Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Demokrasi TBMM'de katledildi


politika

Önerilen İletiler

HSYK yasasi'nin görüsülmesi sirasinda bu yasaya karsi olan CHP'nin milletvekilleri AKP'lilerin saldirisina ugradi.

 

Basbakanin oglunun savci tarafindan ifadesinin alinmasi icin cagrilmasina icabet etmemesi devlete meydan okumak anlamina gelir.Birakin Bilal Erdogan'i demokratik ülkelerde bir basbakan devlete meydan okuyamaz.Türkiye'de okunuyor.

 

Mecliste yasanan kavgada,AKP'nin kabadayi milletvekillerinden birisi CHP milletvekiline yumruk atarak gözlügünü kirmis ve gözünden yaralanan CHP milletvekili hastahaneye kaldirilmistir.

 

AKP siralarinda bu ilk saldiri degildir son da olmayacaktir.AKP iktidarin ayaklarinin altindan kaydigini görmektedir.Bu nedenle KABA KUVVETle suclarini örtbas etmeye cogunluklarina güvenerek halkin oylariyla meclise gelmis olan CHP'ye saldirmaktadirlar.

 

Cumhuriyet Tarihi'nin en büyük yolsuzlugu 17 Aralik'ta ortaya cikarildi.Hükümetin ve de basbakanin ortaya cikarilan bu yolsuzlugun üstüne azimle gitmesi gerekirken tam tersi olmus basbakan ailesine uzanacak olan bu yolsuzlugun ortaya cikarilmasinin saskjnligi ve öfkesi ile yargiya saldirmis ülke capinda binlerce polisin görev yeri degistirilmis yüzlerce Emniyet Sube Müdürü ve yardimcisi görevden alinmis veya baska yerlere sürülmüstür.Bununlada yetinilmemis,kendilerine tehlike olusturabilecek savci ve hakimleride sürgüne göndermistir.

 

Ergenekon ve Balyoz senaryolarinda bas rolü oynayan savci bir anda hükümetin düsmani haline getirilmis hakkinda gerek basbakan gerekse yandas medya iftira kampanyaylarina baslamislardir.Dün basbakanin zirhli aracina binme serefine!nail olan savci simdi baska savcilar tarafindan incelemeye alinmistir.

 

Gündemi degistirmek icin "TSK'ya Kumpas"kurdular diyerek ortaklari olan cemaate saldirmaya baslamislardir.

 

Adalet Komisyonunda Hakim Eminagaoglu'na ucarak tekme atan AKP milletvekili alkislanmis hicbir cezai müeyyide uygulanmamis,diktatör bu milletvekilini taltif edercesine sözlerle savunmustur.

 

CHP Millet vekili Kamer Genc'e de ayni AKP milletvekili saldirmis ve sokak kabadayilarinin bile kullanmadigi tarzda küfürlerle hakaretler etmis bu milletvekilini AKP'nin kadinlari kutlamislardir.

 

Bugünkü saldiri CHP milletvekilinin sahsinda TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETI'nin meclisinde halka yapilmis bir terör saldirisidir.PKK'nin saldirilari ile bu milletvekilinin saldirisi aynidir.Biri silahli digeri mustali.

 

saygilarla

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokrasinin katli diktator doneminde ilk defa degil, bu katledis de o kaldigi surece son olmayacak.

 

Demokrasi zaten her an katlediliyordu..

 

Demokrasi, kuruluşundan beri mecliste tüm zamanlarda katledliyor. Yasamanın temsil ettiği kesim sömüren kesimdir. Halkın vekili oldukları aldatmacadır. Eğer halkın vekili olsalardı, çıkardıkları tüm yasaları halkları için çıkarırlardı.

 

En basitinden otoriter bürokrat kesim ücretiyle, asagari ücret oranlanırsa söylediğimde haklı olduğum gözükür.

 

Ekonomik varlıkla satın alınan demokrasi, demokrasi midir?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokrasi siyasi sistemlerin icinde en ehveni ser olanidir.Cok demokrasi cesiti vardir.Ülkemizde halk icin bir demokrasi hic olmadi.Halk icin yapilmak istenen bircok sey halka ragmen gerceklestirilmedi cünkü sömürü düzeni buna izin vermedi.

