Zıplanacak içerik

Önerilen İletiler

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • yarım çay kaşığı tuz
  • un
  • kırılmış ceviz veya fındık
  • 200 gram margarin
  • mısır nişastası

  Şerbeti için;

  • 4 bardak şeker
  • 5 bardak su
  • birkaç damla limon suyu

  Üzeri için;

  • antep fıstığı ya da hindistan cevizi

  Yapılışı

 

Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına

boşaltıyoruz ve alabildiğince un ekleyerek ortalama yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamuru 30 eşit parçaya bölüyoruz. Bu parçaları portakal şeklinde bezeler haline getiriyoruz ve sonra teker teker tabak büyüklüğünde açıyoruz. Bunları aralarına nişasta serperek 10′ar 10′ar üst üste diziyoruz.

10′arlı olarak grupladığımız bu üç parçayı merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde olacak şekilde açıyoruz.  Merdane ile açtığımız

hamurların arasına tercihe göre ceviz veya fındık serpiştirerek üstüste dizelim.

Tepsiye yerleştirme işlemi bittikten sonra baklavamızı dilediğimiz şekilde keselim ve üzerine eşit olarak dağılacak şekilde eritilmiş

yağı dökelim ve baklavayı fırına sürelim.

Baklava fırında iken şerbetini hazırlayabiliriz. Bir tencerenin içerisine suyu ve şekeri döküp kaynatıyoruz ve kaynarken üzerine

limon suyunu damlatıyoruz.

Baklava fırından çıktıktan sonra üzerine sıcak şerbeti döküyoruz ve 10 dakika beklettikten sonra servise hazır hale geliyor.

Afiyet olsun…

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Annem çok güzel yapar hatta kişisel tarif sitesinde de bu tarifi paylaştı smile.png alin size kendi anlatımı ile baklava tarifi :

 

Şimdi ev baklavası yapacaksanız en azından hamur açmayı becerebiliyor olmanız lazım. Yoksa sakın ha ev baklavası yapmayı deneyip cevizi mevizi ziyan etmeyin. Benim gelin gibi bir kaba üç yumurta kırmayı beceremiyorsanız bir daha düşünün derim.

Ev baklavası için gerekli malzemeler;

  • Mısır nişastası
  • 200 gram margarin
  • 250 gram robotta çekilmiş ceviz veya fındık
  • Aldığı kadar un
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 adet yumurta

Şerbeti İçin;

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Ev baklavasının yapılışı;

  • Bir kabın içerisine 3 adet yumurtayı kırıp üzerine bir su bardağı sütü bir su bardağı sıvı yağı ,bir tatlı kaşığı sirkeyi ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip karıştırıp üzerine aldığı kadar un ilave ediyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar hamuru güzelce yoğuruyoruz.
  • Kulak memesi yumuşaklığında yoğurduğumuz hamuru 30 eşit parçaya ayırarak hamurları (ceviz büyüklüğünde) güzelce yuvarlıyoruz.
  • Yuvarladığımız hamurlardan 1 tane alıp üzerine mısır nişastası serpip oklava yardımı ile bir küçük tabak büyüklüğünde açarak kenarda bekletiyoruz.

ev-baklavasi-yapilisi.jpg

  • Diğer kalan hamurları da aynı şekilde oklava ve mısır nişastası yardımı ile bir küçük
  • Tabak büyüklüğünde açıp üst üste onar onar biriktiriyoruz.İlk on parçayı nişasta ve oklava yardımı ile bir fırın tepsisi büyüklüğünde yufka şekli veriyoruz.
  • Tepsinin içine, açtığımız ilk on parça hamuru yerleştirip robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştiriyoruz.

ev-baklavasi-tarifi.jpg

  • Diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı ile ilk önce küçük tabak büyüklüğünde sonra tepsi büyüklüğünde yufka hazırlayarak tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Tekrar robottan çekdiğimiz ceviz veya fındığı serpiştirip baklavanın ikinci katını oluşturuyoruz.
  • Geride kalan diğer on parçayı da oklava ve mısır nişastası yardımı İle ilk önce küçük tabak şeklinde açıp üste üste biriktirip sonra oklava ve mısır nişastası yardımı ile tepsi şeklini alacak şekilde yufka açıp son on parçayı da tepsiye güzelce yerleştiriyoruz.

 

  • Sonra istediğimiz baklava dilimi şeklinde kesip 200 gram margarini eritip baklavanın üzerine eşit bir şekilde dökerek fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Not:Bilindik şerbet hazırlama şeklinde olacak.
  • Hazırlamış olduğumuz şerbeti baklavanın üzerine döküp servise hazırlıyoruz.

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Benim annem baklava yufkalarını tek tek açardı.Üstteki iki tarifte kolay baklava tarifi..:)

 

Yani ben bile yapyorum bu kadarını..:P

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

İletiniz moderatör kontrolünden geçtikten sonra sitede gösterilmeye başlanacaktır. Eğer buna maruz kalmak istemiyorsanız lütfen hemen bir ÜYE OLUNUZ.

Misafir
İletinizi misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer üye iseniz lütfen GİRİP YAPARAK gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.