Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İngiltere’nin gündemi kedi Larry!


Canraşit

Önerilen İletiler

İngiltere’nin gündemi kedi Larry!

 

İngiltere’de piyasaya çıkan yeni bir kitap, siyasetin gündemini beklenmedik bir şekilde değiştirdi.

 

ebjy.jpg

 

Gazeteci Matthew d’Ancona imzalı “In It Together” adlı kitapta, İngiltere Başbakanı’nın resmikonutu Downing Street 10 Numara’nın kedisi Larry’nin “hiç sevilmediği” anlatılıyor. Kitabın çıkmasının ardından Twitter’da “Larry’yi kurtarın” başlığı ile binlerce tepki yağdı. Eleştirilerin artması üzerine Başbakan David Cameron açıklama yaparak “ailecek Larry’yi çok sevdiklerini” duyurdu. Cameron’ın sözcüsü “sempatik görünme” çalışmasını abartarak kedinin günlük rutininiaçıkladı. Buna göre, “Larry konukları karşılıyor, güvenliği denetliyor, antikaların uyumaya elverişliliğini test ediyor. Günlük sorumlulukları arasında evdeki fare işgaline son vermek de bulunuyor. Ancak Larry ‘hâlâ planlama aşamasında olduğunu’ söylüyor.”

 

 

 

http://dunya.milliyet.com.tr/ingiltere-nin-gundemi-kedi-larry-/dunya/detay/1770032/default.htm

Buyurun efendim işte, durum ortada. Bizde hayvanlar tekmelenerek öldürülür, hala kabahat sınıfında değerlendirilir suç olmaz. Adamlar neredeee biz neredeyiz. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Larry, Margaret Thatcher döneminden bu yana başbakanlıkta isdihdam edilen ikinci kedi... İstihdam diyorum çünkü bu kediler çoook sevildiğinden değil (azıcık onun da payı olabilir tabii) çalıştırılmak için başbakanlıkta yaşıyorlar, cidden mesela fare yakalamak gibi biggrin.png görev tanımları var... Margaret Thatcher kedi Humphrey'e 100 sterlin maaş bile bağlatmış vakti zamanında biggrin.png  Hatta Humphrey'in 4 cm kalınlığında bir dosyası bile varmış ve Humhrey dosyada öteki bürokratlar gibi seks skandallarına karışmayan, içki kullanmayan mazbut bir çalışan olarak tanıtılıyor.

 

humphrey322.jpg

 

Bir ara gazetelerde Humphrey' in kuş yavrularını avladığı iddiası ortaya atılmış. Başbakanlık derhal savunmaya geçerek iddiaları reddetmiş. Humphrey ile röportaj yapmak isteyen "London News"ın talebi, onun "bir devlet memuru olduğu ve dolayısıyla konuşamayacağı" söylenerek geri çevrilmiş. Kedileri hijyenik bulmayan Cherie Blair, Humphreyin başbakanlık konutunda sürgün edilmesini istemiş ve gelen tepkiler üzerine Cherie, kucağına Humphrey'i alarak poz vermiş.

 

 A2F7A32E0BF778955189491D7984E.jpg

 

Tony Blair, Daily Telegraphaya'ya yaptığı açıklamada  başbakanlığının ilk yılında Humphrey yüzünden büyük sıkıntı çektiğini açıkça itiraf etmiş. Tony Blair, görevinde kendisini İngiliz kamuoyu ile karşı karşıya getiren ilk sorunun "Kedi Humphrey" olduğunu açıklamış...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.