Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Başbakanlık Basın Müşavirliği dün gece, 'Twitter kapatılabilir' açıklaması yaptı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra Twitter kapatıldı. Twitter'ın kapatılmasına tepkiler yeminle çığ gibi büyüyor, gazeteler haberleri şu başlıklarla verdiler.

BTK'nın site bilgileri sorgu sayfasında www. twitter .com adresi sorgulandığı zaman site hakkında alınan mahkeme kararları ile birlikte, "TİB tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır" ibaresi yayınlanıyor.

Türkiye'de 12 milyon kullanıcısı olan Twitter gece yarısından sonra erişime kapandı Türkiye Çin'den sonra Twitter'ı yasaklayan dünyanın ikinci ülkesi oldu.

Dünya ’da yaklaşık 250 , Türkiye ’de ise 12 milyon kullanıcısı olan Twetter, Dünyada sadece Çin’de yasak. İran’da 2009’da Devlet Başkanlığı seçimlerinden önce yasaklandı ancak, 2013 Eylül’ünde açıldı. Mısır’da da Mübarek karşıtı gösteriler sırasında kısa süreli engellendi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yasaklanan Twitterdan yaklaşık 11:40 itibariyle (muhtemelen DNS ayarlarını değiştirerek girdi) twitterın kapatılmasıyla ilgili tepkisini şu şekilde dile getirdi.

 

e75j3a.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı), Türkiye'den sosyal paylaşım sitesi Twitter'a girişleri, dün geceden itibaren engellenmesine gerekçe olarak gösterilen mahkeme kararlarının ayrıntıları da belli olmaya başladı. KPmjbb.jpg

 

 

Twitter'ın kapatılması kararıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu'ndan önemli bir açıklama geldi Salihoğlu, “Bizim verdiğimiz bir karar yok. İdari bir karardır. Biz İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı olarak böyle bir karar vermedik” dedi.

 

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da twitter yasağının "yok hükmünde" olduğunu belirterek, 12 milyon twitter kullanıcısını mağdur eden kararın "Acilen kaldırılması" için İstanbul Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduklarını ve kararı verenlerle uygulayanlar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Feyzioğlu, "Twittera erişimin engellenmesi kararı yok hükmündedir. Kararı verenler ve uygulayanlar suç işlemiştir" dedi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gün içinde Türkiye ve tüm dünyada devamlı olarak

#TwitterisblockedinTurkey

#TurkeyBlockedTwitter

#OccupyTwitter

#DNSyiDeğilHÜKÜMETİOyunlaDeğiştir

hashtagları ilk 10 a giriyor ve kimi zaman;

Fundada Baranı Seviyor,

LololoDayı Lilili Amca,

Sabit Efendi Hayırlı Cumalar

gibi ne olduğu belirsiz saçma sapan twitler de TT listesini zorlayabiliyor. Bunlar muhtemelen Sümeyye'nin bahsettiği "bizim troller"in işi :D

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'de küresel hesaplardan biri olan Policy tarafından yazılan şu mesajı retweet etti: "Avea ve Vodafone'dan 2444'e, Turkcell'den 2555'e START mesajı göndererek SMS üzerinden Twitter kullanmaya başlayabilirsiniz."

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Twitter a girmek için bugün her yerde DNS ayarlarıyla ilgili bilgilendirmeler yapılıyor. Hürriyet Gazetesinden alıntıladığım haber şöyle:

 

Vekil sunucularla yasaklı sitelere giriş

Proxy siteleri yani vekil sunucular yardımıyla yasaklı sitelere giriş çoğu zaman mümkün. Bunun için Google'da Free Proxy Sites yazmak ya da alanında en bilinen sitelerden olan hidemyass.com veya vtunnel.com'a girerek de bu sitelere erişebilirsiniz.

Ancak proxy sitelerini seçerken dikkatli davranmakta fayda var. Google aramalarında çıkan bazı proxy siteleri zararlı kaynadığından yasaklı sitelere gireyim derken virüslerle uğraşmayın.

Bunun dışında proxy siteleri çoğunlukla fazlaca adware yani reklamlarla kaynıyor ve bu şekilde gelir yaratmaya çalışıyorlar. Haliyle yasaklı sitelere gireyim derken istemediğiniz kadar çok reklama maruz kalma durumu da söz konusu.