 

Savastan sonraki yillarda yapilan reformlar farkli ideolojilerin kurbani olarak ya ortadan kaldirildi ya da uygulanmadi.Buna en can alici örnek KADIN HAKLARI'dir.Kadinlara cumhuriyetin verdigi haklar cok partili sisteme gecildikten sonra ortadan kaldirildi uygulanmadi halende uygulanmiyor.Bunlardan daha önemlisi EGITIM reformuydu ki bu tamamen bir cürümüslüge döndürüldü.Köy Enstitüleri farkli ama bilincli saldirilarla kapatildi.Kirsal kesimin egitimi engellendi.Jakoben bir uygulama denilerek tu kaka edildi.Köy Agalari iktidarlarinin yok olacagi korkusuyla Köy Enstitülerine karsi iftira kampanyasi baslatti.Egitim daha dogrusu CAGDAS EGITIM KARSITI kesimler de Köy Enstitülerini "KOMÜNIST YUVASI"diye yaftlayip halkin gözünde bir öcü haline getirildi.Bugün bile gidin siradan insanlarla konusun size aynisini söylerler.Halbuki Köy Enstitülerinden ülkemize cok yararli insanlar yetismistir.

 

Iki önemli reform yani Kadinlar ve Egitim reformu ki bunlar eger dikkatlice analiz edilirse birbirine bagli olan konulardir.Cikarci zihniyetin iktidara gelmesiyle baslayan dinsel sömürü her iktidar döneminde bir derece daha siddetlendi.Yapilan karsi uyarilar hep "vicdan hürriyetine"baski olarak yorumlandi.TSK'nin bu anlamda gösterdigi hassasiyet art niyetli kesimler tarafindan "asker siyasete karismasin"diye aforoz edildi.Halbuki cumhuriyet devrimlerinin bekciligini yapmasi gereken onlara sahip cikmasi gereken halk bu sorumlulugu yüklenecek kapasitede degildi."Demokrasi oy vermektir"denilerek secimden secime halkin oylarini alarak hükümet olanlar sömürü cevrelerinin taseronlugunu yapmaktan devleti yönetmeye zaman bulamadilar.Demokrasi her ne kadar sandiga gidip oy kullanmaksa demokrasi ayni zamanda hükümete gelenleri denetlemektir de.Hükümete getirilenleri denetleyebilmek icin egitim gereklidir.Din serbetiyle agizlari tatlatilmis beyinleri yikanmis olan yiginlarin hangi bilincle hükümet edenleri denetleyebilecegi ise asil sorulmasi gereken sorudur.

 

Dünyanin hicbir ülkesinde demokrasi yüzde yüz perfekt degildir.Kimin de yüzde 50 kiminde yüzde yetmis kimin de yüzde 20 kiminde de yüzde sifirdir.Türkiye bu yüzde sifirlik derecesindedir.Bazen orada burada yazilan yorumlari okuyorum veya bazi gazete köselerinde yazi yazanlarin yazilarini okuyorum bunlar hep ülkemizde demokrasi oldugunu ama yeterli olmadigini vurgularlar.Ben de aksini iddia ediyor:Ülkemizde asla demokrasi yoktur diyorum.

 

Olmadigini kanitlayacak sayisiz örnekler vardir,ben sadece birkac örnekle yetinecegim:Mugla'dan 35 otobüs dolusu maden iscisi ÖZELLESTIRMEYE karsi protestoda bulunmak üzere Mugla'dan yola ciktilar.Mugla'nin cikisinda TOMA'li polisler yollarin kesti.Bu Tomali Polisler Basbakan Erdogan'in :BERABER YÜRÜDÜK BIZ BU YOLLARDA sarkisini birlikte nakarat ettikleri polislerdir.

 

Simdi:Demokrasi olan bir ülkede demokratik bir hak olan protesto yürüyüsü engellenmez.Hele'de cepheye savasmaya giden ordu misali TOMALARla yol kesilmez.Imparatorluk dönemlerinde yol kesen KARA SÖVALYELER vardi.Bunlar köprüden gecenlerin karsisina dikilir harac alirlardi.vermeyenide öldürürdüler.Ben bu TOMALI Polius yiginlarini bu KARA SÖVALYELERE benzetiyorum.

 

Demokratik bir ülkede polis görev yaparken Eli Palali siviller ortalikta meydan agasi gibi palayi sallayip etrafa küfürler ederek dolasamaz.Ona ilk önce orada görev ypan polis müdahale edip elini kolunu baglayarak gözaltina alir.Türkiye'de birakin bu adamin göz altina alinmasini üstelik sirti oksandi,mahkeme tarafindan serbest birakildi adam seyahate cikti ve simdi de ne yaptigi bilinmiyor.

 

Demokratik bir ülkede IMAM HATIB'e bagis diye bir Banka Genel Müdürünün evinde bir ayakkabi kutusunun icinde 4,5 milyon Dolar bulunmaz.Bulundugunda geregi yapilir.Yürütme organi yargiya müdahale edemez.Yok beni devirecekler yok yemin ettiler,yok falandi yok filandi diyerek ülkede cadi avi baslatmazdi.

