Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Post Felis Domesticus Mortem


Canraşit

Önerilen İletiler

Kedinin ölümüne üzüldüm. Beni de çok sarsar hayvanlarımın ölmesi. Ben ise dün sokakta acı acı yardım isteyen iki aylık kadar görünen bir kediyi eve aldım. Yorgunluktan tüm gece uyudu. Sabah mamasını verdim, şımardı, oyunlar oynadı, beni cırmaladı, klavyemin üzerine atlayıp abuk sabuk şeyler yazdı. Sonra huysuzlandı, meğer tekrar uykusu gelmiş. Şimdi derin bir uykuda ve fırsat buldum yazıyorum. Yoksa dıkfırmm kkk9k4k9kfklkg8 filan gibi şeyler yazıp gönderebilirdi! laughing.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

laughing.gif Ya bu kedi çok yaramaz! İletilerimi mahvetmekten zevk alıyor. Üstüme tırmanıp klavyeye atlıyor ve bilgisayarın abuk sabuk şeyler yapmasına yol açıyor! Bilgisayarın ne komut verildiğini şaşırıp çökmesi an meselesi!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

smile.png bize resmini göndersen de sevsek azıcıkkk.. İsim bulduk mu? 

 

Çok klasik olacak ama Pamuk düşünüyorum. Beyaz ve pamuk kadar yumuşacık. Başının üstü ve kuyruğu gri sadece. Bir kaç gri benek de sırtında var. Bulut gibi. Bulut da olur ama eskiden çocukken çok akıllı Pamuk diye beyaz bir kedim vardı. Okul saatimi bilir, tam vaktinde uyandırırdı. Annem odama girmesinden endişe duyar, gece ben uyuyunca kapıyı kapatırdı ama Pamuk kapıyı açar, girerdi. Tabii ben tekrar kapatırdım ve annem anlamazdı. Uzun zaman sonra kedinin kapıyı açtığını anlayınca hayretler içinde kalmıştı. 

 

Onun anısına Pamuk ismini düşünüyorum. Bundan önceki kedim tümüyle simsiyahtı ve adı Kadife idi. Onu alıştığı mahalleden koparmak istemediğim için komşu çocuklara emanet etmiştim. Arada haberini alıyorum, çocuklar yavruladı, her gün süt veriyoruz, hiç merak etme diyorlar. Doğrusu çocukların anneleri kara kedi şöyledir böyledir diye çocukları korkuturlar diye endişe etmiştim.

 

Yine dişi... Bir kere erkek yavru kedi buldum, sarmandı. Onu da mahallenin berberi sahiplendi, ona bırakmıştım. Dükkanda maskot gibi otururdu.

 

Hay yaramaz... Yine iletiyi mahvetti... biggrin.png 

 

Bir dahaya yazdığı iletiyi göndereceğim. Bu ne böyle demeyin... grin.gif  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Pamuk forumla fena halde ilgili! Okuyor gibi ekrana dikkatle bakıp cevap yazacak gibi klavyeye atlıyor! Ya öleceğim gülmekten. 

 

O değil de enteresan oldu. Marketten sokak kedilerine koymak için mama aldım. Gece tam mamayı koydum gidiyordum acı acı yardım istedi. Mamayı ona almışım gibi oldu. Hava çok soğuktu, kurtuldu garibim. Çok küçük, annesi var mı bilmiyorum. Koştur tekrar markete, kum almaya, kapanmış. İnşaattan kum çalmak zorunda kaldım.

 

Kumunu hemen öğrendi. Çok da uyanık, mutfağa gittiğimde peşime takılıyor, ama mutfaktan çıktığımda hiç oralı olmuyor! grin.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yaaaaaa benim kızım neden öldü? Neden bakamadım ben ona... Hayır baktım ama neden öldü yani sad.png yoksa şimdi o da buralarda beyaz beyaz 7 aylık dolanıp duruyordu...  Üstelik kumunun yerini bile öğrenememişti, gidip terasın su giderine yapıyordu... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Üzülme @@gloria ... Kedi yavrularının çoğu ölüyor maalesef. Zaten o yüzden dört beş yavru doğuruyor. En güçlü olan hayatta kalıyor. Kediler çok nazik hayvanlar oldukları halde nesillerini nasıl sürdürüyorlar zor koşullarda diye merak ederdim. İşte bundan. Sadece en güçlü olanlar hayatta kalabiliyor. 

