Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

BEKLENEN İNSAN HZ. MEHDİ


halilim

Önerilen İletiler

Hz. Mehdi hakkında ne biliyor(sun)uz gerçi Rasulüllah(s.a.v.) inkar edenler Hz. Mehdiyide inkar edecektir lakin hiç bir varlık sebepsiz yaratılmadı hadisler Hz. Mehdinin geleceğini haber veriyor..

 

Hazreti Mehdi, Ahir zamanda gönderileceği Peygamber Efendimiz tarafından müjdelenmiş olan, Müslümanları zulüm ve sıkıntı ortamından kurtaracak, yeryüzündeki fitneleri ortadan kaldıracak, tüm dünyaya barış, adalet, bolluk, huzur, mutluluk ve refah getirecek kutlu bir şahıstır. Peygamberimiz'den aktarılan sahih rivayetlere göre Hz. Mehdi, çeşitli hurafelerle, batıl inanç ve uygulamalarla aslından uzaklaştırılmış olan dini özüne döndürecek, Hz. İsa ile buluşacak, Allah'ın izniyle yegane hak din olan İslam'ı yeryüzüne yerleşik kılacaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Azhap 40 "Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resülü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "

 

Artık Hz.İsa gelicek demeyin arkadaslar peygamberlerin sonuncusu Hz.Muhammed di.Yüce Allah buyuruyor.Hadisler Kuran'la çelişiyorsa kesin uydurmadır.Peygambeler hiç aldıkları vahye ters söz söylerler mi ?söylemezler tabiki bu bakımdan bırakın bu lafları.Kafanızı çalıştırın..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah razı olsun halilim

tabiki acaba gelince ben tanırmıyım diye dert edinmemek lazım biz kulluğumuzu yapa(rsak)lım biiznilalh onun etrafında oalcağız.

evet önce deccal etrafı kıtlığa sonra mehdi bolluğa çevirecek

hadisler ile biliyoruzki

mehdi Allahın engel olmaması ile önce dünaydan belirli bir yağmur ve ekini alacak sonra kendisine uyup sapanlara bolluk diye onları verecek

ve o zamanda en büyük fitne olcaktır.

Deccala uymayanın mülkü var ise harap olacak müslümanlar büyük bir sınama geçirecek

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hz.İsa önce gelmiştir sonra değil ve Müslümandır hristiayn değil yeni bir dinde gitrmeycektir.

 

Ve ‘Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldür dük’ demeleri yüzünden (onları lânetledik). Halbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldürmediler. (Nisa 157)

 

Bilâkis Allah onu (İsa'yı) kendi nezdine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir. (Nisa 158)

 

Ehl-i kitaptan her biri, ölümünden önce ona muhakkak iman edecektir. Kıyamet günün de de O, onlara şahit olacaktır. (Nisa 159)

 

Bu ayetlerin tefsirinde Bahrul-Ulum Tefsirin de şöyle denilmektedir:

 

Yahudiler onu öldürmek için toplandığında İsa aleyhisselam kaçıp bir eve girdi. Birisine içeri girmekle emir verdiler. Cebrail aleyhisselam gelip İsa’yı göğe yükseltti. İçeri giren adam kimseyi bulamadı. Bu kişi İsa’nın suretine dönüştürüldü. Dışarı çıkınca, onu İsa zannedip öldürüp astılar.

 

Sonra dedilerki‘Bu İsa ise, bizim adamımız nerde? Bu adamımız ise, İsa nerde?

 

İmamı Mukatil derki ‘Allah onu Ramazan ayında, kadir gecesinde semaya yükseltti.’

 

Dahhak derki ‘Aşura günü akşam ve yatsı arasında’

 

— Yahudilere ölüm anında melekler gelip derki‘Ey Allahın düşmanı! Sana Üzeyir aleyhis selam geldi. O’nu yalanladın.

 

Hıristiyana denirki ‘Ey Allahın düşmanı! Sana Allahın kulu ve resulü İsa geldi, sen onu Allahın oğlu zannettin. O anda iman edip onun Allahın kulu ve resulü olduğunu kabullenecek, fakat bu vakitteki imanın ona bir faydası olmaya cak. Bu imanları kıyamette aleyhlerine şahid olacak.

 

İbni Mes’ud derki, İsa aleyhisselam dünya da kırk sene kalacak. Adaletli imam olarak hükme decek. Sonra vefat edince, bu ümmet, üzerine cenaze namazı kılacak.

 

Dahhak derki‘İsa aleyhisselam Beyti Makdiste bir kaya üzerine inecek. İnişi Deccalin çıkışından sonradır. Deccali öldürecek, haçı kıracak, kilese ve havraları yıkacak, yeryüzünde hıristiyan ve yahudi kalmayacak, herkes müslüman olacak.’

