Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yardım..


Soothsayer

Önerilen İletiler

Merhaba arkadaşlar benim adım Ekin. 17 yaşındayım. Merak ettiğim önemli bir konu var. Size danışmak istiyorum.

 

Sanırım bende sosyal fobi var. Tam bir teşhis koyulmadı ama ben olduğunu düşünüyorum. Her neyse, ben psikoloğa gitmeye karar verdim. Daha önceden bir defa gitmiştim ama doktorla anlaşamadığımız için kısa bir süre içinde ayrılmıştım. Şimdi biraz ayrıntıya girmek istiyorum. Ben insanların önünde konuşamıyorum. Hem de hiç. Çok utangaç ve çekingenim. Mesela sınıfta insanların içinde hiç konuşamam. Bazen sınıfta çıkıp ödev anlatmam gerekiyor ve benim için tam bir işkence. Ne zaman insanların içinde konuşmaya kalksam ensem terlemeye başlıyor, zar zor nefes alıyorum. Bunlar başlıca problemlerim. Ayrıca hiç sosyal değilim. Hiç dışarı çıkmam ve sadece 1 tane arkadaşım var. İstemediğimden değil, yapamıyorum. İnsanlarla konuşamıyorum. Çok fazla iyi insan tanıdım ama çekingenliğim yüzünden biriyle bile konuşamadım. Düzelmeyi denedim ama yapamadım. İnsanların arasına karışmaya çalıştım ama başarısız oldum. Herkes sürekli soruyor, neden bu kadar sessizsin diye. Bu soruyu duymaktan bıktım. İnsanların dalga konusu oldum okulda. Bana bakarken sanki zihinsel bir hastalığım varmış gibi bakıyorlar. Lakaplar takıyorlar ve sessizliğim yüzünden uğraşıyorlar. 

 

Demek istediğim şu, aranızda bilenler var mı  benim gerçekten sosyal fobi rahatsızlığım mı var? Bir de ben psikoloğa gidince beni psikiyatriste yöneltme olasılığı var mı? İlaç kullanmam gerekiyor mu? Yardım edebilirseniz çok mutlu olurum. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Biz doktor değiliz sana yardımcı olmamız çok zor, teşhis de koyamayız tabii... Ama genel bir bilgi olarak söylemeliyim ki eğer sosyal fobik olduğunuzu düşünüyorsanız ki olabilir tabii, bu Türkiye'deki insanların en az %20 sinde görünen bir durum, bir psikolog ile değil bir psikiyatrist ile görüşmek daha iyi olur, ilaç kullanmanız gerekebilir, muhtemelen içeriğinde seratonin sisteminde etkili olan ilaçlardan kullanmanız gerekecektir çünkü sosyal fobiklerin beyinlerindeki seratoninindiğer insanlara göre daha az olduğu belirlenmiş bir şey. Aynı zamanda kaygı bozukluğu için de terapiye ihtiyacınız olacaktır. Bunları doktorunuz sizin için çok iyi organize edecektir. Daga çok ergenlik döneminde başlayan bir psikiyatrik rahatsızlıktır yani siz de bu anlamda geç kalmış sayılmazsınız acele davranır bir psikiyatrist ile görüşmeye başlarsanız tedaviniz başarılı sonuçlar verecektir.

 

Geçer ama sen lütfen kendinle ilgilen.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.