Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Allah ve Şeytan arasındaki Münakaşa


By_Amoras

Önerilen İletiler

Bende son 1,5 yıldır Allah'a inanan fakat dinlere pekte olumlu bakan birisi değilim. 


Fakat Allah konusunda da bir takım sorularım vardır. 


Şeytan'ın ateşten yaratıldığı belirtilmekte, ateşten yaratılan şeytan dünya'ya gönderiliyor. Gönderdilme sebebi insanlara kötülük yapmak. Daha sonra kıyamet günü Allah şeytana tevbe ettirmeyecek ve büyük bir azap verecek.


 


Şimdi Allah'ın yücelerin yücesi ve merhametlerinin merhametlisi sözünden yola çıkarak şöyle bir sonuç ortaya çıkmış olmuyor mu? 


Şeytan Allah'a secde etmiyor, Allah şeytan'a kızarak dünyaya salıyor. Fakat kötülük yapacağını bile bile ve hatta kötülük yapsın diye. Peki burada bir merhamet söz konusu mu? veya yücelerin yücesi Allah neden şeytan ile münakaşa içerisine giriyor sözünü dinletemiyor ve sonunda kötülük yapması için dünyaya gönderiyor ve kıyamet günü son gün ise Allah onu cezalandırıyor. Sonucu belli olan bir şey değil mi zaten. Şeytan zaten kötülük yapmak için gönderilmiş, iyilik yapsa bu sefer yine Allah'ın emrinin tam tersini yapmış olmuyor mu? mesela bu bana tam bir insan egoizmi ve insan yazması olarak geliyor. Yani allah merhametliyse zaten şeytan ve insana cehennemi yaratmazdı. Cehennemi yarattıysa doğal olarak insanları da kötü şeyler yapmak zorunda bırakmıştır. Çünkü bu sefer kimse kötülük yapmasa cehennemi yaratmasında bir mantık olmazdı ve kendi kendine bir hataya düşmüş olurdu diye bir sürü soru var aklımda. 


 


Lütfen birbirimizi kırmadan cevaplar verelim.


Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 yıl sonra...

 

Bende son 1,5 yıldır Allah'a inanan fakat dinlere pekte olumlu bakan birisi değilim. 

.

.

.

Lütfen birbirimizi kırmadan cevaplar verelim.

 

Şeytan sizin düşmanınzdır  beyanı , Allahın onun asla size husumetinden vazgeçmeyeceğini ben biliyorum, bu kıyamete kadar böyle sürecek iradesidir .

O bunu zevk almak için yapmaz , şeytanın iradesinin bu olduğunu bilir , ayrıca yine onu kendi bildiğimiz kavramların içerisine oturtmaya çalışmak bizi yanılgıya sürükler . Allahın varlık alemi için murad ettiği , sonsuz zaman içerisinde ancak onun varlığına kıyasen varolabileceğimizi bildirmesidir . Sonuç olarak kimse onun valığına kıyasen gurur sahibi olarak sonsuza yansıyamaz , buna şeytanda dahildir , yoksa bedelini öder . Kuran tüm bu kıyasların tek tek beyan edildiği bir külliyattır . Allahın ne istediğini anlamak  , sırrı çözmek ilim yada bilim ile olur . Benim nacizane tavsiyem hangi davranış biçimlerinin uygulayıcısı olursak Allah varlığı ile çatışma halinde oluruz , bunu kuranda incelemendir . Elhamdülillah demek , Allaha bizi , kendinle uyumlu olabilecek davranışlara yönlendirdiğin için ve varlığının işaretlerini yine varlık aleminde bize gösterdiğin için sana teşekkür ederiz demektir . Saygılarımla  

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 9 ay sonra...

Araf 10 ile Araf 13 ayetlerinin arasını iyi takip ederek, şeytanın konumunu akılda tutarak okuyun bakın ne fark edeceksiniz. allah; şeytana, seni secde etmekten alıkoyan nedir? şeytan; ben ondan hayırlıyım, dediğinde şeytanı kovmuş gözükerek cennette sakladı ve ağaçtan elmayı yiyince adem ve havva tekrar cenneteki sakladığı yerden şeytanı çıkartarak vesvese görevini şeytana verdi. allah ile şeytan ortaklar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.