 

“Muhakkak O, kıyamet için bir bilgidir, asla ondan şüphe etmeyin ve bana tabi olunuz. Bu dosdoğru yoldur..” (Zuhruf 61)

 

— Bu ayetin tefsirinde Semerkandî Tefsiri 3. cilt sahife 262 de şu açıklamalar vardır:

 

Yani İsa’nın inişi kıyamet saatinin alameti dir. Denildi ki: İsa’nın inişi insanlar için (ayet) nişadır.

 

İbni Abbas’tan (Radıyellahu anhuma) riva-yet edildi ki bu ayetin tefsirinde şöyle buyurmuş tur “Meryemoğlu İsa’nın ortaya çıkmasıdır.”

 

İmamı Katade’den “İsa’nın inişidir” şeklin de rivayet edilmiştir.

 

Ebu Hureyre’den (Radıyellahu anhu) rivayet edilidki “İsa aleyhisselam yeryüzünde adaletli imam olarak görülmedikçe kıyamet kopmaz. İsa aleyhisselam ile bir sofrada yemek yemedikçe ölmemeyi arzu ederim. Sizden herkim ona kavuşur sa benden ona selam söylesin.”

 

— Elmalı Tefsirinde bu ayetin izahında “Muhakkak ki O, saat içi bir ilimdir de kıyametin geleceğini, ölülerin dirilip ayağa kalkacağını bildiren bir delil bir alamettir. Çünkü İsa gerek ortaya çıkışı, gerek ölüleri diriltme mucizesi ve gerekse ölülerin ayağa kalkmasını haber vermesi itibarıyla kıyametin meydana geleceğine bir delil olduğu gibi, hadisi şerifte haber verildiğine göre inmesi de kıyametin alametlerindendir.” Cilt 7. Sahife 58)

 

— Ruhul Beyan Tefsirinde bu ayetin izahında şöyle denilmiştir “İsa aleyhisselamın ahır zamanda inmesi kıyametin alametidir. Bununla kıyametin yakınlaştığı bilinir.

 

Hadisi şerifte buyurulduki ‘İsa aleyhisselam Arzı Mukaddes (Kudüs) te ‘Efik’ denen bir yere inecektir. (Burası Havran ile Ğur arasındadır) Üzerinde sarıya mail kırmızımsı iki elbise olacak tır. Başı yağlanmış, elinde süngü. Onunla Deccal’i öldürecektir.

 

Beyti makdis’e gelir, insanlar orda sabah namazındadırlar. İmam olan (Mehdi) geri çekilir, fakat İsa aleyhisselam onu öne geçirir ve onun arkasında Muhammed aleyhisselamın şeriatı na göre namazı kılar.

 

Sonra domuzları öldürür, haçı kırar, havra ve kiliseleri yıkar, iman edenleri hariç diğer bütün hıristiyanları (ve yahudileri) öldürür.

 

İsa aleyhisselamın namazda Mehdi aleyhis selama uyması da sahihtir, zira mahdi Resulullahın halifesidir. Miraç gecesinde İsa aleyhisselam, Resulullaha (Sallallahu aleyhi ve sellem) uyarak namazı kıldığı gibi, dünyaya indiği vakitte de onun halifesine uyarak namazı kılacaktır.”

 

(R.Beyan c.lt 8 sahf 384)

 

 

 

NETİCE

 

inmesi, onun bizim peygamberimize tabi olan bir ümmet olması için yaptığı duasının kabulü içindir.

 

İsa ‘nın (Aleyhisselam) dünyada ölmeden evvel, gök yüzüne kaldırılmış olup ölümü tadmak için tekrar dünyaya inecektir.

 

Kendisini öldürmeye gelen ve annesi Meryem validemize iftira eden, Zekeriyya (Aleyhisselam) ı öldüren yahudilerden intikamını alması için Allahu Teala tarafından dünyaya indirilecek olan İsa (Aleyhisselam) zamanında islam bütün dünyaya hakim olacaktır.

 

Bunu inkar eden zındıklar bilmelilerdir ki, onların inkarı hakikatı değiştirmeyecektir, belkide Mehdi ve İsa (Aleyhisselam) çıktığı vakitte öldürü lecek olan bid’atçı sahte ilim adamları, şimdiden kendilerini belli etmeye başlamış olmaktan başka bir şey yapamamanın telaşı içinde zırvalamaktadırlar.

 

Bu gibi fitnelerin, yalancı Mehdi ve İsa’ların çıkışı da, asıllarının gelişinin müjdesidir, inşaallah.

 

Herne olursa olsun biz ehli sünnet yolunun salikleri, asla Mezhep imamlarımızın beyan ettiği fıkıh yolundan ayrılmayıp, sahih tefsir ve hadisi şerif kitaplarının beyan ettiği hususlarda en ufak bir şüpheye yer vermemeliyiz.

 

Zira bu gibi pek çok husus, asırlardır böyle bilinip inanıldığı halde ecdadımız tarafından bu güne kadar bu şekilde korunduğu halde, şimdi ortaya çıkan birkaç kıravatlı, etiketli, saçı ile birlikte aklının ekserisi dökülmüş, başı açık aklı kaçık, ısmarlama din hırsızlarının inkarı veya saptırması ile değişmez, iptal edilemez.

