Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Darwinizm Ateizme Nasil Temel Oluşturdu?


can032

Önerilen İletiler

Darwinizm'in materyalist çevreler tarafından ısrarla savunulmasının en önemli nedeni, Darwinizm'in ateist yönüdür. Ateistler, Darwinizm ile birlikte asırlardır cevap veremedikleri "Canlılar ve insan nasıl var oldu?" sorusuna, sözde bilimsel bir cevap bulduklarını sanmışlardır. Ne var ki geçmiş asırların ilkel teknolojisi ve kısıtlı bilimsel verileriyle ortaya atılmış olan Darwinizm ve ateizm yanılgıları, ilerleyen bilim sayesinde artık tamamen çökmüştür.

 

Ateizme en büyük desteği sağlayan kişi ise evrim teorisini öne süren Charles Darwin oldu.Bilimi kendisine araç edinmek isteyen materyalist felsefe, bizzat bilimin kendisi tarafından çürütülmekte, bu sayede, Darwinizm ve ateizmden kurtulan dünya, Allah'a ve din ahlakına yönelmektedir. Dünyada son yıllarda gelişen olaylara dikkatlice bakan her insan, böyle bir yönelişin başladığını hemen fark edecektir.

 

Darwinizm'in Ateist Yönü Toplumlar İçin Büyük Tehlikedir.Bir toplumun Allah'a olan inancının kaybolması veya zayıflaması, o toplum için büyük bir manevi yıkımdır.Allah korkusu olmayan, ölümden sonra gerçek sonsuz hayatlarına kavuşacaklarını, dünyada yaptıklarına göre cennet veya cehennem ile karşılık göreceklerini inkar eden insanlar, son derece tehlikeli, güvenilmez, saldırgan, suça eğilimli, merhametsiz ve çıkarcı olabilmektedirler. Allah'tan korkmayan bir insan için hiçbir konuda sınır yoktur.Allah korkusu ve Allah sevgisi ise, insanların güzel ahlakı yaşamalarını, Allah'ın hoşnut olacağı şekilde davranmalarını sağlar. Bu bir toplumu hem ilerletir, hem de güçlendirir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evet gerçekleri görebilen arkadaş..

Aramıza hoş geldin....

Darwinizim can çekişiyor...

Aslında çöktü ama,

Genede biz can çekişiyor diyelim..

Artık tamamen sönmek üzere..

Bilirsin sönen ateş çimkesi son kez kuvvetli parlar ve yok olur gider..

Bu forumdaki hararet o çimkenin hararetidir..

Gitti gitmek üzere....

 

Saygılar-Sevgiler..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir kere insan dna sının gelişmesi için iki bin protoğin vs gerekli bunlar daha evvel evrim geçirmiş bize yiyecek olarak varlıklarını meydana getirmiş bir kısım maymun bunlardan faydalanıp evrin geçirip insanlaşmışmı denmekte. Pekiyi toprakta evrim mevzusuda varmı acaba mesala arpa ve baklagillerin evrimi olması gerekliki insan olabilsin. Düşünce plofromu açık ve net, ilk olarak besin maddesi oluşturulmuştur bilhare varlıklar kozmik enerji ve bağzı işlemler sonrası yaratılmıştır, biz çöptenekesi altındaki doğanın yarattığı böcekler değiliz Enterasan olan düşünce evrende köşeli hiç bir cismin olmayışıdır olamazda imkansız piramitler doğal değildir bu ayrı konu.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Evrende köşeli çok şey var fakat, çıplak gözle görülmeyecek şekilkde gizlenmişlerdir.. Bunun bir sanatçısının olduğunun açık delilinin olması, imtihanı gereksiz yapmasından olabilir.. Ama din insanı öğrenmeye ve tefekküre sevkeder..

