Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

gloria

Önerilen İletiler

Regl olmak bir kız çocuğu için hayattaki en önemli olgulardan birisidir. Regl olduğunda artık büyümeye ilk adımını atmışsındır, bir ergen olmuşsundur, üreyebilirsin. Her kadın ilk regl olduğu zamanı hatırlar diye düşünüyorum.

 

Regl olmak önemlidir, çünkü insan soyunun devam edebilmesi için önce bir kadının regl olması gerekir, kadın regl değilse erkek de bir işe yaramaz... O yüzden regl olmak bizim ülkemizde her ne kadar pislik, gizlenmesi gereken, ayıp bir olguyla karşılanıyormuş gibi olsa da artık lütfen değiştirin bu kafaları, regl olmak bir kadın için çok önemlidir ve bir erkek için de önemli olmalıdır. İnsanlığın devam edebilmesi için önemlidir.

 

İşte bu yazı bununla ilgili yazılmış çok ilginç güzel bir yazı paylaşmak istedim.

 

 

YAŞASIN KIZIM ADET GÖRDÜ

Emrah Uçar / İnsan Haber

 

Bir baba "bugün benim için anlamlı bir gün, kızım adet gördü.." diye facebook'da durumunu güncelliyor. Malum babanın bu yazdıklarına arkadaşlarından ciddi tepkiler geliyor. Babaya destek çıkanlar olsa da, bu konu artık ekşi sözlük konusu olmaktan da kaçamıyor. Eğer bir konu ekşi sözlüğe düşüyorsa, her türlü “ırkçı, faşist, aşağılayan” yorumlarla karşılaşmanız mümkün…

 
Babanın yazdıklarını eleştirenlerin bazıları "neden diş çıkarırken paylaşmadın" diye soruyor. Bir başkası cevap vermiş. “Niye sen her şeyi paylaşıyor musun? Baba kızı adet görünce mutlu olmuş ve paylaşmak istemiş, ne var bunda?” 
 
Baba bu sefer toplumsal algılar üzerinden iyi bir örnek veriyor. "Oğlum sünnet olsa ve bunu paylaşsa birçoğunuz sevinirdi değil mi?” 
 
Sonra biri dayanamamış: “Allah aşkına sünnet ile adet görmek bir mi?” 
 
 “Bizim  toplumumuzda…” şeklinde başlayan bir cümle gördüyseniz bilin ki o cümle olumsuz bir eleştiridir. ‘Sana verecek bir cevabım yok, bu nedenle  toplumun geneline bakalım’ demenin en basit yoludur. 
 
“Bizim toplumumuz kadının regl görmesini, ulu orta paylaşmayı kaldırmaz.” Hemen toplum bilimciliğine soyunuyor. Zaten Başbakan Erdoğan’ın herşeyi en iyi biz biliriz demesi de buradan gelmiyor mu...  Nasıl olsa bu toplumun 50% si bana oy vermiş, o halde toplum da benim, en iyi bilen de benim! Sosyoloji mi? Onu da biliriz onu da, teyy…
 
Baba bu defa “çocuğum sünnet olsaydı, bunu paylaşmalıydım değil mi?” diye soruyor. Efendim sünnet başka birşey,  ne saçmalıyorsun diye cevaplar gecikmiyor. Sonra biri çok güzel bir noktadan giriyor olaya. “Peki neden düğünlerde gerdek gecesinde erkeğin sırtına vuruluyor?”
 
Efendim toplumumuzda…. İyi o zaman sizin toplumunuz, sizin kurallarınız, sizin yaşam biçiminiz, sizin özgürlüğünüz… Peki bu toplumsal kuralları kim koyuyor, biz kimiz? 
 
Babanın her kadının yaşadığı bu biyolojik olayı dile getirmesi ayıp oluyorsa vay hepimizin  haline… Neymiş efendim  bu toplum bunu kaldırmazmış… 
 
Hamile olduğu halde “ben hamileyim” diyemeyenler de bu toplumda değil mi? ‘Aman hamile olduğunu söyleme çok ayıp!” Ayıp ne ola ki? İşte efendim sevişmişler falan diye düşünürler. 
 
Eee sen nasıl geldin dünyaya?
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.