 

Bu dinin sahibi yüce Mevla Tealâdır, O ne güzel vekildir, O bize kafidir.

 

O’na sonsuz hamdler ve sevgili Peygamberi Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem) üzerine sürekli selamlar olsun...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ahir Zaman Allah Hz Muhammed için peygamberlerin sonuncusudur diyor.Bu kadar açık bir ayet varken halen nasıl diyorsun mehdi gelicek diye.Çok ilginç..Allah'a mı inanıyorsun yoksa o uydurma hadisleri peygamberimize yamayan, Allah'ın saf dinini bozan, kalbi pislikle dolmuş adamlaramı.?

 

 

İletinde adımı kullanmışsın, ben Bozan bir durum mu var diye soracaktım. İlla mehdi gelmeyecek diye anlatmaya çalışıyorsan başaramazsın dostum zira yerleşmiş köklü bir yanlış inanç, bence mücadele etmeğe değmez. İsmimi de öle heryere yazmayın :))

 

bozan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar anladığım kadarıyla Mehdi ve Mesih (Hz.İsa'yı) karıştırmışsınız Mehdi Hz.İsa değildir o Mesihtir.

 

Resulullah (SAV) şöyle buyurmuştur: "Benim ümmetimin içinde Mehdi olacaktır. Her ne kadar yedi veya sekiz, yahut da dokuz yıldan az olsa bile, daha önce benzeri olmayan bir şekilde ümmetimden günahsız ve günahkar olan herkes onun devrinde nimetlendirilecektir." 125

 

İslam alimlerinin bildirdiklerine göre Mehdi Aleyhisselam, Hz. İsa ile beraber Kudüs'e gedecek ve orada vefat edecektir. Hz. İsa ve kendisiyle beraber olan Müslümanlar Mehdi'nin cenaze namazını kılacaklardır. 118

 

Ayrıca Mehdi Peygamber değil bir müceddidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Azhap 40 "Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resülü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "

 

Artık Hz.İsa gelicek demeyin arkadaslar peygamberlerin sonuncusu Hz.Muhammed di.Yüce Allah buyuruyor.Hadisler Kuran'la çelişiyorsa kesin uydurmadır.Peygambeler hiç aldıkları vahye ters söz söylerler mi ?söylemezler tabiki bu bakımdan bırakın bu lafları.Kafanızı çalıştırın..

allah hz isa ya peygamber efendimizi o kadar çok övmüş ki hz isa peygamber efendimize ümmet olmak istemiştir.ümmet olmayı peygamberliğe tercih etmiştir bi bakıma,birincisi bu yani onun ümmeti olmak

ikincisi isa a.s peygamberimizden önce peygamberdir peygamberlerin sonuncusu peygamberimizdir.hal böyle iken isa as yeryüzüne inse peygamberlik iddia etmeyecek ki zaten peygamberimizden önce peygamberdir o.onun yeryüzüne inmesiyle peygamber sayısında artma olmayacak ki.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hz.İsa önce gelmiştir sonra değil ve Müslümandır hristiayn değil yeni bir dinde gitrmeycektir.

 

.

.

.

Bu dinin sahibi yüce Mevla Tealâdır, O ne güzel vekildir, O bize kafidir.

 

O’na sonsuz hamdler ve sevgili Peygamberi Muhammed (Sallallahu aleyhi ve sellem) üzerine sürekli selamlar olsun...

 

 

 

Geleceğine dair bilgilerin verildiğini iddia ettiğin kişiler Allah'tan bilgi alabilecek peygamber sıfatına sahip kişiler değildir. Verdiğin ayet örnekleride aşağısında tefsirlerde yapılan yorumların hiç birisini destekleyecek bir bölüm içermemektedir. Hadislere gelince hadislerin aslını hiç bir şekilde kullanmamışsın, üzerinden yapılan yorumları kullanmışsın. Bu yorumlarda sağlıklı değil.

Onu öldürdüklerini sananların yanına melek gelmiş birşeyler söylemiş, bunu gerçekte böyle bir şey olduysa o, melek Allah'tan başka kimse bilemez, bu yüzden bahsettiğin kişilerin bir güvenilirliği yoktur.

 

Bir çok hadis ve hadis yorumu olarak insanların önüne sürülen şey yanlışlıklar içermektedir. Bunlara örnek vermek gerekirse "recim" cezası islamda ve Kuran'da olmayan bir şeydir. Bu arapların kendilerinin ortaya çıkardığı ve İslam'a sindirmeye çalıştıkları bir olaydır. Bunu okadar ileri götürmüşlerdir ki peygeygamberin vefaatinden sonraki halife dönemlerinde şu tartışmarı yapacak konuma gelmişlerdir. "recim cezası Kur'an'ın aslında vardı. Ali İmran suresi bakara suresi kadar uzundu ama bu bölümleri kayıp edildi" şeklinde bir tartışma ortamı yaratılmıştır.