VPN (Sanal Özel Ağ)

Açılımı Sanal Özel Ağ olan VPN de yasaklı sitelere girmek için bir başka formül. Bu yöntem ise proxy sitelere göre daha güvenilir sayılabilir. VPN ile yurtdışındaki bir bilgisayara bağlanarak yasaklı sitelere girebiliyorsunuz.

Bunun için VPN hizmeti sunan şirketlerden aylık bir bedel karşılığında hesap satın almanız gerekiyor. Bu servisi kullanmaya başladığınızda bilgisayarınız önce yurtdışındaki herhangi bir sunucuya (Paris, Washington, Londra, Madrid vb.) bağlanıyor ve bu bilgisayar üzerinden siteye giriyorsunuz.

Elbette Türkiye dışında diğer ülkelerde mahkeme kararıyla herhangi bir engelleme uygulaması olmadığından yasaklı site engelini böylece aşmış oluyorsunuz.

DNS ayarlarını değiştirme

Alan Adı Sunucusu olarak da tanımlayabileceğimiz DNS ayarlarını değiştirerek de yasaklı sitelere giriş yapabilmek mümkün. Bunun için Başlat>Ayarlar>Denetim Masası kısmına girin ve Ağ Ayarları bölümünden Yerel Ağ Bağlantısı Durumu penceresini açın.

Ardından Özellikler butonuna tıklayın ve Internet Protokolü sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğine çift tıklayın.

Ardından genel sekmesi altında 'aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan' bölümünü aktive edin.

Wifi bağlantısının yanındaki küçük ''i'' tuşunu tıklayın.

Son olarak Tercih edilen DNS sunucusu kısmına 8.8.4.4, Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 8.8.8.8 yazın ve Tamam'a tıklayın.

Aynı kısımlara sırasıyla 208.67.222.222 ve 208.67.220.220 yazarak da bu ayarı değiştirmeniz mümkün.

Girişi engellenmiş sitelere girmek için kullanılan programlar

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Twitter erisime kapatildi!

Diktatör "Türkiye'nin gücünü dünyaya gösterecegiz"diye bir tekerleme yaparak meydan okudu.Öyle saniyorum ki dünya ile kendi dar dünyasini karistirmisti.

 

Israil 9 kisiyi evire cevire öldürdü,Israilden bu öldürülenlerin hesabini soramayanlar Twitteri kapatarak gövde gösterisi yapiyorlar.Televizyonun kumandasinin kapat tusuna basip televizyonu kapatmak eger güclü olmaksa biz cok güclüyüz o konularda.

 

Twittere erisimi yasaklamak güclü olmak degil korkak ve kalles olmaktir.Bunun da Türkiye'nin gücü veya gücsüzlügü ile hicbir ilgisi yoktur,bu tamamen 17 Aralik'ta serefli bir savcinin baslatmis oldugu yolsuzluklari kapatma telasindan baska birsey degildir.Ellerindeki devlet gücünü,soyduklari bu yoksul milletin gözünü boyamak ve hala namuslu ayaklarinda gezenlerin bir korsan güc gösterisidir.

 

12 yildir Türkiye'yi rayindan cikarmak icin cabalar sarfedildi.Kurtulus Savasi ile yirtip attigimiz SEVR'in intikami alinmaya calisildi ve calisilmaktadir.Lozan'a ragmen Türkiye pazarlandi,PKK'ya peskes cekildi.Kurumlar isgal edilip ele gecirildi,Cankaya ve TBMM'i SEVR'cilerin eline gecti.

 

Türklügü,Türk Milliyetcilgini,Türk Bayragini,Laikligi ayaklar altina alanlar devleti ele gecirdiler.

 

Bu cumhuriyetin kuruldugu yillarda cumhuriyete karsi savas veren,isyan eden ne kadar eskiya,yobaz dinci varsa kahraman ilan edildi.Bu topraklari kurtaranlar milletin namusunu kirletmeyenlerse hakaretlere ugratilip katliamci ilan edildiler.

