Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Post Felis Domesticus Mortem


Canraşit

Önerilen İletiler

i2ty.jpg

 

Maalesef resmi büyük çıkaramıyorum. Yüksek boyutu da seçsem böyle çıkıyor.

tipsizzz seniii, çok tatlısınnn, ama bi şey diyeyim mi çok şanslısın iyi yere tezgah açmışsın..laughing.gif çok sevilip güzel bakılacağından hiç kuşkum yok..:)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

rolleyes.gif

 

whistling.gif

 

Yazımın hoşuna gideceğinden niye bu kadar emindim? tongue.png Öyle emindim ki hiç kuşkum yoktu. laughing.gif 

 

Yaramaz Pamuk yine bırak bilgisayarı benle oyna diye yapmadığını bırakmıyor. İki eli iki yakamda, gerçek anlamıyla!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok pek kısır olmuyor 3 renkli dişiler. 8 senelik kedim öyleydi mesela. 8 senede 3'er defadan 5'er yavru yaklaşık 120 yavru yaptı ama hiç biri 2 senden fazla yaşamadı sokak koşullarında.

 

3 renkli erkek çok nadir oluyormuş. Ben hiç görmedim. Belki kısır olan onlar mıymış ?

 

Bu konuyu konuştuk ertesi gün, parkta bir tane kedi düştü peşime, aynı böyle patchwork gibiydi biggrin.png İçimden dedim hımmmmmm dişiii wink.png

Neyse tüyleri de pırıl pırıldı, muhtemelen parka dolaşmaya çıktı diye düşündüm, sağlıklı ve son derece insan canlısıydı smile.png Sevdim kendisini bolcaaaa ve vedalaşıp öyle gittim annemlere :)

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

tctg6.jpg

 

Pazar günü şöyle güzel bir gezi yapayım dedim.

 

Vee karşıma birbirinin tıpkısı Anne kedi ve üzerinde yatan iki yavrusu çıkıverdi. Öyle huzur doluydular ki, daha fazla rahatsız etmeden istemeye istemeye uzaklaştım.

rolleyes.gif

 

tcttg.jpg

 

Biraz sonra karşıma dostluk içinde, ama yine de temkinli bir mesafede bir arada duran bir köpek ve 8 kedi arkadaşı çıktı. Sonradan anladım ki bu dostluğun sebebi, tekneden atılan yiyecek parçalarıydı. original.gif

 

tctuf.jpg

 

Ama ne yazık ki, bu güzel gün, suya düşüp boğulmuş zavallı bir kedinin post mortem fotoğrafıyla sonlandı.

sad.png

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Her canlının ölümü bir hüzün... Canlıların hayatta kalmak için ellerinden geleni yapmaları bende çok saygı uyandırıyor. Canlılığa çok saygı duyuyorum. Hele kediler öleceklerini anladıklarında ortalık yerde ölmüyorlar. Nereye kayboluyorlar bilmiyorum. Aniden ölmediyse bir yerlere saklanıyor. Kedilere bu yüzden ya kutsallık atfedilmiş, ya da onlardan korkulmuş. Bir sırları olduğu düşünülmüş. Kedi bende en çok saygı uyandıran hayvandır. Kedinin gözlerine dikkatle bakmayı ve onun da benim gözlerime dikkatle bakması çok hoşuma gider. Constantin filminde öbür dünya ile kedinin gözlerine bakarak bağlantı kuruyordu. Gerçekten kedinin gözlerine bakmak bana ilham veriyor. Hele karakedi olursa... Süper. Bakışları çok etkili oluyor. Kedilerin insanın gözünün ta içine bakmalarından daima etkilenirim. Sanki bir tür iletişim kuruyormuşum hissine kapılırım. Onun ne düşündüğünü çok merak ediyorum ama sanki o benim düşüncelerimi okuyor gibi hissederim. 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