 

Kur'an bu konuda son noktayı koymuştur. Hadislerde ise böyle bir çıkarım yapılacak hiç bir hadis yoktur. Var diyorsan bu hadisleri bu sayfada yaz ve senin anladığın yorumu yap bizde kendi yorumumuzu yaparız

 

Saygılarımla, Eren AKKAYA

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar anladığım kadarıyla Mehdi ve Mesih (Hz.İsa'yı) karıştırmışsınız Mehdi Hz.İsa değildir o Mesihtir.

 

Resulullah (SAV) şöyle buyurmuştur: "Benim ümmetimin içinde Mehdi olacaktır. Her ne kadar yedi veya sekiz, yahut da dokuz yıldan az olsa bile, daha önce benzeri olmayan bir şekilde ümmetimden günahsız ve günahkar olan herkes onun devrinde nimetlendirilecektir." 125

 

İslam alimlerinin bildirdiklerine göre Mehdi Aleyhisselam, Hz. İsa ile beraber Kudüs'e gedecek ve orada vefat edecektir. Hz. İsa ve kendisiyle beraber olan Müslümanlar Mehdi'nin cenaze namazını kılacaklardır. 118

 

Ayrıca Mehdi Peygamber değil bir müceddidir.

----------------------------------------------------

 

trabzonlu kardeş dediğin gibi bunlar(bazıları) mesih ile mehdiyi karıştırdılar ben konunu adını zaten açık ve net yazdım "BEKLENEN İNSAN HZ.MEHDİ" Hz. isa (a.s.) tabiki indirilecek lakin peygamber olarak değil Rasulüllah(s.a.v.) Efendimizin ümmeti olarak gelecektir..

birde şuheda kardeş Mehdi a.s. değilde Hz. Mehdi daha doğrusu olacak zira Hz. Mehdi peygamber olmadığından a.s. denmesi uygun değildir bi düzeltme yapim dedim hemşerim zira bende trabzonluyum :)

 

-------UNUTMAYIN GÖNDERİLEN GÖNDERENİN ŞANINA LAYIK OLUR------------

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Allah razı olsun halilim

tabiki acaba gelince ben tanırmıyım diye dert edinmemek lazım biz kulluğumuzu yapa(rsak)lım biiznilalh onun etrafında oalcağız.

evet önce deccal etrafı kıtlığa sonra mehdi bolluğa çevirecek

hadisler ile biliyoruzki

mehdi Allahın engel olmaması ile önce dünaydan belirli bir yağmur ve ekini alacak sonra kendisine uyup sapanlara bolluk diye onları verecek

ve o zamanda en büyük fitne olcaktır.

Deccala uymayanın mülkü var ise harap olacak müslümanlar büyük bir sınama geçirecek

-----------------

bilmukabele ahirzaman kardeş kıyametin küçük denilen alametleri zamanımızda neredeyse hemen hemen hepsi çıkmıştır..büyük alametler ise çıkması beklenmektedir biz göremesekte neslimizi bu büyük güne hazır etmek zorunda ve durumundayız zira sorumluluk sahibi olmak bunu gerektirir.Hz. Mehdi'yi bilmek anlamak ve tanımak gerekirki gelecek nesillere aktarabilelim..Hz. Mehdi ile birlikte müslümanlar ALTIN ÇAĞ'I yaşayacak..Fİ EMANİLLAH

 

 

---------UNUTMAYIN GÖNDERİLEN GÖNDERENİN ŞANINA LAYIK OLUR-----------------

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

-----------------

bilmukabele ahirzaman kardeş kıyametin küçük denilen alametleri zamanımızda neredeyse hemen hemen hepsi çıkmıştır..büyük alametler ise çıkması beklenmektedir biz göremesekte neslimizi bu büyük güne hazır etmek zorunda ve durumundayız zira sorumluluk sahibi olmak bunu gerektirir.Hz. Mehdi'yi bilmek anlamak ve tanımak gerekirki gelecek nesillere aktarabilelim..Hz. Mehdi ile birlikte müslümanlar ALTIN ÇAĞ'I yaşayacak..Fİ EMANİLLAH

---------UNUTMAYIN GÖNDERİLEN GÖNDERENİN ŞANINA LAYIK OLUR-----------------

 

 

Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?""ENAM 50.

 

Gaybı ancak Allah bilir.Biz onun ancak bizim bilmemizi istediği kadar bir şeylerden haberdar olabiliriz.Bu konu BAKARA suresi 255. ayette anlatılıyor.Eğer yüce Allah buyursaydı Kuran'da ileriki zamanda Hz mehdi gelicek ve size esenlikler getirecek o zaman hiç bir sözüm yoktu.Böyle bir ayet yokken ve Hz Muhammed'in son peygamber olduğunu dair açık bir ayet varken ben "Hz.Mehdi gelecek" sözünü gönül rahatlığıyla red ediyorum.

