Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

13 yaşında bir çocuk...


suduru

Önerilen İletiler

Yarın ,sprey boyayla yazdığı ''hükümet istifa'' eylemi nedeniyle davası var onun.Çanakkale'de.Bir çocuğun hakkında yaptığı bu eylem nedeniyle dava açan bir sistemde,asıl davalık olması gerekenler nasılda masummuş gibi gösteriliyor.İnsan olan,anne baba olan,yaşama evrene saygısı olan herkesi ilgilendiren davaya sesimizi çıkaracak mıyız?Bu çocuğu,bu sistemin içinde koruyacak mıyız?Sahip çıkacak mıyız?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

konuya dair oluşan kamuoyu mahkemenin kararını etkiledi sanırım.

 

 

Gezi Direnişi eylemlerinde yazılama yaptığı ‘suçlamasıyla’ yargılanan 13 yaşındaki B.T.İ.’nin duruşması Çanakkale Adliyesi’nde yapıldı. B.T.İ. yaşından dolayı beraat etti

 

Çanakkale’deki Gezi direnişi eylemlerine katılarak “hükümet istifa” “kahrolsun faşizm” yazılamaları yaptığı iddiasıyla yargılanan ve kamu malına zarar vermekle suçlanan 13 yaşındaki B.T.İ.’nin 2′nci duruşması yapıldı.

 

Duruşma 12 civarında başladı. Sanık çocuk olduğu için duruşma mahremiyet gereği izleyicilere kapatıldı. Hakim, ifade için salona çağrılan 13 yaşındaki çocuğa yazılamayı yapıp yapmadığını sordu. B.T.İ.’nin cevabı “yazdım” oldu. Hakimin “Yazdıklarının suç olduğunu biliyor muydun” diye sorusuna avukatlar müdahale ederek “yazdıkları suç değildir” dedi.

 

Mahkeme B.T.İ. için cezai ehliyeti olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi.

10.30′daki duruşma için Çanakkale toplumsal muhalefeti adliye önünde toplanarak B.T.İ.’ye destek verdi. Taksim Dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Mücella Yapıcı davanın açıkça bir taciz olduğunu ve böyle çocuklar var olduğu için gurur duyduğunu dile getirdi ve devam etti: “Ayrıca çocuğumuz sadece ‘kahrolsun faşizm’ yazmış. Bunun yargılanacak ne yanı var? Ne yani kahrolmasın mı faşizm?”

 

Çanakkale 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davada B.T.İ. hakkında 2 ila 6 yıl arası hapis cezası istendi. İlk duruşmaya ertesi gün sınavı olduğu için katılamayan çocuğun bu duruşmaya zorla getirilmesi kararı verilmişti.

 

Sendika.Org / Çanakkale

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Polis yakalayip ifadesini aliyor,Savci tutuklanmasi yönünde dava aciyor.Hakim ilk celsede hadi oglum git evine diyecegi yerde bunu yapmiyor ikinci celsede beraat ettiriyor gerekce"CEZAI EHLIYETI YOK yani yasi ufak"Burada ki ince ayrinti gözden kaciyor.Nedir bu ayrinti.Hakim 13 yasindaki cocugu sucsuz oldugu icin degil yasi kücük oldugu icin tahliye ediyor Yani yasi büyük olsa yargilama devam edecekti.

 

Ne yazmis cocuk;"Kahrolsun Fasizm"Taksim Dayanismasi cok güzel bir aciklama yapmis."ne yani kahrolmasin mi FASIZM "diye sormus.Düsünebiliyormusunuz,13 yasindaki bir cocuk duvara "kahrolsun fasizm"yaziyor.Ve tutuklaniyor.Seriat isteriz diye ortalarda cirit atan koca koca adamlarin kac tanesi tutuklandi bugüne kadar.O zaman söyle demem de bir sakinca yoktur.

 

Ancak fasistler "kahrolsun fasizm"denmesinden rahatsiz olurlar.Ama kim derse desin.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.