islam dininde ismi resmen geçmez ama Musevilik ve Hristiyanlık'ta Lilith'den bahsedilir. Hatta Gılgamış Destanı, Kabala, Talmud, Ölü Deniz Tomarları, Tevrat da da adı geçer. Mezopotamya, Sumer'e kadar da uzanır bu Lilith söylenceleri.. Lilith'den Adem'in ilk eşi, kara tanrıça, kadın şeytan, şeytanın fahişesi, cadı, vampir kadn, baştan çıkarıcı, cinlerin başı olarak bahsedilir oysa ki o edilgen olmayan, bir erkeğin buyruğunu kabul etmeyen bir kadındır, gücünün, kendisinin ve cinselliğinin farkındadır, Adem ile kendis arasında eşitlik istemektedir. Uysal, söz dinleyen, erkeğe bağımlı, çilekeş kadının yani iyi kadın diye tabir edilen kadının tam tersidir vs. vs.

 

Sonuç mu; Lilith cennetten kovulur,  itaatkar ve uysal olan Havva, Adem'in kaburgasından yaratılır, Adem ile aynı anda ve tıpkı onun gibi topraktan yaratılan asi ve cesur Lilith de ya yok, ya da kötü sayılır.

 

Her neyse işte Lilith'in bir diğer özelliğinin de onun istediği forma dönüşebilmesidir. Hatta yasak elmayı yemesi için Havva'ya kadınran yılanın da Lilith olduğu söylenir. Dünyadaki ilk kedi, Kara Kedi ya da Vampir kedi olarak bilinen El Broosha'nın da Lilith olduğu söylenir İşte bu yüzden kara kedi görmenin uğursuzluk getireceği batılı vardır.

 

 

 Gerçekten kedinin gözlerine bakmak bana ilham veriyor. Hele karakedi olursa... Süper. Bakışları çok etkili oluyor. Kedilerin insanın gözünün ta içine bakmalarından daima etkilenirim.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Anlaşılan o ki insan türünün bilinçaltına, yılan, kedi, baykuş gibi avına sessizce yaklaşan ve hiç kaçırmayan hayvanların korkusu yerleşmiş. Bunların avı insan da tabii ki olabiliyordu. Yılanın büyüğü var, kedinin büyüğü var da baykuşun insan avlayanı olur mu demeyin. Ben kendi gözlerimle yakın zamana kadar yaşamış ve nesli tükenmiş olan kocaman bir baykuşun doldurulmuşunu gördüm. Bu baykuş bir çocuğu rahatça avlayacak büyüklükteydi. Ölçmedim ama yetmiş seksen santim filan boyu vardı. Pençeleri korkutucu büyüklükteydi. 

 

Bilinçaltına yerleşmiş korku, bu hayvanların küçüklerinde bile harekete geçiyor. 

 

İşte tüm dini efsanelerin kaynağı bu korku. Tabii bu dinsel efsaneler benim dikkate alacağım bir konu değil. Bir çok insan cinlerin özellikle kedi biçiminde göründüğünü söyler. Karakedi beslediğimde "beyaz bir kedi alsaydın, bu ne böyle şeytan gibi" diyenleri çok duydum. Böyle safsataları nasıl dile alabiliyorlar, bu dinsel efsane yatkınlığı nedir, hiç anlamam. 

 

Karakedi bunun adı, ne ayet dinler ne hadis, 

Mırıl mırıl uyur kucakta, şeytan bunun neresinde?

 

Diyatomedendir kumu, hemen örter kakasını,

Çok titizdir, hem şakacı hem oyuncu, şeytan bunun neresinde?

 

Saklambaç bile oynar insanla, hem de yaman saklanır,

Ruhun duymadan yaklaşır, şaka yapar kaçar, şeytan bunun neresinde?

 

Seveni korkanı hemen ayırt eder, sevmeyene yaklaşmaz.

Ama bazen şakadan korkutup kaçar, şeytan bunun neresinde? 

 

Hadi bu sefer beyaz kedi denk geldi! Gözü de renkli değil, hadi konu komşunun gözü aydın, kulağı da manisa olsun bari!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.