 

Bazilari "hadi ya"diyebilir ancak  o kadar eminim ki,1915 Ermeni olaylari eger Osmanli döneminde degilde Cumhuriyet döneminde yasanmis olsaydi AKP hükümeti Ermeni yandaslari ve soydaslarinin iddialarini kabul etmekte asla tereddüt etmezlerdi.Osmanli oldugu icin bu yalanlara karsi cikmaktadirlar.Ayni sekilde Canakkale Savaslari  da Osmanli döneminde yasandigi icin o savaslardaki zafere sahip cikarken bile o savaslarda Türk'ün mucizesini yaratan Atatürk'ü anmamak icin Alman General Liman von Sanders'e sarilmaktadirlar.Ayni sekilde eger bu Canakkale Savaslari Osmanlidan sonra olsaydi bu savasida sahiplenmeyecektiler.Kurtulus Savasi Osmanli degil Türklerin verdigi topyekün bir Kurtulus savasidir.Bu savasi önemsiz göstermek ve Atatürk'ü kücümsemek icin Mustafa Kemal sadece bir avuc Yunanliya karsi savasti ne var bunda büyütecek diye yazan tarihcileri yetistirdiler.Bir takim ne idügü belirsiz ve dönme isimler tarihci diye ortaya dökülüp Atarürk ve Kurtulus Savasini önemsiz gösterme yarisina giristiler.Bu nedenle Milli Bayramlar kücümsenerek,"ne var yani bu kadar tantana yapmaya"diye o sanli tarihleri  kücücük salonlara sigdirmaya ve gözlerden uzak tutmaya calistilar.Türklere ve Atatürke duyduklari kin gözlerini o kadar karartmistiki "NE MUTLU TÜRK'ÜM DIYENE"demeyi ilkellik olarak yorumladilar.Yorumlayanlar Cankayada oturmaktadirlar.

 

Ermenilerden özür dileyip özür kampanyalari acanlar,Türk Milleti'nin ve Devleti'nin garantisi ve göz bebegi Silahli Kuvvetlerine kumpas kuranlar,Atatürk'ün kurdugu cumhuriyeti hazmedemeyip Ikinci Cumhuriyet kurma cabasina girenler,Hem Laik hem müslüman olunmaz,Laikligin sobu gelmistir,kEMALIZM dinini yikacagiz,Vatani kadin memesine satarim diye sartlanmis olanlarin bir araya gelerek kurmus olduklari ihanet cephesinde cikarlar catismasi baslamis ve biribirine düsmüslerdir.

 

Satin alinmis Gazete köselerinde tüneyerek;Atatürk'e,Cumhuriyete,Laiklige ve TÜRK olmaya karsi savas acanlar,sirf Türkiye Devleti tasviye edilsin,ordusu dagitilsin,Türkiye bölünsün ,adi degissin diye hazirlanan referanduma "Yetmez Ama Evet"diyerek Fasizme hizmet edenler bugün "biz ne yaptik cok yanildik"demeye baslamislardir.Kendilerini aklamak icin dün kucaginda oturup "yigidim aslanim"dedikleri diktatöre karsi olmaya baslamislardir.

BUNLARA ASLA INANMAYIN!

 

Türkiye 12 yil öncesi gibi muhakkak degildir.Ancak Türkiye 12 yil öncesinden daha zayif ve kirilgandir.

 

12 yil öncede ülkemizde dört basi magmur bir demokrasimiz yoktu,bunu inkar edemeyiz.Laiklik gercek anlamda uygulanmamistir.Ama inanin ki 12 yil önce Türkiye'mizde herseye ragmen yürüyen bir demokrasi vardi,Laiklik iyi veya kötü mevcuttu.Okullara türbanla girebilmek Laikligi ispatlamaz tam aksine Laikligin yok edilmis oldugunu anlatir.

Rejimin koruyucusu TSK vardi.Bu ihanet odaklari"askeri vesayeti kaldiracagiz"diyerek rejimin bekciligini yapan TSK'ya kumpas kurdular,kurum icinde ellerine gecirdikleri bazi soysuzlari kullanarak elde ettikleri askeri belgeleri manipüle ederek TSK'yi cökettiler.Orta Dogu'nun,Avrupanin ve hatta dünyanin güclü ordularindan biri olan Türk Ordusunu terör örgütü olarak yargiladilar.Rejimin bekciligini elinden alarak onu Nato ordusu adiu altinda ABD'nin emrinde calisan bir güc haline getirdiler.