Siz günümüzün teknolojisinden de yararlanarak, yaratılan şeyleri incelerseniz, ne dizayanlar, ne köşeler ne hesaplar, ne pramitler göreceksiniz. Bunun için bir mikroskop yeterlidir. Sanatta sanatçıyı farkedeceksiniz.. Bir yaratıcı olduğuna kesin kanaat edeceksiniz. Bu yüzden bilim adamlarının büyük bir çoğunluğu Allaha inanmaktadır. İlim gibisi yokrtur.

Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu...

 

Saygılar-Sevgiler...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kısmen haklısınız, bizi çamurdan eylem göstererek yaratan Allahımı kastediyorsunuz, yoksa 70 bin milyar ışık yılı genişlemiş ve neyin içinde genişlediğimizi ve evrenin dışında nasıl bir yerleri zorlıyarak genişlemeye devam edtiğimiz yaradılışı başlatan Allahımı kastediyorsunuz.

Evrenin hiç bir yerinde köşeli mikro pilazmaya bile raslıamazsınız, çünkü sisteme uyumlu değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

kıymetli kardeşlerim eğer evrim teorisi hakkında artık pek fazla birşeyler anlatmaya gerek yok sanırım çünkü böyle bir şeyin olmadığını her kes anladı sanırım... evrim teorisi ateizme dayanak oluşturu çünkü ikisininde ortak noktası allahı inkar etmeleridir... ateizm işine gelmediği için allahı inkar eder nitekim aziznesin ateistti fakat allahın var olduğunu biliyordu. inanmak onu çok eziyordu ona göre insandan üstün varlık olamaz en üstün varlık insan olmalıydı işte allah insanların kendisine secde etmelerini bu yüzden ister baş kaldırıp isyan etmesinler bilsinler insan en şerefli yaratılandır ama onuda yaratan allah vardır. ateizmin amacı budur arkadaşlar başıboş canının istediği gibi kafanı toprağın altına göm öyle yaşa... darwin ise türlerin kökeni adlı kitabında aynen aktarıyorum... "doğada çatışma mevcuttur. bu çatışma ve sürtüşme güçlünün zayıfı yok etmesi yöntemiyle gelişir. buradan üstün ırk çıkar " diyordu. bu sistem avrupalı beyaz adamların üstün afrikalı zenciler gorilden bile geride olan babunlardan geldiğini iddia ediyordu.. yani biz evrimin birine karşıyken adam babundan ayrı diğerlerinden ayrı evrim olduğunu söylüyor. dolayısıyla avrupalı üstün ırk afrikalı ırkı yok edip birgün yerine geçecek böylece üstün ırkın daimiyyeti sağlanacak, bu gibi düşünceleri biz tarihte neler yaşattığını biliyoruz. ör: hitler serüveni kardeşlirim şuan bu konuyla ilgili yine araştırma yapıyorum. yakında YAZACAĞIM ANCAK ADMİNE NE OLUYORSA TÜM RİCALARIMA KARŞILIK YAZILARIM İÇİN AÇTIĞIM BAŞLIKLARIM SİLİNİYOR. DEMOKRASİ İSTİYORUM BİR KEZ DAHA...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çoğu insan bir bilim adamından duyduğu herşeyi, mutlak doğru sanır. Bu bilim adamının birtakım felsefi ya da ideolojik önyargılara kapılmış olabileceğinden endişe etmez. Oysa bilim adamları nın bir bölümü, sahip oldukları bazı önyargıları ya da bağlı oldukları felsefi görüşleri, bilimsel bir görünüm altında topluma empoze ederler. Örneğin, tesadüflerin karmaşa ve düzensizlikten başka bir şey oluşturamadığını gözleriyle gördükleri halde, evrendeki ve canlılardaki tasarım, plan ve düzenin tesadüfler sonucu ortaya çıktığını savunurlar.

