Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cumhuriyetin 91. Yıldönümü Kutlu Olsun!


tülvent

Önerilen İletiler

İzmir ''Cumhuriyet'' i Kutluyor

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından ortaklaşa hazırlanan kutlamalar, tüm başkanların yer alacağı fener alayı yürüyüşü ile başlayacak, kentin 16 noktasından aynı anda atılacak havai fişekler ve 7 farklı alandaki konserlerle renklenecek.

 

 

998315_555635264508334_636874232_n.jpg

 

 

 

1377181_556295037775690_1013326366_n.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Cumhuriyet'in sembol kenti İzmir, Cumhuriyet'in 90. yılını muhteşem gösterilerle kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından ortaklaşa hazırlanan kutlamalar, tüm başkanların yer alacağı fener alayı yürüyüşü ile başlayacak. Gece, kentin 16 noktasından aynı anda atılacak havai fişekler ve 7 farklı alandaki konserlerle renklenecek.

Hasan Tahsin'in işgale karşı ilk kurşunuyla Kurtuluş Savaşı'nı başlatan ve kurtuluşuyla birlikte yepyeni bir ülkenin doğuşunu müjdeleyen İzmir, cumhuriyet coşkusunu bu yıl çok farklı yaşayacak.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 23 ilçe belediye başkanının start verdiği "ortak kutlama" programı için tüm hazırlıklar tamamlandı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 29 Ekim akşamı saat 20.00'de tüm belediye başkanlarının katılımıyla fener alayı yürüyüşü ile başlayacak. Cumhuriyet Meydanı'ndan Gündoğdu Meydanı'na doğru yapılacak yürüyüş, kentte bugüne kadar gerçekleşen en renkli fener alayı olacak. Gündoğdu Meydanı'na vatandaşlarla birlikte yürüyecek belediye başkanları, kentlileri platformdan selamlayacak. Saatler 21.00'i gösterdiğinde ise kentin her noktasından görülebilecek havai fişek gösterileri başlayacak. Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7 ve Limontepe olmak üzere 16 noktada aynı anda başlayacak havai fişek gösterileri, kutlamaları doruk noktasına çıkaracak.

Birbirinden güzel konserler

Program kapsamında, saat 21.15'den itibaren kentin kıyılarında konserler başlayacak. Birbirinden ünlü ve sevilen sanatçı ve gruplar, İzmirliler'in Cumhuriyet coşkusuna ortak olacak. Gündoğdu Meydanı'nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı'nda Selda Bağcan, Narlıdere Demokrasi Meydanı'nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı'nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı'nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere Project, Göztepe Denizatı Heykeli önünde Aegean Band ve Bornova Cumhuriyet Meydanı'nda ise Duman sahne alacak.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

ilker-basbug-kitap.jpg  
 
 
İlker Başbuğ' dan 29 Ekim Mesajı
 
"Çare ve çözüm Atatürk’ün 10. yıl nutkunda mevcut."
 

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Cumhuriyet Bayramı mesajında Atatürk’ü sadece kalplerde bir hatıra gibi değil, bugün de düşüncelere yön veren bir canlı gerçek olarak yaşatmaya, dünden daha fazla ihtiyacın olduğunu vurguladı.

 

Başbuğ, Cumhuriyet Bayramı mesajında “Cumhuriyetin 90. Yıldönümünü kutluyoruz” derken, “Kurtuluş savaşını kazanan ve Cumhuriyeti kuran, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, edebiyete intikal etmiş bütün şehit ve gazilerimizi rahmetle anar, aziz hatıraları önününde saygı ve şükranla eğiliriz” dedi.

 

 Atatürk’ü sadece kalplerde bir hatıra gibi değil, bugün de düşüncelere yön veren bir canlı gerçek olarak yaşatmaya, dünden daha fazla ihtiyacın olduğunu vurgulayan Başbuğ, “Atatürk, 10. yıl nutkunda; milli kültür, milli birlik ve milli ülkü için neler söyledi, hatırlayalım: ‘Milli kültürümüzü muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkaracağız. Milli birlik duygusunu devamlı ve her türlü vasıta ve tedbirlerle besleyerek geliştirmek, milli ülkümüzdür.’” İfadelerini kullandı.

