Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Canlıları taşa çeviren göl


irinçköl

Önerilen İletiler

İçine düşen hayvanları adeta heykelleştiriyor. Tanzanya'daki Ol Doniyo yanardağının da etkisiyle aşırı tuzlu ve sodalı suya sahip olan Natron Gölü, içine düşen hayvanları adeta heykelleştiriyor. Tanzanya'nın güneyinde bulunan, hemen yanındaki Ol Doniyo yanardağının ve yoğun buharlaşmanın etkisiyle benzersiz bir yapıya sahip olan Natron Gölü'ne düşüp ölün hayvanlar taşlaşarak, adeta bir heykel görünümüne dönüşüyor.

 

Gölün çevresi için "bir fotoğrafçı için muhteşem bir sahne" yorumunu yapan Brandt da bu sıra dışı manzaradan faydalanarak muhteşem fotoğraflar çekti.

 

Fotoğraf sanatçısı Nick Brandt, Natron Gölü'nün ve bu inanılmaz gölün aşırı tuzlu ve sodalı suyuna düşerek taşa dönmüş hayvanların eşsiz fotoğraflarını yayınladı.Bir Doğu Afrika turu esnasında Natron Gölü'nün çevresindeki taşlaşmış güvercin, flamingo, kartal ve yarasaları bulan Brandt, bu hayvanları kullanarak yakaladığı eşsiz kareleri Harap Diyarlar (Across the Ravaged Lands) adlı kitabında yayınladı.SANKİ HAYATTAYMIŞ GİBİ ABD'nin NBC haber ajansına konuşan Nick Brandt, "Gölün kıyısına vuran birçok çeşit kuş ve yarasayı görmek beni gerçekten de çok şaşırttı" ifadesini kullandı.Hayvanları sanki canlılarmış gibi konumlandıran usta fotoğrafçının depresif ve karanlık fotoğrafları fotoğrafçılık dünyasında ve uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.

 

SUYLA TEMAS EDİNCE... Natron Gölü'nü 4 kez ziyaret eden Leicester Üniversitesi Ekoloji Bilim Dalı Başkanı David Harper "Hayvanlar gölün az da olsa uzağına düştüğünde çok kısa süre içinde çürüyor.Fakat göl sularının yakınlarına düşen ve suyla temas eden hayvanların bedenleri bozulmuyor. Yıllarca aynı şekillerini koruyorlar" diye konuştu.Harper herhangi bir canlının bu olağan dışı gölün yakın çevresinde bile yaşayamadığını bildirdi.

 

 

b7e39bd1f3aa20188ccdc6a9e14fd4c5_k.jpg?1

 

44c517bf0f61c9e7d088f845a5bcdaac_k.jpg?1

 

d84e9b4ee8ddeca2fb92f1b2bdcb8d98_k.jpg?1

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.