 

Twittere erisimin yasaklanmasi,AKP hükümetinin ne kadar aciz kaldiginin belgesidir.Artik yok olmaya yüz tutmuslardir,.son bir gayretle yalan ve saldirilarla 30 Marttaki secimden birinci parti olarak cikip belediylerini cogunu almayi hedeflediler aslinda bu secim AKP'nin onaylanmasi secimi olacaktir.Bu nedenle cok önemlidir.

AKP'nin kazandigi her secim Türkiye'nin ucuruma biraz daha yaklasmasi demek olacaktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Sonunda Twitter'a IP bazlı engelleme de geldi.

 Peki bu ne demek? Ve ne yapabiliriz?

İnternet servis sağlayıcıları IP bazlı engelleme yoluna giderek DNS değiştirerek Twitter'a girmeye çalışanların önünü tıkaması demek. Eğer şu dakikalarda DNS'i değiştirmenize rağmen giremiyorsanız, boşuna DNS değiştirmekle uğraşmayın; zira artık DNS yolu ile Twitter'a giriş kapanmış durumda.

 IP bazlı engelleme elbette aşılamayacak bir engel değil. Kullanıcılar bunun için VPN servislerini (Hotspot Shield VPN, Onavo, TOR veya Chrome'a eklenti olarak kurulan Zenmate'i) kullanarak Twitter'a girebiliyor.

 Tüm alternatif çözümler için :

 1-

 Bu metin RedHack, Anonymous, Telecomix ve çeşitli grupların ortak çalışmalarıyla gerçekleşmiştir. Son günlerde yapılan sansür girişimleri aynı halkta olduğu gibi bizleri, dijital aktivist ve hacktivistleri bir araya getirmiştir. Bu site günlük olarak güncellenecektir.

Şu anda özellikle sosyal medya “twitter, mwitter“ gibi sitelere VPN bağlantı ve güvenli DNS bağlantı noktalarını açıkladık. Bu bilgiyi yalnız sosyal medya üstünden değil, sokaklara da yaymak lazim.

 Üniversitelere, dükkan vitrinlerine, evlerin kapılarına, metrolara, restaurantlara yani sokaklara yaymaya önem veriyoruz. Bunun için gelecek günlerde bir sayfalık PDF dokümanı yayınlıyacağız. Bu metinin sonuna kadar okunması ve herkesin bilgilendirilmesine önem veriyoruz.

 Bilgiye kolay ulaşmanın “insan hakkı” olduğunu düşündüğümüzü ve buna sonuna kadar destek verdiğimizi tüm halkımıza duyururuz.

İçindekiler:

 1. Acil mesaj sistemi
 2. Mobil Mesajlasma/Anlık İleti
 3. VPN programları
- 3.1 Windows
 - 3.2 Apple Mac OSX
 - 3.3 Android
 - 3.4 iOS
 4. DNS değiştirme
- 4.1 Windows 7.x ve 8.x işletim sistemi
- 4.2 Apple Mac OSX işletim sistemi
- 4.3 Android işletim sistemi
- 4.4 iOS işletim sistemi
 5. Tarayıcılara eklenebilir uygulamalar

 http://redhackeditor.tumblr.com/aem

 2-

 Panik yok! Her Şey Yolunda

-Engelli sitelere gidebilmek için gerekli (VPN) programlar listesi..

 Bunlardan birini kurunuz, gerisi kolay :

http://www.hotspotshield.com/tr

https://www.torproject.org/

-Google chrome kullanıcıları için harika bir uzantı :
https://chrome.google.com/webstore/detail/zenmate-for-google-chrome/fdcgdnkidjaadafnichfpabhfomcebme

-Firefox kullanıcıları için :
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/anonymox/

 Diğer tüm alternatif çözümler ve kurulum anlatımları için tıklayınız ve yorumlar bölümüne göz atınız :

https://www.facebook.com/abralamatrax/posts/10152264369289909
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslinda gorunurde olan, bu twitter yasaginin bir tek diktator icin gecerliligidir.

 

Yasagi savunanlar bile, bunu twitter yasagini delerek twitter dan duyuruyorlar.

 

Aslinda bu anlamsiz goz boyamaci yasak, sadece gundem kaydirmak icindir.

 

Cunku gundem Kirim ve  Suriye ve de terore verilen her turlu destek ve yataklik yardim karsiligi terorden Turkiye adina diktatorun ne isteyecegidir.

 

Zaten bu en son ucak dusurulmesi de twitter da "#savasa hayir" i harekete gecirmistir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.