 

Aslında sorun her duyduğunuz hadise kendinizi inanmak zorunda hissediyor oluşunuzdan kaynaklanıyor olabilir.Bunu yapmayın. aslında tam tersini yapmanız lazım her hadise Kuran'nın süzgeçinden geçirdikten sonra Kuran'la en ufak bir çelişki olmaması durumunda onay vermeniz lazım.undefined

 

Kuran'da hadis sözünün geçtiği ayetlere bir bakın.Nerdeyse hepsi olumsuzlukla bahsediliyor.Çünkü Yüce Allah bu uydurma hadislerin (peygamberin söylemediği) dinin başına ne belalar açacağını önceden biliyor ve bizi uyarıyor.

 

"Göklerin ve yerin melekûtuna, Allah'ın yarattığı herhangi bir şeye bakmadılar mı; ecellerinin gerçekten yaklaşmış olabileceğini düşünmediler mi? Peki, bu Kur'an'dan sonra hangi hadise/söze iman ediyorlar?ARAF 185

 

"Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir hadis/bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir."YUSUF 111,

 

"İnsanlardan öylesi vardır ki, Allah yolundan bilgisizce saptırmak için hadis/laf eğlencesi satın alır ve onu alay konusu edinir. İşte böylelerine rezil edici bir azap vardır.LUKMAN 6

 

"İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar?!CASİYE 6

 

"Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler."TUR 34

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Onlara şunu söyle: "Ben size Allah'ın hazineleri yanımdadır demiyorum. gaybı da bilmem ben! Size ben bir meleğim de demiyorum. Yalnız bana vahyedilene uyarım ben!" Sor onlara: "Körle gören bir olur mu? Hâlâ düşünmüyor musunuz?""ENAM 50.

.

.

.

"İşte bunlar, Allah'ın ayetleridir ki, onları sana hak olarak okuyoruz. Hal böyle iken Allah'tan ve onun ayetlerinden sonra hangi hadise/söze inanıyorlar?!CASİYE 6

 

"Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis/söz getirsinler."TUR 34

-------------

 

--------------------

 

Kuranda İstanbulun fethedileceği de yazmıyor ama Rasulüllah(S.A.V.) bunu asırlar önceden (Allah(C.C.)' ın izni ile) müjdelemiştir...

Hendek savaşını araştırırsan iyi olur ok..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi; hüda kökünden tüteyen bir kelimedir,doğruya ulaştıran anlamımdadır

 

 

bakara 2. Zalikel kitabü la raybe fihi hüden lil müttekıyn

 

2) (Allahtan) sakınanlar için hidayet olan bu Kitapta hiç bir şüphe yoktur

 

Ayette görüldüğü gibi hidayet/doğruya ulaştıma özelliğini,Yüce Allah sadece Kurana özgülemiştir.Buna rağman kalkıp birilerine, isterse peygamber olsun bu özelliği tanımak Açıkça Allahı sözünü inkar etmektir.

 

 

56. İnneke la tehdı men ahbebte ve lakinnellahe yehdı mey yeşa' ve hüve a'lemü bil mühtedın

 

Kasas 56 Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir

 

 

Bu ayette görüldüğü gibi Muhammedin bile böyle bir yetkisi yoktur.

 

Peki niçin bu insanlar mehdi adında uyduruk bir süper kahraman beklemektedir.

 

Cevabı gayet açık.Zira bu insanlar kurana inanmaz

 

Allahın apaçık kitabı ortada olduğu halde kör ve sağır gibi davrandığınız için, sizleri adam edemiyorsa/doğruya ulaştıramıyorsa ( zira sizler kurana inandığını söyleyen ama buna rağman asla inanmayan iki yüzlüler olduğunuz için kuran sizin için hiç bir şey ifade etmez.) değil bir tane mehdi milyon tane gelse ne yazar.

 

İsrailoğulları başlarında iki tane peygamber Musa ve Harun oldupu halde buzağıya tapmadılar mı ?

 

Mehdi gelmiş olsa ne yapacak.Size cennet biletimi kesecek.?

 

Daha çok beklersiniz çooooook

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Mehdi; hüda kökünden tüteyen bir kelimedir,doğruya ulaştıran anlamımdadır

bakara 2. Zalikel kitabü la raybe fihi hüden lil müttekıyn

 

2) (Allahtan) sakınanlar için hidayet olan bu Kitapta hiç bir şüphe yoktur

 

Ayette görüldüğü gibi hidayet/doğruya ulaştıma özelliğini,Yüce Allah sadece Kurana özgülemiştir.Buna rağman kalkıp birilerine, isterse peygamber olsun bu özelliği tanımak Açıkça Allahı sözünü inkar etmektir.

56. İnneke la tehdı men ahbebte ve lakinnellahe yehdı mey yeşa' ve hüve a'lemü bil mühtedın

 

Kasas 56 Sen sevdiğini hidayete erdiremezsin; bilakis, Allah dilediğine hidayet verir ve hidayete girecek olanları en iyi O bilir

Bu ayette görüldüğü gibi Muhammedin bile böyle bir yetkisi yoktur.

