Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

SARIKAMIŞ FACİASI ÜZERİNE ARAŞTIRMA


politika

Önerilen İletiler

Sarikamis faciasini hepimiz az cok bilmekteyiz,Gerek okuduklarimizdan gerekse anlatilanlardan Sarikamis'ta bir facia yasanmis oldugunu anliyoruz.

 

Degisik kaynaklarin farkli farkli verdikleri zayiat ve bu zayiatin verilis sekli kafalarimizi karistirmaktadir.Osmanli tutkunu tarihci ve arastirmacilar,cumhuriyet tarihcileri ve arastirmacilari,Rus kaynaklari,Genel Kurmay Savas arsivleri diger kaynaklara göre Sarikamis Faciasi gizemini korumakla kalmiyor bizi daha cok arastirmaya yönlendiriyor.

 

Bugün bir gazetede cikan ENVER PASA'nin torunu OSMAN MAYATEPEK'in aciklamasi beni bu konuda bir baslik acmaya yöneltti.Enver Pasa'nin torunu'nun ifadesine göre "SARIKAMIS'ta 90 bin sehit vermedik,Sarikamis bir vatan müdafaasiydi ve Enver Pasa'nin bu müdaffa sirasinda hicbir günahi,yanlisi olmamistir"

 

Ancak benim bildigim ve yaptigim arastirmalar Osman Mayatepek'in ifadesi ile bircok celiski olusturuyor.Gerci 90 bin sehit noktasinda bir karmasiklik olsa bile Sarikamis'ta cok büyük bir facianin yasandigi bir gercektir.90 bin sehit sayisi RUS ARSIVLERINDE geciyor.Diger kaynaklar sehit sayisini 23.000 ila 75.000 olarak göstermektedirler.

 

Yine bircok kaynaktan edindigim bilgilere göre Enver Pasa belki art bir niyetle yanlislik yapmamissada yanlis ve ikbal düsüncesi ile acele verilmis bir kararla bu faciaya yol acmistir görüsü hakim.

 

Enver Pasa'nin Alman'larla ittifaki savunmasi belki o günü sartlarinda genel bir strateji olarak kabul edilse bile Alman'larin Osmanli ile ittifakinin perde arkasinda Doguya acilma siyaseti oldugu da bir gercektir.Dolaysiyila Alman-Osmanli ittifaki aslinda Osmanlinin kullanilarak Doguya acilma siyaseti büyük acilar yasamamiza neden olmustur.

 

Gelin hep birlikte bu Sarikamis Faciasi'ni inceleyip tartisalim.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Gelin hep birlikte bu Sarikamis Faciasi'ni inceleyip tartisalim.

 

turancı hayallerle almanların peşine takılıp,

90 bin askeri yazlık kıyafetlerle tek bir kurşun atmadan

donarak ölmesine sebep olmuş bir hareketin adı "zafer" komutanı nasıl "kahraman" olabilir.

bu öylesine büyük bir acıdır ki savaşmaya gittiğiniz düşman on binlerce ölünüzü topluyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Öyle saniyorum ki Sarikamis Faciasi aynen Kubilay'in sehit edilmesi olayinda oldugu gibi belirli bir kesim veya kesimler tarafindan tamamen bilincli olarak carpitilip önemsizlestirilmeye dolayisiyla gercekler perdelenmeye calisiliyor.

 

Özellikle.Cumhuriyet ve Atatürk karsiti cevrelerin Sarikamis Faciasi'ni;bir facia olmaktan cikarip "vatan müdafaasi icin orada bir mücadele verildi.askerlerimiz kahramanca savasti,Enver Pasa'nin kahramanligi cumhuriyetten sonra örtbas edilmeye calisildi"yalani ile orada sehit olan binlerce vatan evladini savasarak öldüler diyerek Enver Pasa'nin gercek yüzünü saklamaya calismaktadirlar.Hatta bu anlamda okudugum Atatürk karsiti bir tarih sitesindeki yazida söyle bir cümle dikkatimi cekti:Mustafa Kemal Canakkale'de askerlere ölmelerini emretti kahraman oldu ama Enver Pasa askerlerine ölün diye emir verdi hain oldu"Bu cümlede acik acik Atatürk hazimsizligi sergilenirken Enver Pasa'nin bile bile binlerce askeri ölüme mahkum etmesi gözlerden kaciriliyor.

 

Tarihi inkar etmek,carpitmak öyle saniyorum ki malum kesim icin bir mücadele yöntemi olarak kullanilmaktadir.Bu yöntemle halk yiginlarinin beyinleri yikanarak cumhuriyetten önce yapilan siyasi ve askeri ihanet hatalar ortadan kaldirilmaya calisilmaktadir.Ayni yöntemle hem Canakkale Savaslari ve hem de Kurtulus Savasi önemsizlestirilmeye calisilmaktadir.Bize düsen gercekleri bulup buraya aktarabilmektir bu da sonucta bir karsi mücadeledir.

 

saygilarla

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.