Φ ozncnock Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2014 Paylaş Gönderi tarihi: 23 Nisan , 2014 konumuz köfteli patlıcan dolması nasıl yapılır sizlere köfteli patlıcan dolması nı anlatacağım Malzemeler : 4 adet patlıcan 3 dilim bayat ekmek içi Yarım çay bardağı sıvı yağ Tuz 3 adet orta boy domates Kara biber Yarım kilo kıyma Kimyon 1 adet orta boy kuru soğan 4-5 adet yeşil sivri biber 4 diş sarımsak Yarım çorba kaşığı salça YAPIMI : Patlıcanları ayıklayıp alaca soyun Yarım cm kalınlığında dilimler hâlinde kesin Sonra, patlıcanları, 1 çorba kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı toz şeker eklenmiş suda yarım saat kadar bekletin Köfteleri hazırlamak için, kıymanın içine rendelenmiş kuru soğanı, ekmek içini, tuzunu, kara biberini, ve kimyonu katın İyice yoğurun, daha sonra da, yuvarlak ve yassı köfteler oluşturun Patlıcan dilimlerini sudan çıkarıp durulayın ve güzelce kurulayın Isıya dayanıklı cam bir fırın kabına, patlıcan dilimlerini alın Üzerine sıvı yağ gezdirin Sonra, tepsiye bir kat patlıcan, bir kat da köfte olmak üzere, malzemeyi balık sırtı dizin Ve, önceden ısıtılmış fırında, köfteler yarı yarıya pişene kadar, 15 dakika kadar pişirin Bu arada, salçayı biraz su ile sulandırın İçine, dövülmüş sarımsakları, tuz ve kara biberi ilâve edin Bu sosu, patlıcanların üzerinde gezdirin Domates dilimleri ile yeşil sivri biberleri, patlıcan ve köftelerin üstünü tamamen örtecek şekilde serin En sonunda da, tepsiyi tekrar fırına sürün ve pişirin Alıntı Yoruma sekme Diğer sitelerde paylaş Daha Fazla Paylaşım Siteleri
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.