Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

İsviçre Green Gross Vakfı tarafından yayınlanan bir rapora göre işte dünyanın en zehirli yerleri: 

 

1) Gana - Agbogloshie Katı Atık Sahası 

 

Burası hurdaların toplandığı bir bölge; özellikle çanak uydu, bozuk televizyon gibi elektronik atıkları bu bölgede topluyorlar. Atıkların içindeki bakırı çıkarmak için kablolar yakılırken ortaya çıkan kurşun ise canlı hayatını ciddi oranda tehdit ediyor. 

 

 

2) Endonezya - Citarum Nehri / Cava Adası

 

Burası sıradan bir içme suyuyla kıyaslandığında içme suyundan neredeyse bin kat daha kirli. Bunun nedeni ise civardaki fabrikaların endüstriyel atıkları.. Nehir yüksek oranda aliminyum ve demir içermekte... Vakti zamanında Cava'nın su ihtiyacını karşılayan bu nehir her ne kadar zehirli olsa da hala  halk için önemli bir geçim kaynağı sad.png

 

3) Dizerşinsk Sanayi Bölgesi - Rusya

 

Burası Rusya'nın en önemli kimya endüstri merkezlerinden birisi. 1930-98 yılları arasında 300 bin ton kimyasal atığın maalesef yanlış bir yöntemle imha edilmesi yüzünden kimyasallar suya, havaya ve toprağa karışmıştır. O bölgede yaşayan kadınların 47, erkeklerin ise 42 yaş civarında ölmeleri sanırım bunun insan ömrünü ne şekilde etkilediğinin bir göstergesidir. 

 

4) Tabii ki Ukrayda ve Çernobil Nükleer Santrali

 

Bu konuyu burada anlatmama gerek yoktur sanırım, başka bir sayfada buna son derece ayrıntılı değinmiştim. Yönlendirme yapayım. 

Hayalet Şehir Pripiat

 

5) Hazaribagh - Deri Fabrikaları / Bangladeş

 

Burası da deri fabrikalarının bir araya geldiği bir bölge, Farikaların zehirli atıkları başkent Dakka'nın en önemli su kaynağı olan Buriganga Nehri'ne boşaltılıyor. Kullanılan yöntem eski olduğundan da nehre aktarılan zehirli atık miktarı ortalamaya vurulduğunda günlük 22 bin litre!

 

6) Kabwe - Kurşun Madenleri / Zambiya

 

Kabwe, Zambiya'nın en büyük kentlerinden birisi ve burada yaşayan çocukların kanı yüksek oranda kurşun içermekte. Kurşun madenlerindeki eritme işlemleri yüzünden ağır metaller toz parçacıklar haline dönüştürülüyor ve bu parçacıklar da havaya ve toprağa karışıyor. 

 

7) Kalimantan - Altın Madenleri / Endonezya

 

Kalimantan, Borneo Adası'nın Endonezya'ya bağlı kısmında bulunuyor. Bu bölge, denetimsiz yapılan doğa talanıyla ünlü.. Altın madenleri yüzünden zehirli cıva açığa çıkıyor. Yılda yaklaşık 1000 ton cıva havaya, toprağa ve suya karışarak canlı hayatını tehdit ediyor. 

 

8) Matanza - Riachuelo Nehri / Arjantin

 

Arjantinde yer alan 15 bine yakın fabrikanın zehirli atıklarını boşalttığı Riachuelo Nehri'nde yüksek miktarda çinko, kurşun, bakır, nikel ve diper ağır metaller bulunmaktadır. Yerel halkın özellikle bağırsak ve solunum yolu hastalıklarından şikayetçi olduğu bölgede, Green Cross raporuna göre kimyasal madde üreticileri bu kirlenmenin üçte birinden sorumlu. 

 

9) Nijer Deltası / Nijerya

 

Nijerya nüfusunun %8 lik bir dilimi bu deltanın etrafında konumlanmıştır. Bölgenin yeraltı suları ve toprağı, petrol ve hidrokarbon nedeniyle tehdit altındadır. Yılda ortalama 240 bin varil petrol, kazalar ve petrol hırsızlığı nedeniyle doğaya karışmaktadır. 

 

10) Norilsk / Rusya

 

Norilsk kentinden her yıl yaklaşık 500 ton bakır ve nikeloksite ek olarak, 2 milyon ton kükürtdioksit havaya karışmaktadır. Kirlilik oranının ne kadar yüksek olduğu ise bu bölgede yaşayan insanların genel Rus nüfus oranına göre 10 yıl daha az yaşadıklarından çıkarılabilir. 

 

NTV

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Kar güdüsüne bir dur denilemezse dünya felakete doğru gidiyor.

 

Evet haklısın, insanlarda bu para kazanma hırsı olmasa aslında paraya öylesi tapmasalar bu yukarıda adı geçen yerlerden hiçbiri zehirli olmayacaktı. Okuduğum kitapta yazıyordu "yeni tanrımız ve tapınma biçimimiz" diye... Kapitalizm'den bahsediyor...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.