Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

"Boşluğa küfretmek ruhun yelpazesidir."


Radya

Önerilen İletiler

 

“Küfür eden kişi, mücadelesini sözlerle verdiği ve savunmasını küfre başvurarak yaptığı için, agresif olma halinden çabuk arınabiliyor. Bu durum da yine kişinin kendisine iyi geliyor. Düşmanlara karşı söylenen her küfür, kişinin acılarını dindiriyor”

 

İngiltere Keele Üniversitesindeki araştırmacılar, küfür etmenin, özellikle sık küfür etmeyenler üzerinde ağrı kesici bir gücü olduğunu saptamışlar. Bu teoriyi doğrulamak için Dr.R.Stephens ve birkaç bilim insanı, gönüllü öğrencilerle beraber bir deney yapmışlar.

 

Deneye katılan öğrencilerden kollarını buz dolu kovalara sokmaları istenmiş.İlk denemede öğrencilerin küfür etmeleri istenirken, ikinci denemede küfür olmayan normal bir kelime söylemeleri istenmiş.

 

Stephens vücutta küfür etme esnasında rahatlatan bir salgının salgılanmaya başladığını belirtiyor.

 

Çalışmanın sonucunda, öğrencilerin küfür ettikleri denemede kollarını çok daha uzun süre ile buzda tutabildiği gözlemlenmiş. Bilim adamlarına göre bu sonuç, küfür etme ile acıya dayanıklılık arasındaki bağı göstermekte. Deneye katılan öğrencilerin günlük hayatlarında sık küfür etmeyen kişiler olmaları da, bu davranışın yani küfür etmenin acıya toleransı 4 kat daha arttırdığının altı çiziliyor.

 

Peki, küfür etmek nasıl oluyor da ağrıyı dindiriyor? Araştırmacıların tartıştığı teoriye göre; küfür etmek savaşçı / 'direnişçi' içgüdüleri tetikleyerek acıyı tolere etmenize yardımcı oluyor. Sonuçta bir saldırganlık eylemi olan küfür, özellikle günlük yaşamda sessiz sakin mizaca sahip kişiler üzerinde oldukça etkiliymiş.

 

--

 

 

 

.

1972509_10152212337864909_435001795_n.jp

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.