Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İlişkiye Zarar Verecek Alışkanlıkları Tartışalım mı?


gloria

Önerilen İletiler

Hep bizi anlamadıklarını düşünürüz ya hani, "ben çok iyi bir insanım ama ilişkilerim bir türlü yolunda gitmiyor" mevzusu...  Zor insan olduğumuzu düşünürüz, ya da anlaşması kolay bir insan olduğumuz halde bir türlü anlaşılamadığımızı... Suç bizde olabilir mi acaba?

 

Gerçi bu yazıyı okuyunca suçun bende olmadığını, karşımdakilerde olduğuna yine kanaat getirdim ya neyse :D

 

1. Partnerinizi değiştirmeye çalışmak: Aradığınız mükemmel insanı ne yazık ki hayatınızın sonuna kadar bulamayacaksınız. Bu nedenle insanları olduğu gibi kabul etmeli ve kendi istekleriniz doğrultusunda değiştirmeye çalışmamalısınız. Gerçekçi olmayan istekleriniz, ilişkinizi kötüye götürmekten başka hiçbir değişikliğe yol açmayacaktır.

 

2. Ailenizin ilişkiniz hakkındaki yorumlarına göre hareket etmek: Bir çok insan için ailesi her zaman ilişkisinden önce gelir fakat aile üyelerinin ilişkiniz hakkındaki yorumları objektif değildir ve aile üyeleri olaylara sürekli sizin tarafınızdan bakma eğilimindedirler. Bu nedenle ailenizin ilişkiniz hakkında yaptığı yorumlar ya da eleştiriler sizi gereğinden fazla üzebilir ya da sinirlendirebilir. Bu durumun ilişkiniz üzerindeki yansımaları olumsuz yönde olacaktır.

 

3. Sürekli telefonla oynamak: Dışarı çıktığınızda ya da evde sürekli cep telefonunuzla oynamanız, yanınızdaki kişiyi bir süre sonra rahatsız edebilir çünkü iletişim eksikliği bir çok ilişkinin sonlanmasının başlıca nedenidir.

 

4. Topluluk içinde kavga etmek: Herkesin içinde yüksek sesle problemlerinizi tartışmak hem sizin için hem de çevrenizdeki insanlar için rahatsız edici olabilir. Tartışmalarınızı erteleyerek baş başa kaldığınız anlarda konuşmayı denemelisiniz.

 

5. Tartışmalardan kaçınmak: Hiçbir ilişki mükemmel değildir. Kişiler arasında anlaşmazlıklar yaşanması, sağlıklı bir ilişkide olması gereken bir şeydir. Tabi ki her gün tartışmak ya da kavga etmek sağlıklı değil, ancak anlaşmazlık yaşandığı zamanlarda konular üzerine düşünülmesi ve problemlerin saptanması ilişkinizi daha ileri bir seviyeye taşımanız için gereklidir.

 

6. Hissettiklerinizi paylaşmamak: Yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunda, bunu partnerinizin zihninizi okuyarak bulması gerektiğini düşünüyorsanız kesinlikle yanılıyorsunuz. İlişkinizle ilgili bir probleminiz varsa, bunu uygun bir zaman yaratıp partnerinizle konuşmalısınız.

 

7. Affetmemek: İnsanlar hata yapabilirler fakat hatalar karşısında kinci bir tavır takınıp yapıcı olmamanız, iki tarafta da gereksiz bir stres ve gerginlik yaratarak ilişkinize zarar verir.

 

8. Ne zaman ne konuşacağınızı bilmemek: Partnerinizle ilişkiniz hakkındaki hassas konuları konuşurken doğru zamanı beklemeli ve düşünmeden konuşmamalısınız. İlişkide olduğunuz kişinin psikolojisini anlamanız ve stresli olduğu zamanlarda hassas konularda konuşmamanız, ilişkinizin sağlığı açısından önem taşır.

 

9. Hesap tutmak: İlişkide bazı şeylerin karşılıklı olması gerekir ancak yapılan en küçük şeyin bile hesabını tutmak, gereksiz gerginliklere sebebiyet verebilir.

 

10. Aşırı duygusal davranmak: Yaşadığınız her durum için gereksiz, dramatik sahneler yaratmaya çalışmayın. Partneriniz çöpü atmayı unuttuysa, bunun için bir senaryo yazmanıza gerek yok. Derin bir nefes alın ve problemlerinizi sakince ona belirtin.

 

11. Dedektiflik yapmak: İlişkinizi sağlıklı yürütebilmenin anahtarı karşılıklı güvendir. Partnerinize güvenin ve özeline saygı gösterin.

 

12. Kıskançlık: Partnerinizden şüphe etmeniz ilişkinizdeki çok daha büyük bir problemin habercisidir: Güvensizlik. Partnerinize güven duymamanız, hem vücudunuzda hem ruh sağlığınızda ciddi hasarlara sebep olabilir. Peki, kıskançlığı bir süreliğine de olsa azaltmanın yolu var mı? Sanıyoruz sosyal medya hesaplarınızdan bir süreliğine uzak kalmak bu konuda işinize yarayabilir.

 

13. Boşvermek: Bazen partnerlerin birbirine fazlasıyla güvenmesi ve yapılan yanlışlıkları önemsememesi, fiziksel olarak daha az aktif olmalarından kaynaklanabilir. İlişkinizi güçlü tutmanız, mutlu ve sağlıklı bir ilişki için önem taşır.

 

14. Başkalarıyla karşılaştırma: Eski ilişkilerinizin üstüne bir sünger çekin ve partnerinizi eski sevgililerinizle karşılaştırmaya bir son verin. Bu karşılaştırmalar gerçekçi olmayan beklentilere yol açacaktır ve ilişkinizde mutsuz olmanıza sebep olur.

 

15. Her şeyi beraber yapmak: Herkesin yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Zaman zaman yalnız kalmak ilişkinizi güçlendirir ve beraber geçirdiğiniz zamanı daha kaliteli kılar.

 

(Uplifers)

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 ay sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.