 

 

-“ÇARE ATATÜRK’ÜN NUTKUNDA MEVCUT”-

 

“Bugün Cumhuriyetin 90. Yıldönümünü kutluyoruz. Milli kültürümüzü, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkartılmasını öngören, Atatürk’ün koymuş olduğu hedefin neresindeyiz?” diye soran Başbuğ, mesajında şunları kaydetti:

 

“Milli kültür ortak değerlere dayanır. Bunun yanında, bir ülkede kültürel farklılıkların olması da doğaldır ve buna saygı gösterilmelidir. Ancak, kabul edilmeyecek olan, çeşitli nedenlere dayandırılan kültürel farklılıkların her türlü vasıta ve tedbirlerle beslenerek, milli kültürün önüne geçmesine olanaklar sağlanmasıdır. Bu durum; milli birlik duygusunun geliştirilmesine değil, ülke içindeki bölünmüşlük duygusunun gelişmesine yol açar ki; sonuçları o ülke için bir beka sorununa dönüşebilir. Çare mi? Çare ve çözüm de yine Atatürk’ün 10. yıl nutkunda mevcut: Türk milleti milli birlik ve beraberlikle güçlükleri yenmesini bilmiştir.”

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yüzbinlerce Cumhuriyet Sevdalısı Karşıyakalı

Cumhuriyet için aynı anda Muhteşem bir Zeybek gösterisine imza atarak

CUMHURİYET İÇİN EFELENDİ

 

https://www.facebook.com/photo.php?v=735694316445847&set=vb.287622583278&type=2&theater

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

cumhuriyetbayram.jpg

 

Türkiye çapında bütün yurttaşlar AKP'nin baskı ve zulmüne karşı yanıt vermek için 29 Ekim'e hazırlanıyor.

 

İSTANBUL Yurtseverler, 29 Ekim'de İstanbul İstiklal Caddesi'ni bayraklarla donatacak. Bu kez yurttaşlar "Dev Andımız Korosu" oluşturup Andımız rekoru kıracak. Saat 14.00'te Beyoğlu Tünel Meydanı'ndaki buluşmada çok sayıda kitle örgütü de yer alacak.

 

ANKARA Ankara'daki büyük buluşma saat 11.00'de Tandoğan'da gerçekleşecek. Türkiye'nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil ve besteci Sıdıka Özdil'in girişimiyle kurulan "Atatürk Orkestraları ve Koroları"konser verecek.

 

İZMİR İzmir'de 16.00'da 1 milyon kişi Gündoğdu'da toplanacak ve alanda 1923 meşale yakılacak.

 

ADANA İP,CHP,ÇYDD,TGB,TEMAD, Çağdaş Demokrat Muhasebeciler, Eğitim-İş ve ADD'nin öncülüğüyle Saat 15.00'de Mimar Sinan Açıkhava Tiyatrosu'ndan Uğur Mumcu meydanına yürüyüş düzenlenecek. Saat 16.00'da Uğur Mumcu Meydanı'nda miting gerçekleştirilecek.

 

ANTALYA Cumhuriyet İçin El Ele Platformu Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenleyecek. Saat 18.00'de Konyaaltı varyant girişinden yürüyüş düzenlenecek.

 

AYDIN Vatan Cumhuriyet ve Emek Birlikteliği tarafından düzenlenen etkinlik saat 14.00'de Zafer Meydanı'nda gerçekleşecek. : Moralı köyünde saat 17.00'de kutlamalar yapılacak. Didim: Belediye önünde saat 19.00'da toplanılacak. Kuyucak: Saat 11.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacak. Nazilli: Saat 16.00 İstasyon Meydanı. Söke: Saat 16.00 Belediye Önü.

 

BALIKESİR İP, CHP, TGB, ADD, Kadın Platformu tarafından kutlama yapılacak. Saat 17.00'de Özmerkez önünde Andımız okunacak ve arkasından Anıta yürünecek. Bandırma: Saat 12.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanılacak.

