Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gizem ve 29 Arkadaşı Serbest Bırakılsın


irinçköl

Önerilen İletiler

Greenpeace'den bugün posta kutuma gelen  , postayı paylaşmak istiyorum. Ben mektubu imzalayıp yolladım. Umarım bu konularda duyarlı olan arkadaşlarımda üzerlerine düşeni yaparlar.

 

Merhaba ........,

Bu cumartesi için bir hayalim var. Etrafımda yüzlerce beyaz giyinmiş insanla birlikte Taksim’de yürüyorum. Sessizim, sessiziz. Rusya Büyükelçiliği’nin önüne ulaşıyoruz. Arkadaşlarımızı geri istiyoruz. Çünkü Kuzey Kutbu’nda sondaj yapmak isteyen Gazprom’un petrol platformuna karşı barışçıl eylem yapan dostlarımızın yeri, Rusya hapishanesi değil. 


28 Greenpeace eylemcisi ve 2 muhabir geçtiğimiz günlerde Rus yetkililer tarafından alıkonuldu. Barışçıl bir protesto için Gazprom’un petrol platformuna tırmanmaya çalışıyorlardı. Amaçları, Rus Buzul Denizi’nde yapılacak bir petrol sondajının yol açabileceği felaketleri önlemekti.

Çıkarıldıkları mahkeme, arkadaşlarımızın korsanlık soruşturması dahilinde 2 ay tutuklu kalmalarına karar verdi. Rusya Devlet Başkanı Putin bile hiçbir hukuksal dayanağı olmayan bu korsanlık iddialarının arkasında durmuyor.

2 haftadan az bir sürede 800 bini aşkın kişi Rus elçiliklerine mektup göndererek eylemcilerimizin serbest bırakılmasını istedi. #FreeTheArctic30 (Kuzey Kutbu 30’lusuna özgürlük) dünya çapında hızla yayıldı. Bir çok devletin yanı sıra diğer STK’lar, ünlüler ve bağımsız hukuk uzmanları da bu küresel çağrıya katıldı.Rusya’daki otoritelerin görmezden gelemeyecekleri kadar büyük bir baskı oluşmaya başladı. 

Bu yıl Gazprom, Shell’le dev bir anlaşma imzaladı. Birlikte Kuzey Kutbu’nda delice bir plana girişiyorlar. Küresel iklim değişikliğine ve korkunç çevre felaketlerine yol açabilecek bu planların karşısında durmak zorundayız. 

Daha geçen hafta Kuzey Buz Denizi’nde buzlar en düşük seviyesine ulaştı. Aynı günlerde IPCC (Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli) yapıldı ve İklim Değişikliği Raporu yayımlandı.Greenpeace İklim ve Enerji Kampanyası sorumlusu Pınar Aksoğan da oradaydı ve bir konuşma yaptı. İklim değişikliğinin en büyük nedeninin fosil yakıtlar olduğundan ve eylemcilerimizin bu konuda barışçıl protesto yaptıkları için suçlamalarla karşılaştığından bahsetti.

Gördüğün gibi durum çok kritik. Şimdi Kuzey Kutbu için sesimizi yükseltme zamanı. Gezegenimizi yok etmeye çalışanları protesto ettikleri için susturulan arkadaşlarımızın sesi olalım. Geleceğimizle kumar oynayan devlet ve şirketlerin gizli anlaşmalarının karşısında hep birlikte duralım.

 Sen de Gizem’e ve 29 arkadaşımıza destek olur musun?

Desteğin için çok teşekkürler,

Yiğit Erçevik
Online Kampanyalar Sorumlusu

 

Rus büyükelçiliğine yollanacak mektup için adres:

 

 

 

http://www.greenpeace.org/turkey/tr/campaigns/kuzey-kutbunu-kurtar/eylemcilerimizi-serbest-birakin/?utm_source=Mailing&utm_source=SilverpopMailing&utm_medium=Email&utm_medium=email&utm_campaign=peacedove_d&utm_campaign=131003_peacedove_d+B&utm_content=&spMailingID=43089306&spUserID=NDU1MzE2NTIzMAS2&spJobID=206003068&spReportId=MjA2MDAzMDY4S0
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.