 

Yazdan önce zamansız doğmuş bir yavru görmüştüm. Çok kirliydi, yaşamaktan vaz geçmiş gibiydi. Üşümüş, sesi çıkmıyordu. Boğazı kapanmıştı. Onun hayatını kurtarabilirdim, yapmadım mı yapamadım mı bilmiyorum. Oradan ayrıldıktan sonra acısı içime oturdu. Onun hayatını kurtarabilirdim. Yapmadım. Neredeyse geri dönüp arayacaktım. 

 

Böyle durumlarda deniz yıldızı öyküsü gelir aklıma. Bir de lahmacun yerken bir çocuk yaklaşıp yardım istemişti. Lahmacun iki taneydi, birini ona verecek oldum. Ama yapmadım. Sonra vermeliyim diye düşünüyordum ki şef garson gelip çocuğu uzaklaştırdı. O da acı oldu içime. Açmıştır çocuk, yoksa ister mi, ne olurdu birini ona versem? Bilmiyorum. Belki elleri kirli diye düşündüm, belki para da ister diye düşündüm, belki onu yöneten bir büyük vardır, o para ister benden dışarı çıkınca diye düşündüm. 

 

Belki de doğru düşündüm, ne bileyim ben ya? Para istemek için yaklaşıp çarpmak isteyenlerle karşılaştım çünkü, biliyorum. Bunu yapıyorlar. Bir beş on lira vereyim diyorsun, cüzdanına göz dikiyorlar. Hiç kaptırmış değilim ama, biliyorum. Bir keresinde birinin elinde motorlu testere olan iki kişi yaklaşıp para istediler. Bu sefer cebimi boşaltır bunlar dedim. Ortalıkta da kimse yoktu. Hoş, olsa ne fayda? Nasıl olduysa yanımda para olmadığına ikna ettim. Biliyorum ki çıkarıp biraz vererek kurtulmak istesem, hepsini isteyecekler.

 

İşte böyle bir çelişkili dünya. Ama o yavru kediciğin hiç bir suçu yoktu. Onu kurtarabilirdim. Çok kedi ve kuşun hayatını kurtardım, hepsini kurtaramam diye düşünüyorum ama... Yine de o çıkmayan sesi unutamıyorum. Zavallı yardım istiyor ama şişmiş boğazından ses bile çıkmıyordu. Bahçeli bir evim olsaydı gördüğümü kurtarırdım.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian acımı paylaştığınız için çok teşekkürler. Sizin de bir hayvan sever özelde de bir kedi sever olmanız size sempatimin kaynağı olmuştur bunu bilmenizi isterim.

 