Edremit: İP, CHP, ADD, TGB saat 15.00'de Akçay Cumhuriyet Meydanı'na çağrı yaptı. Ayvalık: 28 Ekim'de saat 12.00'de buluşularak Liman'dan Anıt'a yürüyüş yapılacak.

 

BURSA Saat 9.30'da Atatürk Heykeli'nde toplanılacak. Öğleden sonra saat 15.00'de Nilüfer'de "Dev Atatürk Silüeti" oluşturma etkinliği gerçekleştirilecek. Akşam 20.00'de FSM Bulvarı boyunca fener alaylı yürüyüş yapılacak.

 

DENİZLİYaklaşık 30 kuruluştan oluşan Denizli Demokrasi Platformu tarafından yürüyüş düzenlenecek. Saat 19.00'da Stadyum önünde toplanılacak ve Çınar Meydanı'na yürüyüşe geçilecek. Burada konuşmalar yapılacak ve Andımız okunacak.

 

EDİRNESaat 18.00'de Zübeyde Hanım Parkı'ndan Atatürk Anıtı'na yürüyüş yapılacak.

 

ESKİŞEHİR Vatan Emek ve Cumhuriyet Platformu'nun çağrısıyla saat 15.00'de Adalar'da toplanılarak yürüyüş düzenlenecek.

 

GAZİANTEP İP, CHP, TGB, ADD, ÇYDD'nin çağrısıyla saat 15.00'de Kırkayak Parkı'nda toplanılarak Demokrasi Meydanı'na yürüyüş yapılacak.

 

HATAY Antakya'da İP, CHP, Eğitim-İş, ADD, TGB saat 17.00'de Atatürk Anıtı'nda toplanılacak.

 

KAYSERİ İP, CHP, MHP, ADD, TGB, CKD'nin çağrısıyla Forum'da saat 13.30 toplanılarak Meydan'a yürüyüş düzenlenecek. KOACELİ ADD ve TGB öncülüğünde saat 19.00'da Yahyakaptan Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde toplanıarak Cumhuriyet Parkı'na yürüyüş düzenlenecek. Cumhuriyet Parkı'nda Cumhuriyet Şöleni düzenlenecek.

 

MALATYA Saat 13.00'de Turan Emeksiz Meydanı'nda Cumhuriyet Şöleni yapılıyor (Resul Dindar ve Mustafa Özarslan konser verecek, İP Genel Başkan Yardımcısı Tiyatro Sanatçısı Levent Kırca konuşma yapacak.)

 

MERSİN 10.30'da Barış Meydanı'nda toplanılarak yürüyüşle Cumhuriyet Meydanı'na gidilecek. İP, CHP, TGB, ADD birlikte düzenleyecek.

 

MUĞLA Vatan Cumhuriyet Emek Birlikteliği'nin çağrısıyla saat 18.00'de Sınırsızlık Meydanı'nda toplanılacak. Burada şölen düzenlenecek, Andımız okunacak ve meşaleli yürüyüş düzenlenecek.

 

ORDU Saat 17.30'da Fidangör mevkiinden meşaleli yürüyüş başlayacak.

 

TEKİRDAĞ İP, DİSK, TGB tarafından saat 15.00'de Tekira AVM önünden başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü düzenleyecek.

 

TRABZON İP, CHP, ADD, TGB, Eğitim-İş, ÇYDD tarafından saat 13.00'de Eski TEDAŞ önünden Meydan'a yürüyüş düzenlenecek.

 

ZONGULDAK İP, CHP, ADD, TGB fener alaylı yürüyüş düzenleyecek. Saat 18.00'de Tren İstasyonu'nda toplanılacak. Akşam Bulutsuz Özlemi konseri düzenlenecek.

 

Yalova:  29 Ekim'de saat 17.30'da ADD, TGB, Eğitim-İş, İşçi Partisi, CHP ve 43 kitle örgütünün çağrısıyla Spor Caddesi'nde toplanıyor.

 

BURDUR: 18:00 da Müze Parkında toplanıyor.

