Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Büyük Patlamanın Sesi Bulundu - Zamanın başlangıcına dönüş


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin
Büyük Patlamanın Sesi Bulundu - Zamanın başlangıcına dönüş
 
ABD'li bilim adamları, evrenin oluşumuna dair Big Bang (Büyük Patlama) kuramını destekleyecek sıra dışı bir kanıt bulduklarını açıkladılar.
 

_73634668_73628859.jpg

 

Araştırmacılar, 14 milyar yıl önce, her şeyin oluşmasından sonra saniyeler içinde uzayın hızla genişlemesiyle gökyüzüne bırakılan sinyali bulduklarına inanıyorlar. Evrenin kökenleriyle ilgili bu büyük keşifle evrenin daha saniyenin trilyonda birinden daha kısa süre önceki haline pencere açılmış oluyor.

BICEP2 isimli proje üzerinde çalışan Harvard-Smithsonian Astrofizik Merkezi'nden uzmanlar tarafından açıklanan keşfin, Güney Kutbu'ndaki bir teleskop yardımıyla yapıldığı belirtiliyor.

 

_73634672_73634671.jpg

 

Gravitasyonel dalgalar, Albert Einstein'in genel görelilik kuramı çerçevesinde, evrenin nasıl oluştuğuna dair anlayışımızdaki önemli bir boşluğu dolduruyor. Zaman ve uzam içerisinde yol alan dairesel hareketler, Big Bang'in ilk sarsıntıları olarak olarak tanımlanıyor. Dalgaların saptanması, kuantum mekaniğiyle genel görelilik arasındaki integral bağlantıyı oluşturuyor.

Araştırmayı yapan ekibin lideri John Kovac, “Bu sinyalin saptanması, kozmolojinin en önemli amaçlarından biriydi” diyor.

Araştırma çerçevesinde teleskop, galaksinin dışında, çok az ekstra galaktik materyalin bulunduğu bir bölge hedeflendi. Arkaplandaki kozmik mikrodalganın gözlemlenmesiyle, küçük dalgalanmalar, evrenin başlangıç aşamasıyla ilgili ipuçları verdi.

 

_73627518_c0141243-big_bang_and_galaxies

 

Büyük Patlama'dan 380 bin yıl sonra evrende dolaşan gravitasyonel dalgalar, teleskopla saptandı. Büyük Patlama'dan hemen sonra evren sıcak partiküller halindeydi. Partiküllerin atomları, daha sonra yıldızları ve galaksileri oluşturmak için soğuması için geçen süre 380 bin yıldı.

 
 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.