 

Söz gelimi bu tür bir biyolog, canlılığın yapıtaşı olan bir protein molekülünde inanılmaz bir düzen olduğunu ve bu düzenin tesadüflerle oluşma olasılığının bulunmadığını rahatlıkla anlar. Ama buna rağmen, proteinin, milyarlarca yıl önce ilkel dünya şartlarında rastlantılar sonucu meydana geldiğini iddia eder. Bununla da kalmaz, yalnızca bir değil, milyonlarca proteinin tesadüflerle oluşup, sonra inanılmaz bir plan ve düzen içinde biraraya gelerek ilk canlı hücreyi oluşturduklarını da çekinmeden iddiasına ekler ve bunu ısrarla savunur. Bahsettiğimiz kişi "evrimci" bir bilim adamıdır.

 

Oysa aynı bilim adamı, boş bir arazide yürürken üst üste dizilmiş üç tuğla görse, bunların tesadüfen meydana gelip, sonra yine tesadüfen üst üste dizildiklerine asla ihtimal vermez. Hatta böyle bir şey iddia eden kimsenin aklından kuşkulanır.

 

Peki, sıradan olayları normal değerlendirebilen bu insanlar, konu kendilerinin nasıl var olduğu sorusunu araştırmaya gelince, nasıl olup da bu denli akıl dışı bir tutum sergilerler?

 

Elbette, bu davranışın bilim adına olduğunu söylemek mümkün değildir. Çünkü bilimsel düşünceye göre, eğer bir olayın iki muhtemel nedeni varsa, her iki ihtimal üzerinde de düşünmek gerekir. Eğer iki ihtimalden birisi diğerinden çok daha düşükse, örneğin yüzde 1 ise, bu durumda akılcı ve bilimsel olan hiç kuşkusuz ki yüzde 99 olan diğer ihtimal üzerinde yoğunlaşmaktır.

 

Bu bilimsel ölçüyü akılda tutarak düşünelim. Canlıların bu dünya üzerinde nasıl ortaya çıktığı konusunda öne sürülen iki görüş vardır. Birincisi, tüm canlıları, şu an sahip oldukları kompleks yapılarıyla Allah'ın yarattığıdır. İkincisi ise, canlılığın bilinçsiz tesadüfler sonucunda meydana geldiğidir. Bu ikincisi, evrim teorisinin iddiasıdır.

 

Bilimsel verilere, örneğin moleküler biyolojiye baktığımızda ise, tek bir canlı hücrenin, hatta onda bulunan milyonlarca proteinden tek bir tanesinin bile, evrimin savunduğu şekilde tesadüfler sonucu oluşmasına ihtimal olmadığını görürüz. İlerleyen bölümlerimizde de ele alacağımız gibi, olasılık hesapları bu gerçeği açık ve net olarak ortaya koymaktadır. Bu durumda, canlıların ortaya çıkışı hakkında öne sürülen evrimci görüşün doğru olma ihtimali "0"dır.

 

O halde, birinci görüşün doğru olma ihtimali "yüzde yüz"dür. Yani, canlılık bilinçli bir biçimde var edilmiştir. Diğer bir deyişle "yaratılmış"tır. Tüm canlı varlıklar, üstün bir güç, bilgi ve akıl sahibi olan Allah'ın yaratmasıyla var olmuşlardır. Bu gerçek yalnızca bir inanç biçimi değil, akıl ve bilimin vardığı ortak sonuçtur.

 

Elbette bu gerçek karşısında, evrimci bir bilim adamının bu iddiasından bütünüyle vazgeçmesi, açık ve ispatlanmış gerçeğe teslim olması gereklidir. Aksine bir davranış, kendisinin "bilim adamı" olmaktan çok, bilimi felsefesine, ideolojisine ve dogmatik inançlarına alet eden bir kişi olduğunu gösterecektir.