 

Peki niçin bu insanlar mehdi adında uyduruk bir süper kahraman beklemektedir.

 

Cevabı gayet açık.Zira bu insanlar kurana inanmaz

 

Allahın apaçık kitabı ortada olduğu halde kör ve sağır gibi davrandığınız için, sizleri adam edemiyorsa/doğruya ulaştıramıyorsa ( zira sizler kurana inandığını söyleyen ama buna rağman asla inanmayan iki yüzlüler olduğunuz için kuran sizin için hiç bir şey ifade etmez.) değil bir tane mehdi milyon tane gelse ne yazar.

 

İsrailoğulları başlarında iki tane peygamber Musa ve Harun oldupu halde buzağıya tapmadılar mı ?

 

Mehdi gelmiş olsa ne yapacak.Size cennet biletimi kesecek.?

 

Daha çok beklersiniz çooooook

-----------------------------

 

birincisi Allah(C.C.)'ın elçisi senin sokakta misket oynadığın arkadaşın değil hitabını düzgünleştir..

 

Allah(C.C.)

Bakara(*) Sûresinin 177 . Ayetinde

İyilik, yüzlerinizi doğu ve batı taraflarına çevirmeniz(den ibaret) değildir. Asıl iyilik, Allah’a, ahiret gününe, meleklere, kitap ve (peygamberlere iman edenlerin); mala olan sevgilerine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, (ihtiyacından dolayı) isteyene ve (özgürlükleri için) kölelere verenlerin; namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren, antlaşma yaptıklarında sözlerini yerine getirenlerin ve zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda (direnip) sabredenlerin tutum ve davranışlarıdır. İşte bunlar, doğru olanlardır. İşte bunlar, Allah’a karşı gelmekten sakınanların ta kendileridir..

 

 

............ve diğer bir ayetinde

 

 

Allah(C.C.)

Nisâ(*) Sûresinin 136 . Ayetinde

Ey iman edenler! Allah’a, Peygamberine, Peygamberine indirdiği kitaba ve daha önce indirdiği kitaba iman edin. Kim Allah’ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse derin bir sapıklığa düşmüş olur.

 

 

........yani peygambere iman şartı var

 

......... ve bu ayeti yüzüne osmanlı tokatı gibi indiriyorum

 

Allah(C.C.)

Ahzâb(*) Sûresinin 56 . Ayetinde

Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber’e salât ediyorlar.8 Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin

 

 

işte böyle bir peygamber için (muhammed) ismi yanına salatını da ekleyeceksin Hz. Muhammed (S.A.V.) you understand !! daha önce fikir özürlü olduğunu anlamıştıkta bu boyutta olduğunu yeni keşfediyoruz

 

gelelim ikincisine ve ikincisinin açıklamasını yapabilmem için birinci şıkkı kabul etmen gerek zira Peygamber(S.A.V.)'e iman etmeyene laf para etmez...

 

 

----------------UNUTMAYIN GÖNDERİLEN GÖNDERENİN ŞANINA LAYIK OLUR-------------

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın halil anlamadığınız kuran ayetlerini buraya yapıştırmayın.Size göre kuranı ancak kitap yüklü alimler anlar değilmi. Sen kimsin ?

 

Git mezadakli alimlerini topla buraya getir onlarla konuşayım

 

Size göre hadis olmadan kuran anlaşılmaz değilmi.Sen git mezardaki hadiscilerini kaldır onlar gelsin bana muhatab olsunlar

 

Dürüst olun dürüst.Hem kuran anlaşılmaz dersiniz ama kurandan sizin lehinize olan ayetler ortaya kondumu hemen alakasız ayetleri buraya asarsınız.Anlamadığın ayetleri ne diye buraya asıyorsun ?

 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sayın halil anlamadığınız kuran ayetlerini buraya yapıştırmayın.Size göre kuranı ancak kitap yüklü alimler anlar değilmi. Sen kimsin ?

 

Git mezadakli alimlerini topla buraya getir onlarla konuşayım

 

Size göre hadis olmadan kuran anlaşılmaz değilmi.Sen git mezardaki hadiscilerini kaldır onlar gelsin bana muhatab olsunlar

 

Dürüst olun dürüst.Hem kuran anlaşılmaz dersiniz ama kurandan sizin lehinize olan ayetler ortaya kondumu hemen alakasız ayetleri buraya asarsınız.Anlamadığın ayetleri ne diye buraya asıyorsun ?

 

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ?

 

 

------------------

 

pardon sayın müctehidim kuranı sadece sizin bildiğinizi unutmuşum!!

ayetleri buraya yazmak için birde senden izin alıncağını unutmuşum!!

 

eee başka!

 

birde dürüstlüğü senden öğrenileceğini unutmuşum!!

birde mezardaki alimleri ben getiremem ama birgün sen gidersin o tarafa..