 

Bakin bunlar cok acik örneklerdir,sadece bu üc örnek bile ülkemizde demokrasi adina hicbirseyin olm adigini kanitlamaktadir.Birileri istedikleri kadar "TÜRKIYE DEMOKRATIK BIR HUKUK DEVLETI'dir"desin.Bu dogru degildir.Eger bir vatandas cikipta basbakan sen yolsuzluga önlem almiyorsun dediginde polisler tarafindan agzi kapatilip karga tulumba gözaltina aliniyorsa bu ülkede demokrasi ve hukuk var diyenlere ben gülerim sadece.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Demokrasi zaten her an katlediliyordu..

 

Demokrasi, kuruluşundan beri mecliste tüm zamanlarda katledliyor. Yasamanın temsil ettiği kesim sömüren kesimdir. Halkın vekili oldukları aldatmacadır. Eğer halkın vekili olsalardı, çıkardıkları tüm yasaları halkları için çıkarırlardı.

 

En basitinden otoriter bürokrat kesim ücretiyle, asagari ücret oranlanırsa söylediğimde haklı olduğum gözükür.

 

Ekonomik varlıkla satın alınan demokrasi, demokrasi midir?

Gostermelik ve toplumsal farkindalik ve bilinc tasimayan "disarinin cikarsal temelinde" ustelik milli  politik bir devlet yapisinda kurulmus "parlementer demokrasi" gostermeliktir.

 

Hele bir de parlementoyu iktidar nicelik cogunlugu olarak ele gecirirse; ortaya cikan PARTI DEVLETI VE HUKUMETIdir.

 

Ayrica "milli devlet" temelli politik bir yonlendirim ve yaptirimi olan bir devlette yasama/yurutme yargi temelli "kuvvetler ayriligi" da gostermeliktir.

 

Bu da cumhuriyetin de "halkin idaresi/iradesi" degil sadece "milli idare/irade" olarak islemesi demektir.

 

Kisaca 1923'te kurulan Turkiye, ne bir cumhuriyet, ne laik, ne sosyal, ne hukuk devletidir.

 

Zaten POLITIKASI OLAN BIR DEVLET yukaridaki degerlere sahip olamaz. Cunku POLITIK/MILLI TARAFI vardir. 

 

Kisaca olan sudur.

 

Osmanlidaki;

 

Sunni mezhepcilik-ummet

 

Turk milliyetciligi-millet'e donusturulmustur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Milli irade" nin sekillenisi

 

1925-1943-Turk milliyetciligi

 

1944-1970-parlementer demokrasi, turk milliyetciliginin rum, ermeni ve yunan "dusmanligi", Kibris turkculugu

 

1970-80-ABD (sag)-SSCB (sol) catismasi

 

1980-2002- Kurd milliyetciligi, kurdculuk politikasi, PKK teroru, Cemaat yapilanmasi ve dinin milli temel ile olan iktidar mucadelesi

 

2002- sunni mezhepcilik.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Parlamenter Demokrasi artik yakinda tarih kitaplarinin sahifelerinde kalacak gibi görünüyor.

 

Basbakanin;Halk Baskanini sececek sözü ile artik hersey apacik ortaya cikmistir ki:Basbakan cok yakin bir gelecekte Türkiye'nin cumhurbaskani degil Baskani olacaktir.

 

Buna belki aman ne olur olsun diyenler cikabilir,ancak olsun diyenler ya Türkiye'nin ve basbakanin gerceklerinden bihaberdirler ya da onun baskan olmasinda herhangi bir sakinca görmeyenlerdir.

 

Son 12 yilda demokrasi dünyada hicbir ülkede bu kadar acik ve pervasizca katledilmedi.Dünya devletleri;daha cok demokrasi,daha cok özgürlük icin reformlar yapip yasalar cikartirken Türkiye her gecen gün AKP iktidari ile kusatilmis,esir alinmis,özgürlügü yok edilmis toplumlarin yasadigi bir ülke haline getirilmektedir.

 

Prof.Dr.Kemal Ücüncü;Türk Milleti secimde ilkeli davranmadi diyerek bugün ülkede yasanan ne kadar olumsuzluk varsa bunun nedeni Türk Milletidir demek istemistir.

