Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Nokia resmen Microsoft’un oldu - Windows Phone çıkışını sürdürüyor


Önerilen İletiler

  • Admin

Nokia resmen Microsoft’un oldu

 

Finlandiyalı cep telefonu devi Nokia, Eylül ayında açıklanan satışı onayladı. Nokia, 7.2 milyar karşılığında resmen Microsoft’un bünyesine geçti.

 

Nokia’nın hissedarları, cep telefonu devinin Microsoft’a satışını onayladı. Böylece 3 Eylül’de Microsoft’a satılacağı duyurulan Nokia, cihazlar ve hizmetler birimini Microsoft’a bağlarken, sahip olduğu tüm patentler ve haritalama hizmetleri de yazılım devinin oldu.

Financial Times'ın verdiği bilgiye göre, oylamaya hisse sahiplerinin yüzde 99.7'si katıldı. Satışa hisse sahiplerinden küçük bir grubun karşı çıktığı belirtildi ancak karar değişmedi. Satış hakkındaki finansal işlemlerin, 2014’ün ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

İki şirket arasında 2011’den bu yana sürdüğü belirtilen satın alım anlaşmasının tamamlanmasının ardından, Microsoft için düzene sokulması gereken birçok konu bulunuyor. Bu konuların başında, Nokia’nın Lumia ve Asha serisinin Microsoft’un iç yapısıyla nasıl uyum sağlayacağı ve pazarlama stratejisinin nasıl çizileceği yatıyor.
 
Son dört çeyrektir satışları artan Nokia Lumia serisi, en son mali dönemde rekorunu kırarak küresel alanda 8.8 milyon satışa ulaştı. Windows Phone işletim sistemi, Lumia serisinin başarısıyla İtalya'ya iOS'i geride bırakırken, en çok tercih edilen üçüncü mobil işletim sistemi olmayı başardı.

 

 

Windows Phone İtalya’da iOS’i geride bıraktı

Nokia’yı satın alan Microsoft’un mobil çalışmaları meyvelerini veriyor. Android’in ele geçirdiği akıllı telefon dünyasında iOS’in ardından üçüncülüğü garantileyen Windows Phone telefonlar, İtalya pazarında iPhone’u geride bırakmayı başardı.

Microsoft’un Eylül başında 7.2 milyar dolara satın aldığı Nokia, yeni dönemde istikrarlı bir şekilde büyüyor. Kantar Worldpanel ComTech araştırma şirketinin en son araştırmasına göre, Eylül 2013’e kadar olan üç ayda, Windows Phone işletim sistemi kullanan telefonlar iPhone’un önüne geçti.

İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya gibi önemli piyasalar dahil 10 Avrupa ülkesinde son bir yıldaki payını artırmayı başaran Windows Phone, dünya genelinde ise sadece Çin pazarında küçülme gördü.

Kantar’ın raporunda, Windows Phone’un büyümesinin ‘neredeyse tamamen Nokia satışlarından kaynaklandığı’ belirtildi. Windows Phone, Eylül’e kadar olan üç ayda yukarıda adı verilen 5 Avrupa ülkesinde toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 9.2’sini temsil eden işletim sistemi oldu.

ESKİ GÜNLERE UZAKTAN BAKIYOR
Özellikle Latin Amerika ülkelerinde büyüme sinyalleri giderek güçlenen Nokia, bir zamanlar içerik telefonlarıyla egemen olduğu piyasalarda şimdi en iyi alternatif olarak görülmeye başlandı.

Avrupa’nın kilit piyasası İngiltere piyasasında Windows Phone tabanlı telefonlar piyasasının yüzde 11.4’ünü oluştururken, Android yüzde 58.4; iOS ise yüzde 27’lik paya sahip.

Asya’nın nabzını tutan Çin’de ise Android çok yüksek bir güce ulaşarak piyasanın tam yüzde 81.1’ini ele geçirmiş durumda. Kantar, Çin’deki Android yükselişinde, Huawei, ZTE ve Lenovo gibi yerel üreticilerin ucuz telefonlarının byük rol oynadığını belirtti. Yerel üreticilerin satışları, Eylül’de soma eren üç ay içinde Çin’deki toplam satışların yüzde 44’ünü temsil etti.

 

Lumia satışları üçüncü çeyrekte rekor kırdı

Microsoft’un 7.2 milyar dolara satın aldığı cep telefonu devi Nokia, yarın Abu Dabi’de özel bir etkinliğe hazırlanıyor. Üçüncü çeyrek verileri, yarın yeni akıllı telefonunu sunması beklenen şirketin Lumia satışlarında rekorunu kırdığını gösterdi.

Nokia, üst üste dört çeyrektir akıllı telefon satışlarını artırmayı başardı. Eylül ayı başında Microsoft tarafından 7.2 milyar dolara satın alınacağı açıklanan cep telefonu devinin, en son mali dönemde satış rekorunu da kırdığı belirtildi.

Wall Street Journal’ın haberine göre, Nokia, Temmuz-Eylül döneminde en az sekiz milyon Lumia telefon sattı. Nokia, geçtiğimiz yıl üçüncü dönemde 2.9 milyon telefon satmıştı. Şirketin 2013’ün ikinci çeyreğindeki satışları ise 7.4 milyona ulaşmıştı.

Nokia, her ne kadar Apple ve Samsung gibi büyük rakiplerinin açık ara gerisinde kalsa da, LG, Huawei, HTC ve BlackBerry gibi markaların arasında oldukça iyi bir konum elde etmeye başladı.

YENİ LUMIA: 1520
Analistler, yarın Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Abu Dabi kentinde düzenlenecek etkinlikte, Nokia’nın yeni Lumia modelini sunmasını bekliyor.

Lumia 1520 adını taşıması beklenen telefonun yanı sıra, Nokia’nın yarın ilk tablet bilgisayarı, Lumia 2520’yi de görücüye çıkarması bekleniyor.

Ubergizmo sitesinin verdiği bilgiye göre, Lumia 1520 6 inç ekran genişliğine ve 1080p HD ekran kalitesine sahip olacak. Qualcomm Snapdragon 800 dört çekirdekli işlemci kullanması beklenen cihaz, 2 GB RAM bulunduracak.

Telefonun özelliği, Nokia’nın hareketli anlarda ve düşük ışıklı ortamlarda bile çok net görüntü alınmasını sağlayan PureView teknolojisine sahip 20 MP kamerası. Telefon ayrıca Qi kablosuz şarj özelliği sunacak.

Lumia 2520’nin ise 6 ve 32 GB modeller halinde, siyah, beyaz ve sarı renklerle sunulması bekleniyor.

 

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.