Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hayvanınızı çiftleştirirken 2 kere düşünün !..


irinçköl

Önerilen İletiler

943456_561581557228192_1391269554_n.jpg

 

 

 

 

Evcil hayvanınızı çiftleştirmek istemenizin nedeni aşağıdakilerden biri mi ?

1- Bir tane yavrusunu kendim alacağım , geri kalanını dağıtırım ya da satarım ..

2- Sağlığı için mutlaka çiftleştirmem gerekiyormuş ..

3- Doğası gereği çiftleştiriyorum .. Bir kere anneliği yaşasın ..

Lütfen maddeler hakkındaki bilgileri okuyun :

1- Bir hayvan çiftleştirme sonrası takribi 5-6 tane yavru doğurur .. Bu yavrulardan bir tanesini siz alırsınız .. Daha sonra geri kalanını arkadaşlarınıza , arkadaşlarınızın arkadaşlarına vs. dağıtırsınız .. Siz aldığınız yavruya ölene kadar en iyi şartlarda bakacak olabilirsiniz .. Peki diğer yavrular ..? O yavruları ömür boyu takip edemezsiniz .. Ya gezdirirken kaybederler ya sıkılıp sokağa atarlar ya götürüp barınağa terk ederler ya da isteyen birine yavruyu verirler .. Bu yavruların sonu genelde sahipsiz kalmak , sokakta çocukların elinde işkence çekmek , trafik kazası sonucu sakat kalmak , tecavüze uğramak , barınakta buz gibi taşlarda hayatta kalma mücadelesi vermek , ve ölmektir .. Bu kedilerin şanslı olanları hayvan severler tarafından kurtarılır ve sözleşme ile iyi yuvalara sahiplendirilir .. Ama ya görmediklerimiz ..? Onların kaderini yüklenmeye ve onların günahına girmeye hazır mısınız ..? Bir kedi için daha evinizde yer varsa neden yuva bekleyen sahipsiz yavrulardan bir tanesinin hayatını kurtarmıyorsunuz ..?

Yavruları satmayı düşünüyorsanız ; onların ticaretini yapabileceğiniz bir eşya olmadığını unutmayın .. Hayvanlar Allah’ın can verdiği ve yarattığı , bizim gibi duyguları olan canlılardır ve kesinlikle satılamazlar ..

2- Sağlığı için çiftleştirmeniz gerektiği mi söylendi ..? Peki size hayvanınız için en sağlıklısının çiftleştirmeden kısırlaştırmak olduğu da söylendi mi ..? Kedinizi ya da köpeğinizi dişi ise adet döneminden önce , çiftleştirmeden kısırlaştırırsanız ölümcül ve riskli olan kanser gibi hastalıkları engellemiş olursunuz .. Kedilerde kısırlaştırma yaşı kemik gelişimi tamamlandıktan sonradır .. ( 7 - 8 Aylık)

3- Hayvanlarda aile bağları yoktur .. Onlar için çiftleşmek hormonal ve içgüdüsel bir şeydir .. Eğer etik kavramları olsaydı kendi çocukları ya da akrabaları ile çiftleşmezlerdi .. Bu nedenle dişi bir kedi doğurmadığında , insanlar gibi keşke bir kere doğum yapsaymışım diye düşünmez ve pişman olmaz ve eksikliğini de hissetmez .. Tabii ki kısırlaştırırsanız adet de görmeyeceği için hormonları dengelenmiş olacaktır ..
Doğa kısmına gelince ... Hangi köpek ya da kedi doğasına uygun yaşıyor ..? Sizce bu hayvanların doğasında buz gibi betonlar içinde , yemek ve su bulamadıkları sokaklarda dolaşmak , vızır vızır geçen araçların altında kalmak , insanlar tarafından dövülmek ve işkence görmek , barınaklarda hapis hayatı yaşamak vs. var mı ..? Maalesef hayvanların yüzde doksanı ya da belki daha fazlası bu şekilde yaşıyorlar.. Daha önce barınağı ziyaret etmediyseniz lütfen size en yakın ya da en çok ihtiyaç duyulan barınağa gidin ..