 

Oysa bütün bunlara rağmen söz konusu evrimci "bilim adamı"nın, gerçeklerle yüzleştiği her durumda, öfkesi, inadı ve önyargıları bir kat daha artar. Onun bu tutumu tek bir kelimeyle açıklanabilir: "İnanç" ... Ama batıl bir inanç. Zira, gerçeklerle karşı karşıya geldiği halde, bunlara gözünü kapayıp, hayalinde kurduğu akıl dışı bir senaryoya ömür boyu bağlanmanın başka bir açıklaması olamaz. (yorumsuz)

 

Saygılar..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...

Kralx ,cevap yazmak isterken yazını kopyaladım ama bu da bu görüşlere tamamen katıldığımın bi ispatı ve ben bunlara birşey daha eklemek istiyorum;tanrıyı bu tesadüfler silsilesiyle inkar ederek bi yerlere varmaya çalışan bilimadamları lütfen beyinlerini biraz daha çalıştırarak başka şekilde dikkat çekmeye çalışsınlar bu şekilde bi yere gelemiyceklerini anlasınlar; bilim tanrının insanlara bahşettiği ilhamla ilerlerken ve kafalarında tanrının yarattığı bi beyin olduğunu inkar ederken başarılı olamıycaklarını bilsinler.Bunları bırakıp lütfen bi kendilerine gelsinler rica ediyorum.HİÇ BİLENLE BİLMEYEN BİR OLURMU?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Darwinizm'in materyalist çevreler tarafından ısrarla savunulmasının en önemli nedeni, Darwinizm'in ateist yönüdür. Ateistler, Darwinizm ile birlikte asırlardır cevap veremedikleri "Canlılar ve insan nasıl var oldu?" sorusuna, sözde bilimsel bir cevap bulduklarını sanmışlardır. Ne var ki geçmiş asırların ilkel teknolojisi ve kısıtlı bilimsel verileriyle ortaya atılmış olan Darwinizm ve ateizm yanılgıları, ilerleyen bilim sayesinde artık tamamen çökmüştür.

 

Ateizme en büyük desteği sağlayan kişi ise evrim teorisini öne süren Charles Darwin oldu.Bilimi kendisine araç edinmek isteyen materyalist felsefe, bizzat bilimin kendisi tarafından çürütülmekte, bu sayede, Darwinizm ve ateizmden kurtulan dünya, Allah'a ve din ahlakına yönelmektedir. Dünyada son yıllarda gelişen olaylara dikkatlice bakan her insan, böyle bir yönelişin başladığını hemen fark edecektir.

 

Darwinizm'in Ateist Yönü Toplumlar İçin Büyük Tehlikedir.Bir toplumun Allah'a olan inancının kaybolması veya zayıflaması, o toplum için büyük bir manevi yıkımdır.Allah korkusu olmayan, ölümden sonra gerçek sonsuz hayatlarına kavuşacaklarını, dünyada yaptıklarına göre cennet veya cehennem ile karşılık göreceklerini inkar eden insanlar, son derece tehlikeli, güvenilmez, saldırgan, suça eğilimli, merhametsiz ve çıkarcı olabilmektedirler. Allah'tan korkmayan bir insan için hiçbir konuda sınır yoktur.Allah korkusu ve Allah sevgisi ise, insanların güzel ahlakı yaşamalarını, Allah'ın hoşnut olacağı şekilde davranmalarını sağlar. Bu bir toplumu hem ilerletir, hem de güçlendirir.

 

 

verdiğin kaynak ayrı bir komedi ya bence :) neyse senin güvenin o ama konu baştan yanlış ateizm evrim teorisinden binlerce yıl öncede vardı. nasıl wvrim teorisi ateizme temel oluşturuyor ki. tam tersi belki olabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her ateist belki evrim teorisinin gercekligine inanir ama her evrim teorisinin gercekligine inanan ateist degildir.Isteyene Kuran`i Kerim`de evrime isaret de edilmistir,evrime inanmak dinsizlik degildir.Bunu Ilahiyat prof.lrimizda soyledi,darisi basiniza.Tabii bunun icin kafanizi biraz H.Yahya kitaplarindan kaldirmaniz gerekli,yapabilirmisiniz bilmem?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

