Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

AHİR ZAMANDA İSLAM’IN ÖZÜNDEN UZAKLAŞILACAK


Meral Koca

Önerilen İletiler

“Ahir zamanda türemeler çıkacak: beyinleri çalışmayacak. Konuşurken çok güzel konuşacaklar. Kuran okuyacaklar, fakat imanları gırtlaklarından aşağıya geçmeyecek...” (Buhari, Sahih 3611, 5057, 6930, Müslim, 1066, Ebu Davud  4767, Ahmed bin Hanbel, Müsned 1, 81, 113, 131, 289; Tayalisi, el-Müsned, nr. 1984.)

 

Ahir zaman kıyametten önce dünyanın yaşayacağı son vakittir. Peygamberimiz (sav) ahir zamanda yaşanacak olaylarla ilgili birçok bilgi vermiştir. Bunlardan biri de, ahir zamanda çıkacak, hurafelerle birçok insanın İslam’ı yanlış tanımalarına neden olacak olan ulema olarak bilinen kişilerin türemesidir. Hadiste de haber verildiği üzere bu kişiler insanları Kuran ile kandırmaya çalışacaklardır. Ancak bu kişiler Kuran’ın özünü bilmeyen kimseler olacaktır. Bu insanlar Kuran’a uymadıkları gibi Kuran’ın hükmüymüş gibi yeni hükümler getireceklerdir.

 

Bu bağnaz insanların amacı Kuran’ın özünden insanları uzaklaştırmaktır. Bu insanlar Kuran’da var olan sevgi, saygı, adalet, hoşgörü, incelik, temizlik, sanata değer verme gibi güzel ahlak özelliklerini yok etmeye çalışacaklardır. Kısacası bu bağnaz kişiler kaliteli Müslüman modelini ortadan kaldırmaya çabalayacaklardır.

 

Ancak elbette ki bağnaz kişiler ile bilgisizliğinden dolayı hurafelere uyan insanları birbirinden ayırt etmek gerekmektedir. Bu insanlara Kuran’ın özü tebliğ edildiği taktirde Allah’ın izni ile hakka uyacaklardır.

 

İslam barış dinidir. Yani bağnaz zihniyetin öğrettiğinin aksine Kuran’da öfke, kin, düşmanlık ve kan dökme yoktur. İslam hangi dinden olursa olsun insanların barış içinde yaşamasına teşvik eder. Bağnaz insanların bildiğinin aksine Kuran’da haber verilen savaş sadece kendini savunmak içindir. Peygamberimiz (sav) zamanındaki savaş Müslümanların kendini koruması içindi. Hz. Muhammed (sav) savaş ortamında dahi sahabelere affedici olmayı ve zulmetmemeyi öğütlemiştir.

 

Sizinle savaşanlara karşı Allah yolunda savaşın, (ancak) aşırı gitmeyin. Elbette Allah aşırı gidenleri sevmez. (Bakara Suresi, 190)

 

Onlar, (savaşa) son verirlerse (siz de son verin); şüphesiz Allah, bağışlayandır esirgeyendir. (Bakara Suresi, 192)

 

Bu zihniyeti ortadan kaldırmanın tek yolu ise gerçek Kuran ahlakının tebliğ edilmesidir. Yani Peygamberimiz (sav) zamanında yaşanan İslam’ı günümüze tanıtmaktır. Kuran’daki Müslüman’ın neşeli, sevgi dolu, barış yanlısı, hoşgörülü, nezaketli, modern, adalet sahibi yüzünü insanlığa anlatmaktır. Bu anlamda dindar Musevi ve Hıristiyanlar da Müslümanlara yardım etmelidirler.

 

Ahir zamanda tüm dünyaya barışı ve sevgiyi getirecek olan Hz. Mehdi’dir. Bu sebepten Kitap Ehl-i ve Müslümanların Mehdiyeti savunup, desteklemesi çok hayatidir. Bütün kutsal dinler için tehlike arz eden bağnaz sistem ancak Hz. Mehdi’nin desteklenmesi ile sona erecektir.

 

Bütün bu anlattıklarım her şeyden önce Allah’ın emridir. İslam’ın doğru yaşanması bir tek Müslümanların değil yeryüzündeki tüm insanların huzura kavuşmalarına vesile olacaktır. Deccal tarafından alınmış neşe ve sevgi geri gelecektir. Ölü olan sanat yeniden canlanacak, bilim ve teknoloji en üst seviyede yaşanacaktır. Tüm bunların kaynağı Allah sevgisi olacaktır. Ahir zamanda Deccaliyetin son bulması ile meydana gelecek ortamda yaşanacak olan rahatlığı Peygamberimiz (sav) şöyle haber vermiştir:

 

Benim ümmetim o devirde öyle bir refah bulacak ki, o güne dek onun mislini kesinlikle bulmamıştır. Yer yemişini (gıda ürünlerini) verecek ve insanlardan hiçbir şey saklamayacak (vermemezlik etmeyecek)tır. Mal da o gün çok birikmiş olacaktır. (Sünen-i İbni Mace, 10-347/ Ramuz el Ahadis, s. 508/ İbni Mace-Tabaranai'nin Kebiri)

 

Mehdi insanlara malı ve eşyayı dağıtırken, saymadan bol bol verecektir. (El-Kavlu Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 24)

 

NİLGÜN GÜNEY MAKALESİ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Muhammed'i peygamber olarak lanse edip, onun üzerinden bir din kuran Mekke'nin o günkü muhalefeti, bu yolla iktidarı ele geçirmek istiyordu. Bunu yaparken tamamen Tevrat'ı model alıyorlardı. Tevrat ise Mısır firavunu Akhenaton'u model almıştır.