 

bu kadar gırgır yeterli sanırım birincisi benim kim olduğum seni ilgilendirmez ikincisi sen milleti tabi olduğu peygamberinden soğutmaya çalışan bir zavallısın yoksa namaz kılarken döndüğü kâbeyi yıktıracak kadar ileri sinsi plan ve çıkarlar içinde olan ve şuanda öteki dünyaya teşrf etmiş bulunan lawrencin fikir taraftarı konumunda olmazdın nitekim oda aynı düşünceler içindeydi okey

 

 

------UNUTMAYIN GÖNERİLEN GÖNDERENİN ŞANINA LAYIK OLUR-----

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 6 yıl sonra...

Azhap 40 "Muhammed, sizin erkeklerinizden hiçbirinin babası değildir. Fakat o, Allah'ın Resülü ve nebilerin sonuncusudur. Allah her şeyi hakkıyla bilendir. "

 

Artık Hz.İsa gelicek demeyin arkadaslar peygamberlerin sonuncusu Hz.Muhammed di.Yüce Allah buyuruyor.Hadisler Kuran'la çelişiyorsa kesin uydurmadır.Peygambeler hiç aldıkları vahye ters söz söylerler mi ?söylemezler tabiki bu bakımdan bırakın bu lafları.Kafanızı çalıştırın..

 

Burada sonuncu diye çevirilen kelime hatem kelimesidir..Bu kelimenin 4 farklı anlamı var..Sonuncu,süsü,mühürü,imza..Neden bütün çevirilerde hep sonuncu diye çevirilmiş ? Hadi kafayı çalıştır :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 yıl sonra...

...BEKLENEN MEHDİ ŞAM MERKEZLİ MELHAME-İ KÜBRA İLE GELECEKTİR?

...1.ve 2.dünya savaşı şam merkezli değildir.oysa mehdi şam merkezli bir melhame-i kübra işareti ile geleceği haber verlimiştir."...şamda bir fitne çıkar tam bitti sanılırken yeniden bir fitne yeniden başka bir fitne kopar taki benim evlatlarımdan ehlibeytimden fatımaevlatlarından mehdi (kaimmehdi) zuhur edinceye kadar bu fitne mütemadiyen sürecektir?" (hadis) 

...iran islam cumhuriyeti kum kenti derin şii mollaları suriye yemen ve kudüs başlıklı çok mehdi makalesi ve kitapları yayınlamışlardır.diyebilirizki mehdi konusunda en çok kapsamlı kitap kum kentinde yazılmıştır.ezher üniversitesi bile bu kadar kitabı paylaşmamıştır.zira mehdi konusunda en çok hadis 12 imamlar külliyatı açısından elbette şia dünyasından çıkmıştır.birçok ehlisünnet kaynaklı hadislerde hep şia külliyatından almıştır.zira mehdi konusu gaybullah konusudur."...onlar gayba inanırlar?" ayeti ilm-i gaybullahı ortaya koymuştur.ricalulgayb erenleride alevi bektaşilerce tanınmaktadır ki buna görede yedi ulu ozanlar aracılığı ile anadoluda en çok mehdi şiirleri duazimam adı altında antolojik çalışmalarda görüldüğü üzere yeni alevi bektaşi klasikleri külliyatlarda görülmektedir.

...ümmetin 73 fırkaya ayrılması 72sinin deccalin 1 tanesinin mehdi yanında yer alacak olması medinede üç kez deprem olacağı bu deprem sonrasındada deccal taraftarı suudiler kudüse kaçacağı haber verilmiştir.bu medine istanbuldur diyen HY grubuna göre bakacak olursak üçkez 7 şiddetinde deprem o zaman istanbulda olacak denilmektedir.

...hadis:"...şu dört şey yedi ay içinde olur: melhame-i kübra, mehdinin istanbulda zuhuru, istanbulun fethi ve deccalin kudüste ortaya çıkması?" işte bu melhame-i kübra şam merkezlidir.suriyenin güneyinde bir operasyon düşünülmekte şuan ki abd ve israil iran askerlerinide vurmanın peşinde.orda yanılmıyorsam hz.zeynep türbesi var.1500 iran askeri bu türbeyi bekliyor ışide karşı ama abd ve israil bunu ne kadar yerinde değerlendirmektedir.hz.zeynep şii ve sünni ehlibeyt dostları için kutsaldır buna göre abd ve israil kaş yapayım derken göz çıkartıp mehdevi uyanışı sağlıyarak melhame-i kübrayı sodom ve gomorradan on kat daha elim bir feci armagedonu başlatmış olurki evanjelistlerin amacıda budur siyonistler gibi.ayet:"...ONLAR TUZAK KURUYORLAR ALLAHDA TUZAK KURMAKTADIR.ALLAHIN TUZAĞI DAHA HAYIRLDIR?" nitekim mehdi ümmetin en hayırlısıdır dersek elbette bu hayırlı bir tuzakdır diyeceğiz.melhamei kübra uyanır uyanmasınada mehdi nerde ortaya çıkar elbette istanbulda.ve istanbuldaki kutsal emanetler ile zuhur ederki neler var neler rivayete göre hz.alinin zülfikarıda topkapı sarayındadır ama gizlenmektedir şiiler gelir fitne oluşturur yada istanbula hücum ederler diye.yavuz sultan selim eğer bunu başarabildi ise kutsal emanetlerin içinde elbette zülfikarda olabilir ve zaten sancak-ı şerifde orda.ışidciler zaten bunu istiyor istanbulda mehdi çıkacağınız sezdilerde konstantiniyye dergisini çıkarttılar.en nihayi hedefleri istanbuldur ışidcilerinki en uygun zamanı ve zemini yokluyorlar.ama türk halkı buna izin veirmi alevisi sünnisi şiisi ile anadoolu halkı ışidcilere izin verirmi vermez o emanetler mehdiye ulaşıncaya kadar kanın son damlkasına kadar şehadet şerbetini içerler evvelallah ...HERKESE SELAM :)))