Kısırlaştırmanın günah olduğunu düşünüyorsanız ; doğup da hayatları boyunca korku ile yaşamaları , kötü şartlar altında hayatta kalmaya çalışmaları , sebepsiz yere acı içinde ölmeleri günah değil mi..? Bu şartlarda yaşamalarındansa hiç doğmamaları daha iyi değil mi ..? Hayvanınızı çiftleştirirken 2 kere düşünün !..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim Pamuk altı aylık kadar oldu. Ama öyle hızlı gelişti ki, bir yaşında gibi görünüyor. Müthiş çevik ve iki ayak üzerinde yürümek, eliyle yemek yemek gibi becerileri var. O istemeden kucağına almak olanaksız. Çok şımarık ve haşin. Tek hareketi jilet atma etkisi yapıyor. Benimle inatlaşıyor ve ısrarcı olursam resmen saldırıyor. Kaçarsam kovalıyor. Diş tırnak hepsini kullanıyor. Bir kere kıyıp da vuramadım. O yüzden acayip şımarıyor. Büyüdüğü zaman beni parçalaması bile olası! laughing.gif Geçende ölen sahibini yiyen bir kedi haberi okudum. Başlık: "Nankör kedi sahibini yedi!" biggrin.png Ne yapsın hayvan, aç beklesin mi? Ben ölürsem Pamuk aç kalırsa beni yesin. İzin veriyorum! biggrin.png Sen sen ol Pamuk, açlıktan filan öleyim deme! Ye beni yavrucuğum! Boşa gideceğime midene gideyim!

 

Ama sevilmek istediğinde kendisi gelir. Hop diye kucağıma hoplar ve yana devrilir. Başlar hır hır hır... Derler ki bu sesin frekansı insanı rahatlatırmış. Olabilir, bayılıyorum o hır hır sesine! Ölesiye yorgun geleyim, yarım saat kucağımda hırlayan kediyi sevmek bütün yorgunluğumu, stresimi alıyor.

 

Yavaş yavaş veterineri ziyaret etme zamanı yaklaşıyor. Tereddütlerim vardı ama artık kesin kararımı verdim, kısırlaştıracağım. Bir tane yavrusunu bile güvenip birisine veremem. Üstelik bir de altı yavru filan yaparsa ben ne yapayım? Kendi gibi pamuk topu gibi çok güzel yavruları olacağından eminim ama...

 

Kediler yeterinden fazla zaten çoğalıyorlar. En mantıklısı sokaktan kedi kurtarmak. Eğer evde yavru üretirsem onun yerine bir kedi sokakta yaşamak, çile çekmek zorunda kalacak. Evde yavru olmayınca sokaktan alırım. 

 

Bazen onu severken içim burkuluyor, onu veteriner de olsa birine emanet etmek bana zor geliyor. Ama yapacağım. Bu bir zorunluluk. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaaaaa rolleyes.gif Pamuk'un geldiği ilk günleri hatırlıyorum :)

Bir de fotografı vardı buralarda bir yerde..

Şimdi de bir fotograf eklesen de baksak :) @@democrossian

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

rlfg.jpg

 

Burada Pamuk onu ilk bulduğumda ilk yemeğini yiyor. Aceleyle bulduğum bir pet şişeyi kesip mamasını ona koymuştum. Bodrumda beton zeminde dışarının kiriyle ilk resmi... Sonra eve götürdüm ve ev kedisi oldu. O kadar cılızdı ki, tüylerinin kabarıklığına bakmayın, soğuktan. Bir deri bir kemik haldeydi. Yıkamaya ölür diye korkup ıslak bezle sildim temizledim ve bir ayakkabı kutusunda!!! laughing.gif güzel bir yuva hazırladım, güzel bir uyku çekti. Eee, birileri ayakkabı kutularına milletin paralarını doldururken ben de kedi yuvası yapmışım... Onlardan da çok daha mutluyum. Kursaklarında kalsın, işkembelerinde patlasın. 

 

İki resim arasında çok fark var değil mi... Rüşvet yemediğim için çok param yok ama ona çok iyi bakıyorum...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Emrin olur Gloria. İşte Pamuk'un en güncel resmi:

of off bu bakışları iyi bilirim ben..biggrin.png Hele bir de kapkara olursa o gözler hiç yaklaşma tongue.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

"Ne bu bana doğru tuttuğu, dalsam mı?" diyor değil mi Radya? biggrin.png 

 

İşte onu sevmek ve tırnaklarından ve dişlerinden korunmak için en uygun an:

 

 

Hiç şüphesiz..:D Benim ellerimde ki çizikler artık azaldı, çünkü bu bakışı gördüğümde daha dikkatli oluyorum.Sevmek için de aynen şu yukardaki pozu bekliyorum, o pozu verip bi de mırr diye sesleniyor benimki..o mır da gel beni sev manasına geliyor çünkü.

