Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Şimdi pek de mantıklı bulmadığım ama bir yandan da ilginç bulduğum için bu konuyu açma gereği duydum. Papa Francesco yakın zamanda ateistleri ilgilendiren bir açıklama yapmış ve 'Onlar da cennete gidebilir" demişti. Bunun üzerine ateistlerden de bir karşı atak gelmiş. Ateistler, İngiltere, ABD ve Avustralya'da ateist kiliseleri açmaya başlamışlar. 

 

İsminde "kilise" kelimesi geçmesi bir sorun ve çok tartışılan bir konu ama işleyiş biçimi kilise gibi değil. Mesela Tanrı kelimesi burada kullanılmayan bir kelime, ilahi söylenmiyor onun yerinde Queen, Steve Wonder'dan parçalar söylenip, dinleniyor, vaaz yerine felsefe ve bilim sohbetleri yapılıyor ve doğal olarak bir papaz da yok. 

 

İngiliz Sanderson Jones ve Pippa Evans tarafından kurulan “Sunday Assemblies”, yeni açılacak kiliseler için ABD ve Avustralya’yı kapsayan bir tur gerçekleştiriyor. Şu ana dek 50 bin dolar (102 bin TL) toplayan kurumun hedefi, 800 bin dolara (1 milyon 630 bin TL) ulaşarak yeni kiliseler için yeterli kaynağı elde etmek. 

Sanderson Jones, bir Noel ayinine katılmış ve ayin sırasında söylenen ilahiler, yapılan konuşmalar, kendini geliştirme ve başkalarına yardım etme fırsatları çok ilgisini çekmiş. Buna benzer etkinliklere katılmak istemiş ama inanmadığı için bunu Hristiyan kiliselerine giderek gerçekleştirmek istememiş ve aklına bir ateist kilisesi kurmak istemiş. 

 

Eeeeeee?

 

Bunlar da kiliseden görüntüler:

 

Atheist-Church.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.