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

#MEHDİHABERAJANSI:
24 eylül 2004de KAİM uyandı bugün 14.yılında KUTLARIZ?
...O GECE İMAN MELEKELERİ İMANI KALBİNE VAHYETMİŞTİR?
HADİS:...#MEHDİ BİZDEN #EHLİBEYT'İMİZDENDİR.ALLAH ONU BİR GECEDE ISLAH EDER, TEVBESİNİ KABUL EDER VE İŞLERİNİ YOLUNA KOYAR?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Hz.Mehdi diye bir olay yoktur,Hz.Isa gelecek diye de bir olay yoktur.Son peygamber Hz.Muhammed'dir,Hz.Isa gelecek demek Kurani dolayisiyla Allahi inkar etmektir.

Birisi diyor ki;Hz.Mehdi'nin gelecegi bircok hadiste bildiriliyor.Kocaman bir yalan,öyle bir hadis yoktur eger varsa uydurma hadislerden biridir.

Peygamberlerin görevi Allahin dinini,emirlerini insanlara anlatmak insanlari dogru yola gitmeleri icin Allahin gösterdigi yolu göstermektir,Kitap gelen peygamberlerin hicbiri kendilerine verilen kitapta yazilanlar disinda kendiliklerinden hicbirsey ilave edip onu Allahin emri gibi göstermemistir.

Peygamberimiz Hz.Muhammed'de Allahin Kuraninda olanlari insanlara anlatmis insanlari Kuran isiginda dogru yola yönlendirmistir.Peygamber bu görevi yerine getirirken Kuranda emredilenlerin,yazilanlarin disina cikmamis kendiliginden Allahin emriymis gibi hicbirsey söylememistir.Cünkü böyle bir yetkisi yoktur.

Böyle oldugu halde;

Kuranda olmayan bircok sey sanki Kuranda varmis da Peygamber bunu söylemis gibi bir tehlikeli yola girmis olan sözde din adamlari ve bunlara inanan saf insanlar var.Eger insanlar Kurani kendi dillerinde okusalar Allahin dinini ögrenmeleri kolay olacaktir.Ancak insanlarin dinlerini ögrenmemesi haciya hocaya basvurarak dinlerini ögrenme yolunu secmis olmalari ,Kurani ögrenmek icin arapca ögrenmek gerektigini sart kosanlar Islam dinini ve müslümanlari maalesef bugünkü durumuna getirmistir.

Kuranda Mehdi diye bir kavram yoktur.böyle birisinin gelecegini Kurana dayandirip Peygamberin hadisleri var denmesi hem Allaha karsi gelmektir hem de onun son peygamberine kötü bir yakistirmadir.

Allah Kuraninda acik acik:Muhammed'den sonra artik peygamber gelmeyecektir diye bildirmesine ragmen hala Hz.Isa gelecek demek Hiristiyanlarin carpitilmis inanclarina uymak demektir.Cünkü Hiristiyanlar.Hz.Isa'nin öldükten sonra dirildigini ve kiyamete yakin tekrar yeryüzüne gelecegine inanirlar.Müslümanlarinda böyle bir uydurmaya inaniyor olmalari tamamen misyonerlik calismalarinin basarili oldugunu gösterir.

Bu nedenle diyoruz ki,Peygamberin vefatindan sonra Islam farkli odaklarin  direk veya dolayli manipülasyonlarina hedef olmus ve gercek Islamdan uzaklasilip paralel bir din uydurulmustur.Bu paralel dinde,Allaha ortak kosanlar,Allahin emretmedigi ne varsa var gibi göstermek,Peygamberi bu paralel dinin elcisi yapmak tüm hiziyla devam etmektedir.

Devletimize özellikle din cevrelerinden yapilan saldirilar,kurucusuna ve arkadaslarina yapilan hakaretleri bu uydurulmus olan ve özellikle Hiristiyan misyonerliginin ve Siyonizmin katkilari ile yasatilmaya calisilan paralel din zemininde incelemek gerekir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.