 

Akhenaton, Mısır'da herkesin kendisine bağlı olduğu bir imparatorluk kurmak istiyordu. Bunun da en iyi yolunun, tek tanrı inancı ve kendisinin de o tanrının hizmetkarı olduğu inancını dayatmak olduğunu düşünmüştü. Başarılı olamadı. Onun düşüncesi Tevrat'ta uygulama buldu.

 

Kuran büyük ölçüde Tevrat baz alınarak oluşturulmuştur. Bazı dönemin olayları da eklenerek ortaya çıkmıştır. Mekke muhalefeti de iktidarı ele geçirince tüm Arap kabilelerini tek tanrıya taptırarak hepsini bir otorite altında toplamayı planlıyordu. Bunu yaptıktan sonra, yarımadada birlikte yaşadıkları halk olan Yahudileri ortadan kaldırıp yarımadayı tamamen Araplaştıracaklardı. 

 

Amaçları bu olduğu için, Arap kabilelerle savaşırken elbette kıyasıya savaşmayacak, onları yok etmeyeceklerdi. Çünkü onları kendi askerleri yapmaları gerekiyordu. Yukarıda verilen savaşta aşırı gitmeme ile ilgili ayetlerin yazılış amacı budur. 

 

Halbuki sıra Yahudilerle savaşmaya gelince tam bir acımasızlık ve soykırım uygulanmış, yarımadada etnik temizlik yapılarak Yahudiler ya öldürülmüş, ya sürgüne zorlanmış, ya da zorla müslüman yapılmışlardır. Öyle ki Yahudiler savaşsın da katliam yapalım diye savaşa zorlamak için hurmalıkları sökülmüş, Yahudiler buna rağmen savaşmadıkları halde ergen olan tüm erkeklerinin kılıçla idamına hükmedilmiştir. Kazılan katliam çukurlarının başına eteği açılıp bakılarak ergen olduğuna karar verilen çocuklar dahi getirilerek kafaları kesilmiştir.

 

Halbuki Kuran'da müşriklerin görüldükleri yerde öldürülmesi, ehli kitaptan ise aşağılanarak cizye alınması yazar. Bu sadece hristiyanlara uygulanmıştır. Yahudilere müşriklerden de kötü davranılmıştır. Çünkü amaç, yahudileri yok etmekti. Mallarına, kızlarına el koymaktı. Bunu yapacak olan ise, tek tanrı otoritesi altında toplanmış Arap kabileleri idi.

 

Öyle de yapılmış ve tüm yarımada Araplaştırılmış, Yahudilerden temizlenmiştir. Ortadoğuda o günden beri kin, düşmanlık, savaş bitmemiştir. Yahudiler bin yıldan fazla zaman sonra anavatanlarına dönebilmişler, tüm Araplar bir kez daha birleşip onları yok etmek istemiş, fakat iki ağır hezimet yaşayarak Kudüs'ü kaybetmişlerdir. Öyle ki Arapların başını çeken Mısır'ın bir gecede tüm hava gücü İsrail hava kuvvetleri tarafından yok edilmiştir. İsrail Golan ve Sina'yı da aldı. Fakat Sina'da tutunmayı stratejik bulmayarak geri çekildi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 yıl sonra...

...ahirzaman konusunda çok yazılanlar vardır ama ilk ahirzaman lameti hakkında hiç kimsenin birşey yazdığına tanık olmadım.oda nedir? 1.dünya savaşı.meryemoğlu isa dünyanın sonlarına işaret olarak "uluslar uluslara devletler devletlere karşı savaşacaktır?" dikkat çekmiştir.russelistler olarak sahneye çıkan yehova şahitleri 1914 de gerçekleşen 1.dünya savaşından yola çıkarak isa mesihin yeryüzüne indiğini ve dünyaya barış getirdiğinden bahsetmişlerdir hatta yaşınında 33 olduğuna karar vermişler.benim hemen aklıma tarihsel çakışmadan ötürü atatürk geldi zira tesadüf olmaksızın atatürk 1914de tam 33 yaşındaydı."yurtta barış dünyada barış" sözüde çok meşhurdur russelistlerin düyaya barış getirmek için isa 33 yaşında 1914de yeryüzüne indiyse ben bir russelist olsaydım şayet atatürkün mesih olduğuna inanabilirdim okuyucularım bu konuda ne der bilmem kalın sağlıcakla ...BEN AYHAN AYTAÇ YAZAREFENDİ

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.