 

Bir de sokaktan eve geldik mi, bana en yakın halının üzerine atıyor kendini..özledim seni, gel sev beni yatışı o da..Yaklaşık 1 dakika kadar sevebiliyorum o an da da..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Benim elimde hiç çizik yok. Çünkü çizmemek için dikkat ediyor. Tırnaklarını çıkarmıyor. Ama üzerime tırmanırken tırnaklarını elbiseme taktığını sanıyor, tırnaklarının ne kadar uzun ve sivri olduğunu düşünmüyor. Çok kızdırırsam bile, tırnaklarını çıkarıyor ama takıp çekmiyor. Yapsa jilet gibi keserdi. Tehdit amaçlı tırnaklarını batırıp elimi bir çekersem halin ne olur sen düşün demek istiyor. Ben de resti görüp bırakıyorum. İnatlaşıp bırakmadığım zamanlardan kalma bileklerimde çizikler var. O da arka ayaklarla kaçma amaçlı yaptıkları. Eliyle bilerek ve kasıtlı hiç çizmedi. Gören kendine jilet atmış sanacak. Neyse daha kısa kollu giyinmeye başlamadık... laughing.gif 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bence Veterinerlerin bazıları tercih etmese de, dişi kedileri  " yarım kısırlaştırmak " sorunu çözebiliyor. Rahmin ve yumurtalıklardan tekinin alınması yeterli.  3 dişi kedimi bu şekilde kısırlaştırdım, 5 yaşındalar ve çok sağlıklılar. Erkek kedilerimi ise kısırlaştırmadım. 
 
Sonradan ben kaşındım ve onlara sokaktan ve internetten sahiplenme ile yeni dişi kediler buldum ve halen annelerine de  yavrularına da bakmaktayım, o ayrı. smile.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Dünyada insan elinin değmediği, dolayısıyla tahrip olmamış çok az yer kaldı. Ki bu kedi hayvanını doğadan koparıp şehirlere salan da yine insan. Mısır'daki kedi soyunun fare mücadelesi için gemilere alınıp bu yolla Avrupa'daki şehirlere taşındığını biliyoruz.

 

Ama, günümüzde özellikle teknolojinin hızla gelişmesi şehirlerin kediler için doğadan çok daha çetin ortamlarda yaşam savaşı verdikleri ortamlar olmasına neden olmuştur.
 

Gönül ister ki, hep ait oldukları eko sistemde yaşasınlar. Fakat, görüyoruz ki, doğada bile nesilleri yok olma tehlikesi ile karşı karşıya.

 

Tabii ki kedilerin hepsini kısırlaştıralım ve nesilleri kurusun da diyemeyiz. Ama evde olsun, sokakta olsun sahiplenip benimsediğimiz hayvanların üremesini kontrol altına almak gerekir.

 

Annelik güdüsü köreltilmiş bir kedi mi görmek daha acı vericidir, o kedinin doğacak yavrularının yaşama güdülerinin köreltilmesi mi, daha doğrusu ölümleri mi ? Sokakta 10 dakika önce oynadığınız yavru kedinizin arabanın altında kalıp kafasının ezildiğini görmek inanın çok acı.

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yalnız, " yarım kısırlaştırmak " dişi ile birlikte bir veya birden fazla erkek kedisi olanlar için geçerlidir veya sokaktaki dişi için. Yoksa, hormonlar az da olsa faaliyette olacağından dişi için evde yine eziyet devam eder, kaçmalar ve sokağı bilmeyen çoğu kedinin başına gelecek hazin son, cilve amaçlı veya korku yüzünden erkeklerden kaçarken sokağın / caddenin ortasında bir araba altında gelebilir. :(

 

Yine de yanlış yönlendirmek istemem. Zira, kalan tek ovaryumun ileride kiste dönüşme olasılığından da söz ediliyor Veterinerler tarafından.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

Bence Veterinerlerin bazıları tercih etmese de, dişi kedileri  " yarım kısırlaştırmak " sorunu çözebiliyor. Rahmin ve yumurtalıklardan tekinin alınması yeterli.  3 dişi kedimi bu şekilde kısırlaştırdım, 5 yaşındalar ve çok sağlıklılar. Erkek kedilerimi ise kısırlaştırmadım. 

 

Sonradan ben kaşındım ve onlara sokaktan ve internetten sahiplenme ile yeni dişi kediler buldum ve halen annelerine de  yavrularına da bakmaktayım, o ayrı. smile.png

yarım kısırlaştırmanın hayvana daha çok eziyet verdiğini düşünüyorum.zira 4 dişi kedimi tam kısırlaştırdım hiç bir sorunumuz olmadı maşallah ama bir kedim hamile kaldı ve doğuramadı kürtaj oldu ve rahmi alınıp kısırlaştırıldı.fakat aylardır ayda 2-3 kez bir hafta boyunca ciyak ciyak bağırıp olur olmaz yerlere işiyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.