HY , adnan oktar konusuna gelince. ya arkadaşlar kimdir bu adam hangi b ilimsel çalışmaya imza atmıştır. profluğun peynir ekmek gibi dağıtıldığı bir dönemde bu ünvanı almış. bence hakangi fikir olursao lsun onu adnan oktar gibi adamların kaynağıyla savunamya çalışmak o düşücneye yapılan saygısızlıktır. evrim aldatmacası adlı bir kitapçık bastırmıştı . içidne evrim teorisinde anlatılanlarla ilgili bir cümle bile geçmeyen, bu tür eleştirme çabaları evrim teorisini güçlendirir.

 

 

 

Darwinizm'in materyalist çevreler tarafından ısrarla savunulmasının en önemli nedeni, Darwinizm'in ateist yönüdür. Ateistler, Darwinizm ile birlikte asırlardır cevap veremedikleri "Canlılar ve insan nasıl var oldu?" sorusuna, sözde bilimsel bir cevap bulduklarını sanmışlardır. Ne var ki geçmiş asırların ilkel teknolojisi ve kısıtlı bilimsel verileriyle ortaya atılmış olan Darwinizm ve ateizm yanılgıları, ilerleyen bilim sayesinde artık tamamen çökmüştür.

 

Ateizme en büyük desteği sağlayan kişi ise evrim teorisini öne süren Charles Darwin oldu.Bilimi kendisine araç edinmek isteyen materyalist felsefe, bizzat bilimin kendisi tarafından çürütülmekte, bu sayede, Darwinizm ve ateizmden kurtulan dünya, Allah'a ve din ahlakına yönelmektedir. Dünyada son yıllarda gelişen olaylara dikkatlice bakan her insan, böyle bir yönelişin başladığını hemen fark edecektir.

 

Darwinizm'in Ateist Yönü Toplumlar İçin Büyük Tehlikedir.Bir toplumun Allah'a olan inancının kaybolması veya zayıflaması, o toplum için büyük bir manevi yıkımdır.Allah korkusu olmayan, ölümden sonra gerçek sonsuz hayatlarına kavuşacaklarını, dünyada yaptıklarına göre cennet veya cehennem ile karşılık göreceklerini inkar eden insanlar, son derece tehlikeli, güvenilmez, saldırgan, suça eğilimli, merhametsiz ve çıkarcı olabilmektedirler. Allah'tan korkmayan bir insan için hiçbir konuda sınır yoktur.Allah korkusu ve Allah sevgisi ise, insanların güzel ahlakı yaşamalarını, Allah'ın hoşnut olacağı şekilde davranmalarını sağlar. Bu bir toplumu hem ilerletir, hem de güçlendirir.

 

işte benim ana olarak eleştirdiğim nokta bu " evrim teorisi çökmüştür" e peki nasıl çökümştür cevap yok sadece çökmüştür. aslı olmayan sözler "bizzat bilimin kendisi tarafından çürütülmekte" ya pardon çürütüldü bittide nyie türkiyede ible tıp fakultlerinde bu konuda kabul edilen tek teori evrim teorisi. madem çürütldü bitti nyie bunu ha bire tekrarlıyorsunuz.

doğrusu dersinki kardşeim şu karşıt hipotezle çürütülmüştür. şu çalışma yapılmıştır dünya bilim çevreleride o çalışmayı kabul edip tamam dmeiştir evrim teorisi çürütüldü. ama nerede sadece çürütüldü diyince çürüyormu. hangi bilimsel karşıt teori var çürüten onu söyle .

