Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MAVİ YASEMİN - Blue Jasmine (2013) Yönetmen Woody Allen


gloria

Önerilen İletiler

BLUE JASMINE - MAVİ YASEMİN

 

Woody Allen'in yönettiği ve 2014 Oscar ödüllerinde en iyi kadın oyuncu ödülünü alan film, bence bu ödülü sonuna kadar hak etmiş. Cate Blanchett müthiş ama gerçekten müthiş bir oyuncu. Duruşu, ses tonu, hal ve edaları, giyimi ile bu filmde Blanchett dışında başka kim oynar deseniz, bence kimse oynayamaz, sanki o rol ona yazılmış gibi. Aynı zamanda kız kardeşini oynayan Sally Hawkins de benim son dönem favorilerimden.

Woody Allen kim hangi role en iyi gider, bunu çok iyi bilen bir yönetmen. Gerçi eskiden beri hep böyle düşünmüşümdür ama bu filmle iyice emin oldum.

 

Fimin konusuna gelince çok ama çoooook zenginken birden beş kuruşsuz kalan  bir kadının hayatını yeniden eski standardına getirme çabası diyelim.

 

Yönetmen: Woody Allen

Yapımcı: Stephen Tenenbaum

Oyuncular: Cate Blanchett, Alec Baldwin, Sally Hawkins, Bobby Cannavale

Yapım: ABD, 2013

 

Jasmine French used to be on the top of the heap as a New York socialite, but now is returning to her estranged sister in San Francisco utterly ruined. As Jasmine struggles with her haunting memories of a privileged past bearing dark realities she ignored, she tries to recover in her present. Unfortunately, it all proves a losing battle as Jasmine's narcissistic hangups and their consequences begin to overwhelm her. In doing so, her old pretensions and new deceits begin to foul up everyone's lives, especially her own.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

KDvG2m.jpg

 

Woody Allen'in Blue Jasmine'i bir Park Avenue kadını... kendisine acımakla ondan nefret etmek arasında gidip geliyor insan. Nevrotik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bugün izledim ve hiçte oskarlık bir oyun değil....

 

Tabiki sadece ben böyle düşünüyorum... tongue.png

 

Sandra Bullock mu alsaydı yani :( ıyyyy çirkin kadın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ne bileyim millet beğeniyor bu Sandra Bullock'u. Bana çok çirkin geliyor. Gravity filmiyle diğer en iyi kadın oyuncu ödülü adaylarından birisi de oydu da... Ondan dedim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Ne bileyim millet beğeniyor bu Sandra Bullock'u. Bana çok çirkin geliyor. Gravity filmiyle diğer en iyi kadın oyuncu ödülü adaylarından birisi de oydu da... Ondan dedim.

Bu sene bence en iyi kadın oyuncu ödülüne layık bir performans yoktu... ama genede yardımcıya aday gösterilen June Squibb, “Nebraska” filminde inanılmaz güzel bir rol oynamış diyebilirim.... :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ben dün Nebraska'yı izlemeye başladım ama çok yoğun uykulu olduğum bir ana denk geldi ve 15. dakikasında uyuyakalıverdim. Uyandığımda film 55. dakikasına gelmişti. Baştan izlemem gerekecek. Ama izlediğim kadarıyla June Squibb gerçekten de iyiydi. Hele bir yerde kocası için diyor ya "bunun bu kadar milyon meraklısı olduğunu bilmiyordum" gibi bir şey işte orada bayıldım ona... Aslında bak haklısın, bence çok iyi oynamıştı. Tamam bunu onayladım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.