Kedi yavrularının hayatta kalabilme meselesi ise, eğer güçlü olmaktan kastınız antikor sahibi olabilmekse doğrudur. Bu da, eğer aşı yapılmamışsa tabii, annenin sahip olduğu antikorların bebeğe aktarılması ile ilgili. Yoksa, fiziken aslan gibi görünüp  hastalıklardan ölen yavru kedi de çok. Tabii yalnızca hastalıklara karşı direnç de tek faktör değil hayatta kalabilmeleri için. Mesela benim bir Kara Kedim vardı, ismi Karaoğlan. Çok zeki, gelişmiş, kıvrak, atletik bir kedi idi kendisi. Ama kötü bir özellik olarak durup dururken Panik çıkarma olayı vardı. Panik çıkarıp hem kendisi korkar hem de başka kedileri de paniğe sevkedip ortalığı dağıtırdı birden ( panikle bir şey devirdikten sonra, bu ses ve görüntü gerçek bir panik sebebi yaratır, olaylar zincirleme gelişirdi falan ). İşte bu Karaoğlan sınır engel de tanımazdı. Oda kapıları açar, açamadı mı yüksek bir yere çıkıp kapı koluna atlayarak yine açardı, olmadı vasistastan filan tırmanıp, olmadı beni ikna etmeye çalışıp ( sesinin etkileyiciliğini kullanarak rahatsız ederek veya neredeyse konuşarak veya diğer kedilerle kavga çıkararak veya bir şeyi devirerek ) başarılı olup falan yine bir şekilde kapalı yerlerden çıkardı. İşte o zeki kedi hiç hastalanmamıştı hayatında ve hastalıktan da ölmedi zaten. Benim güvenimi kazanıp, bahçeye serbestçe çıkma hakkını söke söke almasını müteakip bir iki ay sonra bir gün kayboldu. Bulamadım. Muhtemel ki, bir araba çarpmış olmalı diye düşünüyorum. Yani, panik olma özelliği onun uyumsuz ve zayıf yanı idi.

 

Buna mukabil onun bir kardeşi var, son derece uyuşuk, dengesiz ve hantal olduğu için küçükken balkondan düşüp komaya girmesine rağmen yaşayan, ama şimdiki evimde bahçe sınırları dışına çıkmayan, dişi kedi kovalamayan tam bir tembel hayvan ve o hala yaşıyor nazar değmesin. original.gif​ İşte böyle.

 

Verecek örneğim çok bu konuda. Mesela küçükken ölmek üzere olan ve tedavi ettirdiğim ve yalnızca sokakta 8 sene baktığım bir dişi kedi vardı. Kardeşi son derece güçlü bir dişi kedi iken 2 sene yaşayamadı, vahşi olduğu için takip edemedim. Oysa, bahsettiğim 8 senelik kedimi de ben askerde iken uzak bir yere atmışlar kedi sevmez komşularım sırf eve girmek için apartman girişini kullanıyor diye. Kısırlaştırıp emekliye ayırmıştım üstelik. Dönünce, kediyi çok aradaım attıkları bölgede ve atanlarla kavgamı ettim ama iş işten geçmişti.

 

Yani diyeceğim o dur ki, bu güçlü lafını biliyorsunuz Evrim Karşıtları filan farklı anlıyor. Ortama en çok uyum sağlayacak özellikleri olan diye değiştirerek kullanmak daha doğru olacaktır bence, siz de biliyorsunuz bunu da, alınmayın lütfen, belirtme gereği hissettim nedense. Ortamın gerektirdiği güçlülük faktörleri hep değişken.

 

Bu arada kediniz hayırlı olsun. Resmini ve haberlerini bekliyoruz hem kendi adıma hem de Gloria adına tekrar vurgulamış olayım bunu da .original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian Olmuşa çare yok derler ya seni belki en iyi şu an bu sözlerle teselli ederim, olmuş bitmiş ama bir daha da olmasın!!!! biggrin.png Güldün mü?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Para istemek için yaklaşıp çarpmak isteyenlerle karşılaştım 

 

Sokakta benden aç oldukları için para isteyenleri eğer ikna olmuşsam doğrudan en yakın bakkala, büfeye sokuyorum. Şarap parası isteyen içkici amcalar oluyor bazen, onlara da bazen katkıda bulunmuşluğum vardır. Bazen iyi oluyorum belki de.laughing.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

@@democrossian . Mesela benim bir Kara Kedim vardı, ismi Karaoğlan. Çok zeki, gelişmiş, kıvrak, atletik bir kedi idi kendisi. Ama kötü bir özellik olarak durup dururken Panik çıkarma olayı vardı. Panik çıkarıp hem kendisi korkar hem de başka kedileri de paniğe sevkedip ortalığı dağıtırdı birden ( panikle bir şey devirdikten sonra, bu ses ve görüntü gerçek bir panik sebebi yaratır, olaylar zincirleme gelişirdi falan ). İşte bu Karaoğlan sınır engel de tanımazdı. 