 

bir teori nasıl çürütlür. o teorinin karşıt hipotezi hazırlanır. dünya bilim adamlarının incelemeisne sunulur. ardından karşıt hipotez kabul eidlir ya da reddedilir. ama böyle bir hipotez yok. hazırlanmadı ve yayınlanmadı. yani daha çürüten falan yok da çürütüldü diyenler gırla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yaaa arkadaş adam yazmışya oraya anlayamıyormusun ideolojik saplantılar bugün bilim adamı dediğimiz rektörler ve fakültelerimizin bir çoğunda evrim deslerinin verilmesinin tüm sebebi rektörlerin ve dekanların görüş pencerelerinin etkileridir. inan bana. üniv.lere dikkat et.rektörlerin. görüşü değişince yani sağ görüşlü gelince evrim gidiyor. sol görüşlü veya ateist gelince evrim anlatılıyor. bu saçmalık bizim arkadaşın biyoloji hocası var hem evrim teorisini anlatan bir derse giriyor adam ana biyoloji dersindede varoluşun tesadüflerle olamayacağını anlatıyor. benim aklım karıştı.ben hala evrim açısından bakınca gözün nasıl varolduğunu anlayamıyorum. neden ilk bulunan insan iskeletiyle bugünün ki aynı bizimkide arslan veya daha değişik bir mahlukunki gibi gelişmedi ki. en rahat bu şekildemi yaşanıyor. bunlara hala cevap gelmedi...

 

 

ve cyrano ben senin türlerin kökeni adlı kitabı okuduğundan emin değilim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yahu cyrano adamlar yemek ihalelerinden tut güvenliğine kadar herşeye parmak atıyorlar. sen ne diyon yav.... hiç üniv. okumadık. görmedik ha.... bilmiyoruz. ben ilk okul mezunuyum.... size göre onuda olamam... ben okuma yazmada bilmiyom arkadaşlar. zira bizim burada adam gibi üniv. olaydıda okuyup bilgileneydik. tek görüşlü rektör istemezük...:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ya gerçekten sizin sorununuz da bu, bilgi sahibi olmadığınız konualrda idda. öcne aç müfredatı kimler hazırlar. milli eğitim bakanlığı ne işe yarar. rektorun yetkileri nelerdir. ondan sonra fikir beyan et.

 

yemekhaneyle bilmem neyle müfredatın ne alakası var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

yahu git allahını seversen ya milli eğitim hazırlarmış kardeş ilk okul demiyorum sana üniversite. biz burada okurken rektörün neler yaptığını şahidi oluyoz merak etme. rektörün referansıyla işe adam bile sokuyorlar fakültede. sen neler diyosun ya... derslerdede onlar etkili oluyor. mesele bizde tiyatroyla ilgili konferanslar ve etüdler bile yapılmıştı. müfredatta olmamasına karşın. öğretim görevlileri istek yapıyo onlarda destek veriyor. yada rektörler istek yapıyor. programı belirliyorlar.

 

 

artık şu önyargılı olduğumuza dair düşüncelerinden vaz geç tek mesnetin bu zaten

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

zaten bundan sonra sorulan sorular için artık kopyala yapıştır yapacaz sadece. verilmedik cevap kalmadi. ama bizim cevaplanmadik sorumuz çok daha. en merak ettiğimde, nasıl bir teoriden bu kadar çok emin olabiliyorlar veya öyleymiş gibi gözüküyorlar. yani "aslında o kadar çok emin değilim ama maksat tartışma olsun" diyemi veya Müslümanlara karşı hoş duygular beslemediklerindenmi ? yani ben bir Ateisin savunduğu bişeye sırf bir Ateis savunuyor diyerek muhalefet olmam. yanlış anlamayın, ben böyle düşünüyorum demiyorum, merak ediyorum. sonuçta bizler düşman değiliz, hepimiz Türk üz. Farklı görüşlerin herzaman olması gerekir, bunun faydası çoktur. ama birbirimize kıl olmamalıyız. benim burada birtane ateis arkadaşım var, ölen müslüman abisi için her yıl mezarının başında Kuran okutturur, kendisi inanmasa bile. inanan ve inanmayan ama sonuçta kardeş. bizlerde öyleyiz.

Tarih: Düzenleyen: ceviz
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.