Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Karşı Olduğunun Reklamını Vermek, Etik Midir?


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bilindigi gibi, gecenlerde "karsi" adinda bir diktator muhalifi bir gazete cikti ve her muhalif gazete gibi diktatorun, devletin , hukumetin, yarginin v.s. tum soylem ve uygulamalarina karsi olarak medyada yerini aldi.

 

Ayni sekilde tum yolsuzluklarin, rusvetin, kara para aklamanin, gorevi kotuye kullanmanin, ihaleye fesat karistirmanin v.s. karsisinda idi.

 

Yine diger muhalif gazeteler gibi, gezinin ve her turlu diktator soylem ve uygulamasina karsi cikanlarin yaninda idi.

 

Dun itibari ile, yasamini surdurmesi gereken her kurum adina, reklam aliyordu. Yalniz aldigi reklam, tam da yolsuzluk ve rusvet olarak elestirdigi bir is adamina ait reklamdi.

 

Bunun uzerine gazetede calisan 5 isim istifa etti ve gazete yayinini surduruyor.

 

Isin ilginci ayni adi cikan is adaminin reklamini, yine diktatore muhalefet eden bir televizyon kanali olan,

 

Halk TV'de iki gundur gostermeye basladi.

 

Evet ne diyorsunuz, yolsuzluktan adi cikmis ve sizin de karsi oldugunuz bir is adaminin reklamini ekonomi adina kanal ve gazetenizde yayinlamak etik midir?

 

Bu tavrindan dolayi gazeteyi birakan yazarlar mi yoksa; reklami ekonomik olarak yayinlayan gazete/kanal mi etik davranmistir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Haberin alintisi;

 

Gazetenin yazarlarından Şebnem Sönmez, Ece Zereycan, İhsan Eliaçık ve Deniz Evin, Emine Arslaner sosyal medya aracılığıyla gazeteden ayrıldıklarını duyurdu.Sosyal medyada eleştirilen bu ilan sonrasında gelen 5 istifa kararı üzerine Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eren Erdem twitter ve facebook üzerinden bir açıklama yaptı.

 

İşte o açıklama:

 

Editöryel bağımsızlık başka bir şeydir. Mali dengeler başkadır.

 

Özgürlüğün Kalesi; “Karşı Gazete..”

................................................

 

Fakat biz, bu elin hemen kopmaması için, “reklam servisimize” talimatlar veriyoruz. Bize “reklamveren hiçbir şirketi ayırmadan” kabul etme yolunu izliyor, esasen bunu yaparak “gayet normal bir strateji izliyoruz…”

***

İşte bu bağlamda “geçtiğimiz Pazar günü” gazetemizde yayınlanan bir “inşaat şirketinin reklamı sonrası” büyük bir yaygara koptu. 4 Yazarımız, bu reklam nedeniyle istifa ettiler. Reklamveren şirket, daha önce defalarca “yolsuzluk haberlerini yaptığımız” ve yapmaya devam edeceğimiz bir şirketti. (Burada bahsedilen ve Halk TV'de de reklami olan Ali Agaogludur-Ben ekledim)

..........................................

 

Ve düşündüm; “bu gazete bir gün, duruş ve tavrından taviz verdi mi? Vermedi! Tek bir satır yalakalık yaptı mı? Yapmadı! Bir kere eğildi mi? Eğilmedi!” Konuşulması gereken bunlar değil miydi?

 

“Editöryel bağımsızlık başka bir şeydir.” Mali dengeler başkadır.Biz, kim reklam verirse versin, “eğer yayın çizgimize müdahale etmiyorlarsa yayınlarız.” Çizgimiz ortadadır, yapılanlar gayet net ortadadır!

 

Bu reklamı “gerekçe” göstererek gazetemizden ayrılan arkadaşlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum. Karşı Gazete ilk günkü gibi güçlüdür ve bağımsızdır. Bu yolculuğunu, aynen sürdürecektir…
 

Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni
Eren Erdem

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 4 hafta sonra...

Gazete ne zaman ki o reklamı yayınladı bence o zaman güvenilirliğini kaybetti. Önce kendisine inanmayan çalışanları ardından da okuyucuları onu terk etti. Haketti. Öyle ağzın ayrı gözün ayrı oynamamalı, bir olmalısın. Neyse sonuçta bugün gazete son kez çıktı ve bu manşetle vedasını etti.

 

4mDmEq.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ayrıca konuyla ilgili önemli bir haber daha:

Karşı gazetesi çalışanları hiçbir tebligatta bulunulmadan ve ödeme yapılmadan gazete kapatıldığı için şu an binayı işgal etme kararı aldı.
Başta genel yayın yönetmeni Kutlu Esendemir olmak üzere kırk kadar gazete çalışanı ödeme yapılana kadar gazeteyi terk etmeyecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.