 

TGB, CHP, ADD, EĞİTİM İŞ, İP, ÇYDD, CKD.. ve bir çok sivil toplum örgütünün katılımı ile de 19:00 da TGB'nin müzik grubu ''Gezi''  Şeker Meydanında konser verecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

CUMHURİYET, Atatürk'ün ifadesiyle, tek başına kalsan da gerektiğinde bir dağ başına çıkıp Türk bayrağına sarılıp, vatan uğruna savaşarak, al kanını o al bayrağa yavaş yavaş yedirip şehit olabilmektir.

Cumhuriyet, herkesin Amerikan ve İngiliz mandası istediği bir ortamda işgalci Haçlı emperyalizminin karşısına geçip "Ya istiklal ya ölüm" diyebilmektir.

Atatürk'ün 1921'de Meclis kürsüsünden ifade ettiği şekliyle, "Bizi mahvetmek isteyen emperyalizme, bizi yutmak isteyen kapitalizme baş kaldırmayı ilke edinmektir." Cumhuriyet.

Cumhuriyet, emperyalizm, İstanbul'daki Osmanlı Meclisi Mebusanı'nı silah zoruyla dağıtmış, milletvekillerini Malta'ya sürgün etmişken, hiç tereddüt etmeden Anadolu'da halkın temsilcilerinden oluşan BÜYÜK MİLLET MECLİSİ'Ni toplayabilmektir.

Cumhuriyet, 1920'de Anadolu'nun her yanı işgal edilmişken Anadolu'nun orta yeri Ankara'daki Meclis'te "Hudud-u milli"den, "Misak-ı Milli"den söz edebilmektdir.

ÖNCE MİLLET DEMEKTİR

Cumhuriyet, ülke işgal altındayken, ısrarla "Milli irade", "Önce millet" diyebilmektdir.

Cumhuriyet, emperyalist işgale karşı mücadele ederken halkı bilinçlendirmek için çıkarılan gazetelere "İrade-i Milliye", "Hakimiyet-i Milliye", adlarını verebilmektir.

Cumhuriyet, aynı anda hem Haçlı emperyalizmine hem de iç ve dış maşalarına başkaldırabilmektir. Hem emperyalizmle hem de yerli işbirlikçileriyle mücadeleyi göze alabilmektir.

Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara, yokluğa ve yoksulluğa karşın emperyalizmi ve taşeronlarını Anadolu yaylasına gömebilmektir, kağnıyla kamyonu yenebilmektir.

Cumhuriyet, Türk'e biçilen o daracık emperyalist elbiseyi, SEVR'i yırtıp atabilmektir.

Cumhuriyet, 600 yıldan fazla bir zamandır kendisini "Allah'ın yeryüzündeki gölgesi" olarak gören sultan/halife "şirk" düzenine baş kaldırıp, bu sakat düzeni yıkıp "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyebilmektir.

KÖYLÜYÜ MİLLETİN EFENDİSİ YAPABİLMEKTİR CUMHURİYET

Cumhuriyet, 600 yıllık dönme/devşirme/yabancı egemenliğine son verip, yüzyıllardır merkezden çevreye itilip aşağılanan bu toprağın insanını yeniden iktidar yapabilmektir.

Cumhuriyet, düşünce özgürlüğüdür, aklın özgürlüğüdür.

Cumhuriyet, cehaleti yenmektir.

Cumhuriyet, fakirliği yenmektir.

Cumhuriyet, hastalıkların kökünü kurutmaktır.

Cumhuriyet, ağalığı yıkmaktır, toprak reformudur Cumhuriyet.

Cumhuriyet, "Köylüyü milletin efendisi yapmak" için mücadele etmektir.

Cumhuriyet, ülkeyi demirağlarla örmektir.

Cumhuriyet, kendi okulunu kendi yapmaktır.

Cumhuriyet, kız çocuklarını okutmaktır.

Cumhuriyet, kadındır; okuyan, çalışan, bilimle, sanatla, sporla uğraşan kadındır. Kadına kadınlık ve insanlık onuruna yaraşır biçimde davranmaktır. Kadını siyasal katılımıcı yapmaktır Cumhuriyet.

Cumhuriyet, fabrikadır, hem de sosyal fabrikadır. Edirne'den Kars'a kadar bacaların tütmesidir, üretimdir Cumhuriyet.

Cumhuriyet, akıldır, bilimdir, akıl ve bilim eşliğinde çağdaşlaşmaktır.