 

Bir toplum eger demokrasinin,fasizmin,diktatörlügün ne oldugunu bilmiyorsa o millet cahildir.Cahil oldugu icin de kendisini yönetecek olan kadrolari degerlendiremez.Türkiyede ki Aydinlar görevlerini yerine getirmemisler ve halkin gerisine düsmüslerdir.Bir topluma dogru yolu gösterecek olan unsurlarin icinde medya vardir,üniversiteler vardir ve ic dinamik dedigimiz güclerden Aydinlar vardir.Türkiye'de bir iki gazete ve TV Kanali disinda kalan tüm medya unsurlari iktidar tarafindan ele gecirilmis bir tarz iktidar medyasi olmustur.Patronlari ihalelerle ele gecirilmis ve vicdanlarini sesini duymayacak kadar sagirlastirilmis ve körlestirilmistir.

 

Üniversiteler susturulmustur.Halbuki üniversite bir ülkenin gelecegidir,eger üniversiteler yasadiklari ülkenin gelecegini umursamaz bir konuma gelmis,ikbal ve ideolojik hesaplarla zorbaliga karsi durmuyorsa ülkenin Aydinlarina görev düser.O kadar aci ki Aydinlar 12 yil icersinde tamamen zorbaligi destekleyen bir konumdadirlar.YETMEZ AMA EVET diyenlerin bircogu Aydin gecinen kesimdi.Askeri Vesayeti yikma ugruna zorbaliga EVET dediler,karsi olanlarida POSTAL YALAYICI olarak tanimladilar.Geldigimiz noktada,askeri vesayet belki yok edilmis ama EVET diyenler ise zorba yalakasi olmuslardir.Bugün eger hala sesleri cikmiyorsa edindikleri meslegi sevmisler demektir.

 

Birtakim liberal isimler dün zorbaliga destek verirken bugün zorba tarafindan safdisina itilmis degersizlestirilmislerdir.Sagda solda bunlari görüyoruz,yüzlerinden ezikliklerini anlamak zor degil,ancak bu eziklik despota destek vermis olmalarinin ezikligi degil gözden düsmüs olmanin verdigi ezikliktir.

 

MIT Yasasi diye cikarilan yasa demokrasinin son kirintilarinida silip süpürecektir.MIT'e verilen olaganüstü yetkiler dünyanin hicbir istihbarat örgütünde olmayan yetkilerdir.Bu yasa ile,hem basbakanin BASKANLIK hayalleri gerceklestirilecek hem de basbakana karsi olusacak muhalefeti ve yargi denetimini ortadan kaldiracaktir.Cünkü basbakan cok iyi biliyor ki ,koltuktan indigi an onun bittigi an olacaktir,sadece kendisi icin degil onun sirtinda zengin olan,degersizken deger kazanan,kim varsa ve Aileside bitecektir.Basbakan kendini garantiye almak icin ne mümkünse yapmaktadir.

 

Gezi Eylemleri,17 Aralik Yolsuzluk Sorusturmalari basbakani müthis korkutmustur ve hesap vermemek icin her yolu deneyecektir ve denemektedir.

 

Basbakanin suclari sadece yolsuzluk ve acilimla Türkiye'nin üniter yapisini tehlikeye atmak,yurt disinda Türkiyenin hicbir itibarinin olmamasi degildir.Basbakanin insanliga karsi suclari vardir.Örtülü Ödenek basbakanlara devlet icin gerekli gördügü yerlere harcama yapmak icin verilir ve basbakanlarin hesap verme zorunluluklari yoktur.Ancak Cumhuriyet Tarihinin en büyük Örtülü Ödenek miktari ürkütücüdür.Bu para nerelere harcanmaktadir.Bu konuda bircok söylenit vardir:Halk asgari ücretle yasamini sürdürmeye calisirken basbakan verilen bu astronomik rakamla örtülü ödenek kimlere harcanmaktadir.Burada akla ilk gelen Suriye'de Esad'i devirmek icin mücadele eden terör örgütleridir.2000 Tir dolusu yardim malzemesi adi altinda Suriye'ye silah sevkiyati yapildi.Sevkiyati yapan MIT'di talimati verense basbakandi.Savci hakli olarak TIRLARI durdurup arama yapmak isteyince at kacti torba düstü."YARDIM MALZEMESI " dediler,yani bisküvi,kek vb gibi.BDP Milletvekili Altan Tan "bari birazda Kebapla Lahmacum gönderseydiniz diye ironi yapti.

 

Türkiye Suriye ile savas halindedir ve bu savasa basbakan tek basina karar vermistir,.Demokrasi ile yönetilen ülkelerde böyle birsey asla mümkün olamaz.

 

Kurtulus Savasi sonrasinda kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletini elestirenler önce Türkiye'de bugün olanlarin analizini yapmalari bence daha yararli olacaktir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.