 

 

Tam bu kısmı okurken kahve içiyordum, karaoğlan ın hali gözümde canlandı, cümle bittiğinde boğuluyordum az daha... Boğazıma kaçtı kahve, gülerken :D 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

 

 

Bu arada kediniz hayırlı olsun. Resmini ve haberlerini bekliyoruz hem kendi adıma hem de Gloria adına tekrar vurgulamış olayım bunu da .original.gif

 

evet @@democrossian  hani nerde bizim resimlerimiz

 
Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Güldün mü?

 

Yok ne güleceğim. Bu kedinin acı sesine zaten bir daha olmasın diye duyarsız kalamadım. Komşular görmeden aceleyle getirdim eve... 

 

Her kedinin bir özelliği olur, bunun da ilk dikkatimi çeken (zorunlu) tırnaklarının çok sivri olması. Yakaladığı bir şeyi elinden almak olanaksız. Oynarken de ne kadar dikkatli olsa, tırnaklarını çıkarmamaya çalışsa da istemeden tırnakları batıyor. Hâla yaralanmamayı başarmış durumdayım sürekli oynamama rağmen ama, çizik almamak çok zor olacak gibi... Tırnaklarını kontrol ettim, iğne ucu kadar sivri. Törpülemek de istemiyorum, bundan hoşlanmazlar. Belki biraz aşınırlar zamanla.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Yok ne güleceğim. Bu kedinin acı sesine zaten bir daha olmasın diye duyarsız kalamadım. Komşular görmeden aceleyle getirdim eve... 

 

Her kedinin bir özelliği olur, bunun da ilk dikkatimi çeken (zorunlu) tırnaklarının çok sivri olması. Yakaladığı bir şeyi elinden almak olanaksız. Oynarken de ne kadar dikkatli olsa, tırnaklarını çıkarmamaya çalışsa da istemeden tırnakları batıyor. Hâla yaralanmamayı başarmış durumdayım sürekli oynamama rağmen ama, çizik almamak çok zor olacak gibi... Tırnaklarını kontrol ettim, iğne ucu kadar sivri. Törpülemek de istemiyorum, bundan hoşlanmazlar. Belki biraz aşınırlar zamanla.

 

yaaaa hadii pamuğun resmini gönder bizeeeee 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tam bu kısmı okurken kahve içiyordum, karaoğlan ın hali gözümde canlandı, cümle bittiğinde boğuluyordum az daha... Boğazıma kaçtı kahve, gülerken biggrin.png

 

Çok komik bir kedi idi. Mahallenin dayısı ( nam-ı diğer Kaplan ) ile kavga edip dayak yedikten sonra, " neyse bi daha olmasın " gibisine hala onu tehdit ederek ortamı yavaştan terk etmesi hala gözümün önünde. original.gif

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Çok komik bir kedi idi. Mahallenin dayısı ( nam-ı diğer Kaplan ) ile kavga edip dayak yedikten sonra, " neyse bi daha olmasın " gibisine hala onu tehdit ederek ortamı yavaştan terk etmesi hala gözümün önünde. original.gif

 

Benim de gözümün önüne geliyor bu görüntü, ifade edişin çok iyi :) Bu kedilerle ilgili anılarını kedi günlüğü falan gibi bir ad altında blog yapsana... 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Aslında sevmiyorum yazmayı. Dil düşünceyi parçalıyor, sınırlıyor. Ben de mantıklı bir şeyler yazayım derken geriliyorum, stres sahibi oluyorum, bu hoşuma pek gitmiyor genelde. Çok konuşan biri de değilim bu da yazdıklarımla tutarlı biri olduğumu gösteriyor. Ama paylaşılan bir şeylerden bahsetmek insanı germez. Mesela, paylaşılan bir çayın tadı gibi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.