Cumhuriyet, aşağılık kompleksinden kurtulmak, insanlık dünyasının uygar ve eşit bireyi olduğunu haykırabilmektir.

Cumhuriyet, tarihine sahip çıkmaktır. Köklerden beslenip yeni yeni filizler verebilmektir.

Cumhuriyet, Türkçedir, dil bilincidir. 600 yıldır Arapça ve Farsçanın baskısına yok olmaya yüz tutmuş, Türkçeye hiç uymayan Arap harfleriyle yazılmaya zorlanmış, adı bile unutulup Osmanlıca diye adlandırılmış Türkçeyi kurtarabilmektir Cumhuriyet.

Cumhuriyet, sanattır, sanatçıdır, çok sesli müziktir. Aşık Veysel'in görmeyen gözleriyle çalıdığı saz eşliğinde söylenen Atatürk'e Ağıt'tır Cumhuriyet.

Cumhuriyet Halkçılıktır: halktır, Halkevidir, Halkodasıdır, Köy Ensititüsüdür: Aydınlanmanın köyden başlatılmasıdır.

Cumhuriyet, laikliktir, din ve devlet işlerini ayrılmasıdır, inançlara ve inançsızlığa tahammül etmektir, din istismarına izin vermemektir. Dindara saygı, dinciye göz açtırmamaktır Cumhuriyet.

Cumhuriyet, Kuran'ı Kerim'i anlayarak okumaktır.

Cumhuriyet, Milliyetçiliktir: Her türlü ırkçılığı reddedip "Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir" diyebilmektir.

Cumhuriyet, Devletçiliktir: Devletin ve özel sektörün elele Türkiye'nin kalkınması için mücadele etmesidir. Milli varlıklara sahip çıkmaktır.

Cumhnuriyet Devrimciliktir: Muasırlaşmak, çağdaşlaşmaktır, sürekli yeniliktir, bilimdeki değişim ve gelişimi talkip etmektir. "Dinamik devrimdir" Cumhuriyet. Atatürk'ün 1936'daki ifadesiyle ileride "Ay'a gidecek ayaklar arasında Türk ayakları görebilmenin hayalidir" Cumhuriyet.

Cumhuriyet, Atatürk'tür. Atatürk ise, 11 yıl aralıksız savaşmış, varını yoğunu bu savaşlarda kaybetmiş savaş yorgunu, yıkık bir toplumla Haçlı emperyalizmini yenen; yarı bağımlı, geri kalmış, bu biat toplumundan çağdaş bir ulus devlet ve özgür bireyler yaratan adamın adıdır. Emperylaizme karşı verdiği bağımsızlık ve çağdaşiaşma mücadelesiyle mazlum milletlerin kurtuluş reçetesini yüzyılın başında açıklayan adamdır Atatürk.

Türkiye'de Cumhuriyet, asla sadece bir siyasi rejim değişikliği, bir rejim adı değildir. Türkiye'de Cumhuriyet, önce kağnıyla kamyonu yenmek, yani tam bağımsızlık, sonra da o kağnıyı uçurmaktır, yani çağdaşlaşlıktır. Evet evet yanlış duymadınız Cumhuriyet kağnıyı uçurmuştur. (Cumhuriyetin 10. yılına özel ilk uçak mühendislerimizden Selahattin Alan, yaptığı ilk Türk uçaklarından biri olan MMV1 adlı uçağa amblem olarak bir "kağnı" figürü çizmiştir.)

Atatürk'ün ifadeleriyle, "Cumhuriyet fazilettir. Sultanlık korku ve tehdide dayanan bir idaredir. Cumhuriyet idaresi faziletli ve namuslu insanlar yetiştirir. Sultanlık, korkuya, tehdide dayandığı için korkak, alçak, sefil, rezil insanlar yetiştirir..."

Yine Atatürk'ün ifadeleriyle, "Cumhuriyet bedava kazanılmış değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık... İcabında... korumak için lazım olanı yapmaya hazırız".

Cumhuriyet bayramınız kutlu olsun....

Ha bu arada: "... işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk istiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır..."


Sinan Meydan

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.