermesi bakimindan cok önemlidir.

 

Demokrasinin yarim veya tam olarak uygulandigi hicbir ülkede bir basbakan,elestirenlere karsi böyle bir söylemde bulunamaz.Bu acik acik elestiri,düsünce ve ifade özgürlügüne karsi bir sansürdür.Demokrasilerde toplumun en alt kesiminden en üst kesimine kadar herkesin elestiri,düsüncesini ifade etme özgürlügü vardir.

 

Basbakan makaminda oturan birinin böyle bir söylemde bulunmasina ilk tepkiyi koymasi gereken medyadir ve o ülkenin Aydinlaridir.Daha da ileri giderek;basbakanin böyle bir söylemde bulunmasi durumunda buna ilk tepki koymasi gereken makam Cumhurbaskanligi makamidir.

 

Basbakan hükümetin basidir,cumhurbaskani ise devletin ve cumhurun basidir.

 

Bugün  Danistay'in 146.Kurulus Yildönümü toplantisinda yasanan olay tam bir rezalettir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kimlerin yönettigini ve bunlarin hangi zihniyetin savunucusu olduklarini gösteren bir ibret belgesidir.

 

Basbakan,kürsüde konusan ve ülkenin gelmis gecmis tatsiz ve hukuk disi olaylarini anlatan,adaletsizliklerden bahseden TÜRKIYE BAROLAR BIRLIGI (TBB)Baskani'na "edepsizlik ediyorsun "diye saldirmaya calismistir.Sonra da eliyle "hadi kalk"diye isaret ederek Cumhurbaskani Gül'ü de toplantiyi terketmeye zorlamis Cumhurbaskani olarak cumhura örnek olmasi gereken zat basbakanin bu talimatina uyarak pesinde Genelkurmay Baskani da olmak üzere salonu terketmislerdir.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti böyle bir zillete düsmemisti bugüne kadar.Basbakanlik makamini isgal eden kisinin isine gelmeyen konusmalar ve elestiriler karsisinda hazimsizligini saklamayarak saldirganlasmasi,agzindan cikani kulaginin duymamasi kisi olarak belki onun yapisina uygundur ama bulundugu ortam devlet erkeninin hazir oldugu bir ortamdir.Böyle bir ortamda basbakan adabina uygun olarak davranmak zorundadir.Eger konusmacinin bir hatasi bir yanlisi varsa bu bilahare yapilan görüsmelerle acikliga kavusturulur.Devlet erkaninin hazir oldugu bir ortam kavga ortami olamaz.Bir basbakan aklina estigi gibi insanlara hakaret edemez.Haddini bilmek zorundadir ve hic kimse haddini bilmeyen basbakana saygi duymak zorunda da degildir.Cünkü saygi ancak saygiyi bilene ve saygili olana karsi gösterilir.Bir basbakan meydan kabadayiligi yapamaz.Yaparsa tüm sayginligini kaybeder.

 

Basbakan bu davranisi;Davos'ta Israil Cumhurbaskanina karsida göstermistir.Kisi olarak belki basbakan hakli olabilir ama bulundugu ortam o davranisin tasvip edilecegi bir ortam degildi.

 

Basbakan hizini alamayip Afyonda yapilan AKP toplantisina katildi.Ve ayni hakaretleri orada da tekrarlayip,"cüppeni cikarda gel öyle siyaset yap"diye bir göndermede bulundu.Ayni göndermeyi birkac gün önce Anayasa Mahkemesi Baskani'na da yapti o na da "cüppeni cikarda gel" diye tehidtler savurdu.

 

Anayasa Mahkemesi Baskani yüksek bir yargi kurumunun basidir.Ülkede olan hukuksuzluklara isaret etme hakkina sahiptir,hukuka ve insan haklarina aykiri olan yasalari iptal etme hakki vardir."cüppeni cikarda gel "demek,beni kimse elestiremez,benim yasalarimi kimse iptal edemez ben istedigimi yaparim astigim astik kestigim kestik demek istemektedir cüppeni cikarda gel demekle. ve basbakan bence bir saglik kontrolünden gecip siyaset  ve etik dersi almalidir.Baskalarina ders verebilmek icin ders vermeye kalkanin bu anlamda ehliyetli olmasi gerekir.3 secim kazanipta "ustalik dönemi"demekle siyaset ustasi olunmaz belki hirsizlik yolsuzluk ayakkabi kutulari üzerinde master anlamina gelecek bilgilere,sahte fatura ile meclisi kandirma yöntemlerine sahip olunabilir.

 

Anlasiliyor ki,bu yolsuzluk olaylari,ortaya dökülen pislikler,calma cirpma oylarla secim kazanilsa bile gercekte cok büyük bir imaj kaybi olmasi,Dis Ülkelerdeki itibar kaybimiz  ve daha vahimi,basbakan Erdogan'in resmi ziyaret isteklerinin bazi ülkeler tarafindan reddedilmesi gercegi basbakani öfkelendirmektedir.

 

 

Demokrasilerde cüppeli cüppesiz herkesin elestirme hakki vardir.Bu yasaklanamaz,sansürlenemez eger yasaklaniyor sansürleniyorsa insanlarin bu yasak ve sansürleride elestirme haklari vardir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.