Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

H3N2 virüsü genç yaşlı dinlemiyor, yatırıyor!


Smyrna

Önerilen İletiler

  • Co-Admin

girp_419293.jpg

 

Aralık ayının son haftalarında başlayan grip salgını nedeniyle hastaneler doldu taştı. C vitamini takviyelerinin etkisiz olduğunu söyleyen uzmanlar, hastalıktan kurtulmak için mutlaka dinlenilmesi gerektiğini belirtiyor. Grip geçerken bronşit tehlikesi gözardı edimemeli. Ayrıca antibiyotik alınmamalı...

Bu virüs genç yaşlı dinlemiyor, yatırıyor

Bu yılın grip salgınına neden olan virüsü, H3N2 virüsü. H1N1 virüsü olarak adlandırılan ve ‘domuz gribi’ olarak bilinen virüsten çok daha ağır bir hastalık dönemi geçirilmesine neden olan virüs, halsizlikten yatağa düşürüyor.
Bahçelievler Medical Park Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, yaygın olarak görülen H3N2 virüsününden kaynaklı bir salgınla karşı karşıya olunduğunu belirterek, “Çok ciddi bir halsizlik, arka ve baş ağrısı, yüksek ateş ve daha sonra ortaya çıkan öksürük ile hastalık kendini gösteriyor. Bu virüsün diğer mevsimsel virüslerden farkları ise biraz daha ağır seyirli olması ve yaş ayırmaksızın pek çok insanı etkilemesi. Ayrıca her virüste olduğu gibi bu virüste de zatürreye dönüşmü ihtimali var. Bu hastalığın tedavisinin antiyobitikle yapabılacağını düşünmek doğru değil. Virüsler hiçbir zaman antibiyotiklerden etkilenmezler. Üstüne eklenen ikinci bir bakteriyel enfeksiyon varsa o zaman antibiyotik kullanılabilir” diyor.

‘Bronşit tehlikesi var’

Acıbadem İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Baykal salgın hakkında “Antibiyotik ve C vitaminlerinin hastalık sürecinde herhangi bir etkisi yok. Ben ‘hastalık döneminde C vitamini aldım, portakal, mandalina yedim geçer’ diye de bir şey yok. Çünkü bunların hiçbir koruyucu etkisi yok. Dengeli beslenildiğinde zaten C vitamini alınıyor.
Grip geçirilirken nefes darlığı, göğüs ağrısı, bilinç bulanıklığı ve yüksek ateş gibi belirtilerin ağırlaşması durumunda mutlaka hekime başvurulmalı. İlaçlar da hekimin tavsiyelerine göre kullanılmalı. Üst solunum yolları hastalıklarının seyri sırasında yüzde 1 oranında zatürre ve yüzde oranında 5 bronşite dönüşme riskinin her zaman var. Bu nedenle hastalık süresi uzarsa bu komplikasyonlara göre değerlendirme yapılamlı. Grip olan kişinin istirahat etmesi şart. İşe veya okula gitmek hastalık sürecini uzatıyor. Diğer insanlar açısından da risk oluşturuyor” dedi.

‘Antibiyotik alınmamalı’
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Münir Büke ise şunları kaydetti: “Bu virüs daha önce görülmediği ve toplumda bu virüse karşı direnç oluşmadığı için hızlı bir yayılım söz konusu. Akciğer, astım ve yüksek tansiyon hastaları için bu virüsler tehlikeli olsa da diğer insanlar için çok büyük tehlikeler söz konusu olmaz.
Viral enfeksiyonlarda yapılan en büyük yanlışlardan biri de yüksek ateş sırasında alınan ateş düşürücü ilaçlar ya da antibiyotikler. Antibiyotik ve ateş düşürücüler alınmamalı.Yüksek ateş vücudun korur. Yüksek ateş sırasında virüsler ölürler. Ateş düşürülürse hastalık süreci uzar. Sadece yaşlılar, hamileler ve küçük çocuklarda ateş düşürücü kullanılmalı. Bunun dışındaki hastalar ise grip virüsüne karşı bol sıvı tüketip istirahat etmeli.”

Müezzinoğlu: Salgın yok
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, grip salgınının söz konusu olmadığını belirterek, “Yaşanan grip artışında herhangi bir olağanüstü durum yok. Vatandaşlarımızın panik yapmamasını arzu ediyorum” dedi.

Grip için ne yapmalıyız?
- Ellerinizi sabunla sık sık yıkayın.
- Grip veya soğuk algınlığı geçiren kişilerden uzak durun, bu kişilerle öpüşmemeye, el sıkışmamaya dikkat edin.
- Klavye, cep telefonu gibi günlük hayatta sürekli elimizin altında olan eşyaları sık sık temizleyin.
- Kapı kolları, toplu taşıma araçlarındaki tutaçlar gibi yerleri mümkünse kağıt mendil ile tutun. Çıplak elle tuttuğunuz takdirde ise mutlaka elinizi en kısa zamanda yıkayın.
- Havaya göre giyinin. Kalın giyinmek yerine ince kat kat ve ter emen giysileri tercih edin.
- Kalabalık ortamdan kaçının.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

soğuk algınlığı, benzer durumlar genelde ayakta bi şekilde geçiyordu.

bu kez ne yaptıysam geçmedi.

faranjit +gribal enfeksiyon geçirdiğimi söyledi doktor.

genelde iyileştikten sonra doktor muaynesine gitmeyen biri olaraktan bu kez 3 kez kontrole gittim.

antibiyotik dahil 1 torba ilaçla eve geldim.

içmediğim ot çayı da kalmadı.

20 gün sürdü yeni yeni kendime geliyorum.

 

aman dikkatblush.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

soğuk algınlığı, benzer durumlar genelde ayakta bi şekilde geçiyordu.

bu kez ne yaptıysam geçmedi.

faranjit +gribal enfeksiyon geçirdiğimi söyledi doktor.

genelde iyileştikten sonra doktor muaynesine gitmeyen biri olaraktan bu kez 3 kez kontrole gittim.

antibiyotik dahil 1 torba ilaçla eve geldim.

içmediğim ot çayı da kalmadı.

20 gün sürdü yeni yeni kendime geliyorum.

 

aman dikkatblush.png

Gribe yakalanmamak için bağışıklık sisteminizi güçlendirmeniz gerekiyor. Kelle paça, işkembe ve tarhana çorbalarını için, ev yoğurdu yapın, ev turşusu kurun onu tüketin. Bunlar doğal probiyortik, vucuda faydalı bakteriler... Eğer bunları yapamıyorsanız probiyotik kapsüller var onlardan da alıp kullanabilirsiniz. Ben bu dediklerimin hepsini yapıyorum ve bu salgında çok şükür grip bana uğramadı, önlemini alacaksın ki hastalanmayacaksın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.